پرداخت مطالبات رتبهبندی معلمان با حقوق دیماه/ امسال حذف مدارس خشت و گلی را جشن میگیریم
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشوپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محسن حاجی میرزایی پیش از ظهر امروز در حاشیه مراسم نمادین نواختن زنگ انقلاب در مدرسه رفاه منطقه 12 تهران ضمن اشاره به اجرای طرح رتبهبندی معلمان گفت: قول داده بودیم از اول مهر طرح رتبهبندی که مورد مطالبه همکاران بود، اجرایی شود و خوشبختانه اجرایی شده و تمام معوقات ناشی از اجرای این طرح، از اول مهرماه محاسبهشده و در حقوق دیماه فرهنگیان پرداخت شد. در آزمونی که روز دوشنبه برگزار شد، افرادی که در رتبه اول قرار میگرفتند شرکت کردند. در همین ماه امتیازات آنها محاسبهشده و حقوق آنها را پرداخت خواهد شد.
وی به انتقادات متعددی که در مورد اجرای طرح رتبه بندی عنوانشده بود هم گریزی زد و با اشاره به وسعت اجرای این طرح گفت: وقتی یک طرح به این بزرگی در سطح بیش از 700 هزار نفر اجرا میشود، ممکن است شرایط برخی تطبیق لازم را نداشته باشد که چند مشکل مطرح شد؛ موضوع اول طرح تعجیل بود که کسانی که در یک رتبهای توقف کرده بودند، اگر در منطقه محروم یا روستایی خدمت میکردند، این دوره توقف کوتاه میشد و این دوره توقف را در رتبهبندی اعمال کردیم.
وزیر آموزشوپرورش افزود: برخی فرهنگیان در مهر و روزهای پسازآن به رتبه بعدی ارتقا پیدا میکردند ولی چون ما از اول مهر رتبهبندی را اعمال کردیم، آنها در رتبه قبلی بودند که پیگیری شد و این افراد میتوانند از امتیاز رتبهبندی در رتبه بعدی برخوردار شوند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگیانی هستند که مأمور به دانشگاه فرهنگیان و مراکز دیگر بودند که تحت پوشش رتبهبندی قرار نمیگرفتند ادامه داد: این دایره شمول رتبهبندی افزایش یافت اما همکاران آموزشی که در مشاغل اداری هستند، باید انتخاب کنند که در این مشاغل میمانند یا به بخش آموزشی برمیگردند. تا مهر 99 فرصت دادیم تا در صورت انتخاب واحدهای آموزشی در این بخش ها استقرار یابند؛ آن دسته از معلمانی که میخواهند کماکان در پست اداری باقی بمانند باید از مزایای کارکنان اداری استفاده کنند. از همه استانها خواستیم آمار و ارقام همکارانی که از اول مهر درخواست انتقال به حوزه آموزشی را دارند در اختیار ما بگذارند تا متناسب با این آمار و ارقام، تعدیلهای لازم را اعمال کنیم.
حاجی میرزایی افزود: مشکل دیگر نیز درباره بازنشستگانی است که در نیمه اول سال بازنشسته شدند که چون رتبهبندی از اول مهر اعمال شد، این افراد تحت پوشش قرار نگرفتند؛ موافقیم که این افراد از امتیازات رتبهبندی برخوردار شوند و بر این اساس به هیئت ممیزه که در آییننامه اجرای طرح رتبهبندی برای بررسی این موضوعات تعیین شده است، مأموریت دادم که با حداکثر مساعدت تلاش کنند تا همکارانی که در سال 98 بازنشسته شدند اعم از اینکه در نیمه اول یا نیمه دوم سال بازنشسته میشوند بتوانند از مزایای رتبهبندی استفاده کنند. البته این موضوع هنوز قطعی نشده است اما در حال بررسی امکان قانونی انجام این کار هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که بودجه سنواتی این طرح برای کل سال است و چرا از اول مهر اجرایی شد، گفت: 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای نظام رتبهبندی گذاشتند. ما منحصراً میتوانستیم در نیمه دوم سال این طرح را اجرا کنیم و برای سال آینده نیز 4 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است و از ابتدای سال جاری کماکان رتبهبندی معلمان استمرار پیدا میکند.همکاران در این مرحله در رتبههای قبلی تطبیق پیدا کردند. ولی ارتقا مستلزم این است که در آزمونهای صلاحیتهای حرفهای و تخصصی شرکت کنند و ویژگیهای لازم را برای ارتقا به رتبه بعدی کسب کنند.
وی درباره مطالبات فرهنگیان اظهار کرد: تمام همکارانی که بهصورت رسمی، پیمانی و قراردادی، با آموزشوپرورش کار میکنند حقوقشان را سروقت دریافت میکنند. ما هرماه 3500 میلیارد تومان حقوق پرداخت میکنیم و اتفاقاً حقوق فرهنگیان جزو اولین حقوقی است که در سطح کشور پرداخت میشود.
حاجی میرزایی با اشاره به معوقات حق التدریسی ها هم افزود: تعدادی از همکاران هستند که چون ما نیاز به معلم داریم بهصورت حقالتدریس، بخشی از وقت خود را به ما اختصاص میدهند که آن میزان را نتوانستیم پرداخت کنیم چون اعتبارش از محل دیگری تأمین میشود ولی تلاش میکنیم که بدون بدهی به سال بعد برویم.
وزیر آموزشوپرورش در خصوص کسر 45 درصد از حقوق دانشجو معلمان گفت: گروهی را مأمور کردم که در این خصوص بررسی کنند، الآن همین 45 درصد نیز جوابگوی غذا و استراحتگاه دانشجو معلمان نیست. بهطور مثال سه وعدهغذا حدود 12 هزار تومان در روز هزینه دارد. همه میدانیم هزینهها بیشتر از این است. اما چون ممکن است حقوق دانشجو معلمان همانند همکاران دولتی همواره افزایش پیدا کند، منطقی نیست از هر حقوقی 45 درصد کسر شود. در این راستا آن گروه ارزیابی، میزان هزینهها را بررسی کرده و بهزودی این موضوع را سازماندهی میکنیم.
وی افزود: حدود ۲۰ هزار کلاس درس را در مهر ۹۸ افتتاح کردیم . پیشبینی شده ۱۰ هزار کلاس درس هم در بهمن افتتاح شود. وعده کرده بودیم مدارس خشت و گلی را جمع کنیم که تعداد محدودی در سیستان و بلوچستان باقیمانده که سیل کار را تأخیر انداخت .امید است بهمنماه جشن حذف مدارس خشت و گلی را برگزار کنیم.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/