دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 بهمن 1398 - 07:00
دانستنی‌های پزشکی/ 63

انواع خونریزی بینی کدامند؟

بینی حاوی رگ‌های خونی زیادی است که نزدیک به سطح در قسمت جلویی و پشت بینی قرار دارند و معمولاً با دست‌کاری، ضربه و یا خشکی شبکه عروق آن خونریزی بینی اتفاق می‌افتد.
کد خبر : 470328
When-Is-a-Bloody-Nose-an-EmergencY-1024x683.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از healthline، خون‌دماغ شدن، وضعیتی که کم و بیش همه با آن مواجه شده‌اند. 


بینی حاوی رگ‌های خونی زیادی است که نزدیک به سطح در قسمت جلویی و پشت بینی قرار دارند و معمولاً با دست‌کاری، ضربه و یا خشکی شبکه عروق در قسمت جلویی خونریزی بینی بروز می‌کند.


به‌طورکلی دو نوع خونریزی بینی وجود دارد: خونریزی قدامی و خونریزی خلفی


خونریزی قدامی به‌دلیل خونریزی رگ‌های بخش جلوی بینی است که به‌راحتی کنترل شده و نیازی به مراجعه به پزشک ندارد اما در خونریزی خلفی منشاء خونریزی پشت بینی است که در صورت ظهور نشانه‌های آن حتماً باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.


علت‌های خونریزی بینی چیست؟


دلایل بسیاری برای خونریزی بینی وجود دارد که در بیشتر موارد کمتر جدی است ولی در صورت تکرار مکرر آن می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل قابل توجه باشد. بخشی از این علت‌ها به شرح زیر است:



  • شایع‌ترین علت خونریزی بینی هوای خشک است. زندگی در آب و هوای خشک و یا استفاده مداوم از سیستم گرمایش مرکزی می‌تواند غشاهای بینی را که بافت‌های داخل بینی هستند خشک کرده و این خشکی باعث پوسته پوسته شدن داخل بینی می شود. با بروز این حالت در صورت کوچک‌ترین خارش و یا تحریک خونریزی می‌کند.



  • مصرف آنتی‌هیستامین‌ها و یا داروهایی که برای درمان سرماخوردگی و یا مشکلات سینوسی تجویز می‌شود نیز می‌تواند از دلایل دیگر خون دماغ شدن باشد.



  • از دیگر علل خونریزی بینی می‌توان به واکنش آلرژیک، عطسه مکرر، هوای سرد، استفاده از آسپرین با دوز زیاد، فشارخون بالا و ... اشاره کرد.



  • نکته قابل توجه این‌که خونریزی بینی بعد از آسیب‌دیدگی‌هایی همچون تصادف می‌تواند نشانه شکسته شدن بینی، شکستگی جمجمه و یا خونریزی داخلی باشد.


راه‌های درمان خونریزی بینی چیست؟


بسته به نوع و علت خونریزی بینی ، روش درمان خونریزی بینی متفاوت خواهد بود. 


از راه‌حل‌های درمان در خونریزی قدامی که در ناحیه جلوی بینی اتفاق می‌افتد این است که در حالت نشسته قسمت نرم بینی را فشار دهید و مدتی آن را نگه‌دارید.


از دیگر روش‌های درمان خون دماغ شدن این است که بینی خود را مسدود و به‌مدت 10 دقیقه از دهان نفس بکشید. در صورت بند نیامدن خون مجدداً این کار را انجام دهید.


در زمان خون دماغ شدن از خوابیدن پرهیز کنید چون دراز کشیدن می‌تواند منجر به بلع خون شده و معده را تحریک کند.


در صورت بروز خونریزی خلفی که در پشت بینی اتفاق می‌افتد خون به‌سمت گلو جریان پیدا می‌کند که این موضوع به ندرت اتفاق می‌افتد. در صورت بروز چنین وضعیتی باید به پزشک مراجعه و در صورت عدم دسترسی به پزشک حتماً باید با اورژانس تماس گرفت.


چگونه از بروز خونریزی پیشگیری کنیم؟



  • محیط خانه را توسط یک دستگاه مرطوب‌‌کننده، مرطوب نگاه داشت.



  • در صورت مصرف آسپرین بهتر است با مشورت پزشک میزان مصرف آن را محدود کرد چون این دارو خون را رقیق کرده و در خونریزی بینی نقش دارد.



  • در صورت مصرف انواع آنتی‌هیستامین که منجر به خشکی بینی می‌شود می‌توان با استفاده همزمان از اسپری‌های نمکی محیط داخل بینی را مرطوب نگاه داشت.


منبع اصلی


انتهای پیام/ 4105
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب