روابط خوبی در سالهای اخیر میان قوه قضاییه و دولت برقرار شده است/ با افتخار اجرای حقوق بشر اسلامی را دنبال میکنیم
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ظهر امروز همایش رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی در خارج از کشور با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه، حجتالاسلام محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه و حجتالاسلام رئیسی دادستان کل کشور در وزارت امور خارجه برگزار شد.
آملی لاریجانی در این مراسم با بیان اینکه در طول این سالها روابط بسیار خوبی بین دستگاه قضایی و دولت وجود داشته است، اظهار کرد: مسائل مهم اقتصادی و اجرایی بر عهده دولت قرار دارد و دستگاه قضا همواره تلاش میکند در چارچوب قوانین و مقررات به دولت کمک کند.
وی با تأکید بر سرمایهگذاریهای صحیح افزود: مسئله حمایت از سرمایهگذاریهای صحیح مسئلهای متفاوت است از برخورد با مفسدان اقتصادی است.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه نحوه حیات ما بسیار مهم است، اضافه کرد: نحوه حیات گرچه یک مسئله فلسفی و نظری است، اما یک حقیقت قرآنی است که توجه به نحوه حیات تأثیرات بسیار مهمی در سراسر زندگی سیاسی، فردی و اجتماعی دارد.
آملی لاریجانی با اشاره به اینکه مغرب زمین از قرنها پیش نحوه حیات خاص خود را ترسیم کرده است، عنوان کرد: طبق تفکر لیبرالی ادیان هر انسانی، به اختیار اوست و به تعبیری دیگر در تفکر مدرنیته اهداف و غایات را انسانها میسازند.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در محیط تجدد عقلانیت به وسیلهای برای رسیدن به اهداف تبدیل شده است. برای مثال تمام تکاپوی جامعه لیبرالی این است که تولید بیشتر شود و کمتر فکر میکنند که این تولیدات چه آثاری در زندگی مردم یا محیط زیست دارد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به نحوه حیات ایمانی بیان کرد: نحوه حیاتی که قرآن بیان میکند، چیز دیگری است و با نحوه حیات مغرب زمین تفاوت اساسی دارد. براساس نحوه حیات ایمانی خداوند متعال آن را به انسان داده تا مطالب غیر مکشوف را کشف کند.
آیتالله لاریجانی تاکید کرد: قانون اساسی ما برخاسته از انقلاب اسلامی و تفکر ریشهای همین انقلاب است.
وی با اشاره به اصول دوم و سوم قانون اساسی و همچنین بند شانزدهم اصل سوم مبنی بر اینکه نظام سیاست خارجی کشور باید براساس معیارهای اسلامی و حمایت از مستضعفان جهان باشد، تصریح کرد: حضرت امام خمینی(ره) فرموده بودند که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، اما برخی افراد که این صحبتها باب میلشان نبود، گفتند آمریکا موشک و بمب دارد.
رئیس قوه قضائیه امام حسین(ع) را مصداق حقیقی آیات قرآنی و حیات طیبه دانست و افزود: زمانی که به امام حسین(ع) میگویند باید تسلیم شوی، حضرت اباعبدالله می فرمایند که من اهل تسلیم نیستم و من خودم را بهدست خودم تسلیم نمیکنم و مانند بندهها فرار نمیکنم.
وی با بیان اینکه عدم خوف از استکبار در تمام مجاری حیات قرآنی و دینی وجود دارد، گفت: امام خمینی(ره) با اتکا به این روحیه فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، امام(ره) اهل معرفت و ولایت حق تعالی بودند، لذا مسلمین و مومنین را به این استقلال، اقتدار و صلابت دعوت میکردند.
آیتالله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه هجمههای حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران عمدتاً سیاسی است، افزود: این هجمهها گاهاً نیز برخاسته از یک نگاه منافقانه است. آمریکایی که ما را به عدم رعایت حقوق بشر محکوم میکند، چرا به عربستان که هیچ انتخاباتی ندارد، مردم در امور حکومت دخالت ندارند، واکنشی نشان نمیدهد؟ آیا عربستان مصداق نقض حقوق بشر نیست؟
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: آیا کشتار بیرحمانه مردم یمن، توسط سعودیها نقض حقوق بشر نیست؟ که اینگونه از اقدامات عربستان حمایت میکند. آیا اینها حقوق بشر ندارند؟
وی با اشاره به فاجعه منا، تأکید کرد: فاجعه منا یک مسئله قابل توجه است و فارغ از چگونگی وقوع این حادثه عدم همکاری عربستان در جستوجوی افراد و جانباختگان این فاجعه جای تأمل دارند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به کمکهای عربستان به تروریسم در منطقه توضیح داد: همه میدانند که پشت سر داعش و تکفیریها عربستان و برخی کشورهای دیگر در منطقه است. در بحث بازداشت یک روحانی آزاده و سرشناس، آیتالله نمر، سعودیها چه کردند؟ چند سال این روحانی آزاده را بازداشت و شکنجه کردند و اکنون نیز اصرار به حکم اعدام دارند.
وی ادامه داد: واقعاً از آمریکاییها و غربیها که ادعای حقوق بشر دارند عجیب نیست که هیچ واکنشی نسبت به این اقدام سعودیها نشان ندهند، اگر در کشور ما برای یک بمبگذار حکم اعدام صادر شود، همه راه میافتند و مدعی حقوق بشر میشوند، مردم بحرین حقوق بشر ندارند؟ فجایع رژیم صهیونیستی در فلسطین نقض حقوق بشر نیست؟
آیتالله آملی لاریجانی اضافه کرد: بنابراین هجمههای حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران یک رفتار دوگانه است و پشت آن غایات دیگری وجود دارد، البته برخی از هجمهها نیز ناشی از نحوه نگاه لیبرالی و مدرنیته است، برای مثال در بحث قصاص به ایران حمله میکنند که البته این هجمه نیز ناشی از نگاه سیاسی است، زیرا مگر در عربستان حکم قصاص وجود ندارد؟
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: قصاص طبق نص قرآن کریم یک حق است و اعدام نیست، و بنا نیست حکومتها در حق شهروندان خود دخالت کنند.
آیت الله صادق آملی لاریجانی اضافه کرد: به صراحت در قرآن در انجام قصاص یک حیات وجود دارد، جالب اینکه همین حالا در برخی ایالتهای آمریکا حکم اعدام اجرا میشود.
وی با بیان اینکه ریشه این حقوق کجاست که میخواهند به ما تحمیل کنند، گفت: ما معتقدیم در چارچوبهای ایمانی یک ترسیمی از حقوق بشر وجود دارد و نحوه حیات غربی نیز یک حقوق بشری برای خود ترسیم کرده است، چرا باید نحوه حیات ایمانی ما، تسلیم آن نحوه آنها باشد؟ در حقوق بشری که آنها ادعا میکنند، ازدواج با همجنس جایز است، چرا باید چنین حقوق بشری را بپذیریم.
آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: ما با افتخار میایستیم و با افتخار بر نحوه حیات ایمانی خود ایستادگی میکنیم و حقوق بشری که در اسلام ترسیم شده را دنبال میکنیم.
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: بر این اساس ما با مظلومین پیوند ایمانی داریم و تصریح نص قانون اساسی نیز همین است که باید با کشورهای مستضعف دیگر رابطه ایمانی برقرار کنیم، لذا به همه کسانی که در منطقه استمداد کردند، کمک میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: البته این مسئله منافاتی با عقلانیت و تعامل با کشورهای دیگر ندارد و حتی تعامل ما با کشورهای دیگر نیز باید در چارچوب این حیات طیبه و نحوه حیات ایمانی باشد.
آملی لاریجانی عزتمند زندگی کردن را پیام اصلی حیات طیبه خواند و افزود: انسان در این عالم رها نیست و نحوه حیات ایمانی ما منافاتی با دنیای غرب ندارد.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه ما در مسائل مهم اقتصادی و اجرایی به دولت کمک میکنیم، بیان کرد: در بحث برجام هم تلاش شد که این کمک با یک نگاه واقعبینانه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر تحولات خوبی در قوه قضائی رخ داده، گفت: ما در بحث منابع انسانی و استفاده از فناوری اطلاعات نیز تحولات خوبی داشتهایم و بسیاری از کارهای قوه قضائیه برای تسهیل امور مردم از طریق فناوریهای نوین صورت گرفته است.
آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه بحث پیشگیری از جرم بهعنوان یک کار مهم در دستور کار قوه قضائیه است، عنوان کرد: اخیراً در مجمع تشخیص مصلحت نظام لایحه پیشگیری از جرم مورد تصویب قرار گرفت.
وی اضافه کرد: نظارتهای درونسازمانی و بیرونسازمانی افزایش یافته، ضمن اینکه در این سالها تلاش شده با دولت روابط خوبی برقرار شود.
انتهای پیام/