دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد؛

تولید شاهراه قوی شدن اقتصاد ملی

یک کارشناس اقتصادی با تاکید براینکه قدرت در اقتصاد مترادف تولید است گفت: اساسی ترین عنصر، که قدرت پایدار ایجاد میکند تولید است و طبیعتا کشورهایی می‌توانند در زمینه اقتصادی قدرتمند باشند که منابع تولید را دارند.
کد خبر : 470877
حجت-الله-عبدالملکی-معاون-اشتغال-و-خودکفایی-کمیته-امداد-به-استان-همدان-سفر-کرد-97-11-18-10.jpg

حجت الله عبدالملکی در گفـت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا در رابطه با قوی شدن اقتصاد و راهکارهای پیشروی کشور اظهار داشت:قدرت در اقتصاد مترادف تولید است و اساسی ترین عنصر، که قدرت پایداری را برای یک کشور ایجاد میکند، تولید است. طبیعتا کشورهایی می‌توانند در زمینه اقتصادی قدرتمند باشند که منابع تولید را دارند.


وی در رابطه با منابع تولید گفت: منابع اصلی تولید پنج رکن دارد و ایران جزء معدود کشورهایی در دنیا است که این ارکان اصلی را در سطح بسیار بالایی دارد.


به گفته این کارشناس اقتصادی این پنج منبع اصلی تولید عبارت‌اند از منابع طبیعی،نیروی کار، علم و فناوری، سرمایه و بازار.


وی با اشاره به رکن منابع طبیعی تصریح کرد: بین ۷ تا ۱۱ درصد منابع طبیعی دنیا در ایران است. کشور ایران کشور بسیار وسیعی است که سه برابر فرانسه وسعت دارد. ایران دارای اقلیم‌ های متفاوتی است با موقعیت جغرافیایی عالی و دسترسی به آب‌های آزاد تمامی این‌ها منابع طبیعی بسیار عالی در اختیار کشور ایران قرار داده است.


به گفته این کارشناس اقتصادی ایران در بخش نیروی کار وضعیت بسیار خوبی را دارد. جمعیت زیادی از کشور جوان هستند به گونه ای که ۴۰ میلیون نفر نیروی کار در کشور وجود دارد. این عدد قابل بهبود نیز است اگر جمعیت را به عنوان یکی از شاخصه های قدرتمند شدن ببینیم؛ در صورتی که جمعیت ایران به 150 میلیون نفر ارتقا یابد ایران داری 75 میلیون نیروی کار برای ارتقا تولید و تبدیل شدن به قدرت اقتصادی خواهد شد.


عبدالملکی با اشاره به  رکن علم و فناوری خاطرنشان کرد: در زمینه علم و فناوری ۴۷۰۰ شرکت دانش بنیان در ایران در حال فعالیت هستند. بسیاری از این شرکت ها در تراز بین‌المللی هستند و تقریبا چیزی وجود ندارد که در دنیا تولید شود و ایران به دنبال تولید آن باشد و این شرکت ها نتوانند آن را تولید کنند. البته باید توجه شود که در بخش علم و فناوری و به خصوص در فناوری های نوین و فرصت آفرین کشور رو به رشد است.


این کارشناس اقتصادی با اشاره به رکن  سرمایه گفت: در مبحث سرمایه در حال حاضر 2 هزار هزار میلیارد تومان یا دو میلیون میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد. این مقدار، سرمایه بسیار عالی برای رونق تولید در کشور است که از این جهت کشور نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی هم ندارد.


به گفته وی ایران با دو بازار بسیار قوی روبرو است. بازار داخلی با جمعیت ۸۵ میلیون نفر و بازار خارجی کشورهای همسایه که جمعیت تقریبی ۴۰۰ میلیون نفری را دارد. بازار کشورهای همسایه ایران از دو جهت یعنی فرهنگی و سیاسی بسیار مستعد برای پذیرش ایران هستند. زیرا عمدتاً با ایران زاویه ندارند و اکثرا به غیر از یک یا دو کشور، بقیه با ایران هم راستا هستند. تقریبا اکثر کشورهای همسایه ایران از لحاظ علم و فناوری از ایران سطح پایین تری نسبت به ایران دارند. این نکته قابل اهمیت است که وقتی تکنولوژی کشورهای همسایه از ایران ضعیف تر باشد آن ها امادگی خرید محصولات ایران را دارند.


این استاد اقتصاد در پایان اظهار داشت: همه این پنج مورد به معنای آن است که ایران دارای ظرفیت های بسیار عالی در  زمینه زمینه تولید است و باید این ظرفیت ها به فعلیت رسانده شود. اقتصاد ایران، یک سری نواقصی دارد. نقص در سیستم بانکی در زمینه تامین مالی تولید، نقص در بخش نیروی کار و بهره‌وری نیروی کار، نقص در منابع طبیعی و موضوع خام فروشی و در پایان هم نقص در بازار، که ایران در زمینه بازاریابی بین المللی خوب ظاهر نمی شود


وی تصریح کرد: در بازارهای داخلی هم مشکلات بسیار زیادی وجود دارد. قوی شدن در اقتصاد یعنی برطرف کردن این نقص ها و به فعلیت رساندن ظرفیت های کشور که توانایی آن در داخل کشور وجود دارد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب