ترامپ حتی فکر نمیکرد که رئیسجمهور آمریکا شود / خاطرهنگاری یکی از شیوههای رایج ادبیات در ایالات متحده
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، حمیدرضا غلامزاده نطنزی، کارشناس امور آمریکا و بینالملل در نشست نقد و بررسی کتابهای «آتش و خشم، درون کاخ سفید ترامپ» و «ترس، ترامپ درون کاخ سفید» گفت: بحث خاطره نگاری یکی از شیوههای رایج ادبیات در آمریکاست و صنعت کتاب و نشر در آمریکا به این موضوع اختصاص دارد.
وی افزود: معمولاً بعدازاینکه فرد از سمت خود خارج میشود، خاطراتش نوشته میشود. بهعنوانمثال وقتی باراک اوباما از قدرت کنار رفت، خاطرات خود را نوشت و این موضوع شامل دیگر مقامات آمریکا میشود. آخرین کتاب نیز همین کتابی است که در خدمت مترجمان آن هستیم که به فضای استیضاح ترامپ بازمیگردد که جنجالی شد.
غلامزاده نطنزی گفت: شدت کتابها در حدی نیست که از مقامات آمریکایی در کاخ سفید افشاگری کند یا به مخاطب اطلاعات زیادی بدهد؛ لذا این کتاب در ایران و آمریکا جای خود را در حوزه بینالملل و آمریکا پیدا کرد.
اکوان: کتاب آتش و خشم درباره افرادی است که پشت صحنه آمریکا را میگردانند
ثمانه اکوان مترجم کتاب آتش و خشم و کارشناس امور بینالملل در ادامه تأکید کرد: در کتاب آتش و خشم ترامپ درباره افرادی که پشتصحنه آمریکا را میگردانند، توضیح دادهشده است. در این کتاب وقتی به شخصیت ترامپ میرسیم، از باب تمسخر وارد میشود.
وی افزود: در مراسم اسکار در سال ۲۰۱۷ یا ۲۰۱۸ آمریکا فیلمی منتشر کرد که در آن همه هنرپیشهها به ترامپ میخندند و این در جهت تخریب رئیسجمهور آمریکا بود. دموکراتها تصویر فتوشاپ شدهای از کلینتون نشان دادند که دارد کتاب آتش و خشم ترامپ را میخواند تا به این وسیله رئیسجمهور آمریکا را تخریب و تمسخر کنند.
ثمانه اکوان - کارشناس امور بینالملل و مترجم کتاب آتش و خشم
اکوان تصریح کرد: در این کتاب مسائلی همچون انتخابات آتی آمریکا و موضوع استیضاح بیان شده است. در بخشی از کتاب آمده است بلومبرگ، شهردار نیویورک پول زیادی خرج میکند تا در انتخابات آتی رأی آورد و درواقع با پول، مقام ریاست جمهوری آمریکا را بخرد.
وی افزود: نویسنده این کتاب میخواهد بگوید ترامپ با رسیدن به قدرت میخواست تا کجا برسد، بهجاهایی که حتی فکرش را نمیکرد. وی حتی فکر نمیکرد که رئیسجمهور آمریکا شود.
میلاد فشتمی گفت: خیلیها قائل به این هستند شخص رئیسجمهور آمریکا که در رأس کار قرار میگیرد، شخص تصمیمگیرنده نیست، ولی خطمشی وجود دارد و این خطمشی باعث میشود که رئیسجمهور فقط مجری سیاستهای دولت آمریکا باشد و تنها شیوه اجرای آنها فرق میکند.
وی افزود: همه سیاستهای دولت آمریکا از پیش تعیین شده است و قابل تغییر نیست. در حوزه سیاسی آمریکا شخص رئیسجمهور توانایی و اختیار کامل ندارد که بخواهد شخصاً تصمیمگیری کند. درباره شخص ترامپ، وی از چندین پیمان بینالمللی خارج میشود ولی آیا فردی که قرار است رئیسجمهور شود، میتواند چنین اقدامی انجام دهد و سیاست آمریکا چنین موضوعی را میطلبد؟
وی تصریح کرد: فضای انتخاباتی آمریکا در ۳۴ سال اخیر نشان میدهد که هشت سال یک جمهوریخواه رئیسجمهور است، هشت سال دیگر یک دموکرات و هشت سال دیگر جمهوریخواه. ابتدا جرج بوش پدر و بعد پسر و بعد اوباما و حالا ترامپ روی کار آمدهاند. اتفاقی که در این فضای سیاسی افتاده، این است که ما مشابه آن را در فیلمهای هالیوودی میبینیم. در هشت سال رئیسجمهور جمهوریخواه روی کار آمد که با زور و تهدید صحبت میکند و منافع آمریکا را در آن سطح دنبال میکند و طبیعتاً همه کشورها با این سیاست پیش نمیروند.
مترجم کتاب آتش خشم گفت: دولت آمریکا وقتی با این سیاست به خواستههای خود نمیرسد، برسد، از در گفتگو با ایران وارد میشود. ترامپ وقتی به قدرت در آمریکا دست یافت، اهداف همان اهداف بود و آنها خواهان مقابله با ایران هستند، ولی زبان گفتمان سیاست آنها تغییر کرده است؛ اوباما با زبان نرم و ترامپ از زبان قلدری و جنگ وارد مقابله با ایران شدند.
در ادامه این نشست فتشمی گفت: در بخشی از کتاب آمده است دونالد ترامپ پس از اولین ادعای حمله شیمیایی سوریه به جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا دستور ترور بشار اسد را میدهد. متیس به ترامپ میگوید من این موضوع را قبول میکنم و میروم تا مقدمات کار را فراهم کنم.
وی افزود: بعد از اینکه متیس گوشی را قطع میکند، به اطرافیان خود میگوید این تصمیم کاملاً احمقانه است. بلافاصله سه بسته پیشنهادی آماده میکنند تا دولت سوریه را تنبیه کنند که شامل هدف قرار دادن پایگاههای نظامی و... میشود. در نهایت در یک جلسه تصمیمگیری محور مقاومتی علیه ترامپ شکل میگیرد و تمام پوزیشن های اساسی مانند وزیر دفاع و وزیر امور خارجه به صورت متحد عمل میکند تا اینکه ترامپ قبول میکند که از نظر منطقی عملیات ترور اسد ممکن نیست.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/