ترافیک در ستاد انتخابات وزارت کشور؛ مشارکت مردم بالا رفته است
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مستقر در وزارت کشور، امروز از ابتدای آغاز روند رأیگیری، ترافیک مسئولان در وزارت کشور سنگین بود و مسئولان یکی پس از دیگری با حضور در محل ستاد انتخابات وزارت کشور، علاوه بر بازدید از این محل و کسب اطلاعات در خصوص روند اخذ رأی در سراسر کشور، رأی خود را بر صندوقهای رأی انداختند و سپس در جمع خبرنگاران حاضر شدند و در خصوص انتخابات مطالبی را مطرح کردند.
رحمانی فضلی: در 55 هزار شعبه اخذ رأی سلامت کامل برقرار است
عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه بازدید از ستاد انتخابات کشور با تشکر از همه اعضای هیئتهای اجرایی و نظارت و همه دست اندرکاران انتخابات، اظهار کرد: امیدواریم با حضور مردم خوب و عزیز، حماسه دیگری را شاهد باشیم و نشان دهیم که در سایه امنیت، مردم با مقاومت خود وظیفه خود را در قبال انقلاب، شهدا و امان راحل انجام میدهند.
وی ادامه داد: امیدوارم این انتخابات که به تعبیر رهبری جهاد عمومی نام گرفته است، بتواند یک گام بلند مردم را به طرف اهداف انقلاب سوق دهد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه امید داریم همه اعضای اجرایی و نظارت و همه اعضای ۵۵ هزار شعبه اخذ رأی، انتخابات را در کمال سلامت، صحت، قانونمند و در یک بستر امن برگزار کنند.
رحمانی فضلی تأکید کرد: از مردم هم می خواهیم که در مهلت ۱۰ ساعته اخذ رأی، به شعب مراجعه کنند؛ زیرا ما ناگزیریم در ساعت ۱۲ امشب، شعب را ببندیم. امیدواریم همه مردم با حضور بموقع در شعب اخذ رأی، کمک کنند تا رأی آنها را در موعد قانونی اخذ کنیم.
بر اساس این گزارش؛ در دقایق اولیه شروع فرآیند رأیگیری، ستاد انتخابات کشور اطلاعیه شماره ۱۷ را صادر کرد که بر اساس این اطلاعیه تمامی واجدین شرایط باید علاوه بر شناسنامه، کارت ملی یا شماره ملی را به همراه داشته باشند.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور: مقدمات حضور پرشور مردم در انتخابات فراهم شده است
سید جمال عرف نفر بعدی بود که با حضور در وزارت کشور، رأی خود را به صندوق انداخت.
رئیس ستاد انتخابات کشور پس از انداختن رأی خود در جمع خبرنگاران از تدابیر اندیشیده شده برای برگزاری انتخابات سخن گفت و تأکید کرد: وزارت کشور همه مقدمات لازم را برای انتخابات پرشور فراهم کرده و تمام شعب سراسر کشور فعال هستند و تاکنون به غیر از برخی شعب، همه شعبهها آنلاین به صورت آنلاین کار خود را انجام میدهند و همچنین وزارت کشور و شورای نگهبان در حال رصد جریان انتخابات هستند و تاکنون گزارشی در خصوص وجود مشکل برای ما ارسال نشده و امیدوارم تا پایان همین رویه ادامه داشته باشد.
وزیر آموزش و پرورش: فقط مدارسی که رأیگیری در آنها انجام شده، تعطیل هستند
محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش نفر بعدی در میان مسئولان بود که وزارت کشور را به عنوان محل ارائه رأی خود انتخاب کرد.
او پس از اینکه رأی خود را در صندوق رأی انداخت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی بدون تردید یکی از مهمترین ارکان کشور و نهادهای قانونی در ساختن آینده کشور است. آینده ای که به باورهای ما، ایمان، آرامش، امنیت، اقتصاد، کسب و کار، فرهنگ و آموزش و آینده فرزندان ما ارتباط پیدا میکند.
وزیر آموزش کشور بیان کرد: بنابراین حضور در انتخابات به معنای مشارکت در کیفیت آیندهای است که ساخته میشود و هر فرد با حضور در انتخابات میتواند اراده خود را برای کیفیت ساختن آیندهای بهتر با پیشرفت، آرامش و امنیت بیشتر، مناسبات بهتر در داخل و خارج تأمین کند.
حاجی میرزایی در رابطه با احتمال تعطیلی مدارس در روز آینده گفت: ما تعطیلی عمومی نداریم. بیشترین حوزههای انتخابات و حدود 60 درصد از مدارس کشور هستند و فرهنگیان به عنوان امنا و گروههای مرجع ملت محل اخذ آراء هستند. مدارسی که در آنها شمارش آراء تا روز شنبه به اتمام نمی رسد با صلاحدید مناطق آموزش و پرورش میتوانند فردا را تعطیل کنند و این تعطیلی عمومی نیست و منحصر به مدارس حوزههای انتخابیه و آن حوزههایی است که شمارش آرا تا شنبه به اتمام نمیرسد.
وزیر آموزش و پرورش در رابطه با اینکه کدام نهاد مسئول تصمیمگیری تعطیلی سراسری مدارس پیرو ورود ویروس کرونا به کشور است؟ تصریح کرد: به دستور رئیس جمهور ستادی در وزارت بهداشت تشکیل شده است که همه دستگاههای مرتبط در آن حضور دارند و دائماً اوضاع را رصد و تجولات را بررسی میکنند و متناسب با شرایط موجود تصمیمگیری میکنند.
وی افزود: فعلاً تصمیمی بر تعطیلی مدارس نیست و در صورت نیاز ستاد و شورای تأمین هر استان میتواند در مورد تعطیلی مدارس آن استان تصمیم بگیرد و وزارت آموزش و پرورش هم در آن مشارکت دارد.
جهانگیری: مجلس یازدهم میتواند نقش سازنده و مؤثر داشته باشد
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و نفر دوم دولت، با حضور در وزارت کشور و پس از انداختن رأی خود به صندوق، در جمع خبرنگاران از بالا بودن میزان مشارکت مردم در انتخابات خبر داد و اظهار کرد: خوشبختانه خبرهایی که از سراسر کشور در دو ساعت اول رأیگیری به وزارت کشور رسیده، حضور مردم مشابه انتخابات گذشته، حضور خوب و معناداری است و امیدواریم که مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از نهادهای مهم و تأثیرگذار کشور نقش بسیار تعیینکنندهای در مسائل کشور داشته باشد.
وی ادامه داد: در فضای عمومی کشور، معمولاً مجلس میتواند نقش سازنده و مؤثر داشته باشد و نیز میتواند نقش تعیینکننده در حل مشکلات مردم داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: دولت و مجلس به عنوان دو نهاد اصلی در حل مسائل و مشکلات کشور تعیینکننده هستند و با همدلی و همکاری یکدیگر میتوانند قدمهای بسیار بزرگی بردارند.
جهانگیری گفت: حتی سیاسیون داخل کشور، گاهی اوقات مردم ایران را خوب نمیشناسند. نظر و رأی مردم ایران همواره تعیین کننده بوده و صندوق رأی یکی از جاهایی است که مردم ایران از طریق آن با همه به روشی که علاقه داشته باشند، سخن میگویند.
وی ادامه داد: ما باید پیام مردم را بهخوبی بگیریم و انحراف در پیام مردم، به مصلحت کشور نیست و آن چیزی که از پیام مردم بعد از اعلام نتایج انتخابات اعلام میشود، باید برای همه ما قابل استفاده باشد.
رئیس جمهور: ارتباط آنلاین بین ستاد انتخابات وزارت کشور با همه حوزهها برقرار است
مهمترین مقام ارشد دولت؛ یعنی رئیس جمهور با حضور در وزارت کشور و پس از بازدید از بخشهای فنی مختلف ستاد انتخابات وزارت کشور و کسب اطلاعات در خصوص مراحل مختلف رأیگیری، رأی خود را در صندوق انداخت و سپس در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: امروز روز افتخارآمیز دیگری در تاریخ کشور و انقلاب ما به ثبت میرسد. ما در جدول صندوقهای سایر کشور که در صحنه مشخص بود، ارتباط مستقیمی بین ستاد انتخابات در وزارت کشور با همه حوزهها به صورت آنلاین برقرار است.
وی ادامه داد: در برخی بخشها ۱۰۰ درصد و در برخی ۹۹ درصد و برخی شعب هم ۹۸ درصد اتصال دارند. در کل، ۹۸ درصد صندوقها متصل به ستاد انتخابات هستند و مشخص است چند نفر در تهران، شهرستانهای تهران و... دادند. تشخیص هویت الکترونیکی است و امیدواریم وزیر کشور تلاش خود را دوچندان کند و در سال ۱۴۰۰ مردم شاهد رأیگیری دیجیتال کامل باشند.
رئیس جمهور با اشاره به برگزاری نخستین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ابتدای انقلاب گفت: یاد میکنم از ۴۰ سال پیش یعنی اسفند سال ۵۸ که اولین انتخابات مجلس که نامش آن زمان مجلس شورای ملی بود که در اصلاح قانون اساسی به مجلس شورای اسلامی تغییر نام داد، برگزار شد.
روحانی افزود: اولین انتخابات مجلس در اسفند ۵۸ برگزار شد که پنجمین انتخابات از ابتدای انقلاب بود. اولین انتخابات، همهپرسی بود، سپس انتخابات نمایندگان مجلس خبرگان قانون اساسی، سپس انتخابات تأیید قانون اساسی و سپس ریاست جمهوری و پنجمین آن انتخابات مجلس بود.
وی با بیان اینکه ۴۰ سال از نخستین انتخابات مجلس میگذرد و با وجود شرایط جنگ و سختیها، انتخابات در سر موقع خود برگزار شدهاند، خاطرنشان کرد: امام همیشه تأکید میکردند انتخابات بموقع برگزار شود و فاصله ایجاد نشود. در ۱۰ مجلس قبلی هم تاکنون هیچ فاصلهای وجود نداشته است که در تاریخ دموکراسی نظیر ندارد و در تاریخ ایران هم چنین چیزی وجود نداشته است.
رئیسجمهور با بیان اینکه تمام مجالس از روز اول تا روز آخر، از تمام مدت چهار ساله خود بهرهبرداری کردهاند، ابراز داشت: خوشحالیم یازدهمین مجلس با آرای مردم تشکیل میشود. امیدواریم بهترینها به مجلس یازدهم راه یابند. آنچه خواست مردم است، مجلسی فعالتر، پرشورتر و مجلسی است که مردم شاهد باشند مشکلات زندگی آنها را حل کرده، قوانین ضروری را تصویب کند و نظارت خود را بهتر انجام میدهد.
واعظی: درصد مشارکت نسبت به دوره قبل افزایش یافته است
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور نفر بعدی بود که در ستاد انتخابات وزارت کشور حضور یافت و رأی خود را به صندوق رأی انداخت.
او در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز انتخابات در همه نقاط کشور به صورت آنلاین در حال برگزاری است و با مشاهده آرا دریافتیم که حضور مردم بسیار خوب بوده است .
وی گفت: امیدواریم شاهد برگزاری یک انتخابات خوب و پرشوری در سراسر کشور باشیم، همانطور که رهبر معظم انقلاب امروز صبح و همچنین در سخنرانی های قبلی تاکید داشتند.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: مردم با شوقی به پای صندوق های رای می آیند و تاکنون که ۳ ساعت از آغاز رأیگیری گذشته درصد مشارکت نسبت به دوره قبل افزایش یافته است.
واعظی ادامه داد: تشکیل مجلس قوی با حضور پررنگ و رأی مردم نشاندهنده انسجام و وحدت داخلی است و صرفاً به معنای تشکیل یک مجلس نیست.
وی بیان کرد: در این شرایط تحریم، حضور پررنگ مردم می تواند پیامی به منطقه و عرصه بینالملل باشد که این تحریمها و فشارهای حداکثری باعث افزایش وحدت و انسجام بیشتر مردم در کشور خواهد شد.
رئیس دفتر رئیسجمهور افزود: مشارکت قوی یعنی یک ایران قویتر، امنتر و ایرانی که فشارهای خارجی روی آن تأثیری ندارد، امیدوارم همینطور مردم در سراسر کشور برای تشییع پیکر مطهر شهید سلیمانی انصافاً سنگ تمام گذاشتند و به جهانیان نشان دادند با ترور نمیتوانید این مردم را که روی پای خود ایستادند و پشت رهبری هستند بین آنها تفرقه ایجاد کنید، در انتخابات امروز هم حضور باشکوهی داشته باشند.
واعظی گفت: راهپیمایی ۲۲ بهمن بسیار فوقالعاده بود مخصوصاً در جایی که برف و باران بود در آذربایجان و جاهای مختلف کشور که اینگونه مردم آمدند و حضور بسیار معناداری داشتند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه امروز یک روز ماندنی باشد و هر سه این سه حادثه بزرگ یک نوعی پیامی باشد برای همه کشورهایی که با ما دوست هستند و بدانند که با یک کشور و مردم بسیار منسجمی دوست هستند و به آن تعداد محدود کشوری که دشمنی میکنند آنها بفهمانند تصمیمی که برای فشار به ایران گرفتند تصمیمی غلطی بوده و حتماً اثر نخواهد کرد و امیدوارم که سال ۹۹ از سال ۹۸ بهتر باشد.
دادستان کل کشور: ظاهراً کارتخوانها مشکل دارد
اما محمدجعفر منتظری که از صبح امروز بهطور سرزده وارد ستاد انتخابات وزارت کشور شده بود، از روند برگزاری انتخابات اطلاع کسب کرد.
دادستان کل کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: در شورای نگهبان بودم عملکرد دوستان را در ستاد نظارت بررسی کردم مشکل خاصی نداشته است، جز اینکه کارتخوانها مشکل داشتند.
وی با ابراز امیدواری برای رفع این مشکل ادامه داد: مشکل اگر رفع شود خیلی میتواند مؤثر باشد ظاهراً کارتخوانها مشکل دارد.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: اطلاعاتی که بنده گرفتم در مجموع مشکل خاصی را گزارش نداده بودند، البته سه ساعت بیشتر نیست که از انتخابات گذشته است؛ امیدوارم مردم با حضور گسترده خود در همین ساعات اولیه یک برگ زرین دیگری در تاریخ انقلاب رقم بزنند و یک مجلس قوی در طراز جمهوری اسلامی تشکیل دهند.
منتظری درباره اختیاری بودن ثبت اثر انگشت گفت: اگر هم کارتخوانها فعال باشند و هم شناسنامهها مهر بخورد، فکر نکنم اختیاری بودن اثر انگشت مشکل خاصی ایجاد کند. با توجه به اینکه شورای نگهبان هم تجویز کرد الزامی برای زدن اثر انگشت وجود ندارد.
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/