دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1398 - 11:36
کارشناس ارشد پلیس فتای اصفهان:

بسیاری از مردم شناخت درستی از فضای مجازی ندارند

کارشناس ارشد پلیس فتای اصفهان گفت: «در کشور ما آن‌طور که باید و شاید، فضای مجازی شناخته شده نیست و بسیاری از مردم شناخت درستی از این فضا ندارند.»
کد خبر : 450537
photo_2019-12-12_15-51-52.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دهاقان، دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان برنامه نشست دانشجویی «لایک ممنوع» را با موضوع نقد و بررسی فضای مجازی با حضور جمعی از دانشجویان در محل تالار اجتماعات شهید بشارت این دانشگاه برگزار کرد.


سخنران مدعو این نشست از پلیس فتای اصفهان بود که اظهار کرد: «در کشور ما آن‌طور که باید و شاید، فضای مجازی شناخته شده نیست و بسیاری از ما شناخت درستی از این فضا نداریم. فضای مجازی غلط مصطلحی است که در کشور رایج شده درصورتی که باید فضای مجازی به‌عنوان فضای واقعی ناملموس ترجمه می‌شد؛ چراکه این فضا واقعی و تأثیرگذار است؛ ولی قابل لمس نیست.»


ابراهیم مهرانی ادامه داد: «این فضا دارای چهار مشخصه است، بی‌مکانی، بی‌زمانی، بی‌هویتی و نافراموشی و یا حذف‌نشدن اطلاعات. تمام اطلاعات وارد شده در این فضا و نیز اطلاعات استفاده شده در سایت آژانس امنیت ملی آمریکا نگهداری می‌شوند و قابل حذف از سرورهای ذخیره اطلاعات این آژانس نیستند و از این اطلاعات به‌منظور پردازش داده‌ها استفاده می‌شود.»


وی افزود: «تمام ملزومات، سیستم‌ها و امکانات اینترنتی و فضای مجازی به کشور ما وارد شد؛ ولی کسی آموزش و راهنمایی درستی در این‌ خصوص نداد، پس از استفاده بدون آگاهی، متوجه آسیب‌های موجود در این فضا شدیم. به عبارتی، فرهنگ درست استفاده از این فضا به جامعه القا نشد و چنین بود که جرائم سایبری به‌وجود آمد.»


کارشناس ارشد پلیس فتای اصفهان ادامه داد: «هر جرمی که به‌واسطه کامپیوتر و فضای مجازی انجام شود، جرم سایبری نام دارد. جرائم رایانه‌ای ویژگی‌های خاص خود را دارند که عبارت از نحوه ارتکاب جرم آسان است، کشف جرم بسیار سخت و محدوده جرم بسیار وسیع است. در تفاوت بین جرم‌های سنتی و جرم‌های سایبری باید گفت که جرم‌های سایبری دانش‌محور شده‌اند و جرم‌های سنتی زورمحور بودند.»


مهرانی خاطرنشان کرد: «زمانی که جرائم رایانه‌ای به‌وجود آمد، بحث استفاده از اینترنت مطلوب و سالم پیش آمد، اینترنت مطلوب باید ایمن، سالم، ارزان و پرسرعت باشد. کاربران اینترنت باید به اینترنتی با این مشخصات دسترسی داشته باشند تا کشورهای تأمین‌کننده بسترهای اینترنتی نتوانند اطلاعات کاربران دیگر کشورها را برای استفاده‌های مختلف و جاسوسی مورد پردازش قرار دهند.»


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب