افزایش 322 درصدی کشف مخدر شیشه در 9 ماه گذشته/ 80 درصد کشفیات مربوط به تریاک است
به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، امیر عباس لطفی در نخستین نشست خبری خود بهعنوان سخنگوی جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر که صبح امروز برگزار شد به اقدامات انجام شده این ستاد در ۹ ماهه سال ۹۸ پرداخت و گفت: با توجه به اهمیت موضوع مقابله با مواد مخدر، در این حوزه میزان کشفیات، ۷۱۳ تن بوده که این میزان در مقایسه با سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در میان کشفیات بیشترین سهم مربوط به تریاک، حشیش، مورفین و هروئین بوده است. تریاک با ۸۰ و حشیش ۹ درصد بیشترین میزان کشفیات را به خود اختصاص دادهاند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص میزان کشفیات مخدر شیشه نیز گفت: میزان کشفیات شیشه نسبت به سال گذشته ۳۳۲ درصد افزایش یافته که به طور کلی یک دهم درصد کل کشفیات را تشکیل میدهد.
لطفی در ارتباط با سهم عملیاتهای سازمانها و ارگانها در بحث کشفیات عنوان کرد: سهم عملیاتهای منتج به کشفیات به ترتیب با ۸۶ و ۱۱ درصد از سوی نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات صورت گرفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه با وجود افزایش میزان کشفیات آمار شهدا کاهش پیدا کرده است، افزود: این یک خبر خوب است که با وجود افزایش ۱۶ درصدی کشفیات آمار شهدا ۸۳ درصد کاهش پیدا کرده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ما در سال گذشته ۱۲ شهید را در حوزه مقابله با مواد مخدر تقدیم کردیم که این میزان در سال ۹۸ به دو نفر کاهش پیدا کرده است.
لطفی اذعان کرد: با وجودی که نیروی انتظامی آمار بالایی را در کشفیات داشته اما تعداد شهدای آن کاهش یافته که یکی از مهمترین دلایل آن این است که ۷۰ درصد عملیاتها اطلاعاتی و تنها ۳۰ درصد از این عملیاتها رزمی و انتظامی بوده است.
وی در ارتباط با اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه درمان و کاهش آسیب نیز گفت: مراکز ماده ۱۵ که عبارتند از درمانهای سرپایی، تیمهای سیار، سرپناهها و مراکز اقامتی میانمدت و مراکز سیار در ۹ ماهه سال ۹۸ یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را تحت درمان قرار دادهاند.
لطفی افزود: موضوع ماده ۱۶ و تبصره ۲ آن بیش از ۵۰ هزار نفر را تحت درمان قرار دادند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ارتباط با اقدامات حوزه فرهنگی و پیشگیری به طرح یاریگران زندگی اشاره و عنوان کرد: این طرح از سوی ریاست جمهوری به تصویب رسید و در حال حاضر با همکاری وزارت آموزش و پرورش به عنوان سازمان همکار در حال پیگیری است.
لطفی از موضوعات مهم این طرح به پاکسازی محله هرندی اشاره کرد که علاوه بر پاکسازی با برگزاری همایشها و مسابقات ورزشی بهدنبال تثبیت وضعیت در این محله بوده است.
وی تصریح کرد: پس از محله هرندی با هماهنگی شهرداری تهران و قوه قضائیه پاکسازی دره فرحزاد در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به همکاریهای بینالمللی این ستاد اشاره کرد و گفت: امسال شاهد بیستمین سال همکاری با دفتر سازمان ملل متحد در حوزه مبارزه با مواد مخدر هستیم و این دفتر اذعان دارد که جمهوری اسلامی ایران شریک اصلی این سازمان و پرچمدار مقابله با مواد مخدر است.
لطفی در ادامه به افتتاح مرکز اختلالات درمان سوء مصرف مواد مخدر با همکاری دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: این مرکز پیش از این از سوی سازمان بهداشت جهانی نیز به عنوان یک مرکز معتبر شناخته شده و تأیید اعتبار آن توسط دو کارگزاری مهم یعنی سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی امتیاز مهمی برای جمهوری اسلامی ایران است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر اذعان کرد: ما در پایان سال بیستم همکاری با دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل هستیم ولی متأسفانه سهم کمکهای جامعه جهانی در حمایت از برنامههای جمهوری اسلامی بر آورده نشده است.
وی تصریح کرد: رفتارهای ظالمانه و سیاسی کردن اقدامات بشردوستانه باعث شده تا تنها ۳۰ درصد اعتبار لازم برای اجرای برنامههای مربوط به مبارزه با مواد مخدر از سوی سازمان ملل به جمهوری اسلامی ایران تخصیص یابد.
انتهای پیام/۴۱۰۵/
انتهای پیام/