90 درصد افراد سیگاری از 17 سالگی مصرف سیگار را شروع میکنند/ جوانان مصرف قلیان را یک پرستیژ برای خود میدانند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علی اکبر سیاری در نشستی که با حضور معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان تعزیرات، سازمان گردشگری و سایر ارگانهای مربوطه در خصوص ارائه گزارش ارزیابی توزیع قلیان در اماکن عمومی برگزار شد، گفت: براساس قانون یکی از وظایف وزارت بهداشت پیگیری مصرف دخانیات و تلاش برای کاهش آن است. مصرف دخانیات یکی از عوامل مرگ است که مرگ ناشی از آن قابل پیشگیری است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه قلیان جزو سبد کالای ضروری مردم محسوب نمیشود، گفت: در اوایل انقلاب سیگار جزو کالاهای عمومی به مردم عرضه میشد اما خوشبختانه به مرور مسئولین متوجه زیان ناشی از مصرف سیگار شدند و آن را از این سبد کالای مردم حذف کردند.
وی گفت: مصرف سیگار و قلیان 23 درصد بروز سرطان ریه را افزایش میدهد و احتمال سکته مغزی را 2 تا 4 برابر افزایش میدهد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت عنوان کرد: تمام کشورهای دنیا متوجه خطر سیگار که عامل بروز سرطان، سکته قلبی و مغزی است پی بردهاند و به همین دلیل تمام کشورها مکلف به پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر شدند.
سیاری عنوان کرد: 4 خطر بزرگ بشر را تهدید میکند که از این میان میتوان به سیگار، الکل، کم تحرکی و غذای ناسالم اشاره کرد. که از ویژگی غذای ناسالم نیز میتوان به دارا بودن روغن، نمک و کاهش میوه و سبزی اشاره کرد که این موضوع موجب افزایش اضافه وزن و چاقی، دیابت، سرطان، سکته قلبی و مغزی، آسم و بیماری امتدادی مزمن ریه میشود.
وی در ادامه گفت:محققان پی بردهاند که سیگار عامل مشترک در بروز 4 بیماری خطرناک است بنابراین 6 راهکار اساسی برای کاهش مصرف آن معرفی کردند که راه اول اطلاعرسانی به مردم و راه دوم جلوگیری از مصرف قلیان و سیگار در اماکن عمومی بوده است که در این خصوص نیز در کشور ما قوانینی وجود دارد زیرا از هر 6 میلیون مرگ در سال که اتفاق میافتد 600 هزار نفر از دود ناشی از استنشاق سیگار فوت میکنند که در این میان کودکان بسیاری نیز قربانی میشوند.
سیاری گفت: اماکن عمومی در ایران به مرکز سودآوری تبدیل شده که از طریق سرو قلیان به این سود کلان دست پیدا میکنند. متأسفانه در اماکن عمومی علاوه بر قلیان مواد دیگری نیز به جوانان ارائه میشود که این مسئله موجب شده که جوانان مصرف قلیان را به عنوان یک پرستیژ برای خود محسوب کنند و مصرف قلیانهای معطر به این موضوع دامن زده است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت در ادامه گفت: راه سوم برای جلوگیری از کاهش مصرف قلیان فراهم کردن زمینه ترک برای گرفتار شدگان است زیرا اعتیاد منجر به وابستگی فرد میشود که در شبکه بهداشتی باید برای آن تمهیداتی اندیشیده شود.
وی افزود: جلوگیری از تبلیغات مواد دخانی، افزایش قیمت از طریق مالیات از دیگر راههای کاهش مصرف مواد دخانی محسوب میشود.
وی گفت: اگر قیمت را افزایش دهیم مصرف کاهش پیدا میکند متأسفانه ثابت شده که 90 درصد از افراد سیگاری کشور سیگار کشیدن را از سنین زیر 17 سالگی شروع میکنند و تهیه مواد دخانی از هزینه پول تو جیبی آنها کمتر است.
سیاری گفت: متأسفانه در بررسیهایی که سازمان بهداشتی جهانی در سال 2015 منتشر کرده است در کشورهای مدیترانه شرقی ایران بعد از افغانستان است یعنی از نظر دریافت مالیات بعد از افغانستان ایران است که این اوضاع مناسبی نیست که این نشان میدهد تجار، تولیدکنندگان و قاچاقچیان تلاش میکنند مالیات این محصولات را ندهند.
سیاری با بیان اینکه میانگین دریافت مالیات در کشور ما کاهش پیدا کرده است گفت:سازمان مالیات باید پاسخگوی این مسئله باشد.
انتهای پیام/