بالا آمدن آب در سدهای سیستان و بلوچستان/ بارشها تالاب جازموریان را پرآب کرد
وحید پورمردان در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با تأثیر بارشهای سیلآسا بر محیط زیست استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: بارندگیهای اخیر بهدلیل وسعت تالاب هامون تأثیر چندانی در آبگیری آن ندارد ولی در بحث پوشش گیاهی آن منطقه نقش مؤثری دارد.
وی با بیان اینکه خشکی تالاب هامون نگرانیها را نسبت به تبدیل شدن منطقه به کانونهای گرد و غبار فراهم کرده بود، گفت: خشک شدن درختچههای گز نیز شرایط را برای آتشسوزی در تالاب مستعد کرده بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تأثیر بارندگیها در قسمت جنوبی استان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: جدای از مشکلات و مسائلی که مردم بهواسطه سیلابهای اخیر دچار آن شدند کانونهای گرد وغبار در تالاب جازموریان نیز مهار شده است.
پورمردان اذعان کرد: احداث سد در بالادست در استان کرمان باعث خشک شدن تالاب جازموریان شده و وزارت نیرو حقابهای نیز از آن به استان تخصیص نداده است.
بیشتر بخوانید؛
۴۰۰ روستا در سیستان و بلوچستان در محاصره سیل/ برق ۱۳۰ روستا قطع است/ گزارشی از تلفات جانی نداشتیم
وی با اشاره به این مطلب که بارندگیهای اخیر باعث شده ورودی مسیلهای پاییندست سد در بمپور و دلگان، تالاب جازموریان را آبگیری کند، افزود: حُسن تالاب جازموریان این است که بهدلیل مسطح بودن سطح وسیعی از آن آبگیری میشود و از لحاظ کنترل کانونهای گرد و غبار کمک شایانی را به محیط زیست استان میکند و این در حالی است که تالاب هامون بهدلیل پستی و بلندیهای فراوان چندان نمیتواند در آبگیری و کنترل کانونهای گرد و غبار موفق باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: در پی بارشهای اخیر 21.7 میلیون متر مکعب آب به تالاب جازموریان وارد شدهاست و اکنون در برخی بخشهای تالاب عمق آب به 70 سانتی متر رسیدهاست.
پورمردان یکی از نگرانیهای زیست محیطی را در سیستان و بلوچستان را ناشی از سرریز شدن سد پیشین و بالا آمدن سطح آب در رود باهوکلات دانست که بهعنوان یکی از محلهای تمساح پوزه کوتاه (گاندو) در جنوب استان است و گفت: بالا آمدن سریع آب در زیستگاه این حیوان میتواند سبب ایجاد تنش و استرس برای آن شود و میتواند در مناطقی که زیستگاه گاندو در مجاورت با انسان است احتمال تهاجم آن را افزایش دهد.
اطلاعیه محیط زیست سیستان و بلوچستان درباره افزایش احتمال حمله گاندوها
در همین خصوص با توجه به نگرانیهای اداره کل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در ارتباط با افزایش احتمال حمله گاندو ناشی از بالا آمدن آب در زیستگاه این جانور در اطلاعیهای هشدار داد.
در این اطلاعیه آمده است: پیرو بارندگی اخیر وسیلاب به وجود آمده در جنوب استان و با توجه به سرریزشدن آب رودخانه ها و سدها در منطقه و به تبع آن سردی هوا و شرایط جوی واسترس وتنش در حیات وحش علی الخصوص تمساح پوزه کوتاه(گاندو) احتمال خروج تمساحها از برکه و اسیر شدن در امواج خروشان آب و به تبع آن دور شدن از زیستگاه اصلی شان وجود دارد.
لذا خواهشمند است نسبت به تردد در مناطق سیلابی، حاشیه رودخانه باهوکلات، هوتکها، مردابها و مناطق حاشیهای که محل تجمع آب های راکد شده است با احتیاط بیشتری برخورد شود و حتی الامکان از تردد در این مناطق خودداری گردد.
لازم به ذکر است مراتب از طریق گشت و کنترل های شبانه روزی یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست که در حال آماده باش کامل قرار دارند نیز پیگیری خواهد شد.
خواهشمند است به جهت پیشگیری از وقوع حوادث تلخ وحملات احتمالی حیات وحش به هم استانیهای عزیز در زمان مشاهده هر گونه جانوران وحشی گرفتار در مناطق انسانی، مراتب را به نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست اعلام کنید.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/