دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1398 - 07:00
دانستنی‌های پزشکی/ 64

با داروی رایج بیماران دیابتی نوع دو در ویکی آنا آشنا شوید

متفورمین دارویی است که در صورت مصرف در کنار یک رژیم غذایی مناسب و برنامه ورزشی منظم به کنترل قند خون افراد دارای دیابت نوع دو کمک می‌کند.
کد خبر : 470465
can-metformin-lead-to-weight-loss-1440x810.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، متفورمین دارویی آشنا برای افراد دارای دیابت نوع دو است. این دارو در کنار رژیم غذایی و برنامه ورزشی مناسب می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند.


از مهم‌ترین کارکردهای این دارو در کنترل قند خون بالا جلوگیری از آسیب به کلیه، کوری، مشکلات عصبی، از بین رفتن اندام و مشکلات عملکرد جنسی است.


کنترل دیابت همچنین خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را نیز کاهش می‌دهد.


متفورمین با کمک به ارائه پاسخ مناسب بدن به انسولینی که تولید می‌کند کار می‌کند. این دارو همچنین میزان قندی که کبد تولید می‌کند و توسط معده یا روده جذب می‌شود را کاهش می‌دهد.


متفورمین چگونه باید مصرف شود؟


این دارو به‌صورت خوراکی 1 تا 3 بار در روز همراه با غذا مصرف می‌شود. متفورمین می‌بایست همراه با مایعات زیاد به‌ویژه آب استفاده شود.


مقدار مصرف این دارو بسته به شرایط پزشکی بیمار، پاسخ به درمان و مصرف آن همراه با سایر داروها دارد. 


پزشک ممکن است بیمار را راهنمایی کند تا این دارو را با دوز کم شروع کرده و به‌تدریج دوز آن را افزایش دهد.


برای بیشترین اثر، متفورمین باید مداوم و در زمان مورد نظر استفاده شود.


عوارض جانبی متفورمین چیست؟


حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، اسهال، کاهش اشتها، تهوع و ضعف کلی بدن بخشی از عوارض جانبی شایع مصرف این دارو می‌باشد. در صورت مشاهده هر یک از این عوارض حتماً باید پزشک معالج نسبت به آن مطلع شود.


تداخلات دارویی متفورمین چیست؟


سايمتيدين، آميلورايد، ديگوكسين، مورفين، پروكائين آميد، كينين، رانيتيدين، تريامترن، تری‌متوپريم و وانكومايسين ‌غلظت پلاسمايی متفورمين را افزايش می‌دهد.


منبع اصلی


انتهای پیام/ 4105
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب