آیا بیانات رهبری درباره انتخابات نشان از رضایت داشت؟
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در بازه چند روز پیش و پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی و حتی حین آن، رهبر معظم انقلاب بیاناتی درباره انتخابات و حتی نحوه انتخاب نمایندگان برای تشکیل مجلس قوی داشتند.
در رسانههای معاند و ازسوی برخی از کاربران و تحلیلگران سیاسی، حضور 42 درصدی مردم در پای صندوقهای رأی به عنوان شکست حاکمیت و رهبر انقلاب تفسیر شده است. آنها با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب که از اقشار مختلف برای حضور در پای صندوقهای رأی دعوت کرده بودند، ولی بیش از نیمی از واجدان شرایط در انتخابات شرکت نکردند، شبهه کاهش مشروعیت نظام را پررنگ کردهاند.
در پاسخ باید گفت، از آنجاییکه، جایگاه رهبری و شخصیتی که سکان هدایت آن را برعهده دارد، هرگز نمیتواند مردم را به عدم حضور در پای صندوقهای رأی توصیه کند. مردمسالاری دینی میطلبد تا از طریق آرای مردمی تغذیه شود و رهبر انقلاب این گزاره را به خوبی میدانند.
یک تناقض بسیار معنادار در رفتار معاندان و ضدانقلاب وجود دارد. از یکسو نظام انتخاباتی ایران را صوری و بیفایده میدانند و از سوی دیگر عدم حضور بخشی از افراد در انتخابات را مشروعیتزدا برای حاکمیت ارزیابی میکنند. این سؤال مطرح است، اگر اساساً انتخابات در ایران معنا ندارد، برای چه منظوری میلیاردها دلار هزینه برای تبلیغات و جنگ روانی جهت کاهش مشارکت هزینه می شود؟! چه نیازی به این هزینهها است، هنگامی که انتخابات در ایران صوری است؟! پس صرف چنین هزینههایی بودن هدف نبوده و وجود نظام مردمسالاری دینی و بلوغ آن بهعنوان یک خطر و تهدید برای استکبار و کشورهای وابسته بهویژه در منطقه غرب آسیا دیده میشود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضور در انتخابات را در بیاناتی در روز انتخابات، جشن ملی ارزیابی کردند، اما آیا آمار 42 درصدی جشن ملی تفسیر میشود؟
پاسخ روشن است. در برخی از جشنها، تعدادی از اعضای خانواده ممکن است از موضوعی دلخوری داشته باشند و علیرغم تمایل برای شرکت در جشن، برای بیان ناراحتی از حضور امتناع کنند. در واقع اصل وجود جشن پابرجاست، اما وجود نارضایتی از وضعیت اقتصادی و معیشتی و عدم تحرک اجرایی دستگاههای مسئول برای حل این معضلات، برخی از مردم را به تصمیمی سخت برای عدم حضور در انتخابات رساند؛ بنابراین میبایست برای جستجو در زمینه کاهش مشارکت به علل اصلی یعنی عملکرد ضعیف دستگاههای اجرایی و مقننه بهعنوان متولیان اصلی وضع کنونی رجوع کرد و به صورت اهداف میانمدت و بلندمدت، وضعیت عملکردی را به سطح مناسبی رساند.
بنابراین مجلس جدید که به امید ایجاد تحرک در کالبد کمتحرک دستگاه اجرایی و مقننه تشکیل شده، سطح انتظارات را بسیار بالا برده است. در سال آینده، ماههای نخست فعالیت مجلس جدید، نشان از تشکیل مجلس قوی را خواهد داد. در صورت عملکرد و کارنامه مناسب از سوی مجلس یازدهم، بدون شک در انتخابات آتی، مردمی که به هر دلیلی از صندوق قهر کردند، با انگیزه گشایشهای جدید دنیا را در روز انتخابات غافلگیر خواهند کرد.
* یادداشت از مصطفی هدایی « رئیس سازمان بسیج رسانه استان تهران»
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/