دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1394 - 14:35
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانش‌آموزی در گفت‌و‌گو با آنا:

20 هزار بوفه مدرسه مجوز فعالیت خود را از سازمان دانش‌آموزی دریافت کرده‌اند

قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانش‌آموزی با اشاره به اینکه 20 هزار بوفه مدرسه مجوز فعالیت خود را از این سازمان دریافت کرده‌اند، گفت:‌ دریافت وجه از بوفه‌ها در قبال ارائه خدمات آموزشی و استانداردسازی‌های مدیریتی بوده و به طور یکسان هم نیست.
کد خبر : 45702

داوود روستایی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد واگذاری فعالیت بوفه مدارس به سازمان دانش‌آموزی اظهار کرد:‌ بوفه‌های مدارس بخشی از فرآیند تغذیه‌ای دانش‌آموزان را در طول روز به ویژه اوقاتی که در مدرسه هستند را برعهده دارند به همین دلیل نوع خدمات و میزان کیفیت آنها از دغدغه‌های متولیان آموزش و پرورش است.


وی با بیان اینکه سازمان دانش‌آموزی به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی که تحت حاکمیت وزارت آموزش و پرورش است، مسئولیت نظارت بر امور اجرایی و مدیریت بوفه‌های مدارس را بر عهده گرفت، افزود: شعار اصلی سازمان دانش‌آموزی برای مدیریت بوفه‌ها که برای تحقق آن از تمامی ظرفیت‌ها استفاده خواهد کرد شعار «بوفه سالم ـ دانش آموز سالم» است.


قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانش‌آموزی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 20 هزار بوفه مدرسه مجوز فعالیت خود را از سازمان دانش‌آموزی دریافت کرده‌اند، توضیح داد: مابقی مدارس یا تمایلی برای راه‌اندازی بوفه نداشته‌اند و یا از شرایط لازم برخوردار نبوده و لذا مجوزی برای آنان صادر نشده است.


وی با بیان اینکه مدارسی که مجوز فعالیت بوفه دریافت کرده‌اند نیز باید به سرعت خود را به شرایط استاندارد نزدیک کنند در غیر این صورت برای دوره‌های بعدی مجوز آنان لغو می‌شود، گفت: ما باید در مدارس به جایی برسیم که یا بوفه سالم و استاندارد داشته باشیم و یا بوفه نداشته باشیم چرا که خدمات بوفه‌ها به سلامتی دانش‌آموزان گره خورده و مدارس حق ندارند از کنار این موضوع مهم به سادگی عبور کنند.


روستایی عنوان کرد: سازمان دانش‌آموزی به تناسب موقعیت جغرافیایی و در قبال ارائه خدماتی همچون برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه متصدیان بوفه‌ها، چاپ و انتشار جزوات و کتب آموزشی، تولید روپوش بهداشتی متصدیان و برگزاری همایش‌های آموزشی و توجیهی، مبالغ اندکی را از بوفه‌ها دریافت می‌کند که صرفاً نیز برای امور اشاره شده در بالا هزینه می‌شود و این امر بسیار طبیعی است چرا که فعالیت بوفه یک فعالیت درآمدزاست و هزینه کردن برای آن از محل بودجه‌های دولتی صحیح و قانونی نیست از اینرو از محل درآمد آن می‌توان برای استاندارد سازی مدیریتی و ارتقای کیفیت آن هزینه کرد.


وی با تاکید بر این موضوع که سازمان دانش‌آموزی یک بخش صرفاً غیردولتی نیست، بلکه «نهاد عمومی غیردولتی» تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش است، اضافه کرد: نهاد عمومی غیردولتی یعنی یک نهاد حاکمیتی، سازمان دانش‌آموزی بخشی از حاکمیت وزارت آموزش و پرورش آن هم در حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی است که با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال فعالیت است لذا آموزش و پرورش می‌تواند یک یا چند فعالیت مورد نظر خود را به این سازمان واگذار کرده و بر انجام آن نظارت کامل داشته باشد.


قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانش‌آموزی با اشاره به این‌که 20 هزار بوفه در در حال فعالیت است، بیان کرد:‌ دریافت وجه از بوفه‌ها در قبال ارائه خدمات آموزشی و استاندارد سازی‌های مدیریتی بوده و به‌ طور یکسان هم نیست و متناسب با منطقه جغرافیایی و خدماتی که قرار است به بوفه‌ها ارائه شود مبالغ مربوط در شورای برنامه‌ریزی استان تعیین و یکبار در سال دریافت می‌شود و مجدداً تأکید می‌شود این امر به خاطر آن است که فعالیت بوفه یک فعالیت درآمدزاست بنابراین هزینه‌های آن نیز باید از همان محل انجام شود نه از بودجه‌های دولتی.


روستایی ضمن قدردانی از زحمات مدیران مدارس که قوانین را در این حوزه رعایت می‌کنند، تصریح کرد: اولیاء دانش آموزان می‌توانند با نظارتی که بر بوفه‌های مدارس خواهند داشت مسئولان این سازمان را از نوع خدمات و کیفیت آن مطلع کنند.


وی در پایان عناوین تعدادی از اقلام غیرمجاز در بوفه‌های را به این شرح اعلام کرد: انواع یخمک، آدامس‌های حاوی مواد قندی، انواع سوسیس و کالباس، انواع همبرگرهای بدون بسته‌بندی و فاقد مجوز بهداشتی، انواع سالاد الویه، پاستیل، نوشابه‌های گازدار، بستنی یخی، انواع لواشک و آلوچه فاقد شرایط بهداشتی و انواع اشترودل.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب