نوسازی بافتهای فرسوده تهران در گیر و دار مشکلات پیچیدهای است
به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نوسازی شهر تهران، وضعیت بافتهای فرسوده منطقه 15 شهرداری تهران در جلسه کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران که با حضور مدیرعامل سازمان نوسازی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، معاون فنی عمرانی شهرداری تهران، قائم مقام و مدیر بافت فرسوده شهرداری منطقه 15 و جمعی دیگر از معاونان، مدیران و مسئولان استانداری و شهرداری تهران برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.
عباداله فتح اللهی، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این جلسه با تأکید بر این که نقش سازمان نوسازی، نقش مدیریت هماهنگ و یکپارچه میان کلیه دستگاههای ذی مدخل در امر نوسازی است، اظهار کرد: موضع سازمان نوسازی در مواجهه با نوسازی بافتهای فرسوده پایتخت، موضع ترمیم، تلفیق، اعتلاف، همدلی و همراهی با تمامی نهادها و دستگاههای متولی و ذی مدخل در نوسازی است و تلاش میکند از پتانسیل و ظرفیتهای موجود در این دستگاهها برای حل مشکلات بافتهای فرسوده تهران بهره گیرد.
وی عنوان کرد: در هر جلسه از سلسله جلسات کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران دو موضوع پیگیری میشود که یک موضوع ناظر به هماهنگیهای ستادی و دستور العملها و آئین نامهها و موضوع دیگر ناظر به عملکرد ردههای اجرایی خواهد بود.
فتح اللهی اضافه کرد: مشکلات و معضلاتی که بر سر راه نوسازی در بافتهای فرسوده شهر تهران قرار گرفته، مشکلاتی قدیمی و پیچیده است و رفع آنها تنها با هماهنگی و همیاری دستگاهها و نهادهای ذی مدخل در این امر قابل حل و فصل خواهد بود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران همچنین افزود: در این جلسات مسئولین حاضر میتوانند با لایههای عملیاتی و اجرایی آشنا شده و تفاهم و هماهنگی میان مناطق و تمامی نهادها و دستگاههای ذی مدخل در امر نوسازی ایجاد شود.
در این جلسه سید حمید موسوی، قائم مقام و مدیر بافت فرسوده شهرداری منطقه 15 ضمن معرفی منطقه 15 شهرداری تهران گزارشی جامع پیرامون وضعیت بافتهای فرسوده، روند نوسازی، اقدامات انجام شده، سیاستها و برنامهها و همچنین چالشها و موانع پیش روی نوسازی بافتهای فرسوده در این منطقه ارائه کرد.
به گفته موسوی، تعریض معابر، جابجایی پایههای برق، جابهجایی درختان، گذرهای واقع در طرح، پلاکهای فاقد سند مالکیت، کمبود خدمات آموزشی و درمانی از جمله مشکلاتی است که بر سر راه نوسازی بافتهای فرسوده در منطقه 15 قرار گرفته است.
در ادامه پیشنهادات، نقطه نظرات و راهکارهای اعضای این کمیته پیرامون مباحث ارائه شده و روند نوسازی بافتهای فرسوده منطقه 15 مطرح شد و مورد بحث و بررسی کارشناسانه قرار گرفت و سپس راهکارها و چگونگی رفع معضلات و مشکلات مطروحه، تعیین و تکلیف شد.
منطقه 15 یکی از وسیعترین مناطق شهر تهران است
حسن کریمی، معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری تهران و ریاست کمیته خدمات زیر ساخت ستاد باز آفرینی پایدار کلانشهر تهران نیز اضافه کرد: منطقه 15 یکی از وسیع ترین مناطق شهر تهران است که دارای روستاهای شکل گرفته در حریم شهر با جمعیت 20 الی 25 هزار نفر است از این رو مشکلات و معضلات زیادی را در بحث بافتهای فرسوده به خود اختصاص داده است.
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری تهران ضمن تقدیر و تشکر از مدیریت شهرداری منطقه 15، مباحث تایید شده در این جلسه را جمع بندی و تصریح کرد: امید است بتوان از پتانسیلهای مدیریتی و جایگاه حقوقی دستگاهها و نهادهای مختلف که در امر نوسازی دخیل هستند در راستای گره گشایی از موانع و چالشهای پیش روی نوسازی در هر منطقه و کمک به پیشبرد اهداف و مأموریتهای شهرداری منطقه بهره برد.
شهرداری در حوزه بافتهای فرسوده تجربیات مختلفی به دست آورده است
در ادامه علیرضا جاوید، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز ضمن تشکر از شکلگیری و برگزاری جلسات کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران، حضور مسئولین دستگاههای اجرایی مختلف را در این کمیته مثبت ارزیابی کرد و گفت: این جلسات همدلی و وفاق را حول محور خدماترسانی به مردم محروم در بافتهای فرسوده با اولویت و پس از آن بافتهای ناپایدار که متأسفانه ادبیات آن در سالهای اخیر مقداری کم رنگ شده است که تأکید داریم بافتهای ناپایدار نیز همچون بافتهای فرسوده حائز اهمیت است، ایجاد خواهد کرد.
جاوید اضافه کرد: بنده به عنوان معاون فنی و و مشاور شهردار در طرحهای توسعه شهری و شهرسازی از هرگونه کمک فکری و حمایت و پشتیبانی اجرایی و عملیاتی در راستای پیشبرد اهداف و مأموریتهای نوسازی بافتهای فرسوده در مناطق دریغ نخواهم کرد.
وی با بیان این که مجموعه شهرداری تجربیات مختلفی را در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده تجربه کرده است، تصریح کرد: این موضوع در سالهای اخیر با بصیرت بیشتری دنبال شده و امید میرود با پشتیبانی، هماهنگی و همکاری سایر مجموعهها و دستگاهها، بتوان خدمات بهتری را به ساکنین بافتهای فرسوده، ناپایدار و در نهایت به همه شهروندان شهر تهران ارائه کرد.
در خاتمه این جلسه مقرر شد مدیران اداره ثبت اسناد و املاک، برق، آب، فاضلاب، مخابرات، میراث فرهنگی به منظور جمع بندی موارد مطروحه و رفع هر چه سریعتر مشکلات نوسازی در منطقه 15 با مسئولان و مدیران این منطقه تشکیل جلسه داده و گزارشی از اقدامات صورت گرفته را در جلسه آتی کمیته ارائه کنند.
انتهای پیام/