کتاب «هنر سیر و سفر» برای هفتمین بار در کتابفروشیها
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کتاب «هنر سیر و سفر» درباره پنج سفر نویسنده است به همراه جزئیاتی که شاید کمتر به آنها توجه میکنیم. در واقع این کتاب فقط یک سفرنامهی صرف نیست بلکه بخش زیادی از صفحات آن به روانشناسی سفر پرداخته است.
علاوه بر این آلن دوباتن به همراه شرح سفرهای خود، به سراغ چند چهرهی مشهور در حوزهی ادبیات هم میرود و سفرنامههای آنها را نیز برای مخاطب تعریف میکند. شاید بتوان گفت مهمترین ویژگی این کتاب، توجه به جزئیات است به طوری که مخاطب با مطالعه آن نه تنها دید وسیعتری نسبت به مقوله سفر پیدا میکند، بلکه یاد میگیرد در زندگی کلی به اتفاقات جزئی و ظریف بیشتر دقت کند.
ترجمه روان کتاب به همراه توصیفات جزیی و دقیق از صحنهها و مکانها از دیگر نقاط مثبت کتاب محسوب میشود. کتاب «هنر سیر و سفر» بدون توجه به مرزهای زمانی و مکانی، به صحبت درباره زندگی میپردازد و فلسفه، هنر و ادبیات را به طرز شیرینی با هم درمیآمیزد.
بخشهایی از این سفرنامه را میخوانید: «هر آن بپذیریم زندگی ما حول جستجوی خوشبختی میگردد، در آن صورت کمتر فعالیتی را میتوان برشمرد که بیش از سفرهایی که کردهایم – با تمام تناقضها و مشقاتشان – پویایی این جستجو را آشکار میکنند.»
«میلیونها آدم که پیش از من هرگز جرأتِ سفر نکردهاند، بسیاری که قادر به سفر نبودهاند و کسانی بیشتر که حتّی فکرِ سفر هم به مخیّلهشان خطور نمیکرد، اکنون میتوانند روشِ مرا دنبال کنند. حالا دیگر دلیلی ندارد که تنبلترینِ افراد هم نتوانند لذّتی را کشف کنند که برایشان نه هزینهای دارد و نه تلاشی.»
«... لذّتی که از سفرهایمان میبریم، بیشتر بستگی به قصدِ ذهنیمان از سفر دارد تا مقصدی که به آن سفر میکنیم... پس، قصدِ سفر چه حکمتی دارد؟ میشود گفت خاصیت اصلیِ آن پذیرفتن است. ما با فروتنی به مکانهای جدید نزدیک میشویم. هیچ تصوّرِ خاصی دربارهی اینکه چهچیزی جالب است نداریم. با ایستادن در میانِ خیابان و کوچههای باریک، مزاحمِ افرادِ محلّی میشویم، و چیزهایی را تحسین میکنیم که بهنظر آنها جزئیاتِ عجیبی هستند.»
چاپ هفتم این کتاب با ترجمه گلی امامی از سوی انتشارات نیلوفر به بازار کتاب عرضه کرده است.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/