اهالی نمایش در سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر گردهم میآیند/ مرور آخرین اخبار بزرگترین رویداد هنرهای نمایشی کشور
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ وهنر خبرگزاری آنا، سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از امروز دهم بهمنماه کار خود را آغاز خواهد کرد. در این دوره از جشنواره 20 اثر در بخش رقابتی و 15 اثر در بخش غیررقابتی به روی صحنه خواهند رفت.
در بخش ملل هم پنج اثر در جشنواره حاضر خواهند شد ضمن این که 23 اثر هم در بخش تئاتر خیابانی اجرا خواهند داشت. بخشی که در سالهای اخیر با استقبال فراوان مردم مواجه شده و امسال هم درمکانهایی که به همین منظور پیشبینیشده اجرا خواهد شد.
محوطه مجموعه تئاتر شهر،محوطه خانه هنرمندان ایران، ایوان انتظار میدان ولیعصر(عج)، پارکینگ تالار وحدت (ویژه تئاتر ملل)، موزه عبرت (اجرای نمایش کمیته مشترک) و فرهنگستان هنر مکانهایی هستند که شاهد اجرای هنرمندان تئاتر خیابانی خواهند بود.
از سوی دیگر اجراهای رادیو تئاتر در این دوره از جشنواره با یازده اثر فعال است. در بخش «به علاوه فجر» نیز 40 اثر با در 8 سالن خصوصی روی صحنه میرود.
بیشتر بخوانید: جدول کامل اجراهای سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر
با توجه به انصراف برخی از گروه های نمایش در بخش دیگرگونههای اجرایی که قرار بود با حضور 18 گروه انجام شود، این بخش از سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر امسال باچهار گروه برگزار خواهد شد.
هیئت داوران بخشهای مختلف جشنواره تئاتر فجر
عصر دیروز اعضای هیئت داوران بخش «به علاوه فجر» به عنوان آخرین گروه از داوران این دوره از جشنواره اعلام شدند. به این ترتیب ترکیب داوران بخش های مختلف این رویداد هنری تکمیل شد.
بر اساس اعلام روابط عمومی سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، رحمان سیفی آزاد، محسن علیخانی و سپیده نظریپور به داوری آثار این بخش میپردازند. ضمن این که مدیریت این بخش را خیام وقار کاشانی برعهده دارد.
رحمان سیفیآزاد متولد 1351 تهران، دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه تهران است. او در حوزه کارگردانی، نویسندگی و تهیه کنندگی سابقه فعالیت از دهه هفتاد تاکنون دارد.
محسن علیخانی 48 ساله و از کارگردانان باسابقه تئاتر است که آثار متعددی از جمله «سعادت مردمان تیره روز» و «دیوار» را روی صحنه برده است. او دارای مدرک دکترای سینما از دانشگاه سوربن فرانسه است.
سپیده نظریپور نیز متولد سال 1350 در تهران است؛ او بازیگر، کارگردان و طراح صحنه باسابقه حوزه تئاتر است. وی دارای مدرک کارشناسی طراحی صحنه از دانشگاه آزاد و کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشگاه تربیت مدرس است.
پیش از این، اعضای هیئت داوران سایر بخشهای جشنواره تئاتر فجر نیز اعلام شده بودند بر این اساس، حسین مسافر آستانه، علیرضا استادی و مجید صالحی به عنوان هیئت داوران مسابقه تئاتر خیابانی، آثار این بخش را داوری میکنند.
مسافرآستانه متولد 1339 در آستانه اشرفیه، نویسنده و کارگردان، بازیگر و مدرس تئاتر است.
در کارنامه کاری وی علاوه بر کارگردانی تعداد قابل توجهی از آثار نمایشی، عضویت در شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر فجر، دبیری دو دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، مدیریت مرکز هنرهای نمایشی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مدیریت پردیس تئاتر تهران، دبیری شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر مقاومت و دبیری شورای سیاستگذاری تماشاخانه ایرانشهر دیده میشود.
علیرضا استادی متولد ۱۳۵۲ در شهر ری است و سابقه بازی در آثار سینمایی، تلویزیونی و تئاترهای بسیاری را در کارنامه کاری خود دارد.
مجید صالحی متولد ۲۶ شهریور ۱۳۵۴ در تهران بازیگر، کارگردان، نویسنده و تهیهکننده است.
ایوب آقاخانی، فریدون محرابی و بهرام ابراهیمی نیز به عنوان هیئت داوران بخش مسابقه رادیو تئاتر آثار این بخش را داوری میکنند.
ایوب آقاخانی نمایشنامهنویس، کارگردان، بازیگر و مدرس دانشگاه، در سال 1354 در تبریز متولد شد. وی نویسندگی و کارگردانی نمایش های رادیویی متعددی را برعهده داشته است.
فریدون محرابی متولد سال 1358، دارای مدرک کارشناسی بازیگری از دانشگاه هنر و معماری و کارشناسی ارشد کارگردانی و بازیگری از دانشکده سینما و تئاتر و بازیگر و کارگردان رادیو و تئاتر و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است.
بهرام ابراهیمی متولد ۱۳۳۴ در قم بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است. وی تاکنون در نمایش های رادیویی زیادی ایفای نقش کرده است.
مسعود دلخواه، کیومرث مرادی و رضا مهدیزاده به عنوان هیات داوران مسابقه تئاتر صحنهای، آثار این بخش را داوری میکنند.
مسعود دلخواه متولد سال 1336 در تهران، بازیگر، کارگردان تئاتر، مدرس و منتقد تئاتر است.
کیومرث مرادی متولد ۱۳۵۱ در تهران، نمایشنامهنویس، کارگردان تئاتر، استاد دانشگاه و مؤسس انستیتو تخصصی پادمآرت (کمپانی تئاتر امید ایران) است.
رضا مهدیزاده نیز متولد 1357 و کارشناس طراحی صحنه از دانشگاه هنر تهران، کارشناس ارشد کارگردانی تئاتر و کارشناس ارشد مهندسی معماری، عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران و مدیرگروه کارشناسی ارشد رشته کارگردانی پردیس بینالمللی فارابی است. وی طراحی آثار بسیاری را برعهده داشته است.
لازم به ذکر است این گروههای داوری روز گذشته به صورت مجزا با دبیر جشنواره دیدار و گفتگو کردند.
بزرگداشت چهار هنرمند پیشکسوت تئاتر کشور
مراسم بزرگداشت چهار چهره سرشناس تئاتر ایران در سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر برگزار میشود.
کریم اکبری مبارکه (بازیگر باسابقه سینما، تئاتر و تلویزیون)، آندرانیک خچومیان (مترجم و بازیگر سرشناس تئاتر)، حسین عاطفی (کارگردان و بازیگر مطرح تئاتر) و مهدی لزیری (بازیگر، کارگردان و طراح صحنه و چهره سرشناس تئاتر تبریز) چهار هنرمندی هستند که در سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به پاس سال ها فعالیت هنری مورد تجلیل قرار میگیرند.
هفته پرکار تئاتر؛ از نمایشگاه عکس تا نشست خبری مدیران جشنواره
اما دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر در هفتهای که پشت سر گذاشتیم روزها شلوغی و پراتفاقی را پشت سر گذاشت.
جمعه هفته گذشته (چهارم بهمن ماه) نمایشگاه عکس، پوستر و اقلام تبلیغاتی «لحظه قطعی» جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با حضور مدیران بخشهای مختلف جشنواره و هنرمندان در سالن تابستان خانه هنرمندان برگزار شد.
ضمن این که در این مراسم از پوستر جشنواره نیز رونمایی شد.
همچنین نشست رسانهای سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با حضور شهرام کرمی (مدیرکل هنرهای نمایشی و رئیس جشنواره)، نادر برهانی مرند (دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر فجر) و مدیران جشنواره روز یکشنبه ششم بهمن در تالار مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.
بیشتر بخوانید: مشروح نشست رسانهای سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
در این نشست شهرام کرمی با اشاره به اعلام انصراف تعدادی از گروههای نمایشی از این دوره از جشنواره در واکنش به حوادث غمبار اخیر گفت: حضور نیافتن برخی از چهرههای هنری در جشنواره سی و هشتم برای ما یک چالش بود که باعث شد آثار بخشهای مختلف جشنواره را بار دیگر تنظیم کنیم. یکی از موضوعات مهم و جدی که میتواند منجر به شکوفایی تئاتر ایران شود، همدلی و هماهنگی خانواده بزرگ تئاتر ایران است.
وی افزود:در هر شرایطی گروهی یا تعدادی از هنرمندان که همه جزو خانواده نجیب تئاتر ایران هستند تصمیم گرفتند آثار خود را به جشنواره ارائه نکنند، این تصمیم به خودی خود قابل احترام است. به هر حال هنرمندان با احساس پاک خود تصمیمی گرفتند که من به شخصه به این دوستان و بزرگان بابت رای و نظرشان احترام قائل هستم ولی برداشت دیگری از این انصرافها نداشته باشیم.
بلیتفروشی این رویداد هنری نیز برای مخاطبان از شامگاه سه شنبه و برای اهالی رسانه از چهارشنبه ظهر در سایت تیوال آغاز شد. ضمن این که دانشجویان هم میتوانند با ثبت مشخصات خود در این سایت از تخفیف 50 درصدی جهت خرید بلیت بهرهمند شوند.
به این ترتیب سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از امروز به صورت رسمی با روی صحنه رفتن آثر در بخش های مختلف آغاز شده و تا 21 بهمن ماه ادامه خواهد یافت. رویدادی که در ادوار پیشین خود منشاء کشف و معرفی استعدادهای تازه در بخش های مختلف هنرهای نمایشی بوده است و اکنون با تکیه بر پیشینه سی و هفت دوره برگزاری مداوم در پی تقویت هنر نمایش و گردهم آمدن خانواده تئاتر در یک بازه زمانی 10 روزه است.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/