آلیا: نقش نفوذیها در وضعیت کنونی اقتصاد کشور انکارناپذیر است/ مخالفان رئیسی راهکاری بلَد بودند، عمل میکردند
فاطمه آلیا نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با اشاره به هجمههای برخی از مخالفان سیاسی دولت در روزهای اخیر اظهار کرد: بحث گرانیها معمولاً یک علت ندارد، بلکه بخشی از آن ساختاری است، در مورد مشکلات اقتصادی در کشور ما، قرائن و شواهدی وجود دارد که از سالها قبل و پس از پیروزی انقلاب، کنترل وضعیت اقتصادی دست یک تفکر خاص لیبرالی قرار گرفت که معمولاً دانش، راهحلها، تصمیمگیریها و تصمیمسازیهایشان مبتنی بر نگرش غربی است که ریشه در تحصیلشان در غرب و علاقهشان نسبت به اقتصاددانان غربی دارد.
عدالت در نگاه سیاستگذاران اقتصاد لیبرال جایگاهی ندارد
وی با بیان اینکه سیاستمداران کشورهای غربی بر مبنای نگاهی که به انسان و زندگی دارند، برای کشورشان تصمیم میگیرند تصریح کرد: در ایران از سالها قبل مبتنی بر رهنمودهای رهبر انقلاب در کنار نگاههای اقتصادی و توسعه، بحث عدالت هم مطرح بود اما در نگاه آن دسته از سیاستگذاران اقتصادی لیبرال بحث عدالت و پیشرفت به معنایی که در اسلام و برای جامعه اسلامی وجود دارد، مطرح نیست و این کارگزاران اقتصادی در حوزه اقتصاد هم با همان نگاه لیبرالی برخورد میکنند.
ارز، نقدینگی و سفتهبازی متأثر از تصمیمات شبانه لیبرالها است
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در پشت پرده مشکلات ساختاری اقتصاد ایران سیاستگذاران اقتصادی لیبرال قرار دارند گفت: باید به این مسئله توجه ویژهای شود که متأسفانه غفلت در این باره صورت میگیرد. یعنی گاهی اشخاص مورد نشانه قرار میگیرند، در حالی که موضوع اصلی یک نگرش و تفکر خاص اقتصادی است که در کشور ما هم محافلی دارند و تصمیمگیری میکنند، بر این اساس، از سالها قبل شاهد هستیم که این جریان شبانه تصمیم میگیرند و بر بخشهای حیاتی اقتصاد اعم از ارز، نقدینگی و سفتهبازی تأثیر منفی میگذارند.
از «اقتصادُنا» در عمل غفلت میشود
عضو جبهه پایداری با تصریح بر اینکه موضوعاتی از این قبیل مهم، ریشهای و زیربنایی است اظهار کرد: قطعاً کسانی که دغدغه اسلام و اقتصاد اسلامی را دارند، باید به این حوزهها بیشتر توجه کنند، معتقدم آن مباحث اقتصادی که در کتاب «اقتصادُنا» یا «اقتصاد ما»، اثر شهید محمدباقر صدر، داریم و بعد از آن اندیشمندانی مثل شهید مطهری و دیگر اقتصاددانان اسلامی به آنها پرداختند، باید مورد توجه قرار گیرد، اما در عمل نسبت به آنها غفلت میکنیم.
سیاستگذاران اقتصاد لیبرال سکان اقتصاد کشور را در دست دارند
فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: در عمل، به هر طریقی گروه سیاستگذاران اقتصاد لیبرال سکان اقتصادی کشور را در دست دارند، هر چند آن تفکر لیبرالی وابسته به غرب که هم تصمیمسازی میکند و بعضاً روی تصمیمگیرندگان تأثیر میگذارد، دیده نمیشوند و معمولاً فقط افراد و کارگزاران دیده میشوند، اما عاملی که در دولتهای مختلف وجود دارد، بحث مدیریت است؛ مدیریت عرصه اقتصاد خیلی مهم است و اگر همین مدیریت، کارآمد باشد میتواند به موازات عملیات اجرایی روزانه که در آن باید به امورات مردم بگذرد و معیشت مردم اداره شود، اصلاح ساختار اقتصاد کشور نیز باید با جدیت پیگیری شود.
آلیا ادامه داد: موضوع اثرگذار دیگر بر اقتصاد کشور، میزان درصد تحریم است، زیرا به هر حال تحریمها هم در نوع خود اثرگذار هستند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عامل دیگر، بحث توازن صادرات و واردات و توجه به کالاهای اساسی است، گفت: مقام معظم رهبری بارها و بارها در بحث نامگذاری سالها با رویکرد اقتصادی به این موضوع پرداختند که متأسفانه از توجه مسئولان دور ماند.
نقش نفوذیها در وضعیت کنونی اقتصاد کشور انکارناپذیر است
عضو جبهه پایداری در ادامه تشریح علل مشکلات اقتصادی ایران، گفت: عامل بعدی بحث نفت است، پشتوانه نفتی و صادرات آن به صورت خامفروشی و واردات کالاهایی از همان فرآوردههای نفتی با قیمت گرانتر مصیبتی است که باید هرچه سریعتر سامان داده شود، عوامل نفوذی به عنوان یک واقعیت انکارناپذیر یکی از دلایل وضعیت کنونی اقتصاد کشور است.
لابیهای صهیونیستی_آمریکایی اقتصاد ایران را بیمار میکنند
وی افزود: اینکه هرکدام از این عوامل تا چه میزان اثرگذار هستند را نمیدانم، اما به هر حال دشمنان پیشرفت ملت ایران هستند، برای رفع این مشکلات باید تصمیماتی که در لابیهای غربی و آمریکایی با هدف عقب و وابسته نگه داشتن اقتصاد کشورهای مستقل گرفته میشود، مورد توجه قرار گیرد و به تناسب تأثیرگذاری که دارند در دولتهای مختلف برای مقابله با آن برنامهریزی دقیق صورت گیرد، لابیهای صهیونیستی_آمریکایی گاهی خیلی علنی از طریق تحریمها و گاهی غیرعلنی و از طریق فشارهای اقتصادی میبینیم که عرصه اقتصادی را بیمار میکنند.
فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه دولتها موظفاند در عین از بین بردن و کاهش تأثیرگذاری علل و عوامل مذکور، با توجه به وضعیت اقشار کمدرآمد و مستضعف، تصمیماتی جانبی بگیرند، تا در بدو امر یک حالت اعتدالی در حوزه اقتصادی پیش بیاید و کمکم اشکالات آن برطرف شود، گفت: اکنون در دولت سیزدهم رویه اقتصادی اینگونه است. هرکدام از این عوامل دارای یک درصدی هستند، اما آن چیزی که مشهود است، جهتگیری مثبت دولت جدید در توجه به این مسائل است.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت رئیسی به حمایت از اقشار مستضعف و توازن واردات و صادرات توجه دارد، بیان کرد: مثلاً چند شب پیش خبری منتشر شد که در وزارت جهاد کشاورزی تصمیمی مبنی بر عدم صادرات مایحتاج مردم مثل گوجه فرنگی، سیب زمینی و بعضی از صیفیجات به دلیل نیاز داخلی گرفته شده که این جهتگیری دولت مثبت است.
ارتباط با همسایگان در دولت رئیسی نظم پیدا کرده است
وی ادامه داد: امیدواریم دولت با توجه به همه عوامل ذکر شده اعم از بحث مدیریت اقتصاد، اصلاح ساختارها، پیدا کردن راههای جدید برای خنثی کردن تحریمها، برای رفع آنها اقدام کند، به خصوص بحث تقویت ارتباطات با کشورهای همسایه و به طور اخص، همسایگانی که هم آنها به صادرات ما نیاز دارند و هم ما به واردات از آن کشورها نیاز داریم. ضمن استفاده از فرصتهای ارتباطی با بیشتر کشورهای دور و نزدیک دنیا که خوی تسلط و هژمونی ندارند و جزو اقمار برای فلج کردن ما نیستند، رویکرد دولت آقای رئیسی همین است و شاهدیم که ارتباط با همسایگان یک نظمی پیدا کرده برای اینکه برخی مشکلاتی که در گذشته وجود داشته، برطرف شود.
دولت روحانی با پیشخوری دولت سیزدهم را فشار قرار داد
عضو جبهه پایداری تأکید کرد: قطعاً بخشی از مشکلات هم از دولتهای قبل، مخصوصاً دولت دوازدهم باقیمانده که عبارت از پیش فروش کردن نفت و پیشخور کردن عوایدی که از پیشفروش نفت به دست آمده، است که جلو جلو، دولت سیزدهم را به شکلی در فشار قرار دادند و عواید نفتی را پیشخور کردند، مسئولان باید این واقعیتها را به مردم بگویند تا مردم هم با صبر و تحمل کمک کنند که انشاءالله تأثیر این علل و عوامل کم و به مرور زمان برطرف شود، مخصوصاً بحث خنثی کردن تحریمها.
هجمه به دولت رئیسی بیشتر با اغراض سیاسی است
آلیا در پاسخ به این سؤال که آیا اغراض سیاسی پشت پرده تخریب و هجمه به دولت سیزدهم است؟ خاطرنشان کرد: متأسفانه بخش اعظم هجمهها و انتقادات بیپایه و اساس با اغراض سیاسی و با هدف انتقامگیری است. الآن میبینیم که در دولت، اولویتبندی میشود و برخی مباحث در اولویت قرار میگیرد؛ همین بحث افزایش یارانهها و کمک به اقشار مستضعف، اینکه در بودجه دولت، بودجه نهادهای حمایتی افزایش پیدا کرده که فعلاً در این فشار اقتصادی و گرانیها، آن قشر مستضعف کمتر آسیب ببیند، نشاندهنده این است که جهتگیریهای دولت درست است.
فعال سیاسی اصولگرا افزود: در دولتهای یازدهم و دوازدهم اساساً جهتگیری غلط بود. یعنی همه مقدرات اقتصادی ملت را به بحث برجام گره زده بودند، اما میبینیم که در این محور اساسی، دولت ضمن تلاش برای احقاق حق ملت ایران در بحث هستهای، در عین حال مقدرات را خیلی متوجه مذاکرات نکرده و راهحلهای جدیدی پیدا کرده است.
مخالفان رئیسی اگر راهکار کارشناسی بلَد بودند خزانه را خالی تحویل نمیدادند
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اساساً چون جهتگیریها مهم است، اکنون مخالفان سیاسی دولت بحث انتقامگیری را در دستور کار قرار دادهاند، شاهدیم عدهای که مخالف بودند و در انتخابات موفق نشدند، به جای همکاری با دولت و آن هم به خاطر رفاه ملت، گویا خوشحال میشوند از اینکه مشکلاتی در بعضی جاها وجود دارد و آن مشکلات را در بوق و کرنا میکنند و ایراد میگیرند. البته مردم ضمن تحمل فشار گرانیها متوجه هستند که اینها سیاسی است، در غیر اینصورت اگر راهحل کارشناسی بلد بودند، در دولت خودشان به آن عمل میکردند تا دولت را با این همه قرض و خزانه خالی تحویل دولت بعدی ندهند.
گفتوگو از پوریا کریمپور
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/