دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 بهمن 1398 - 11:36
حسینی‌پور:

نگاه جامعه به کتاب پس از انقلاب تغییر کرده است

مدیرعامل موسسه خانه کتاب عنوان کرد : تبدیل کتابخانه‌ها به باشگاه فرهنگی، تاسیس جایزه سال و خانه کتاب در سال‌های پس از انقلاب نشان دهنده ارتقای فرهنگ کتابخوانی و تغییر نگاه جامعه به کتاب است.
کد خبر : 471359
_ALI8187.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برنامه «خیابان انقلاب» ویژه پیروزی انقلاب اسلامی در ارتباط تلفنی با نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل خانه کتاب روانه آنتن رادیو گفتگو شد.


نیکنام حسینی پور در ابتدا با بیان اینکه بنیانگذار انقلاب اسلامی شخصیت فرهنگی بود، اظهار کرد: امام خمینی(ره) اهل قلم بودند و حتی منتقد کتاب محسوب می‌شدند. علاوه بر ایشان جانشین بر حقشان، هم یک کتاب شناس و کتاب خوان حرفه‌ای هستند.


وی به نهادسازی در حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: پس از انقلاب کتابخانه‌های عمومی گسترش یافته است و تعداد زیادی کتابخانه در سراسر کشور در حال مدیریت است که نگاه مردم به کتابخانه را از قرائت‌خانه به باشگاه فرهنگی تغییر داده است.


مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: پس از انقلاب موسساتی تاسیس شده است که در حال مدیریت حوزه کتاب هستند. از جمله این سازمان‌ها می‌توان به خانه کتاب اشاره کرد که در حال اداره بانک کتاب ایران است. همچنین بنیاد شعر و ادبیات داستانی، خبرگزاری ایبنا، موسسه نمایشگاه‌ها و نهادهای هنری و ادبی دیگر نیز در این حوزه تشکیل شده است.


حسینی‌پور فعالیت‌های چشمگیر در حوزه نشر را برشمرد و بیان کرد: بیش از یک میلیون و 400 هزار عنوان کتاب پس از انقلاب در بانک اطلاعات خانه کتاب ثبت شده که شاید در جهان بی‌سابقه باشد. بیش از 60 درصد از آنها چاپ اول هستند.


وی افزود: نزدیک به 900 هزار کتاب توسط نویسندگان ایرانی تالیف شده و بخشی از آن نیز ترجمه است که با مسیر بازی که در اختیار مترجمین قرار گرفته برای ارتقا و انتقال دانش از کشورهای دیگر به ایران به کار گرفته شده است.


مدیرعامل خانه کتاب ایران در ادامه برنامه خیابان انقلاب خاطرنشان کرد: پس از انقلاب، نمایشگاه بین‌المللی کتاب از یک فروشگاه به باشگاه فرهنگی ارتقا یافته است و از نظر وسعت و جمعیت یکی از بزرگترین‌ها در جهان است.


حسینی‌پور در خصوص جوایز کتاب گفت: پس از انقلاب در سال‌های اوج جنگ تحمیلی، جایزه کتاب سال با نگاه فرهنگی تاسیس شد که اهمیت کتاب و کتاب خوانی در انقلاب اسلامی را مشخص می‌کند و در روزهای گذشته سی و هفتمین دوره آن برگزار شد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: سالانه بیش از 35 جشنواره کتاب در کشور با همکاری بخش خصوصی و دولتی در حوزه‌های مقاومت، دفاع مقدس، کودک و نوجوان و... برگزار می‌شود که نشان دهنده جایگاه خوب کتاب در میان مخاطبان ایرانی دارد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب