دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پردیس آموزشی و پژوهشی واحد دزفول به نام سردار شهید احمد سوداگر نامگذاری شد

پردیس آموزشی و پژوهشی 10 هکتاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به نام سردار سرلشکر شهید دکتر حاج احمد سوداگر، سرداری که درس دفاع مقدس را به دانشگاه‌ها آورد، نامگذاری شد.
کد خبر : 45098

به گزارش خبرنگار آنا از دزفول، آیین نامگذاری پردیس آموزشی - پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با حضور مشاور ریاست عالیه و مدیرکل امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی، سردار سید احمد آوایی، دکتر سیروس زرین‌آبادی رئیس دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و مسئولان شهری و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس روز گذشته در سه برنامه منسجم حضور بر سرمزار شهید احمد سوداگر و شهیدان هشت سال دفاع مقدس، برگزاری یادواره در تالار اجتماعات شیخ مرتضی انصاری(ره) و آیین نامگذاری در پردیس آزادگان برگزار شد.


این همایش معنوی ابتدا با حضور بر سر مزار و ادای احترام به سردار سرلشکر حاج احمد سوداگر، شهید بهمن درولی و دیگر شهیدان هشت سال دفاع مقدس آغاز شد و در ادامه این برنامه یادواره‌ای در تالار اجتماعات شیخ مرتضی انصاری (ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با حضور همرزمان، خانواده شهید و مسئولان استانی، شهری و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس برگزار شد.



مدیرکل امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم با توجه به جمله معروف مقام معظم رهبری که زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا کمتر از شهادت نیست از کار ارزنده و ماندگار دانشگاه آزاد اسلامی دزفول قدردانی کرد و سلام آیت الله هاشمی رفسنجانی مؤسس و دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی را به مردم دزفول رساند.


در این آیین از خانواده شهیدان احمد سوداگر، فرزند شهید محمدرضا فرخی، سردار سید احمد آوایی، غلامرضا کاج و چند تن از رزمندگان دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد

محمدتقی طباطبایی با توجه به ویژگی‌های شخصیتی شهید سوداگر گفت: این شهید والا مقام با وجود اینکه یک پای خود را در جنگ تحمیلی از دست داده بود از جنگ دست نکشید و پس از جنگ نیز با وجود مجروحیت سردار سازندگی لقب گرفت.


رزمنده و آزاده دوران دفاع مقدس افزود: شهید سوداگر معتقد بود اگر بخواهیم ارزش‌های دفاع مقدس را زنده و پایدار نگه داریم باید در زمینه علمی فعالیت کرد و به همین دلیل دست از دانش‌اندوزی برنداشت، وی علاوه بر تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی و تدریس در دانشگاه‌های مختلف و با حضور مؤثر در فضای علمی کشور، پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس را تاسیس کرد و درس دفاع مقدس را به واحدهای درسی دانشگاه آزاد اسلامی افزود.


مشاور رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان خاطراتی از شهید سوداگر و رشادت‌های همرزم شهید دزفولی خود «شهید محمدرضا فرخی» در جنگ تحمیلی اظهار کرد: نامگذاری به نام شهدا از حرکت‌های شایسته‌ای است که باید در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور تداوم یابد.



ناصر سراج خرمی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: جوانان و دانشجویان باید با الگوگرفتن از راه شهدا بویژه شهید سوداگر موفقیت‌های بسیاری در حوزه‌های علمی کسب کنند.


در ادامه این مراسم، غلامرضا کاج از همرزمان شهید سوداگر با بیان خاطرات، رشادت‌ها و چند نمونه از تاکتیک‌های عملیاتی شهید در بعضی از عملیات‌ها یاد کرد و شهدا را حماسه سازانی دانست که الگو برای جوانان و آیندگان هستند و با تقدیم شعری به یاد شهید حاج احمد سوداگر سخنان خود را به پایان رساند.


در این آیین از خانواده شهیدان احمد سوداگر، فرزند شهید محمدرضا فرخی، سردار سید احمد آوایی، غلامرضا کاج و چند تن از رزمندگان دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.



چهره سردار شهید سوداگر توسط یکی از هنرمندان دزفول (پورمطلوب) در حین اجرای مراسم طراحی و در پایان برنامه تقدیم فرزند شهید شد.


در پایان با حضور مدیرکل امور شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان استانی و شهرستان در پردیس آموزشی و پژوهشی ده هکتاری از نامگذاری پردیس آموزشی – پژوهشی شهید دکتر حاج احمد سوداگر و یادمان این شهید رونمایی شد.



پردیس آموزشی - پژوهشی شهید دکتر حاج احمد سوداگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول شامل ساختمان متالوژی، کشاورزی، معماری و مجتمع مجهز ورزشی امام علی (ع) است.


پردیس آموزشی - پژوهشی شهید دکتر حاج احمد سوداگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول شامل ساختمان متالوژی، کشاورزی، معماری و مجتمع مجهز ورزشی امام علی (ع) است

متن یادبود به شرح زیر است:


حاج احمد سوداگر در سال ۱۳۳۹ در پایتخت مقاومت ایران، دزفول به دنیا آمد.


از آغاز مبارزه تا پیروزی انقلاب شکوه‌مند اسلامی، دوشادوش دیگر اقشار مردم حضوری پرشور و فعال داشت. ایشان با توجه به سابقه اقدامات رژیم عراق در گذشته، حتی پیش از شروع جنگ تحمیلی مسئولیت تیم‌های شناسایی در مرز ایران و عراق را بر عهده داشت و تحرکات دشمن بعثی را رصد می‌کرد.


از نخستین روزهای دفاع مقدس، جبهه‌های نبرد حق علیه باطل عرصه هنرنمایی و دلاوری‌های او بود. در سال ۱۳۶۲ دوره فرماندهی ستاد را در ارتش گذراند. در مقام نیرویی موثر، خلاق و طراح در همه عملیات‌های حوزه جنوب کشور نقش آفرین بود.


شهید سوداگر در خط مقدم منطقه دزفول- شوش از ناحیه پا مجروح و قطع عضو و در عملیات والفجر۸ دچار عارضه شیمیایی شد.



در سال ۱۳۸۴ به منظور حفظ، تدوین و ترویج دستاورد‌ها و تجربه‌های گرانبها و ارزشمند دوران جنگ تحمیلی، «پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس» را تاسیس کرد. از دیگر خدمات ماندگار و موثر او تصویب آموزش معارف جنگ و دفاع مقدس در سطح دانشگاه‌ها بود.


از مسئولیت‌های ایشان می‌توان موارد زیر را نام برد:


مسئول اطلاعات قرارگاه قدس در عملیات والفجر مقدماتی، جانشین فرماندهی لشکر۷ ولی عصر (عج)، فرماندهی لشکرهای ۸ نجف، ۲۵کربلای مازندران، ۲۷ حضرت رسول (ص)، مسئولیت اطلاعات نیروی زمینی سپاه پاسدران انقلاب اسلامی.


سردار سرلشکر پاسدار دکتر حاج احمد سوداگر پس از عمری کوشش برای سربلندی ایران اسلامی و تحمل رنج‌های جسمی بسیار، سرانجام در ۲۱ بهمن ۱۳۹۰، به همرزمان شهیدش پیوست و روح ملکوتی‌اش در جوار حق آرام گرفت.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب