دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1398 - 11:17
مسئول کمیته امدادرسانی یک مؤسسه مردم‌نهاد:

معضل بهداشتی مناطق سیل‌زده در هفته‌های آتی مشکل اصلی مردم خواهد بود

مسئول کمیته امدادرسانی مؤسسه مردم‌نهاد «دستیاری به دشتیاری» با بیان اینکه معضل بهداشتی مناطق سیل‌زده در هفته‌های آتی مشکل اصلی مردم خواهد بود، گفت: باید جایگاه‌هایی شامل سرویس بهداشتی و حمام هر چه سریع‌تر در روستاهای سیل‌زده احداث شود.
کد خبر : 467250
13981024000104637145916216988990_69932_PhotoN (1).jpg

علی فتاح در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: بیشتر مناطق استان سیستان و بلوچستان درگیر سیل شد و چهار نقطه با مرکزیت زرآباد در نزدیکی کنارک، عورکی در بخش مرکزی دشتیاری، بنت و فنوج در نزدیکی نیکشهر و همین‌طور دلگان‌ها در بخش دشتیاری بیش از بقیه نقاط استان سیستان و بلوچستان از سیل متأثر شدند. در یک مورد فقط دهستان پیر سهراب با 120 روستا جمعیتی بالغ‌بر 150 هزار نفر دارد که شرایط سختی را داشته و 20 روستا در وضعیت بحرانی قرار دارند.


وی  با اشاره به اینکه  در هفته ابتدایی وقوع بحران و در اوایل هفته دوم غالباً حضور چشمگیر مردم و گروه‌های امدادی و ارسال کمک‌های فوری  را شاهد بودیم، گفت: گروه‌های مختلفی از مردم در بیشتر مناطق سیل‌زده مشغول کمک‌رسانی بودند که البته این مناطق بیشتر نزدیک جاده‌ها و راه‌های مواصلاتی بود و کمتر به دیگر نقاط دوردست کمک‌های مردمی ارسال می‌شد.


مسئول کمیته امدادرسانی  مؤسسه مردم‌نهاد دست یاری به دشتیاری گفت: این کمک‌ها و حضور افراد و نهادها در هفته‌های آتی و ماه‌های آینده بسیار کم خواهد شد بنابر این سازمان‌های مردم‌نهاد باید خود را آماده کمک‌رسانی و حضور مستمر در این مناطق بکنند.


فتاح گفت: در حال حاضر با همکاری معتمدین محلی، برخی اقلام دیگر را که در هفته‌های آینده، با کم شدن حضور امدادرسان‌ها، نیاز به آن‌ها شدت بیشتری خواهد یافت، جمع‌آوری و ذخیره کرده تا در روزهای آتی توزیع کنیم.


وی افزود: در حال حاضر غالباً کمک‌های غذایی به کنسرو و آب‌معدنی و نان خلاصه می‌شود؛ ما در حال برنامه‌ریزی برای تأمین اقلامی مثل کپسول  و اجاق‌گاز، آرد و میوه هستیم تا پس از خلوت شدن منطقه از حضور نیروهای مردمی دست مردم را از این وسایل تهی نگذاریم.


این امدادگر گفت: پیش‌بینی ما بر اساس تجربیات گذشته در این منطقه‌ این است که معضل بهداشتی در هفته‌های آتی مشکل اصلی این مردم خواهد بود. مردم این روستاها آب مصرفی خود را غالباً از «هوتک»ها یعنی برکه‌هایی که از جمع شدن آب باران پدید می‌آید تأمین می‌کنند. درصورتی‌که آب شرب به‌صورت مداوم تأمین نشود ممکن است به‌ناچار برای آب شرب هم به این منابع پناه ببرند.


وی تاکید کرد: لازم است تا هرچه سریع‌تر مخازنی موقت برای ذخیره آب و آب‌رسانی روستاها در اختیار این مناطق قرار گیرد زیرا در حال حاضر به دلیل وقوع سیل و نشست زمین و ترکیب شدن چاه فضولات انسانی با منابع آبی، هرگونه احتمال مصرف شرب، از آب هوتک‌ها می‌تواند بسیار خطرناک بوده و منتهی به وقوع همه‌گیری بیماری‌های واگیردار شود. این مخازن آب می‌تواند با لوله‌کشی اضطراری و یا از روش سقایی با آب شرب پر شود. آب‌رسانی البته در برخی روستاها انجام‌شده و چون هنوز تکمیل‌نشده، می‌توان از روستاهای هم‌جوار منابع آب شرب را تأمین کرد.


فتاح اظهار کرد: بسیاری از روستاهای مناطق سیل‌زده فاقد سرویس بهداشتی و حمام هستند، ایجاد جایگاه‌هایی که دارای واحدهای سرویس بهداشتی و حمام باشند می‌تواند خطر بیماری‌های ناشی از عدم دسترسی به بهداشت را کاهش دهد، بنابراین گروه‌های امدادرسان مردمی و سازمان‌ها باید به این نکات توجه بیشتری کنند.


انتهای پیام/4145/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب