دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از سریال آمریکایی حضرت مسیح؛

پروپاگاندای ضدمنجی از اول ژانویه در نت‌فلیکس/ آمریکایی‌ها جای «منجی» و «دجال» را عوض کردند

پخش سریال ضدمنجی «مسیح» از اول ژانویه در شبکه نت‌فلیکس موجی از اعتراضات مسلمانان جهان را برانگیخت.
کد خبر : 463798
IMG-20200101-WA0003.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا -  «مسیح» یک سریال تلویزیونی آمریکایی است که توسط مایکل پترونی ساخته شده است. فصل اول شامل ده قسمت است که در اول ژانویه سال 2020 در نت‌فلیکس منتشر شد. داستان سریال «مسیح» درباره ظهور ناگهانی مردی جوان و مرموز است که به‌عنوان رهبری معنوی در سوریه ظاهر می‌شود. او ادعا می‌کند که منجی است و برای انجام مأموریتی به این جهان آمده و پیامی از طرف خداوند برای مردم آورده است. ماشیح توانایی انجام معجزه دارد و به‌سرعت شیفتگان و مریدان زیادی به دست می‌آورد. ظهور معجزات شگفت‌آور او ترس‌ها و تردیدهایی را ایجاد می‌کند و باعث برافروختگی بین‌المللی می‌شود. در همین حین یک زن از طرف سیا مأموریت پیدا می‌کند تا به خاورمیانه برود و این پرونده را بررسی و واقعیت هویت مسیح را برملا کند.


شخصیت اصلی سریال علاوه بر حضرت مسیح می‌تواند بر حضرت مهدی (عج) هم دلالت کند


ماشیح، نامی است که در کتب آسمانی تورات و انجیل و دین اسلام به‌عنوان منجی موعود ذکر شده است. در معرفی او گفته شده او فردی است که از نسل ذبیح‌الله متولد می‌شود. این جایگاه در مسیحیت به عیسی بن عمران از نسل اسحاق و از نظر اسلام به پیامبر خاتم (ص) و حضرت مهدی (ع) که از نسل اسماعیل هستند تعلق دارد. خط روایی سریال مسیح به گونه‌ای پیش می‌رود که بتوان گفت شخصیت مسیح در این سریال علاوه بر حضرت عیسی (ع) به حضرت مهدی (ع) نیز اشاره می‌کند.


این موضوع در معرفی داستان سریال در صفحه ویکی‌پدیای انگلیسی آن ذکر شده است. این مسئله حساسیت تعداد زیادی از دین‌داران جهان را برانگیخته است به‌طوری‌که کمیسیون سلطنتی فیلم اردن درخواست کرده که سریال «مسیح» به علت داشتن درام تحریک‌آمیز در کشورهای مسلمان نمایش داده نشود. از سوی دیگر دادخواستی تحت عنوان پروپاگاندای ضداسلام در change.org مطرح شده است تا مانع پخش این سریال شود.


کارگردان مسیح: بله! سریال تحریک‌آمیز است


مایکل پترونی کارگردان این سریال در مصاحبه‌اش با خبرگزاری فرانسه AFP در برابر جنجالی بودن موضوع سریالش گفته است: «بله تحریک‌آمیز است؛ این نمایش تحریک‌آمیز است. اما تحریک‌آمیز بودن توهین‌آمیز نیست


او به جنبه تبلیغی این اعتراضات اشاره می‌کند و می‌گوید: «این‌طور نیست که من از واکنش مثبت استقبال کنم. ما انتظار داریم که حول‌وحوش نمایش سریال سروصدای زیادی به وجود بیاید و بحث و گفتگوهای زیادی انجام شود. من به این بحث و گفتگوها امیدوارم


اعتراض گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی/ نام سریال را به دجال تغییر دهید


به دنبال انتشار تیزر سریال، کاربران نت‌فلیکس به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی حاضر شده و به بحث‌وجدل درباره شخصیت اصلی فیلم یعنی «المسیح» پرداخته‌اند.


کاربران توییتر در اعتراض به نام مسیح برای این سریال عنوان کرده‌اند که بهتر است این سریال به «دجال» تغییر نام دهد. ازاین‌روست که هشتگ #دجال در بین معترضان دست‌به‌دست می‌شود. به نظر می‌رسد که این اثر اقتباسی آمریکایی و مغالطه‌آمیز از داستان «منجی» و «دجال» باشد که در کتب ادیان الهی از جمله یهودیت، مسیحیت و اسلام آمده است.


المسیح الدجال، به عقیده مسیحیان، شخصیتی شیطانی محسوب شده و از او به‌عنوان «مسیح فریب‌دهنده» یاد می‌شود. این واژه ۴۰۰ سال پیش از اسلام از سریانی به عربی آمده است که معادل یونانی دجال، آنتی‌کرایست (antichristos) و معادل فارسی آن، ضد مسیح است.


به‌عبارت‌دیگر شاکله داستان سریال مسیح بر همین عقیده دینی بنا شده درحالی‌که داستانی درباره نزاع منجی و دجال شکل نگرفته است بلکه سریال تصویری از بی‌اعتمادی به منجی ارائه می‌دهد و فردی را که ادعای منجی بودن می‌کند انسان دروغ‌گویی نشان می‌دهد که باطنی دجال‌گونه دارد.


اصالت مصری کارگردان باعث آشنایی او با قصه‌های فرازمینی


مایکل پترونی که کارگردانی این سریال را برعهده داشته است پیش‌ازاین فیلم‌نامه «دزد کتاب» را که درباره وقایع جنگ جهانی دوم است به نگارش درآورده است و فیلم‌های «اگر صدای انسانی ما را بیدار کند» و «استادان علمی تخیلی» را نیز کارگردانی کرده است.


پدر پترونی در کشور مصر بزرگ شده است، هرچند که پسر او به زبان عربی مسلط نیست. این سابقه نشان می‌دهد که سازنده این سریال با مقوله جنگ‌های جهانی و داستان‌های فرازمینی آشناست و عناصر لازم این‌گونه روایت‌ها را به‌خوبی می‌شناسد و از همین بستر می‌تواند داستان اثرگذاری را بر ذهن مخاطب خود بنشاند.


پترونی تلاش می‌کند تا معجونی از خطوط دین، ایمان و سیاست را در هم بیامیزد و داستان منجی، دجال و خاورمیانه را از زاویه دوربین خود و نگرش نت‌فلیکس به تصویر بکشد.


کارمند سیا مأمور تشخیص راست‌گویی منجی می‌شود


سریال یک سؤال مطرح می‌کند که «آیا او از جانب خدا فرستاده شده است یا یک کلاه‌بردار خطرناک برای بر هم زدن نظم ژئوپلیتیکی جهان است؟». چه کسی قرار است پاسخ این سؤال را بدهد؟ «اوا گلر» که یک مأمور زن سیا است. بعد از ظهور مسیح در سوریه او مأموریت پیدا می‌کند تا از آن‌سوی جهان به خاورمیانه بیاید و پیروان مسیح دروغین را با واقعیت روبرو کند و به آن‌ها نشان دهد برای داشتن زندگی امن و دور از جنگ باید خود را در نظم جهانی کنونی تعریف کنند و پذیرنده هژمونی آمریکا به‌عنوان نجات‌بخش واقعی جهان باشند. کسانی که بر ضد این ساختار سعی در به هم زدن نظم جهانی می‌کنند دجال‌های غیرقابل‌اعتمادی هستند که به‌ظاهر فریبنده منجی و رهبران معنوی درمی‌آیند.


کدام بازیگران در این سریال بازی کردند؟


از بازیگرانی که در این سریال به ایفای نقش می‌پردازند می‌توان مهدی دهبی، میشل موناگان، ملیندا پیج همیلتون، سعید الامامی، جین ادامز و استفانیا لاوی اوون را نام برد.


مهدی دهبی که برای نقش ماشیح انتخاب شده، بازیگری بلژیکی است و پیش‌ازاین در فیلم «ماری ملکه اسکاتلند» حضور داشته است. به نظر می‌رسد عرب بودن و چهره شرقی او عامل مهمی در انتخابش برای این نقش است. در تیزری که از این سریال منتشر شده، شخصیت مسیح مدعی می‌شود که باید پیامی را از سوی پدرش و خداوند به مردم برساند و پاسخ او به این سؤال که پدرش چه کسی است، بی‌جواب می‌ماند.


میشل موناگان یکی از باسابقه‌ترین بازیگران این سریال و اصالتاً آلمانی است که در این سریال نقش اوا گلر یعنی مأمور اصلی سیا را بازی می‌کند که برای بررسی ادعاهای ماشیح به خاورمیانه می‌آید و باید با مخاطرات زیادی مواجه شود.


ملیندا پیج همیلتون نقش آنا ایگورو را برعهده دارد. او دختر یک واعظ اهل ویرجینیا است و با یک کشیش ازدواج می‌کند. جین آدامز در نقش مریم کنالی، یک گزارشگر CNN است که با جدیت به کشف حقایق درباره المسیح می‌پردازد. ویل تراول در نقش ویل ماترس، یک افسر FBI است که با همتای سیا خود یعنی اوا گلر همکاری می‌کند.


سعید العالمی یک پناهنده یتیم سوری است که دمشق جنگ‌زده را ترک می‌کند تا در راه ماشیح فدا شود به این امید که غریبه‌ای که خود را منجی آن‌ها می‌خواند او را هدایت کند. فارس لندولسی نقش سمیر را بازی می‌کند. او یک پناهنده سوری و دوست العالمی است که دمشق را رها می‌کند تا سرنوشتش را درجای دیگری رقم بزند.


تأمر سیسیلی نیز نقش یک افسر اطلاعاتی اسرائیلی را بازی می‌کند که ماشیح با او دیدار می‌کند و سرانجام این رهبر معنوی به آمریکا می‌رود.


داستان سریال به ایران هم ربط پیدا می‌کند؟


در بخشی از تریلر پنج‌دقیقه‌ای این سریال، تصویر دیواری نشان داده می‌شود که به زبان فارسی روی آن عبارت «خدای دروغین» ثبت شده است. این تصویر به‌نوعی می‌تواند نشان دهد که شاید ادامه داستان این سریال به ایران هم کشیده شود.


https://media.ana.ir/1398/10/11/637135138429655592_md.jpg


درباره شبکه نت‌فلیکس و مدیرعامل آن


این سریال را شرکت نت‌فلیکس تولید کرده است. نت‌فلیکس یک شبکه تحت اینترنت و استریم آمریکایی به حساب می‌آید که مجموعه‌های تلویزیونی می‌سازد و از طریق فروش دی‌وی‌دی و ویدئوی آنلاین فعالیت می‌کند. این شبکه هم‌اکنون بیش از 210 میلیون نفر مشترک در سراسر جهان دارد. استریم به محتوای اینترنتی گفته می‌شود که به‌صورت بی‌وقفه و در لحظه دریافت می‌شود. شبکه نت‌فلیکس در ایران و سوریه فیلتر است که البته پیش از فیلترینگ به علت تحریم‌های آمریکا، دسترسی به محتوای آن از سوی خود شرکت مسدود شده بود.


«رید هستینگز» بنیان‌گذار، مدیرعامل شرکت نت‌فلیکس است که از اعضای هیئت‌مدیره فیس‌بوک نیز به شمار می‌رود. او از طریق فروش ویدئوی آنلاین به سرمایه‌ای بیش از ۶۰ میلیارد دلار دست پیدا کرده است. باید خاطر نشان کرد که مدیر نت‌فلیکس در گروهی به نام تکنولوژی نت‌ورک فعالیت می‌کند که سازمانی سیاسی محسوب می‌شود و متشکل از بیزینسمن‌ها و مدیران اجرایی است که گرد هم می‌آیند و برای توسعه مدیریت آمریکا در دهکده جهانی بر پایه سهم بخشی تکنولوژیک برنامه‌ریزی می‌کنند. هستینگز برای مدت یک سال رئیس هیئت‌مدیره تکنولوؤی نت‌ورک بوده است.


انتهای پیام/4139


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
P.G
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۶
۰
قابل پیش بینی بود که دروغ ها و جملات منفی زیادی بخونم اما جالب ترین نکته، تصویری بود که به فارسی عبارت خدای دروغین نوشته شده...توی این سریال، این دیوار یه کلیسا توی تگزاسه و اون عبارت هم (false god) هست که یه احمقی با فتوشاپ اینو فارسی کرده و خنده دار تر این که ، این رو به ایران نسبت داده، جالبه که سریال رو ببینید چون شخصیت مسیح در فیلم داری یک هویت ایرانیه، و برادرش در تهران زندگی میکنه. و در بعضی از سکانس های فیلم هم فارسی صحبت میشه( قسمت اول و آخر). در نهایت امیدوارم هیچ کس با این نگاه مغرضانه ی رسانه های جمهوری اسلامی بزرگ نشه، تا شاید یه روز ما به آغوش دنیا برگردیم. ما به انسان های متفکر و محقق نیاز داریم نه عده ای که معلومات خودشون رو از داخل این صفحات دروغین استخراج می کنن. سپاس
گوشتیران
قالیشویی ادیب