کرونا در ایران / علایم و راه های انتقال ویروس کرونا
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ویروس جدید کرونا با نام رسمی "کووید-19" برای نخستین بار در ۱۲ دسامبر و در شهر ووهان چین دیده شد. پس از آن کمیسیون بهداشت و درمان شهرداری ووهان اعلام کرد که ۲۷ نفر از افرادی که با بازار غذا های دریایی شهر در ارتباط بوده است، به این بیماری مبتلا شده اند و پس از آن این بازار بسته شد. پس از این که ویروس کرونا در بیشتر شهر های چین دیده شد، دولت چین به جهت پیشگیری از گسترش این بیماری حمل و نقل عمومی در ۱۳ شهر را متوقف کرد. مقامات چین از مردم این کشور درخواست کردند تا به شهر ووهان که محل اصلی انتشار این ویروس است سفر نکنند. هم چنین به ساکنان شرکت توصیه شده تا در شهر بماند و از خانههای خود خارج نشوند.
تا به امروز بیش از ۱۳۰۰ نفر به ویروس کرونا در سرتاسر دنیا مبتلا شده اند. به غیر از چین که کشور اصلی درگیر این بیماری است، تاکنون در کشورهای تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا هم این بیماری مشاهده شده است.
کمیسیون بهداشت ملی چین امروز با بیانیه ای اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۶ تن دیگر در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند و از این رو شمار قربانیان مبتلا به بیماری کرونا به ۲۰۰۵ نفر رسیده است. در این بیانیه اعلام شده است که تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا ۷۴ هزار و ۱۸۵ نفر است که وضعیت 11 هزار و 977 نفر از آن ها وخیم است.
مشاهده ویروس کرونا در ایران
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در ایران اعلام کرد که ظرف دو روز گذشته دو مورد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در شهر قم مشاهده شده است و پس از آن آزمایش های اولیه برای تشخیص این بیماری صورت گرفت. نمونه های ارسالی مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در این افراد مثبت گزارش شده است. آزمایش های بعدی برای بررسی قطعیت این موضوع در حال انجام است و گفته شده نتایج آن به محض مشخص شدن به اطلاع همه مردم خواهد رسید.
او در ادامه اظهار کرد به محض دریافت خبر شناسایی افراد مشکوک به کرونا در قم تیمهای شناسایی و مدیریت بیماری های واگیر در شهر قم مستقر شده اند و بر اساس پروتکل های موجود، افرادی که مشکوک به ابتلا به این بیماری هستند تحت ایزولاسیون قرار میگیرند و از آن ها نمونه گیری می شود تا بتوان از شیوع گسترده بیماری جلوگیری کرد. از تعداد افرادی که ایزوله شده و از آن ها نمونه دریافت شده بود، دو مورد به ویروس کرونا مبتلا شده اند و برخی از آن ها نیز به آنفولانزای تیپ B مبتلا هستند.
علاوه بر آن که تیم های مدیریت و کنترل بیماری های واگیر در شهر قم مستقر شده اند، بخش ایزوله نیز برای ایزوله کردن افراد مشکوک به ابتلای کرونا تجهیز و آماده شده است.
همسایگی ایران با افغانستان سبب افزایش خطر شیوع این بیماری در ایران شده است. افغانستان برای آن که بتواند جلوی شیوع این ویروس را بگیرد، درخواست کمک بینالمللی کرده است. در فرودگاه بین المللی امام خمینی نیز مسافران چین معاینه می شوند تا ویروس در کشور منتشر نشود. اما با توجه به هشدار افغانستان امکان انتشار ویروس در ایران از طریق مرزهای زمینی امکان پذیر است.
بر طبق گزارشات یک بیمارستان برای مقابله با بیماری های ویروسی در قم آماده شده است و همچنین یک بیمارستان دیگر نیز در حال تخلیه است تا در صورت نیاز بتوان به عنوان بیمارستان پشتیبان از آن برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا استفاده کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد که تعداد کافی ماسک تنفسی تهیه شده است و همچنین در ادامه بیان کرد استفاده از ماسک برای همه افراد ضروری نیست و فقط افرادی که مستعد ابتلا به بیماری هستند و افراد سالمند و مبتلا به بیماریهای خاص باید از ماسک استفاده کنند.
علیرضا وهاب زاده اعلام کرد هر دو نفر از افرادی که اطلاعات آن ها به کرونا مشخص شده بود، در قم بودند و هر دو کهولت سن داشتند. همچنین هر دوی این افراد به علت کرونا فوت کرده اند. وهاب زاده در ادامه بیان کرد یک نفر از افراد فوت شده بر اثر کرونا جانباز شیمیایی بوده است.
علائم ویروس کرونا چیست؟
علائم بیماروی مبتلا به کرونا تقریباً ۸۰ درصد شبیه به سندروم حاد تنفسی سارس است و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت پیدا می کند. بیماری کرونا در ابتدا سبب بروز علائمی مانند تب بالا، گلو درد، سرفه، تنگی نفس و اسهال میشود و در مراحل بعدی و پیشرفته بیماری سبب بروز ذات الریه و نارسایی کلیه شده که در نهایت میتواند منجر به مرگ افراد شود.
از آن جایی که علائم اولیه بیماری کرونا شباهت بسیار زیادی به سرماخوردگی دارد، در ابتدا قادر به تشخیص بیماری نخواهید بود. با کمک نمونه برداری از مخاط بینی و گلو خون و یا انواع آزمایشات دیگر می توان ریشه بیماری را تشخیص داد. در حالت خوش بینانه انتظار میرود که علائم بیماری پس از چند روز از بین برود. اما در صورتی که ویروس کرونا به دستگاه تنفسی ( نای و ریه ) نفوذ کند، به خصوص در افراد سن بالا و یا افرادی که دارای بیماری هستند، سبب ضعف سیستم ایمنی شده و به ذات ریه منجر می شود.
تا کنون واکسنی برای این بیماری تهیه نشده و تنها راه نجات بیماری کرونا تشخیص زودهنگام آن است و فرد باید سریع تحت نظر پزشک و در قرنطینه قرار گیرد.
نحوه انتقال ویروس کرونا به چه صورت است؟
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در یک هفته از ۴۰ نفر به ۴۴۰ نفر رسید و در واقع بسیاری از افرادی که تازه به این ویروس مبتلا شده بودند با چند روز تاخیر شناسایی شدند. اطلاعات بسیار کمی درباره نرخ رشد این ویروس وجود دارد، اما بر طبق اعتقاد متخصصان شمار افراد مبتلا به این ویروس احتمالاً خیلی بیشتر از موارد ثبت شده است. در ابتدا گفته شده بود که این ویروس از انسان به انسان قابل انتقال نیست، در صورتی که شواهد حاکی از آن است که ویروس کرونا از انسان به انسان قابل انتقال است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/