دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نائب رئیس اتاق تعاون ایران:

تعاون به تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری کمک می‌کند

رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در خصوص توسعه بخش تعاون و اعتقاد ایشان به تعاون، نقشه راه تازه‌ای را برای همه فعالان اقتصادی در حوزه تعاونی و تعاون گری ایجاد کرد.
کد خبر : 452275
5.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از اتاق تعاون تهران، اسماعیل خلیل‌زاده نائب رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به نشست فعالان، تولیدکنندگان و کارآفرینان با رهبر معظم انقلاب ابراز داشت: رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری در استحسان نقش بخش تعاون در توسعه تولید ثروت پایدار در ایران عزیز، نقشه راه تازه برای همه فعالان اقتصادی در حوزه تعاونی و تعاون گری است.


رئیس اتاق تعاون استان تهران، ادامه داد: این مسئولیت تازه ایجاب می‌کند که بخش تعاون به طور کامل به رسالت تاریخی و دینی و اسلامی خود عمل کند و محیط سیاست‌گذاری‌های کلان نظام اقتصادی کشور هم باید باور کنند که بخش تعاون شعار " می‌تواند " را در راستای شعار " ما می‌توانیم " محقق می‌کند و قانون اساسی جایگاه تعاون را به وضوح نشان می‌دهد و بخش تعاون می‌تواند به تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری در جمع کارآفرینان هم کمک کند.


وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در این دیدار فرمودند" کسانی که در مورد رونق تولید جور دیگری فکر می‌کنند و برای حل مشکلات چشم به‌جای دیگری دارند، باید حرف‌های امشب این تولیدکنندگان را می‌شنیدند و درک می‌کردند که تنها دریچه «انتقالِ حیات، روشنایی و نیرو به داخل کشور» همین دریچه‌ای است که فعالان بخش تولید بر روی کشور می‌گشایند.


ثروتمند کردن جامعه، افزایش ثروت ملی، گسترش رفاه عمومی و توزیع عادلانه منابع عمومی در اسلام، یک ارزش است که با تحقق این نگاه در عین وجود تفاوت در جامعه، شکاف طبقاتی به وجود نخواهد آمد.


 رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تأیید سیاست‌های اصل ۴۴ از جانب صاحب‌نظران اقتصادی در زمان ابلاغ آن، افزودند: البته در اجرای این سیاست‌ها درست عمل نشد زیرا واگذاری برخی کارخانه‌ها به افراد سوءاستفاده‌چی، نه تنها موجب تقویت بخش خصوصی نشد بلکه عملکرد نادرست این افراد اندک، فضا را برای فعالان پرشمار و سالم بخش خصوصی نامساعد کرد.


ایشان در همین چارچوب، بخش تعاونی در اقتصاد کشور را پدیده مطلوبی دانستند و افزودند: در تعاونی‌ها، با سرمایه‌های اندک می‌توان اشتغال فراوانی ایجاد کرد که اگر این اشتغال‌های ایجاد شده به صورت شبکه‌ای به یکدیگر متصل شوند، برکات زیادی برای اقتصاد کشور به وجود خواهد آمد و وزیر محترم تعاون باید موضوع تعاونی‌ها را با جدیت دنبال کند. «استفاده از کالاهای داخلی»، «شرکت در سرمایه‌گذاری‌های مولد همچون تعاونی‌ها و بورس» و «ترویج فرهنگ کار جهادی و تعاون» توصیه‌های رهبر انقلاب اسلامی به عموم مردم بود.


این مقام مسئول ابراز داشت: اقتصاد تعاونی در ذات خود مسئولیت اجتماعی را ذخیره کرده و رهایی از نفت زدگی هم از مختصات پایدار بخش تعاون است، چون از پایین به بالا توسعه می‌یابد، فقرزدایی می‌کند و هم تولید ثروت پایدار را رقم می‌زند. وی افزود: اقتصاد تعاونی می‌تواند؛ ترجمان تمامیت اقتصاد نظام جمهوری اسلامی ایران باشد و به پیشرفت همه‌جانبه و کاهش آسیب‌پذیری جامعه و کشور؛ مسیر راستین پیشرفت همراه با عدالت و توسعه پایدار ایرانی و تعامل اثربخش با نظام بین‌الملل کمک کند.


 وی با تأکید بر توسعه بخش تعاون، ابراز داشت: بررسی تجارب و عملکردهای اقتصاد دولتی و غیردولتی در تاریخ معاصر ایران نشان می‌دهد که توسعه بخش تعاون رمز و راز واقعی توسعه‌یافتگی ایران اسلامی را تشکیل می‌دهد که مسیر پیشرفت همراه با عدالت را نیز هموار خواهد کرد.


خلیل‌زاده تصریح کرد: استحسان مقام معظم رهبری نه فقط یک توصیه فراموش پذیر بلکه ثمره یک عمر مجاهدت همراه با اخلاص و تجارب خدمتگزاری ناب به مردم مؤمن و مسلمان ایران و همه آزادیخواهان است که جوهره آن را نه فقط رشد اقتصادی و نه تنها توسعه شاخص‌های تولید؛ بلکه صیانت از کرامت و عزت و شرافت یک ملت و انسانیت تشکیل می‌دهد و سدی خدشه‌ناپذیر در برابر تمامیت توطئه‌های دشمنان و بدخواهان ملت ایرانی اسلامی محسوب می‌شود.


به گفته وی، اگر اکوسیستم، سیاست‌گذاری و اقتصادی ایران به نفع توسعه بخش تعاون متحول شود، دشمنان دیگر نمی‌توانند با این کشور چالش یا مقابله کنند و تحریم هم پدیده "از پیش سوخته" خواهد شد.


وی توسعه تعاونی را به معنی مردم‌سالار کردن همه اقتصاد ایران تشریح کرد و گفت: توسعه تعاونی به معنی مردم‌سالار کردن همه اقتصاد ایران و فرصت‌های تولید ثروت در وجب به وجب خاک ایران و حداکثرسازی ارزش‌افزوده و ثروت آفرینی از همه منابع زیرزمینی و روزمینی و نیروی انسانی است که جمهوری اسلامی ایران در همه این عرصه‌ها از مزیت‌های ویژه‌ای برخوردار است. با گسترش چتر اقتصاد تعاونی در سراسر ایران؛ دیگر دشمنان با هیچ روشی نمی‌توانند با این کشور مقابله کنند.


وی ادامه داد:" دشمن هم از همین موفقیت می‌ترسد و هراس دارد"، باید محدوده‌های ممنوعه را برای حضور تعاونی‌ها شکست تا همه مزیت‌های و فرصت‌های تولید ثروت و برای همه مردم ایران‌زمین استخراج شود. باید توجه داشت که همه تلاش‌های تولید ثروت با مردم و برای همه مردم باشد که از نظر معیارهای نوین اقتصاد ملی هم به عنوان "تمام فایده" مد نظر است.


باید ایران را به جغرافیای فعال در اقتصاد منطقه‌ای و جهانی تبدیل کنیم، همه وارد عرصه تولید ثروت شوند.


رئیس اتاق تعاون استان تهران، افزود: شعارها و نام‌گذاری‌های اقتصادی سال در بیش از دو دهه اخیر که از سوی مقام معظم رهبری بر آن تأکید شده است؛ نوآوری و شکوفایی،‌اصلاح الگوی مصرف،‌همت مضاعف و کار مضاعف، ‌جهاد اقتصادی، حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی، ‌و خلق حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی و ... "رونق تولید" را می‌توان حلقه‌های کارآمد زنجیره توسعه اقتصادی دانست که بخش تعاون همه این مختصات را دارد.


خلیل‌زاده ادامه داد: توسعه اقتصاد تعاونی مدنظر مقام معظم رهبری هم نیاز به باور، برنامه، اقدام و عمل دارد، این‌ها حلقه‌هایی است که در سال نخست اجرای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سال رونق تولید باید به هم متصل شود و مسئولان در مقاطع مشخص زمانی گزارش عملکرد به مردم ارائه کنند.


"به گفته این مقام مسئول، باور" به معنی قبول داشتنشان و جایگاه و کارآمدی بخش تعاون، "برنامه" هم به معنی داشتن نقشه راه توسعه و پيشرفت است اما "اقدام " شامل تجمیع اراده و عزم ملی پس از باور به ضرورت توسعه اقتصاد تعاوني و "عمل" هم به معنی تلاش برای ارائه دستاوردهای عملکردی و عینی در توسعه و تقويت بخش تعاوني است.


وی در پاسخ به این سؤال که توسعه بخش تعاون چه دستاوردهایی را در پی دارد، بیان داشت: خلق مزیت از امکانات موجود کشور و حداکثرسازی ارزش‌افزوده و ثروت آفرینی از همه منابع زیرزمینی و روزمینی و نیروی انسانی از مهم‌ترین دستاوردهایی است که با توسعه بخش تعاون، حاصل می‌شود.


نائب رئیس اتاق تعاون ایران با تأکید بر ظرفیت‌های اقتصاد ایران، اذعان داشت: یکی از زیباترین اقتصادهای دنیا از لحاظ مزیت و استعدادهای تولید ثروت واقعی و حداکثرسازی ارزش‌های افزوده در کشور وجود دارد و نیازی به ترحم دیگران هم نیست فقط بايد هدف و وسيله را به درستي بشناسيم. بخش تعاون کمک می‌کند ذخایر نفت و گاز ایران به‌تنهایی برای توسعه تولید ثروت کافی باشد اگر به‌جای چند محصول خام و نیمه‌خام، حدود 2000 محصول نوین تولید کنیم.


وی یادآور شد: تنوع اقلیمی و ظرفیت‌های نهفته در بخش کشاورزی از دیگر مزیت‌های اقتصاد ایران است. این بخش در عین عوامل محدودکننده آب‌وخاک در صورت بهره‌گیری از تولید دانش‌بنیان و استفاده بهینه از منابع می‌تواند ضمن تأمین امنیت غذایی کشور به بازارهای صادراتی کشورهای منطقه نیز دست یابد و این تجربه در رکوردهای تولیدی کیفیت محصولات تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی به عینه مشاهده می‌شود.


وی بخش تعاونی را بهشت فرصت‌های اقتصادي و ایران را بهشت منابع و مواد معدنی توصیف کرد و گفت: شناسایی بیش از 68 ماده معدنی در ایران زمینه بسیار مستعدی برای توسعه این بخش فراهم کرده است. ارزش ذخایر معدنی ایران بر اساس برآوردهای اولیه 800 میلیارد دلار است که با اکتشاف‌های جدید این رقم تا هزار و 400 دلار برآورد می‌شود. هم اکنون ایران با داشتن 30 میلیارد تن ذخایر کشف شده و 30 میلیارد تن ذخایر بالقوه در میان 15 قدرت معدنی جهان قرار دارد.


به گفته این مقام مسئول، ظرفیت‌های مشابه در زیربخش های مختلف اقتصاد ایران کم نیست از صنعت نفت گرفته تا صنایع نساجی، از دامپروری تا مرغداری، از پروش ماهی گرفته تا صنعت قطعه‌سازی کشور؛ همه و همه نیازمند عزم جدی است تا ظرفیت‌های بالقوه آن‌ها فعال شود؛ بخش تعاون می‌تواند در همه اين عرصه به توليد ثروت پايدار کمک کند (الگوي تعاونی‌ها تخصصي مهندسان صنعتي و معدنی).


وی افزود: اجرای کامل سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی برای استقرار اقتصاد شايسته بخش تعاوني مهم است و باید مسئولیت‌ها به بخش مردمي واگذار شود تا اقتصاد کشور با عبور از تحریم، به بن‌بست نرسد همچنین جمعیت جوان و تحصیل‌کرده دانشگاهی بزرگترین مزیت برای ایجاد و توسعه تعاونی‌هاي تخصصي و عمومي است که ظرفیتی پایان‌ناپذیر محسوب می‌شود و اقتصاد تعاوني اگر رویکردی دانش‌بنیان پيدا کند، همه سیاست‌ها مبتنی بر رونق پایدار تولید خواهد بود.


 خلیل‌زاده تصریح کرد: دولت بايد همچنین ریل اقتصادی نظام را وارد مسیر اقتصاد اسلامی کند و با آرمان‌ها و گفتمان انقلاب اسلامی تلاش شود خیلی از ظرفیت‌های اقتصادی را احیا کند و توسعه تعاونی‌ها از ضرورت‌های آن است. توسعه اقتصاد تعاوني با حداکثر دستاورد یا "تمام دستاورد" می‌تواند "مانع شکنی‌های اقتصادی " را به ویژگی عادی تحولات اقتصادی در سرزمین اصلی تبدیل کند. وی گفت: "تمام دستاورد" بودن طرح‌ها به این معنی است که دولت چون متعلق به همه ملت است و باید برای همه جغرافیای سرزمینی برنامه‌ریزی کند؛ هیچ بخشی از سرزمین و جمعیت نباید از محدوده سیاست‌گذاری خارج شود؛ باید همه ملت از دستاوردهای تلاش دولت بهره‌مند شوند و هیچ محدود ای برای ورود مردم و جغرافیا وجود نداشته باشد.


نائب رئیس اتاق تعاون خاطر نشان کرد: بخش تعاون می‌تواند چتر توسعه را در سراسر کشور بگستراند تا با بنیاد اقتصاد تعاوني و تکیه بر "گفتمان انقلاب اسلامی" و با استمرار و نهادینه شدن شعار " ما می‌توانیم" به سرانجام کامل برسيم تا پس از آن برای شکوفایی و پویایی پایدار اقتصاد ایران اسلامی برنامه‌ریزی شود.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب