بخشی از دارایی بابک زنجانی از زبان خودش؛ از 22 هواپیما تا خانه 600 میلیاردی و کمپ مجهز الکترونیک در تاجیکستان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا چهارمین جلسه دادگاه متهم نفتی صبح امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران آغاز به کار کرد. این دادگاه به ریاست قاضی صلواتی رأس ساعت 9 صبح آغاز شد.
قاضی صلواتی در ابتدای دادگاه با اشاره به اجرای ماده 352 آیین دادرسی کیفری اعلام کرد: دادگاه متهم نفتی به صورت علنی در شعبه 15 دادگاه انقلاب برگزار میشود و در این دادگاه وکلای سازمانهای شاکی و معاون دادستان به همراه متهمان و وکلای آنها حضور دارند.
سپس در ساعت 9:10 دقیقه قاضی صلواتی اتهامات بابک زنجانی را براساس کیفرخواست برای او قرائت کرد. بر این اساس اتهامات متهم نفتی در دادگاه فساد فی الارض از طریق اختلال در نظام اقتصادی با تشکیل کمیته سازمان یافته جعل، استفاده از سند مجهول و کلاهبرداری، پولشویی، کلاهبرداری در سطح گسترده از شرکت ملی نفت و سازمان تامین اجتماعی و بانک مسکن، جعل 24 فقره اسناد و صورت حساب بانکی، استفاده از اسناد مجهول و همچنین پولشویی 1968 میلیون یورو به همراه نشر اکاذیب اعلام شد.
سپس از بابک زنجانی خواسته شد تا در جایگاه حاضر شود و از اتهامات خود دفاع کند.
زنجانی در آغاز قبل از شروع دفاعیات خود قسمتی از زیارت عاشورا را قرائت کرد و سپس رو به رئیس دادگاه اعلام کرد: دفاعیات اینجانب شامل سه بخش است. یک مقدمه کوتاه و دو فصل که من در مقدمه خلاصه عملکرد اینجانب را مربوط به کیفرخواست و تذکرات طرفین را اعلام میکنم. همچنین در فصل دوم دفاعیات خود به بررسی کیفرخواست به صورت فنی میپردازم و به لطف امام زمان خود را از اتهامات مبری میکنیم.
وی ادامه داد: لازم است اتهامات مطرح شده از سوی وزارت نفت را کمی ساده کنم. در خصوص تشکیل پرونده شکایت نفت در دولت قبل باید بگویم در دولت قبل وظایفی در این خصوص به من محول شده بود و اختیاراتی به شرکت HK نیز در این رابطه داده شده بود و نفت نیز پیش فروش شده بود اما آن شرکت خارجی دچار تحریم شده که این به واسطه عملکرد بانک بود به همین منظور وجوه حاصله غیر قابل انتقال شد. در این زمان بود که کارگروهی تشکیل شد تا بتوانیم تحریمها را دور زده و مبالغ پول را از حساب HK خارج کنیم اما با عوض شدن دولت وزارت نفت تفاهمنامه را به صورت یکطرفه ابطال کردند. آنها اعلام میکردند مشخص نیست وجوه مالی بانک مالزی از کجا آمده است و درخواست دادند تا ریز صورت مالی من در بانک مالزی مورد بررسی قرار گیرد. البته من در این خصوص ممانعت کرده و به آنها اجازه بررسی ریز صورت مالی خود را ندادم اما آنها در دادسرا اعلام کردند که منشا مالی بانک مالزی مشخص نیست به همین منظور تمام حسابهای اعلام شده را صوری خواندند و بر این اساس من را مفسد فی الارض نامیدند. منشا این وجوه بانک مالزی و تاجیکستان است و دادستانی نیز صلاحیت بررسی حسابهایی که در بانکهای خارجی است را ندارد عملیات یک بانک خارجی چه ربطی به عملکرد مالی من در ایران دارد این در واقع نوعی زورگویی است. از سال 88 تا سال 92 اصلا پای وزارت نفت در عملکرد من باز نشده بود که من بخواهم برای آنها پولی جابهجا کنم و یا ال سی باز کنم.
متهم نفتی در این زمان بیان کرد که به بازپرس او اطلاعات غلط دادهاند، که در این زمان قاضی صلواتی به متهم تذکر داد که حق توهین به بازپرس پرونده را ندارد.
در جریان این جلسه قاضی صلواتی بارها به متهم تذکر داد که نباید به دولت توهین کند. همچنین به گفته قاضی پرونده متهم در بیشتر موارد دفاعیه خود به چیزهایی خارج از کیفرخواست پاسخ داده است.
زنجانی در ادامه دادگاه گفت: شما به من میگویید با باهوشی نمیتوانی پول مردم را بخوری. رسانهها به من تهمت میزنند و به پرسنل شرکت نفت نیز توهین میشود.
میلیاردر نفتی اذعان کرد: برای واریز پول شرکت در بانک در واقع دو راه حل وجود دارد؛ یا اینکه با گونی پولها را به بانک ببریم یا به حساب کارگزار بانک پول را واریز کنیم که در واقع واریز وجه به حساب کارگزار در واقع واریز پول به حساب بانک و مشتری است. بازپرس از این اطلاعات مطلع نبوده است و در واقع جواب به سوالات ایشان اشتباه بوده است.
وی درباره پرداخت مطالبات نیز گفت: ابزاری برای وصول وجود ندارد آنها شماره حسابی به ما ندادهاند ما باید پول را به کجا واریز کنیم آنها می گویند پول را به بانک کشاورزی و یا بانک پارسیان بریزید. این حسابها داخل کشور است و امکان ندارد که بتوانیم پولی را به آنها واریز کنیم.
متهم نفتی با بیان اینکه صدور یک ضمانتنامه دارای اصول خاصی است، عنوان کرد: برای صدور ضمانتنامه باید حساب وجود داشته باشد یک بانک وجود داشته باشد من هیچ کدام از اینها را ندارم اما به لطف خداوند هزار و 968 میلیون یورو ضمانت به شرکت HK از طریق وکلای خارجی من پرداخته خواهد شد.
وی با بیان اینکه این پول طی چند روز آینده تقدیم خواهد شد، گفت: چون مبلغ انتقال پول بالا بوده است. باید 4 ضامن آن را امضا میکردند اما تا امروز دو ضامن امضا کرده و دو ضامن دیگر باقی ماندهاند.
متهم نفتی در ادامه به تشریح بخش اول دفاعیات خود پرداخت و گفت: در دو سالی که از مدت زمان بازداشت من میگذرد، من در انفرادی بهسر بردم و دادستانی قضاوت خود را بر پایه اظهارات دولت گذاشته است و در چهارچوب قانون و اطلاعات عمل نکرده است.
در این هنگام قاضی صلواتی رئیس دادگاه خطاب به زنجانی گفت: بحث سیاسی نکنید قوه قضائیه یک نهاد مستقل است و در کمال قاطعیت به کار خود ادامه میدهد. این برای بار دوم است که به شما میگویم توهین نکنید در صحبتهایتان نباید به شخصی توهین کنید.
زنجانی ادامه داد: هر کسی خواه شخص حقیقی باشد یا یک دولت باید در کار تجاری و بنگاه اقتصادی به منافع و سود خود توجه داشته باشد، فرقی نمیکند یک دولت کار تجاری انجام میدهد یا یک شرکت معمولی. اصلا کار کردن از روی احساس امکانپذیر نیست. من دو سال است حرفهای ناحق دیگران را شنیدهام، سکوت کرده و از حاشیهسازی پرهیز کردهام. اما حرفهایی به من زده شد که از نظر حقوقی نباید زده میشد. افرادی اعلام کردند من 110 هزار تومان به هر ایرانی بدهکارم آنها مرا رکورددار کلاهبرداری در دنیا خواندند و البته اعلام کردند ممکن است در زندان کشته شوم اما دادستانی در این هنگام سکوت کرد و حرفی زده نشد. شاید رعایت قانون فقط برای من بوده است. عدهای تلاش داشتند در این پرونده بزرگنمایی انجام دهند و دعوا را بزرگتر جلوه دهند. برخی کمیته پیگیری تشکیل دادند و سخنانی را مطرح کردند که اصلا به آنها مربوط نبود یکی از آنها در کمیته پیگیری سخنانی را مطرح میکرد تا بدهی معوقه خود به بانک را به تعویق بیندازد.
زنجانی اضافه کرد: من کارم را با توکل به خدا، علم و دانش و اقتصاد روز و همچنین انسانیت و جوانمردی انجام میدادم. من به هیچ نهاد و یا حزب و شخص خاصی متصل نیستم نه به کسی رشوه دادهام و نه باج بلکه در مواقعی مورد زورگیری قرار گرفتهام. من هر کاری کردهام با استفاده از علم و دانش بوده است و بر خلاف دیگران هیچ خطایی از من سر نزده است. عملکرد من آنقدر شفاف است که قابل ایراد نیست.
زنجانی ادامه داد: مشکل اصلی ما در دیدگاههای انسانی و قضاوت است مثلا عدهای خیلی راحت بدون اینکه مدرکی داشته باشند میگویند زنجانی 30 هزار میلیارد تومان کلاهبرداری کرده و همه باور میکنند. اما وقتی میگویند این مبلغ را پرداخت کرده و سند هم دارد کسی باور نمیکند. چرا فکری میکنید من فردی کوچک و بیعقل هستم؟ من اگر کلاهبردار بودم چرا در کشور خودم سرمایهگذاری کردم که در آخر برایم 240 صفحه کیفرخواست نوشته شود آن هم برای خدماتی که من انجام دادم. دو میلیارد یورو بدهی من به شرکت نفت پول خرد هم نیست و این یک طنز است.
متهم نفتی ادامه داد: رفتهاند از تایپیست و آبدارچی شرکت سند اظهار نظر گرفتهاند. در حالی که آنها اصلا کارشناس نیستند و حتی کار خود را به درستی انجام نمیدهند. بدانید که در این پرونده دنیا قضاوت میکند و اقتصاددانان میخندند چرا که شاهد تغییر واژهها هستیم. بگذارید اقتصاد را اقتصاددانان ارزیابی کنند. به خاطر همین همکاریها شرکتهای من از سوی اتحادیه اروپا و خزانهداری آمریکا تحریم شد. خزانهدار آمریکا 8 دقیقه در مورد من صحبت کرد و گفت با کسی که تحریمها را دور زده است به شدت برخورد میکنیم.
زنجانی تصریح کرد: تمام کیفرخواست در مورد بانک FIIB است که اصلا اطلاعاتی در مورد آن در دست بازپرس نیست و تنها به چند عدد رسیدهاند که آن هم در اختیار یک کارمند بوده و بازپرس به جای بازجویی از من با کارمند صحبت کرده است. در کل 40 بار از من بازجویی شد که 20 بار آن غیر حضوری بوده است. این در حالی است که من میتوانستم به حل مساله کمک کنم. همکاری من با شرکت نفت هم از خرداد 91 تا دی ماه همان سال بوده است. در حالی که من عملکرد 10 ساله داشتم و تنها در خرداد ماه سال 90 ، 22 فروند هواپیمای من در فرودگاه امام خمینی نشست.
متهم نفتی اذعان کرد: اگر آنها بتوانند 100 یورو حواله کنند من همین الان 2 میلیارد یورو جایزه میدهم و از بازپرس میخواهم که در مورد برائت بیشتر تحقیق کند اما چون به چیزی دست پیدا نکردهاند نباید منابع مالی بانک مرکزی را زیر سئوال ببرند.
زنجانی تصریح کرد: هیچ بانکی در دنیا حاضر نبود به پیمانکاران نفتی پول بدهد و هیات وزیران هفتم تیرماه سال 92 مصوب کرد که شرکت (ن) که در آن زمان تحریم بود با گشایش حساب در بانک FIIB یک و نیم میلیارد یورو واریز کند که اول دی ماه همان سال واریز شد و من از آن مبلغ 700 میلیون یورو به حساب پیمانکار واریز کردم.
متهم ردیف اول پرونده نفتی با بیان اینکه وزیر نفت دستور داد نفتهای روی دریا سوزانده شوند، عنوان کرد: اما شرکت (الف) با عنوان خریدار گفت نفتها را انبار کنید و اگر فروخته شد پولش را واریز میکنم. برای همین شرکت HK پیش فروش و شماره حساب خود را در مالزی معرفی کرد اما یک اختلاف میان شرکت نیکو و اداره بینالملل وزارت نفت به وجود آمد و مدارک را به من تحویل ندادند تا نفتها را تحویل بگیرم. قانون میگوید اگر نفت سه ماه در انبار بماند متروکه میشود برای همین بعد از سه ماه بر اساس قانون اجاره دادیم و با 50 میلیون دلار دو ماه دیگر نفتها را در انبار نگه داشتیم اما باز هم مدارک تحویل داده نشد. وزیر نفت به من گفت شما پول نفتها را به شرکت HK بدهید و من ضمانت میکنم حوالهها تحویل شود و من 1/9 میلیارد یورو به HK دادم و باز مدارک تحویل داده نشد و بعد هم بانک مالزی را تحریم کردند.
زنجانی توضیح داد: در تاریخ 15 اردیبهشت ماه سال 92 وزیر نفت دستور داد تفاهم نامهای بین شرکت HK، بانک FIIB و بانک (ت) برای خروج از تحریمها منعقد شود و شرکت (الف) در کیش مامور شد تا چک ارزی 2/66 میلیون یورویی را تحویل بگیرد. به دلیل تحریم ها مجبور شدیم با عنوان ضمانت ملک ایران زمینم را به مبلغ یک هزار و 760 میلیارد تومان به نام شرکت (الف) انتقال قطعی دهیم که دفترخانه 10 میلیارد تومان از من پول گرفت و 200 میلیون تومان حق الثبت واریز کردم و 2 میلیارد تومان هم اداره حقوقی وزارت نفت دریافت کرد که یکی از کارشناسان آنها برای تعیین نرخ زمین در منطقه ایران زمین یکی از وزرای سابق نفت بود.
متهم ردیف اول پرونده نفتی اضافه کرد: قرار شد آقای )ش) نفت را بفروشد و 400 میلیون دلار طلبش را بردارد اما هیچ مدرکی از شرکت (ن) نگرفتیم بعد هم دولت عوض شد و وزیر نفت آمد و گفت این تفاهمنامه هیچ اعتباری ندارد و پس از آن نهم دی سال 92 بازداشت شدم درحالی که 5 ماه از تعهدم باقی مانده بود.
زنجانی عنوان کرد: یک روز معاون اول قوه قضائیه آقای محسنی اژه ای و آقای جعفری دولت آبادی دادستان تهران به سلول من آمدند و گفتند تسویه حساب شرکت نفت را انجام بده و من گفتم امکان این که پول را جابهجا کنیم وجود ندارد. آنها از من خواستند اموالم را جای طلب بدهم و من فردای آن روز یعنی سوم بهمن ماه 92 نامهای نوشتم تا اموالم تهاتر شود و در 20 اردیبهشت ماه سال 93 وکالت دادم تا اینکه 4 هزار میلیارد تومان از اموالم فروخته شود.
در ادامه این دادگاه، زنجانی در توضیح همکاری با یکی از شرکایش آقای (ف. ه) توضیح داد: او عضو هیات مدیره هلدینگ بوده و از سال 88 تا 90، 15 میلیارد تومان پول گرفتیم که ربطی به وزارت نفت ندارد و مسئولیت تمام مصوبات شرکتها را به عهده میگیرم. میگویند بابک زنجانی نفتها را جایی برده است. مگر میشود 18 کشتی 500 متری که 9 کیلومتر نفت میشود را مثل پیت نفت قایم کرد بعد هم گفتند این وزرا امضای طلایی داشتند در حالی که شرکت HKخرداد ماه 91 حساب باز کرده بود اما امضای وزرا برای تیر ماه است و اصلا من کاری به امضای آنها نداشتم.
وی ادامه داد: اگر میتوانید بروید آن 8 میلیارد یورویی که از هند طلب دارید را بگیرید. در حالی که آنها 15 درصد کارمزد میگیرند اما من کار را با یک درصد انجام میدادم. یک روز وزیر نفت با من تماس گرفت. ساعت 3:30 دقیقه صبح بود که او از من خواست تا خود را به فرودگاه برسانم دیدم پایش خونی شده علت را جویا شدم که گفت دلیلش عصبی است و ذخیره غلات کشور تمام شده و باید هر چه زودتر فکری کنند. امروز را مشاهده میکنید. این روزها زمان پرداخت یارانه، 4 وزیر دل درد میگیرند و همه بیرون گود نشستهاند و میگویند لنگش کن.
در همین هنگام قضای صلواتی بار دیگر خطاب به زنجانی عنوان کرد: شما اجازه ندارید به شخصی توهین کنید که زنجانی در پاسخ گفت عالیجناب دل درد که توهین محسوب نمیشود.
وی افزود: متاسفانه غریبهها در خارج از کشور از اقدامی که کردیم تقدیر میکنند اما مسئولان اجرایی مرا متهم کردند و من را از انفرادی و اعدام میترسانند من از هیچ چیزی نمیترسم من جانم را سالهاست که برای دفاع و کشورم نثار کردم.
بابک زنجانی خطاب به معاون دادستان گفت: شما در کیفرخواست گفتهاید بدهی من دو میلیارد یورو است و آن را ندادم و به جای آن به افراد مختلف پول دادم که اگر آن را جمع کنید 44 میلیون یورو میشود که علمی نیست. بازپرس پرونده اگر متوجه تخلف شد باید آن را ردیابی کند.
وی ادامه داد: مگر بازپرس میتواند خانواده مرا به دفترخانه ببرد و ملک مرا سند بزند مگر میتواند مغازه و منزل خواهر مرا بگیرد مگر میتواند چشمان مرا ببندد و بازجویی کند او حق ندارد اموال مادر مرا در روزنامه به مزایده بگذارد. من نامههایی را نوشتم که معاون دادستان همه آنها را در میز خود گذاشته و تحویل نداده است.
در این هنگام قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: میتوانید در این موارد شکایت کنید. شما البته نامههایی هم خطاب به رئیس جمهوری و شرکت HK نوشتید و همچنین به کمیسیون اصل 90 که همه آنها را من به شخصه تحویل دادم میتوانید ادامه نامههایتان را برای من بفرستید تا آنها را تحویل دهم.
در ادامه بابک زنجانی ادامه داد: مسئولان وزارت نفت بدانند که من سکوت نمیکنم و اگر لازم باشد هر روز یک پرونده را رو خواهم کرد و دسترسی من کمتر از شما نیست.
وی افزود: اجازه نمیدهم شما به نفع خود بهرهبرداری کنید مگر میشود هواپیمای 15 میلیون دلاری مرا 3/5 میلیون دلار، قالی گل ابریشم 900 میلیون تومانی را یک میلیون و 100 هزار تومان و خانه 600 میلیارد تومانی من در فرشته را 142 میلیارد تومان بفروشید.
زنجانی اذعان کرد: من در تاجیکستان یک کمپ الکترونیک دارم که سرورهای قدرتمندی در زمین دارد و پلیس تاجیکستان از آن استفاده می کند اگر مکالماتمان با شرکت نفت را بیاورم تا گوش دهید خجالت میکشید.
زنجانی خطاب به بانک (م) تذکر داد: سپردهای را که من در بانک گذاشتهام را پس دهید چرا که تا روز بازداشت من این سپرده در حساب بود و این پول متعلق به من است و اگر این کار را انجام ندهید حتی شده میز و صندلیهای بانک را هم حراج میکنم.
وی در ادامه اظهار کرد: گفتهاند که کارمند خانمی داشتم و ماهی 4 هزار یورو یعنی 16 میلیون تومان حقوق میگرفته اولا او مدیر منطقهای من در خارج از کشور بوده و من حقوق ایشان را از جیب خودم میدادم دوما ما در نفت مدیران شرکتی داریم که ماهی 350 میلیون تومان حقوق میگیرند که آن هم از جیب دولت است من برای تمامی متن کیفرخواست پاسخ علمی و تخصصی دارم.
وی در پایان اضافه کرد: جناب آقای قاضی من و مردم از شما فقط عدالت میخواهیم و شکایتم را به گوش رئیس قوه قضائیه و مقام معظم رهبری میرسانم چرا که اگر بعد از تحریمها مبلغها آزاد شود باید جواب مردم را بدهید.
بر اساس این گزارش، در این جلسه بابک زنجانی موفق به قرائت 44 صفحه از دفاعیات 200 صفحه ای خود شد که ادامه قرائت این دفاعیات به جلسه فردا موکول شد.
انتهای پیام/