دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1398 - 07:45
آنا گزارش می‌دهد؛

تلاش شبکه‌ ماهواره‌ای برای تقدس‌زدایی از مقام مادر/ راه مقابله با رسانه‌های خانواده‌ستیز چیست؟ +فیلم

یک کارشناس و مشاور خانواده گفت: راه مقابله با این رسانه‌ها و برنامه‌ها در خانواده تعریف می‌شود، باید دانش‌افزایی را در جامعه بالا ببریم. این عمل پاتکی به هجمه رسانه‌های بیگانه به بنیان خانواده است.
کد خبر : 447911
شبکه_های-ماهواره_ای-600x330.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، خانواده در تمام فرهنگ‌ها کانون شکل‌‌گیری هویت فرد است. هیچ فردی جدا از خانواده‌اش قابل تعریف نیست و خانواده رکن اصلی سازنده فرد و شخصیت اوست. خانواده به‌منزله سلول‌های یک بدن است که پیکره یک جامعه را تشکیل می‌دهد؛ سلامت سلول‌ها، حکایت از سلامت بدن دارد و بیماری سلول‌ها، نشان از مریضی و بیماری جامعه دارد. خانواده به‌عنوان پایه بنیادین اجتماع و خشت بنای جامعه، کانون اصلی حفظ سنت‌ها، هنجارها و ارزش‌های اجتماعی است و شالوده استوار پیوندهای اجتماعی و روابط خویشاوندی و کانونی برای بروز و ظهور عواطف انسانی و پرورش اجتماعی است.


ظهور تکنولوژی‌های نوین ارتباطی بسیاری از کارکردهای خانواده را دچار اختلال کرده است. تحولاتی که خود منشأ بروز دگرگونی‌های عمیق و اساسی در نوع روابط و ارزش‌های خانوادگی هستند. بسیاری از این تحولات و دگرگونی‌ها از بیرون بر خانواده تحمیل می‌شوند. پیامدهای مواجهه مخاطبان ایرانی با برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای دغدغه‌های بسیاری را برای دلسوزان خانواده ایجاد کرده است.


بدون تردید مهم‌ترین جایگاه در خانواده متعلق به مادر است. این نقش بی‌بدیل در خانواده  نه تنها در آموزه‌های اسلامی و فرهنگ ایران بلکه در تمام ادیان و فرهنگ‌ها مقام رفیع و ارجمندی داشته و همگان به عظمت و بزرگی از مادر یاد می‌کنند.


جایگاه مادر در دین اسلام


انبیاء الهی و پیشوایان دینی ضمن آن که به احترام نهادن به مادر توصیه می‌کردند، قبل از همه خود در مقابل مادر تکریم نموده و برایش طلب رحمت و مغفرت می‌کردند. هر چند همه ادیان الهی مقام ارزشمندی برای مادر قائل بوده و به او احترام می‌گذارند، اما اسلام بیش از دیگر مکاتب به این مسئله توجه نموده و به مادر عظمت بخشیده است.


حقوقی را که اسلام برای مادران مشخص کرده، بسیار فراتر از حقوقی است که برای دیگران حتی پدر قائل شده است، چرا که مادر، مربی و پرورش دهنده انسان و جامعه است و اوست که می‌تواند فرد و جامعه را به سعادت رسانده، یا به ضلالت و بدبختی بکشاند.



باید دانش‌افزایی را در جامعه بالا ببریم. تمام افراد متوجه اهمیت زندگی در کنار خانواده هستند اما فقط لازم است به آنها نشان داده و یادآوری کنیم و این عمل پاتکی به هجمه رسانه‌های بیگانه است.



از سریال‌ها تا میزگردهای ضد خانواده


از ابتدای تشکیل و فعالیت رسانه‌های وابسته به دولت‌های استکباری غرب، حمله به خانواده به‌عنوان یکی از مأموریت‌های اصلی برای مبارزه فرهنگی با ایران در دستور کار آن‌ها قرار داشت. در سال‌های اخیر این هجمه‌ها به‌طور گسترده در حال اجراست.


سال‌های گذشته تأثیرگذاری بر فرهنگ و خانواده‌ها از طریق تولید سریال‌های به اصطلاح خانوادگی دنبال می‌شد. در این سریال‌‌ها «عشق» بهانه‌ای برای خیانت همسران به یکدیگر، بوالهوسی و بی‌بندوباری شده و هر نوع رفتار غیراخلاقی در مقابل جنس مخالف و زیر پا گذاشتن ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی به اسم علاقه و دلبستگی به مخاطب القا می‌شد. به نظر می‌رسد در برنامه‌های جدید علاوه بر تولید این نوع سریال‌ها، میزگرد‌ها، انتشار مقالات و گزارش‌ها و آمارهای غیرعلمی و بی‌منبع نیز برای ترویج ارزش‌ها و باورهای غیراسلامی و غیرانسانی و غربی به میدان رسانه‌ها آمده‌اند.


در یکی از آخرین اقدامات رسانه‌‌ای از این دست شبکه لندنی «من و تو» در ادامه سیاست خود برای تخریب خانواده، سراغ یکی از ارکان اصلی خانواده، یعنی مادر رفته و با انتقاد از لزوم احترام و قدردانی از مادر، خواهان تقدس‌زدایی از مادران شد. در این برنامه با تعابیر عجیب‌وغریبی از جایگاه مادر یاد شده و به‌صورت کاملاً بی‌پرده به جایگاه مادر در خانواده حمله می‌شود. پس از اجرای این برنامه در شبکه «من و تو» و دست به دست شدن بخش‌هایی از آن در شبکه‌های اجتماعی بسیاری از کاربران این شبکه‌ها از مطرح شدن این مباحث متعجب و متأثر شدند.





راه مقابله با رسانه‌های خانواده‌ستیز در خانواده تعریف می‌شود


طاهره همیز، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره نقش محوری مادر در خانواده گفت: دشمنان اسلام و ایران با بررسی‌های مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که برای شکست و غلبه بر ما، باید خانواده را بشکنند. چون حفاظتی که از افراد جامعه در خانواده انجام می‌شود تمام نیازهای عاطفی و روحی او را برآورده می‌کند. 


وی هدف رسانه‌های بیگانه را جدا کردن زن از مادر بودن دانست و ادامه داد: در برخوردهایی که با دختران در کلاس‌ها و در حوزه کاری خودم دارم وقتی آگاهی آنها افزایش پیدا می‌کند، زندگی عفیفانه را از صمیم قلب دوست دارند و انتخاب می‌کنند.



این کارشناس خانواده بیان کرد: در بسیاری از جوامع غربی مفاهیم عالی مادر بودن معنایی ندارد و مادر خانواده فقط فرزندان را به دنیا می‌آورد. زن باید در آنجا پابه‌پای مرد کار کند و از مادر بودن فاصله می‌گیرد و کودکان در مهدکودک‌ها بزرگ می‌شود. اما جایگاه مادری در اسلام بسیار مقدس است. به دختران سفارش می‌کند قبل از ازدواج برای مادری تلاش کنید و اطلاعات تربیتی جسمی و روحی و معنوی را کسب کنید.


همیز اظهار کرد: نوجوانان می‌خواهند ابراز هویت کنند و مادران باید آموزش‌های لازم برای نحوه برخورد با آنها را ببینند تا بتوانند این نوع خطرات را رفع کند.


وی خاطرنشان کرد: راه مقابله با این رسانه‌ها و برنامه‌ها در خانواده تعریف می‌شود. باید دانش‌افزایی را در جامعه بالا ببریم. تمام افراد متوجه اهمیت زندگی در کنار خانواده هستند اما فقط لازم است به آنها نشان داده و یادآوری کنیم و این عمل پاتکی به هجمه رسانه‌های بیگانه به بنیان خانواده است.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب