دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گزارش آنا بخوانید؛

ایران با کدام تجهیزات نظامی می‌تواند از آمریکا «انتقام سخت» بگیرد؟

پهپادهای پیشرفته، مین‌های دریایی، قایق‌های تندرو و موشک‌های بالستیک دوربرد و کروز می‌توانند ایران را در پروژه انتقام سخت علیه آمریکا در منطقه کمک کند.
کد خبر : 464883
photo_2020-01-07_13-40-05.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید امینی؛ «انتقام سخت» کلیدواژه‌ای است که این روزها به مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده و تک‌تک مردم ایران که داغ‌دار از دست دادن سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی هستند، این کلیدواژه را مدام بیان و آویزه در و دیوارهای شهرهای مختلف کرده‌اند.


همان‌طور که مقامات ارشد نظامی و سیاسی کشور بیان می‌کنند، انتقام سخت قطعاً‌ محقق خواهد شد، اما این پرسش مطرح می‌شود، که نیروهای مسلح ایران با کدام ابزارهای دفاعی می‌توانند انتقام سخت را محقق سازند؟


در پاسخ به این پرسش باید گفت، پهپادهای پیشرفته، مین‌های دریایی، قایق‌های تندرو و موشک‌های بالستیک دوربرد و کروز ایرانی می‌توانند انتقام سخت را محقق سازند که در ادامه به‌طور مجزا درباره هر کدام از این ابزارهای انتقام‌گیری توضیح داده شده است.


1-پهپادها


پرنده هدایت‌پذیر از دور که اختصاراً به آن پهپاد گفته می شود، در حقیقت نوعی هواپیمای بدون سرنشنین است که توسط اپراتور و از طریق ایستگاه‌های کنترل زمینی و از راه دور هدایت می‌شود. پهپادها معمولاً با استفاده از نیروی آیرودینامیک از زمین بلند می‌شوند. به عبارت دقیق‌تر پهپادها هواپیماهای بدون سرنشینی هستند که در محدوده اتمسفر زمین حرکت کرده و قادر به حمل انواع مهمات، وسایل شناسایی، تجهیزات جنگ الکترونیک و... هستند.


پهپادها دارای کاربردهای نظامی مانند عملیات رزمی هوا به سطح، هوابه‌هوا و هوا‌به‌زمین، شناسایی و مراقبت، جنگ الکترونیک، فرماندهی و کنترل و فریب هستند و علاوه بر این در امور غیرنظامی مانند نقشه‌برداری، امداد و نجات، آتش‌نشانی و .... نیز کاربرد دارند. در ادامه مشخصات برخی از پهپادهای قدرتمند ایرانی که می‌توانند همچون بلایی آسمانی بر سر ارتش تروریستی آمریکا نازل شوند، آمده است.


پهپاد «مهاجر-۶»


پهپاد «مهاجر-۶» عضو جدید خانواده مهاجر است که پس از انجام آزمایش‌های مختلف ازجمله پرواز روزانه و شبانه، ثبت تهاجمی و برخورداری از مداومت پرواز در مناطق مرزی عملیاتی، تحویل گروه پهپاد حضرت ولی عصر(عج) نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران شد.



این پهپاد قبلاً سابقه این را داشت که در روز بیست‌ویکم تیر ۹۸ در اقدام تلافی‌جویانه رزمندگان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه مواضع گروهک‌های تروریستی و ضدانقلاب در غرب و شمال غرب کشورمان خوش بدرخشد.


ششمین پرنده کوچک و چابک از نسل مهاجر برای نخستین بار در فروردین ماه ۱۳۹۶ در جریان بازدید رئیس‌جمهور از نمایشگاه دستاوردهای دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مورد رونمایی قرار گرفت و پس از آن در نمایشگاه هوایی ماکس ۲۰۱۷ کشور روسیه به معرض دید جهانیان گذاشته شد.


«مهاجر-۶» که توسط سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح، طراحی و به تولید انبوه رسیده، در اختیار سپاه و ارتش قرار گرفت.


این پهپاد در دسته پهپادهای تاکتیکی و رزمی قرار می‌گیرد و قابلیت به کارگیری در انواع مأموریت‌های نظامی و غیرنظامی را دارد.


ششمن نسل از پهپادهای مهاجر تا ۴۰ کیلوگرم تسلیحات را می‌تواند در زیر بال‌های خود حمل کند. همچنین این پرنده هدایت‌پذیر از فواصل دور قابلیت این را دارد تا موشک‌های هدایت‌ لیزری، بمب‌های هدایت‌شونده و سقوط آزاد بر روی آن نصب شود.


مهاجر-۶ در حوزه شناسایی با بهره‌مندی از سامانه شناسایی الکترواپتیکی، لیزری، مادون قرمز، سیستم‌های شنود الکترونیکی دشمن، مقابله با جنگ الکترونیک، سامانه اخلالگر، سیستم شناسایی خودکار، برخورداری از سیستم پرواز و سیستم نشست و برخاست ناوبری اتوماتیک جزء پهپادهای پیشرفته و کارآمد محسوب می‌شود.


این پهپاد به دلیل اینکه از تسلیحات هدایت‌شونده استفاده می‌کند توانایی این را دارد تا در عملیات‌های مختلف علیه اهداف ثابت و متحرک موفق ظاهر شود.


دستاورد جدید وزارت دفاع در حوزه پهپادی با حدود دو هزار کیلومتر بُرد عملیاتی می‌تواند وظیفه دیده‌بانی در روز و شب را با ردگیری و تعقیب اهداف مورد نظر به درستی انجام دهد.


از آنجایی‌که یک دوربین جلونگر در داخل دماغه نصب شده، دو بمب‌ هوشمند و نقطه‌زن اپتیکی و حرارتی قائم هم در زیر بال‌های این پهپاد تعبیه شده است.


پهپاد کیان 2


پهپاد کیان ۲ در شهریورماه سال ۹۸ با حضور امیر سرتیپ صباحی فرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، امیر سرتیپ علیرضا الهامی جانشین فرمانده این نیرو، حجت الاسلام روشندل رئیس سازمان عقیدتی سیاسی این نیرو و جمعی از مسئولان نیروی پدافند هوایی ارتش رونمایی شد.


امیر علیرضا صباحی فرد فرمانده این نیرو در مراسم رونمایی از پهپاد «کیان» گفته بود که این پهپاد رزمی و پدافندی، در دو نوع و با توانایی سرعت بالا برای ماموریت‌های رهگیری و شناسایی و مداومت پروازی بالا برای انجام مأموریت‌های نقطه‌زنی طراحی شده است. به گفته او، پهپاد پیشرفته «کیان» با توسعه توانمندی پهپادی، ظرفیت پدافند هواپایه را در نیروی پدافند هوایی ارتقا می‌دهد.



مشخصات فنی این پهپاد نیز مانند نسخه اول خود اعلام نشده است، اما شناسایی، نقطه‌زنی و رهگیری مأموریت‌های اصلی آن عنوان شده است. این پهپاد با توسعه توانمندی پهپادی ظرفیت پدافند هواپایه را در نیروی پدافند هوایی ارتقا می‌دهد. کیان می‌تواند به صورت نقطه‌زن در فاصله بیش از هزار کیلومتر به پرواز درآید و هدف‌گیری کند.


پهپاد کیان ۲ بدون سرنشین قادر است با مداومت پروازی بسیار بالا، اهدافی بسیار دورتر از مرزهای کشور را مورد هدف قرار داده و پدافند را از خاک دشمن انجام دهد.


امیر سرتیپ قاسم فراوان از فرماندهان و کارشناسان پدافند هوایی درباره پهپاد کیان گفته که این پهپاد بسیار ارزشمند است و برنامه‌هایی که به پهپاد «کیان» داده می‌شود، جزو مدرن‌ترین تجهیزات موجود در دنیاست و می‌تواند هم نقطه‌زن باشد و هم خودش به عنوان یک جنگ‌افزار مورد استفاده قرار گیرد.


پهپاد شاهد 129


«شاهد ۱۲9» یک پهپاد شناسایی و عملیاتی است که بیش از ۸ متر طول و دمی شبیه استوانه دارد. این پهپاد ساخت نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که دارای توانمندی‌های بالقوه و بالفعل بسیاری است.



موتور شاهد ۱۲۹ از نوع ملخی فشاردهنده با ملخ سه پره است و در انتهای بدنه قرار داده شده که این محل نصب به عملکرد بهینه سامانه الکترواپتیکی مستقر در دماغه کمک می‎کند و قدرت پرواز را افزایش خواهد داد. این موتور می‎تواند یکی از دو نوع پیستونی یا توربوپراپ باشد؛ که با توجه به سقف پرواز حدود 24 هزار تا 25 هزار پایی اعلام شده برای این پهپاد احتمال وجود موتور پیستونی در نمونه‎‌های فعلی تقویت می‎شود و اعلام وجود برنامه‎‌های افزایش سقف پرواز این هواپیما نیز امری است که قاعدتاً با بهره‎گیری از موتور توربوپراپ مقدور خواهد شد.


پهپاد «شاهد ۱۲۹» تا ۲۴ ساعت می‌تواند پرواز کند. همچنین می‌تواند با حمل ۸ بمب هوشمند «سدید» انواع اهداف سطحی را به دقت مورد اصابت قرار دهد.


پهباد فطرس


پهپاد شناسایی «فطرس» یک محصول کارآمد ایرانی که در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، طراحی و تولید شده است.


این پهپاد ۲۰۰۰ کیلومتر بُرد دارد و در دسته پهپادهای دوربُرد قرار می‌گیرد. مداومت پرواز آن ۳۰ ساعت و تا به امروز بزرگترین پهپاد ایرانی محسوب می‌شود.



ارتفاع پرواز فطرس، 7 هزار و 620 متر برآورد شده و بیشتر برای انجام مأموریت‌های نظارتی کاربرد دارد. این پهپاد ایرانی علاوه بر برخورداری از فناوری خلبان خودکار، قابلیت هدایت به‌وسیله سامانه موقعیت‌یاب جهانی را داراست و نصب موشک‌های هوا به زمین، کروز و راکت بر روی این پهپاد امکان‌پذیر است.


2-موشک‌های بالستیک


موشک‌های بالستیک دارای فناوری پیچیده و خاصی هستند که این فناوری پیچیده آن را از سایر موشک‌ها متمایز ساخته است. موشک بالستیک بسته به بُردی که دارد از چند 10 هزار متر تا چند 100 کیلومتری از سطح زمین فراتر رفته و نیم‌کره زمین را در نزدیکی جو یا خارج از جو دور می‌زند و در نهایت بر روی هدفی که از پیش تعیین شده است، به‌صورت عمودی و بر روی دماغه آن فرود می‌آید.


موشک بالستیک می‌تواند بیش از 12 هزار کیلومتر مسافت را طی کند و این میزان بستگی به نوع موشک و بُرد آن دارد. در واقع بُرد و سرعت بالای بالستیک‌ها یک مزیت مهم محسوب می‌شود تا در بخش‌های نظامی و غیرنظامی مانند تحقیقات فضایی از آن استفاده شود. یک موشک بالستیک با سوخت جامد می‌تواند مسافت 10 هزار کیلومتری را کمتر از یک ساعت طی کند؛ لذا هیچ سلاحی سرعت موشک‌های بالستیک را ندارد؛ بنابراین موشک‌های بالستیک ساخت داخل که در ادامه آمده است، در این دسته قرار می‌گیرند و می‌توانند انتقام سخت ملت ایران را محقق سازند.


موشک بالستیک شهاب ۳


«شهاب ۳»، اولین موشک بالستیکی است که زمینه ورود ما را به جمع تولیدکنندگان موشک‌های بالستیک دوربرد فراهم کرد. این موشک بالستیک با سوخت مایع برای نخستین بار در تابستان سال ۲۰۰۳ وارد خدمت رسمی در نیروهای مسلح کشورمان شد.



بُرد این موشک با کلاهک هزار و ۲۰۰ کیلویی تا هزار و ۳۰۰ کیلومتر، با کلاهک یک تُنی تا هزار و ۵۰۰ کیلومتر و با کلاهک ۸۰۰ کیلویی تا دو هزار و ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. هم‌چنین تا یک دهه گذشته این موشک مهم‌ترین اهرم فشار ایران برای دفاع از خود در برابر حملات احتمالی رژیم صهیونیستی بود، اما امروز بالستیک‌هایی را تولید کرده‌ایم که با سر جنگی به مراتب سنگین‌تر، بُرد بیش از دو هزار کیلومتر در مقایسه با «شهاب ۳» دارند.


موشک بالستیک عماد


موشک عماد نخستین موشک دوربرد جمهوری اسلامی ایران با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف بوده که قادر است اهداف موردنظر را با دقت بالا مورد اصابت قرار داده و به‌طور کامل منهدم کند.



این موشک از نوع زمین به زمین است و با برد حدود هزار و ۶۵۰ کیلومتر در زمره موشک‌هایی با برد بلند قرار می‌گیرد. هم‌چنین وزن «عماد» حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم و وزن سر جنگی آن حدود ۷۵۰ کیلوگرم است. طول این موشک ۵/۱۵ متر و قطر آن ۱/۲۵ سانتی‌متر است و از سوخت مایع تغذیه می‌کند.


موشک بالستیک خرمشهر


موشک خرمشهر پیشرفته‌ترین سلاح ساخته‌شده توسط دانشمندان جوان سرزمین‌مان به‌حساب می‌آید. این موشک از همان ابتدای رونمایی، مورد توجه رسانه‌های بیگانه قرار گرفت و برخی از آن‌ها این موشک پیشرفته بالستیکی را سیلی محکمی به‌صورت «دونالد ترامپ» و رژیم صهیونیستی توصیف کردند.



موشک خرمشهر در دسته بالستیک‌های دوربرد زمین به زمین قرار دارد که با بُرد دو هزار کیلومتر می‌تواند هر تهدیدی را صدها کیلومتر ورای مرزهای کشورمان خنثی کند. هم‌چنین این موشک حدود ۲۰ تُن وزن دارد که هزار و ۵۰۰ کیلوگرم از وزن آن به سر جنگی اختصاص یافته است.


طول موشک خرمشهر حدود ۱۳ متر و قطر آن ۱۵۰ سانتی‌متر است که از سوخت مایع تغذیه می‌کند.


موشک بالستیک قدر


موشک برد بلند «قدر»، نسخه تکامل‌یافته شهاب ۳ با دقت و قدرت تخریب بالاست. این موشک قابلیت جدایش سر جنگی را دارد که برای اهداف ثابت به‌کار برده می‌شود و قابلیت پرتاب از انواع سکوهای ثابت و متحرک را دارد.



موشک قدر از نوع زمین به زمین بوده و در زمره موشک‌های دوربرد با برد هزار و ۹۵۰ کیلومتر محسوب می‌شود.


وزن این موشک هزار و ۷۲۰ کیلوگرم و وزن سر جنگی آن ۶۵۰ کیلوگرم است. هم‌چنین «قدر» با طول حدود ۱۵/۸۶ متر و قطر ۱/۲۵ متر از سوخت مایع تغذیه می‌کند.


موشک بالستیک سجیل


مهم‌ترین ابزار دکترین نظامی ایران؛ حجم وسیع موشک‌های بالستیک ایران است. شناخته‌ترین نوع موشک‌های بالستیک از خانواده شهاب هستند. سجیل نسلی از موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی ایران است. این موشک زمین‌به‌زمین دو مرحله‌ای، دو موتور سوخت جامد مرکب و بیش از دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر بُرد دارد که در سال ۲۰۰۸ مورد آزمایش قرار گرفته است. موشک سجیل برخلاف موشک‌های شهاب، با سوخت جامد تا حد قابل توجهی زمان پرتاب را کمتر کرده و قدرت مانور را افزایش داده است.



موشک سجیلِ دو برای نخستین‌بار در سال ۲۰۰۹ مورد آزمایش قرار گرفت که توانایی بُرد دو هزار و ۵۱۰ کیلومتر با حمل کلاهک سه مخروطی به میزان ۶۵۰ کیلومتر را دارد. این میزان می‌تواند از هزار تا دو هزار کیلومتر ارتقا پیدا کند. بزرگ‌ترین دستاورد در موشک‌های بالستیک از بُعد دقت را می‌توان مربوط به موشک سجیل دو دانست که در مقایسه با سجیل یک؛ به سیستم ناوبری جدید و سنسورهای دقیق و پیشرفته مجهز است.


3- موشک‌های کروز


موشک‌های کروز به‌دلیل هزینه کمتری که در فرآیند تولیدشان به‌نسبت تولید موشک‌های بالستیک دارند و از سوی دیگر، مؤلفه‌هایی که در فرآیند حرکت موشک به‌سوی هدف (اعم از پروفایل پروازی و فرآیند شلیک و هدایت) دارند، سالیان سال است که توسط قدرت‌ها مورد توجه واقع شده است. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه ساخت موشک‌های کروز به قدرت بلامنازع در منطقه تبدیل شده‌ و می‌توانیم از این موشک‌های برای به هلاکت رساندن تروریست‌های آمریکایی استفاده کنیم. در ادامه به چند نوع از این موشک‌ها اشاره شده است.


موشک هویزه هویزه


«هویزه ۸»، موشک کروز با برد زمینی است. این موشک که هزار و ۳۵۰ کیلومتر بُرد پروازی دارد با برد هزار و ۲۰۰ کیلومتر آزمایش موفقی پس‌ داده است. موشک «هویزه» بومی و ایرانی دارای ویژگی‌های خاص و بسیار پیشرفته‌ای است؛ «آماده‌سازی و واکنش سریع، ارتفاع پروازی پایین، دقت بالای ناوبری و اصابت به هدف و قدرت تخریب زیاد» از ویژگی‌های برجسته موشک کروز هویزه است.


رونمائی از موشک هویزه با حضور وزیر دفاع و فرمانده هوافضای سپاه


موشک کروز بومی سومار


یکی دیگر از انواع موشک‌های کروز ساخت ایران است که اواخر اسفندماه ۹۳ با حضور سردار دهقان وزیر دفاع و سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد. این موشک با دو هزار کیلومتر توانایی انهدام طیف وسیعی از اهداف را دارد و با توجه به قابلیت تاکتیک‌پذیری بالا، ماندگاری طولانی در صحنه نبرد و رادارگریزی می‌تواند در هر شرایطی اهداف مورد نظر را منهدم کند.



موشک کروز زمین به زمین «سومار» ضمن توانمندسازی نیروهای مسلح می‌تواند گامی مؤثر برای افزایش قدرت دفاعی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران محسوب شود.


موشک کروز یا علی(ع)


موشک کروز یاعلی(ع) هم نوع دیگری از این موشک‌ها است که اوایل سال ۹۳ با حضور فرمانده معظم کل قوا در بازدید ایشان از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد.


این موشک در این نمایشگاه با رنگ قرمز به نمایش درآمد و براساس اعلام مسئولان دارای یک موتور توربوجت با برد ۷۰۰ کیلومتری است و سر جنگی این موشک هم در حدود ۲۰۰ کیلوگرم وزن دارد.



سردار حاجی‌زاده در همان سال اعلام کرد که موشک کروز «یاعلی» که از روی سکوهای زمینی شلیک می‌شود، قابلیت نصب بر روی جنگنده های سوخو ۲۲ سپاه در کشور را نیز دارا است.


نمایش شلیک این موشک بازتاب بسیار زیادی از نظر اهمیت حوزه کروزهای زمینی در جهان داشت و برخی از رسانه‌ها و صاحبنظران غربی برای این موشک برد ۲۵۰۰ کیلومتری پیش‌بینی کردند.


4- قایق‌های تندروی سپاه


قایق‌های تندرو را شاید بتوان بارزترین مشخصه قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز و در عین حال بزرگترین چالش عملیاتی و تاکتیکی برای ناوگان نیروی دریایی آمریکا در این منطقه برشمرد. چالشی که غربی‌ها و آمریکایی‌ها نیز به آن اعتراف کرده اند و تاکتیک ایران در جنگ دریایی را افزایش توان عملیاتی در نبرد نامتقارن با به‌کارگیری قایق‌های تندرو و تاکتیک یورش جمعی علیه اهداف می‌دانند. در این گزارش به برخی از قایق‌های تندرو و پیشرفته متعلق به نیروی دریایی سپاه اشاره شده که در صورت حمله دسته‌جمعی قادر هستند، ناوهای آمریکایی را به اعماق دریا بدرقه کنند.


قایق تندروی سراج


نوعی قایق تندرو تهاجمی راکت‌انداز، رادار گریز و یا طراحی متناسب با مناطق آب و هوایی گرم‌سیری است که روز اول شهریورماه سال ۸۹ توسط سردار وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد.



این شناور توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع کشورمان و از جنس فایبرگلاس ساخته شده که مجهز به امکانات پیشرفته بومی مخابراتی و ناوبری الکترونیکی است.


قایق تندروی یا مهدی (عج)


قایق بدون سرنشین پرسرعت، مجهز به حسگر‌های مختلف و دارای سه مقر پرتاب راکت است. این شناور با بدنه کامپوزیتی دارای سطح مقطع راداری پایین بوده و می‌تواند به صورت کنترل از راه دور هدایت شود.



طرح قایق «یامهدی عج» در واقع الهام‌گرفته از قایق‌های سرنشین دار دونفره گشتی طراحی شده است که در اصطلاح از آن با عنوان کاتاماران نام برده می شود که قایق‌های این رده توان حرکت سریع در دریاهای مواج را دارد.


قایق تندروی ذوالفقار


یک شناور گشت دریایی و تهاجمی بوده که براساس ایده حمله سریع به کشتی‌های دشمن طراحی و مجهز به موشک‌های ضد کشتی میانبرد و سامانه راداری تولید و تجهیز شده‌است.



طول این قایق در حدود ۱۶ متر، پهنای بدنه حدود ۴ متر، ارتفاع ستون ۱ متر، بارگیری استاندارد ۱۴ تن بوده که با دارابودن دو موتور دیزلی سرعتی در حدود ۵۲ گره دریایی معادل ۹۷ کیلومتر بر ساعت تولید کرده که برای این قایق بُرد عملیاتی ۳۲۰ مایل دریایی معادل حدود ۵۷۶ کیلومتر تولید می‌کند.


قایق تندروی آذرخش


از انواع قایق‌های دوبدنه سبک موشک انداز که از طریق روش مهندسی معکوس بومی شده و در سازمان صنایع دریایی کشورمان تولید شده است.



امکان تسلیح آن با رده‌های مختلفی از سلاح‌های سبک ضدکشتی وجود دارد. این قایق از سال ۸۰ به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه پاسداران الحاق شد.


قایق تندروی باور


یکی از انواع قایق‌های تندروی ساخت کشورمان است که ویژگی متمایز آن قدرت به پرواز درآمدن بر روی سطح آب است.



سرعت قایق پرنده باور ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت (۱۰۰ نات) تا بیش از ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت بوده و ارتفاع پروازی معمول آن یک تا ۵ متر و تا سقف چند ده متر عنوان شده است.


قایق تندروی موشک‌انداز پیکان


پیکان اولین قایق موشک‌انداز تولید ایران است و مجهز به ۲ یا ۴ موشک سطح‌به‌سطح و ضدکشتی نور، یک توپ ۷۶ میلی‌متری فجر ۲۷ و ۱ توپ ضدهوایی ۴۰ میلی‌متری است.


این قایق ۴۷ متر طول دارد و پهنای بدنه آن هم در حدود ۷ متر است که با چهار موتور دیزلی و چهار شفت توان تولید قدرت ۱۴،۴۰۰ اسب‌بخار دارد که سرعتی معادل ۳۶ گره دریایی (۶۷ کیلومتربرساعت) برای این قایق تولید کرده و می تواند تا ۲۷۵ تن بار نیز بارگیری کند. همچنین تعداد خدمه این قایق در حدود ۳۱ نفر است.



قایق موشک‌انداز پیکان در تیر ماه ۹۲ به همراه قایق موشک‌انداز جوشن به عنوان اولین ناو گروه اعزامی شمال در دریای خزر از بندر انزلی به آستاراخان جهت دیدار از ناوچه‌های روسیه و همچنین پاسخ به پهلوگیری ناو‌های روسی که در اردیبهشت همان سال در منطقه اول نیروی دریایی در بندرعباس پهلوگیری کرده بودند، به روسیه اعزام شدند.


5- مین‌های دریایی


مین دریایی وسیله‌ای انفجاری است که در دریا و رودخانه‌ها کار گذاشته می‌شود و می‌تواند کشتی‌ها و زیردریایی‌ها را نابود کند. مین‌های دریایی، روی آب به کار برده می‌شوند و زمانی که کشتی دشمن با آن‌ها برخورد می‌کند، منفجر می‌شود. مین‌های دریایی می‌توانند برای حمله به دشمنان مورد استفاده قرار گیرند، به طوری‌که این توانایی اختلال حرکت کشتی‌های دشمن را دارند و در عین حال می‌توانند موجب محصور شدن آن‌ها در میان مین‌ها شوند. مین‌های دریایی همچنین کاربرد دفاعی نیز دارند؛ چنانکه می‌توان از آن‌ها برای محافظت از مرز آبی خودی استفاده کرد.



ایران از دهه ۹۰ میلادی، تکنولوژی تولید بومی مین‌های دریایی بزرگ و اژدرها را به دست آورده است. ایران، مین‌های مختلفی نظیر «صدف یک و دو»، «MDM-UDM» ،«Mc52» و انواع دیگر را در اختیار دارد. مرکز استراتژیک بین‌المللی در گزارشی، به مقایسه تسلیحاتی میان کشورهای خلیج‌فارس و ایران پرداخته است که آمار و یافته‌های این گزارش، نشان از قدرت بلامنازع نیروهای نظامی ایران در منطقه دارد. بر اساس این گزارش، ایران می‌تواند از هر نوع شناوری از ناو گرفته تا کشتی‌های تجاری، برای استقرار مین‌ها استفاده کند. ایران در زمان جنگ هشت ساله خود با عراق نیز حدود هزار و 500 مین دریایی در اختیار داشت که این تعداد، اکنون افزایش یافته است.


«MDM-6» یک مین پیچیده است که در واکنش به مغناطیس، فشار و صدایی که در شعاع ۵۰ متری خود احساس کند، منفجر می‌شود. این میان، از نوع لنگری است که کلاهک انفجاری اژدر مانند خود را در زمان حضور کشتی شلیک می‌کند. این کلاهک دارای هزار و 100کیلوگرم مواد منفجره قوی است و قدرتمندترین مین ایرانی به شمار می‌رود و بر اساس برخی گزارش‌ها، می‌تواند سطح زیرین ناو هواپیمابر آمریکا را نابود کند. مین‌ MDM-6 می‌تواند چند هدف را هم‌زمان تعقیب کند و به خاطر اینکه می‌توانددر کف دریا قرار بگیرد، شناسایی و جمع‌آوری آن‌ نیز بسیار مشکل است.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب