دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر ولایتی:

فعالیت‌های فرهنگی باید با مبنای تحقیق و پژوهش تحقق یابد

رئیس هیئت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بزرگان دینی ما در گذشته بر اساس تحقیق و پژوهش عمل کرده‌اند و به جایگاه‌های بالایی رسیده‌اند و اعتقاد داریم که فعالیت‌های فرهنگی باید با مبنای تحقیق و پژوهش تحقق یابد.
کد خبر : 452463
1577186995-88.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش که با همکاری مشترک وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، نمایشگاه تخصصی کتاب با مشارکت مراکز مطالعاتی و پژوهشی در محل برگزاری این همایش تخصصی برپا شد و بنیاد سعدی نیز در غرفه‌ای، به نمایش دستاوردها و تالیف‌ها از جمله کتاب‌های آموزش فارسی به غیر فارسی زبانان و برنامه‌های آموزش مجازی فارسی پرداخت.


این مراسم که با افتتاح نمایشگاه و بازدید از غرفه‌ها توسط علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر مسئولان وزارت خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز شد، فعالیت‌های بنیاد سعدی برای آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان مورد تحسین قرار گرفت.


پس از بازدید نمایشگاه، مراسم آغاز و ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش، اظهار کرد: کارهای پژوهشی، ما را نسبت به بسیاری از تاریکی‌ها، آشنا و روشن می‌کند و جهل را از بین می‌برد.


وی افزود: امروز بیش از ۸۰ اثر در نمایشگاه پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارائه شده که ۳۰ اثر آن مربوط به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است.


در ادامه مراسم، ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل نیز با بیان اینکه در قرآن کریم به تحقیق و پژوهش و تفکر و تعقل انسان‌ها اشاره شده و باید طبق قرآن برای پژوهش اهمیت ویژه قائل شویم، تأکید کرد: بزرگان دینی ما در گذشته بر اساس تحقیق و پژوهش عمل کرده‌اند و به جایگاه‌های بالایی رسیده‌اند و اعتقاد داریم که فعالیت‌های فرهنگی باید با مبنای تحقیق و پژوهش تحقق یابد.


 در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی با تأکید بر مشارکت‌های فراملی در حوزه دیپلماسی فرهنگی گفت: فعالیت‌های پژوهشی در حوزه دیپلماسی فرهنگی و روابط خارجی نیازمند تقویت است.


وی همچنین، اظهار کرد: اگر سیاست خارجی دانش و مهارت مدیریت تعامل با جهان است، حتما پژوهش رُکن اصلی و پایگاه آن دانش و مهارت مدیریت تعامل با جهان است. به طور کلی، در حوزه فرهنگ پژوهش است که می‌تواند افق‌های دیپلماسی ما را مؤثرتر و پایدارتر کند.


بنابر این گزارش، خطیب‌زاده، معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امورخارجه نیز در سخنانی بر ضرورت ایجاد روابط و تعامل میان پژوهشگران داخلی و خارجی تأکید کرد و گفت: سیاست اصلی این مهم، گفتمان‌سازی در داخل و روایت‌سازی در خارج است. در واقع پژوهش را در امر حاشیه‌ای به امر متن تبدیل می‌کنیم و این کار ساده‌ای نیست اما تاکنون موفق به تحقق آن شده‌ایم و به امر دائمی تبدیل کرده‌ایم.


افزود: وزارت امورخارجه پُلی برای ایجاد روابط و تعامل میان پژوهشگران داخلی و خارجی است.


«رونمایی از تازه‌ها نشر در حوزه پژوهش»، «الگوی جایزه ملی پژوهش»، «تقدیر از پژوهشگران برتر» و «تقدیر از نمایندگی‌های فرهنگی برتر ایران در حوزه پژوهشی» از دیگر برنامه‌های این مراسم است.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب