سیل در جنوب و جنوب شرق کشور عقب نشست/ فروکش کردن آب در سیستان و کرمان
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شاید کمتر از 10 روز از شروع بارشهای سیلآسا در جنوب و شرق کشور گذشته و این بارشها چندین شهرستان از سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را در معرض سیل شدید قرار داد. چند صد روستا توسط آب محاصره شد به نحوی که هرگونه اطلاعیابی از وضعیت ساکنان مناطق محاصرهشده در سیل تنها توسط بالگرد امکانپذیر بود. شرایط در استان سیستان و بلوچستان بحرانیتر از دیگر مناطق گزارش میشد، اما، هر سه استان کمابیش با این شرایط خاص دستوپنجه نرم میکردند.
حالا، با عقبنشینی سیل و فروکش کردن آب از بسیاری از نقاط این سه استان، کمکرسانی به مناطق سیلزده شدت بیشتری گرفته است.
امدادرسانی به 74 هزار سیل زده در سیستان و بلوچستان
در این خصوص مدیرعامل جمعیت هلالاحمر سیستان و بلوچستان نیز از امدادرسانی به بیش از ۷۴ هزار و ۷۴۴ حادثه دیده 15 شهرستان و 665 روستا در سیل اخیر جنوب استان خبر داد.
رسول راشکی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با اشاره به وقوع سیل هفته گذشته در استان سیستان و بلوچستان گفت: 16 هزار و 435 خانوار در سیلاب اخیر آسیب دیدهاند؛ در این مدت 8 هزار و 877 نفر خانوار سیلزده در چادرهای هلال احمر سیستان و بلوچستان اسکان اضطراری داده شدهاند.
وی با تشریح جزئیات امدادرسانی به سیلزدگان در روزهای اخیر اظهار داشت: از 21 دی ماه و با شروع فعالیت سامانه بارشی قوی در جنوب استان تاکنون در 15 شهرستان و 665 روستا به 74 هزار و 744 نفر توسط جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان امدادرسانی شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از توزیع یکهزار و 942 دستگاه چادر امدادی، 3 هزار و 712 تخته موکت ، 8 هزار و 444 تخته پتو و 6 هزار و 876 کیلوگرم نایلون در بین آسیب دیدگان خبر داد و عنوان کرد: در این مدت 2 هزار و 822 نفر از نیروهای نجات گر هلال احمر استان در قالب 717 تیم عملیاتی به سیل زدگان خدمات ارائه کردهاند.
راشکی افزود: از روز نخست تاکنون نیز 109 سورتی پرواز توسط 2 فروند بالگرد جمعیت هلال احمر در مناطق آسیب دیده و صعبالعبور توزیع اقلام صورت گرفته است همچنین تاکنون بیش از 14 هزار و 300 بسته غذایی نیز بین آسیب دیدگان سیلاب جنوب سیستان و بلوچستان توزیع شده است.
تلف شدن بیش از 7 هزار دام سبک و سنگین در سیل سیستانوبلوچستان
حالا و پس از آرامتر شدن اوضاع ارزیابی خسارات وارده از سیل در این استانها آغاز شده است. از سیستان اخبار تلخی از میزان خسارات وارده به گوش میرسد.
عباسعلی ارجمندی مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سیل اخیر منجر به تلف شدن ۶ هزار و ۴۰۰ رأس دام سبک و ۹۳۰ رأس دام سنگین شده است، افزود: طی برآوردی که صورت گرفته است، سیل اخیر، چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان به استان سیستان و بلوچستان خسارت وارد کرده است و برنامههای مختلفی پایهریزی شده است تا این خسارت جبران شود.
وی با بیان اینکه سیل اخیر منجر به تلف شدن ۶ هزار و ۴۰۰ رأس دام سبک و ۹۳۰ رأس دام سنگین شده است، افزود: طی برآوردی که صورت گرفته است، سیل اخیر، چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان به استان سیستان و بلوچستان خسارت وارد کرده است و برنامههای مختلفی پایهریزی شده است تا این خسارت جبران شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان از بسته بودن ۳۰ مسیر روستایی خبر داده و میافزاید: راهداری و مأموران پلیس راهور در تلاش برای بازگشایی این راهها هستند. از طرفی امدادرسانی در روستاهایی که مسیر زمینی آنها مسدود شده است، بهوسیله بالگردهای سپاه، ناجا و هلالاحمر ادامه دارد.
البته ارجمندی از دلگرمی سیلزدگان به حضور نیروهای مردمی و جهادی خبر داد و با بیان اینکه تمام نیروها تا عادی شدن شرایط در مناطق سیلزده حضور خواهند داشت، خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی بیش از ۳ هزار نیرو را در مناطق سیلزده بسیج کرده است و حضور نیروهای جهادی در استان سیستان و بلوچستان موجب دلگرمی سیلزدگان شده است.
خسارات سیل به فضاهای آموزشی استان سیستان و بلوچستان
از طرفی مهرالله رخشانیمهر، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هم همزمان با حضور در استان سیستان و بلوچستان و هنگام بازدید از وضعیت مدارس آسیبدیده از سیل اخیر، درباره میزان خسارت واردشده به زیرساختهای آموزشی گفت: براثر سیل اخیر حدود ۵۶ مدرسه که از قبل هم در لیست تخریب و بازسازی سازمان نوسازی مدارس بودند، دیگر قابلاستفاده نیستند و باید بهجای آنها مدرسه ساخته شود. این ۵۶ مدرسه شامل ۲۰۰ کلاس درس میشود. با برآورد ریالی حدود ۴۰ میلیارد تومان برای بازسازی این تعداد مدارس موردنیاز است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ادامه داد: حدود ۲۸۶ مدرسه هم نیازمند تعمیرات اساسی است که برای انجام تعمیرات اساسی این تعداد مدرسه، حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است . درمجموع فقط در بحث زیرساختها و بناها حدود ۵۰ میلیارد تومان خسارت دیدهایم.
انجام ۶۰ سورتی پرواز در قالب امدادرسانی به سیلزدگان
گفتنی است ارتش و سپاه در کنار هم مشغول خدمت هستند. با توجه به شرایط خاص منطقه و مسدود شدن بسیاری از راهها در اوج بحران، هوانیروز ارتش هم وارد عمل شد.
فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره امدادرسانی به سیل زدگان گفت: از روز اول جاری شدن سیل در منطقه سیستان و بلوچستان بهویژه منطقه چابهار هوانیروز با ۶۰ سورتی پرواز و ۵۰ ساعت نفر به امدادرسانی مشغول است.
امیر سرتیپ دوم خلبان یوسف قربانی با بیان اینکه تعداد ۶ فروند بالگرد هوانیروز در منطقه سیلزده حضور دارند، اظهار کرد: برخی از مناطق روستایی در حادثه سیل خسارت بسیار زیادی را متحمل شدند، تخریب پلهای ارتباطی، مسدود شدن راهها و معابر و آبگرفتگی راههای زمینی موجب شد تا امدادرسانی بهصورت هوایی انجام شود، بالگردهای هوانیروز با ۶۰ سورتی پرواز در قالب ۵۰ ساعت نفر در مناطق صعبالعبور خدمات ارزندهای را به مردم منطقه ارائه کرده است.
وی گفت: وظیفه هوانیروز در چنین شرایطی کمک به مردم است، بالگردهای هوانیروز کارهای غیرممکن را در امداد و نجات ممکن میکند.
فرمانده هوانیروز ارتش تأکید کرد: در حال حاضر کمکهای مردمی، هلالاحمر، ارتش و لوازم بهداشتی و دارویی را به مناطق صعبالعبور ارسال میکنیم تا زمانی که نیاز باشد در منطقه حضور خواهیم داشت.
قربانی افزود: در حال حاضر پایگاه هوانیروز کرمان در آمادهباش کامل قرار دارد و چنانچه نیاز به بالگردهای بیشتری باشد بلافاصله به مناطق سیلزده اعزام خواهد شد.
بیش از ۷۵۰ نفر در قالب گروههای جهادی در حال خدمت به سیلزدگان جاسک و بشاگرد هستند
در هرمزگان هم سپاه با تمام قوا پایکار است. هم سپاه و هم ارتش اعلام کردهاند تا بازگشت شرایط به حالت معمول در کنار مردم ولایتمدار و غیور مناطق سیلزده میمانند.
محمدرضا آران مسئول بسیج سازندگی سپاه استان هرمزگان گفت: در پی بارندگیهای شدید در شهرستانهای جاسک و بشاگرد و در پی وقوع سیل، مسیر مواصلاتی این روستاها در این دو شهرستان دچار تخریب شد که گروههای جهادی از ساعات اولیه بحران در این مناطق حضور پیدا کردند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۷۵۰ نفر در قالب ۳۲ گروه جهادی و در ۹ روستای جاسک و ۱۰ روستای بشاگرد مشغول خدمترسانی هستند.
مسئول بسیج سازندگی سپاه استان هرمزگان با بیان اینکه لایروبی خانهها انجام شده است و با استفاده از امکانات لجستیکی سپاه و قرارگاه خاتمالانبیاء بسیاری از مسیرهای روستایی بازگشایی شدهاند، گفت: تاکنون علاوه بر توزیع مواد غذایی، آبمعدنی، کنسرو، پوشاک، لوازم بهداشتی، واحدهای پخت غذا هم برپا شده و روزانه بیش از ۳ هزار پرس غذای گرم در اختیار سیلزدگان قرار میگیرد. گروههای پزشکی هم با آمبولانس و دارو به روستاها مراجعه کرده و نسبت به درمان و توزیع دارو اقدام میکنند.
آران ادامه داد: مشکل برق در اغلب روستاها حل شده است البته در بعضی روستاها مشکل آب آشامیدنی وجود داشت که با اعزام تانکرهای حمل آب شرب، آبرسانی به این روستاها در حال انجام است.
یک ماه مستمری اضافی به مددجویان سیلزده کرمانی پرداخت میشود
مناطق قلعه گنج و چاهخداداد درطول این چند روز بیشتر از بقیه نقاط استان کرمان درگیر سیل بودهاند.
یحیی صادقی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: برای تمام خانوادههای مددجوی تحت پوشش کمیته امداد که در معرض سیل اخیر استان کرمان بودهاند، یک ماه مستمری اضافی در نظر گرفته شده که پرداخت میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کرمان افزود: فقط در شهرستان قلعه گنج ۸۰۰ خانوار تحت پوشش در معرض سیل بودهاند؛ همچنین ۲۰۰ خانوار هم در منطقه جازموریان از سیل آسیب دیدهاند و خسارات وارده عمدتاً تخریب کامل یا بخشی از ساختمان منازل مناطقی است که در محاصره سیل بودهاند. در برخی مناطق شاهد تلفات دام و طیور هم بودیم.
به نظر میرسد با تمام اقداماتی که صورت گرفت و در آینده هم ادامه خواهد داشت، وضعیت مردم سیلزده جنوب و جنوب شرق کشور سامان گرفته و در روزهای آینده باید شاهد اسکان مردم در منازل خودشان باشیم. البته با توجه به وعدههای داده شده از سوی دولت و مسئولان، بازسازی اماکن تخریبشده به وسیله سیل باید سرعت بیشتری بگیرد تا مردم صبور این مناطق عید نوروز و شروع سال 99 را در منازل خودشان جشن بگیرند.
انتهای پیام/4145/پ
انتهای پیام/