خلقت نوری و جایگاه حضرت زهرا(س) در پیشگاه پروردگار در «فاطمه زهرا(س) شادمانی دل پیامبر(ص)»
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با فرا رسیدن ایام سوگواری به مناسبت شهادت جانگداز حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها، پرونده «ویترین کتاب» به معرفی کتبی با محوریت وجود نازنین سیدة نساء العالمین میپردازد. دومین کتاب از این مجموعه «فاطِمَةُ الزّهْراء بَهْجَةُ قَلْبِ المُصْطَفی(ص)» نوشته احمد رحمانی همدانی است که توضیحاتی از آن در ادامه آمده است.
کتاب های بسیاری در مورد زندگانی و سیره حضرت فاطمه زهرا(س) نوشته شده است. از میان آنها کتاب «فاطِمَةُ الزّهْراء بَهْجَةُ قَلْبِ المُصْطَفی(ص)» با تکیه بر آیات قرآن، توانسته فصول کمرنگتری از زندگی حضرت فاطمه(س) را نمایان کند.
این کتاب توسط حجتالاسلام والمسلمین احمد رحمانی همدانی به زبان عربی، درباره زندگی و فضائل حضرت زهرا(س) نوشته شده است. این کتاب با نام «فاطمه زهرا(س) شادمانی دل پیامبر(ص)» توسط حسن افتخارزاده به فارسی ترجمه و منتشر شده است.
احمد رحمانی همدانی از شاگردان آخوند ملاعلی معصومی همدانی است. وی کتابهایی هم درباره زندگانی امیرمؤمنان(ع) و امام حسن مجتبی(ع) دارد.
مؤلف از منابع کهن و معاصر شیعه و سنی در تالیف این کتاب بهره برده است. کتاب حاضر هر چند جنبه تحلیلی و تحقیقی چندانی ندارد، اما به دلیل جامعیت نسبی، در دورههای اخیر مورد توجه واقع شده است.
کتاب «فاطمه زهرا(س) شادمانی دل پیامبر(ص)» در 41 فصل تنظیم شده است. مؤلف در ابتدای کتاب سخنان پژوهشگران مختلف درباره حضرت زهرا(س) را نقل کرده و سپس سیر تاریخی زندگی، فضایل و مناقب او را بیان کرده است. در ادامه، مقام حضرت زهرا(س) در نظر ائمه آمده و در فصل نخست، مقام او نزد مورخان، محدثان و نویسندگان قدیم و جدید ذکر شده است.
فصول بعدی تا فصل یازدهم با دستهبندیهای مختلف به مناقب و فضائل وی پرداخته است. فصل 12 تا 17، درباره مادرش خدیجه، چگونگی ولادت، نامها و القاب حضرت زهرا(س) است.
در فصلهای بعدی، سخنان و آثار حضرت زهرا(ی)، دفاع از ولایت، خطبه فدکیه و مباحث مربوط به آن، ازدواج و خانواده و فرزندان، مصائب او و مباحث مربوط به شهادت، بیان شده است. فصل آخر کتاب نیز به کتابشناسی اجمالی حضرت زهرا(س) اختصاص دارد و در این فصل به نام بیش از ۲۶۰ کتاب در این زمینه اشاره شده است.
افتخارزاده در بخشی از مقدمه خود بر ترجمه این کتاب آورده است: «در این کتاب هم به فضائل و مناقب مربوط به خلقت نوری و عوالم پیشین آن حضرت اشاره شده و هم از مقام و منزلت آن حضرت در پیشگاه پروردگار متعال در قرآن مجید و در بیانات معصومین علیهم علیم السلام اسلام سخن به میان آمده و هم گفتار و فرمایشان و عنایات و توجهات ویژه رسول خدا صلی الله علیه و آله نسبت به آن حضرت آمده و هم توجهات و توسلات امامان معصوم علیهم السلام به آن بانوی والا مقام آورده شده است.
در این کتاب از زهد و پارسائی عفت و شجاعت، دفاع از حریم ولایت و مبارزه با ستمگران و دفاع از حقوق از دست رفته آن حضرت سخن به میان آمده و تاریخ زندگی، شرح حال، تولد، ازدواج، فرزندان، شهادت، موضع گیرىهای اجتماعی، حالات فردی، ویژگیهاى اخلاقی و عبادیش مورد بحث قرار گرفته و علیرغم اینکه در کتب اهل سنت چندان حدیثی از آن بزرگوار نقل نشده و گوئی تعمدی در به فراموشی سپردن نام و فضائل دختر پیامبر به کار رفته و حتی برخی از دانشمندان شیعه نیز زحمت کاوش و تفحص در پیدا کردن گنیجنههای گمشده و پنهان کلماتش را به خود ندادهاند، در این کتاب بیش از هشتاد حدیث و چندین خطبه و نثر و نظم از آن حضرت آورده شده که با آشنائی با آن کلمات از عمق علم و دانش و ژرفای فضائل معنوی و اطلاعات و علوم گستردهاش پرده برداشته میشود».
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/