دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1398 - 11:32

مجلس از پاسخ‌‌های وزیر اقتصاد قانع شد

نماینده اهر و هریس در مجلس از پاسخ‌های دژپسند وزیر اقتصاد درباره علت کوتاهی بانک‌های مسکن و کشاورزی در امهال وام زلزله‌زده ارسباران قانع شد.
کد خبر : 449363
_MID0065.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سؤال ملی بیت‌الله عبداللهی نماینده مردم اهر، هریس و رضا علیزاده نماینده مردم ورزقان، خاروانا از فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت کوتاهی بانک‌های مسکن و کشاورزی در امهال وام زلزله‌زدگان سال 1391 منطقه ارسباران را در دستور کار داشت.


بیت‌الله عبداللهی با طرح این سؤال که «بعد از زلزله سال 91 در منطقه ارسباران، دولت مصوبه‌ای در تاریخ 22/3/1397 مبنی بر امهال وام (تسهیلات) داشت. از تاریخ مذکور بانک‌های کشاورزی و مسکن از اجرای مصوبه مذکور خودداری می‌کنند. علت این عدم اجرای مصوبه چیست؟» گفت: در سال 1391 زلزله خانمانسوز 229 نفر کشته و 1250 میلیارد تومان خسارت به اهالی اهر، ورزقان و هریس وارد کرد. مردم دائماً اعلام می‌کنند که از دریافت تسهیلات اعم از وام های ازدواج، کشاورزی و... محروم شده‌اند.


نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع امهال وام‌های زلزله‌زدگان به مصوبه هیئت وزیران تبدیل شد. اما هیچ اقدامی از جانب بانک‌ها صورت نگرفت. از طرفی دولت هم اراده کافی برای اجرای مصوبه خود ندارد.


وی با طرح این سؤال که چرا بانک‌ها مصوبه دولت را اجرایی نکردند تصریح کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه به بانک مرکزی اعلام کرد که موضوع امهال وام زلزله زدگان ارسباران را در بودجه سنواتی خود پیش بینی کرده و بانک های عامل باید نسبت به امهال وام ها اقدامات لازم را صورت دهند، چرا که این زلزله به لحاظ روحی، روانی و مالی خسارات زیادی به مردم منطقه وارد کرده است.


عبداللهی بااشاره دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه برای رفع مشکلات موجود در مصوبه هیئت وزیران خاطرنشان کرد: براساس نظر کارشناسان این مصوبه شامل بعد از زلزله نمی شود، در صورتی که تمام مشکلات مردم بعد از زلزله به وجود آمد. در همین راستا سازمان برنامه و بودجه نیز برای رفع این مشکل دستوری صادر کرده اما بانک ها کماکان نسبت به آن بی توجه هستند.


نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم از ما می پرسند چرا این همه سوءاستفاده از بانک ها می شود اما برای امهال وام زلزله زدگان ارسباران هیچ اقدامی نمی‌شود، در حالی که تمامی زندگی و سرمایه این مردم که از قشر مستضعف و کمتر توسعه یافته آذربایجان هستند، از این رو انتظار داریم بانک ها براساس مکاتبات و مصوبات موجود اقدام کنند و از وزیر اقتصاد می خواهیم این موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری کند.


امهال تسهیلات دریافتی پس از زلزله نیاز به قانون جدید دارد


فرهاد دژپسند در پاسخ به سؤال نماینده هریس گفت: علاوه بر جلسات منظم در کمیسیون اقتصادی مجلس امروز برای دومین بار به منظور پاسخگویی به سؤال نمایندگان در صحن علنی حضور دارم. امروز تقریباً یک سالگی جنگ اقتصادی گسترده در حال طی شدن است و دشمن از تمامی حیله‌های خود در این جنگ بهره می‌برد، باید ما نیز با تمام قدرت در مقابله با این حرکت ظالمانه دشمن برنامه و عزم جدی داشته باشیم.


وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه یکی از حیله‌های دشمن انسداد منابع برای اجرای پروژه‌ها است تا مردم آماده مقابله با حکومت شوند، ادامه داد: باید برای نقش بر آب کردن حیله دشمن برنامه‌ریزی کنیم، وزارت اقتصاد در مجراهای گوناگون برنامه‌های لازم را مد نظر قرار داده است.


وی با تأکید بر اینکه یکی از راه‌های تأمین منابع، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است که در هفت ماهه اول سال جاری سرمایه‌گذاری مستیم خارجی 20درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: باید با کشورایی که ارتباط داریم بتوانیم تجارت و صادرات را تسهیل کنیم اما کشور نیازمند تأمین منابع بیشتر برای این امر است. یکی از منابع برای توسع زیرساخت‌ها، پرداخت تسهیلات بانکی است.


دژپسند با بیان اینکه یکی از برنامه‌های اصلی وزارت امور اقتصاد و دارایی اصلاح نظام بانکی کشور است، گفت: خوشبختانه برنامه جامع اصلاح نظام بانکی تقدیم رئیس جمهور شده، برای اینکه بانک‌ها چابک‌تر و قدرت پرداخت تسهیلات بیشتری داشته باشند، واگذاری املاک آنها در دستور کار قرار گرفته که 17 هزار میلیارد تومان به صورت یکپارچه و یک جا واگذار شده است.


وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی راکد بانک‌ها به افرادی که توانایی دارند، واگذاری مدیریتی شده تا توان پرداخت تسهیلات بانک‌ها افزایش پیدا کند، اضافه کرد: یکی از واحدهایی که می‌تواند به افراد و خانوارهایی که در معرض سیل قرار گرفته‌اند کمک کنند، بانک‌ها هستند. بخش زیادی از مردم در زمینه کشاورزی شاغل هستند، این اقشار از توان اقتصادی بالایی برخوردار نیستند به همین دلیل در چنین شرایطی بانک‌ها در پرداخت، امهال و بخشودگی جرائم تسهیلات نقش محوری دارند.


وی افزود: افرادی که در زلزله آسیب دیده‌اند می‌توانند تسهیلات خود را امهال کنند و بانک‌ها نیز مطابق قانون نسبت به این امر اقدام کرده‌اند.


عضو کابینه دولت دوازدهم با تأکید بر اینکه تا جایی که اجازه قانونی داشته باشیم در زمینه امهال وام خسارت‌دیدگان اقدام می‌کنیم، عنوان کرد: کسانی که در بحران سیل و زلزله قرار می‌گیرند نباید فشار دیگری آنها را احاطه کند، امهال تسهیلات به افرادی تعلق می‌گیرد که قبل از وقوع زلزله وام گرفته باشند.


دژپسند با بیان اینکه برای بخشودگی تسهیلات حدود 18 هزار پرونده بررسی شده و اقدامات لازم صورت گرفته است. در زمینه امهال تسهیلات از دو بانک کشاورزی و مسکن لیستی تهیه شده که مشخصات تمامی افراد در آن وجود دارد، گفت: برخی از بدهکاران منتظر فرصت و شرایط جدید بودند به همین دلیل بانک‌ها به تبلیغات شهری روی آورده‌اند تا در این زمینه اقدام کنند.


وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان با تأکید براینکه امهال تسهیلات دریافت بعد از وقوع زلزله به قانون نیاز دارد، خاطر نشان کرد: اعتقاد داریم خسارت‌دیدگان در کنار سرمای هوا نباید مشکل دیگری داشته باشند


در نهایت نماینده اهر و هریس از پاسخ‌های وزیر اقتصاد در رابطه با عملکرد بانک‌های مسکن و کشاورزی در امهال وام زلزله‌زدگان قانع شد.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب