دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا مغز آلبرت اینشتین با مغز سایرین متفاوت بوده است؟

مغز آلبرت اینشتین، مدتی موضوع پژوهش و جستجو‌های بسیاری بوده‌است و جالب است بدانید؛ مغز او طی هفت و نیم ساعت پس از مرگش از سر وی خارج شد!
کد خبر : 449240
3.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، آلبرت اینشتین، نابغه تاریخ در قرن بیستم حتی پس از مرگش هم توانست به علم خدمت کند، اما بدون اینکه بخواهد!


شاید ندانید اما؛ بسیاری از اندیشمندان و محققان برای یافتن تفاوت‌هایی که بین مغز وی با دیگران وجود داشته پس از مرگ مغز و حتی چشمان وی را از بدن خارج کردند و بر روی آن تحقیقاتی انجام دادند که خبرگزاری آنا در ادامه به این موضوع می‌پردازد.



همه چیز درباره مغز آلبرت اینشتین


مغز آلبرت اینشتین، فیزیک‌دان برجسته تاریخ، مدتی  موضوع پژوهش و جستجو‌های بسیاری بوده‌است.


جالب است بدانید؛ مغز او طی هفت و نیم ساعت پس از مرگش از سر وی خارج شد!


آلبرت اینشتین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین نابغه‌های قرن بیستم به حساب می‌آمد و دلیل جلب توجه به سوی مغز وی، تلاش برای یافتن رابطه میان کالبدشناسی اعصاب (Neuroanatomy) و هوش عمومی یا هوش ریاضیاتی بود.


مطالعات انجام گرفته پیشنهاد کرده‌اند که قسمت‌هایی از مغز که مربوط به صحبت کردن و زبان هستند، کوچکتر و قسمت‌های مربوط به پردازش‌های عددی و فضایی (تجسم) بزرگ‌تر هستند.


مطالعات دیگری، نشان‌دهندهٔ بیشتر بودن تعداد یاخته‌های گلیال در مغز اینشتین هستند، البته مغز او از نظر اندازه فرقی با مغز دیگران ندارد و ۱۲۳۰گرم است.



سال ۲۰۱۲ نتیجه پژوهش مفصلی بر روی چهارده عکس منتشر نشده از مغز انشتین که از «زوایای غیر متعارف» گرفته شده بودند منتشر شد، همچنین در سال ۲۰۱۳ نتیجه پژوهش دانشمندان دانشگاه چین شرقی در شانگ‌های و دانشگاه ایالتی فلوریدا در آمریکا در نشریه «مغز» منتشر شد.


دانشمندان از بررسی عکس‌های منتشر نشده مغز انشتین (دو عکس از نیمکره‌های راست و چپ) متوجه یکی دیگر از تفاوت‌های مغز او با سایرین شدند. این تصاویر نشان می‌دهد که بخشی از مغز به نام جسم پینه‌ای (کورپوس کالوزوم) در انشتین بسیار بزرگتر از افراد عادی بوده‌است.


البته جسم پینه‌ای بزرگترین دسته رشته‌های عصبی است که دو نیمکره مغز را بهم وصل می‌کند؛ در واقع مهمترین راهی است که اطلاعات بین دو نیمکره مغز مبادله می‌شوند.



تفاوت‌های مغز انشتین با دیگران


دانشمندان از بررسی عکس‌های منتشر نشده مغز انشتین متوجه یکی دیگر از تفاوت‌های مغز او با سایرین شده‌اند.


این تصاویر نشان می‌دهد که بخشی از مغز به نام جسم پینه‌ای (کورپوس کالوزوم) در انشتین بسیار بزرگتر از افراد عادی بوده است.


البته با گذشت بیش از نیم قرن از درگذشت آلبرت اینشتین (۱۹۵۵-۱۸۷۹)، هنوز هوش شگفت انگیز او و تفاوت‌های مغز او با دیگران توجه دانشمندان و عموم مردم را به خود جلب می‌کند هر چند مغز او از نظر اندازه فرقی با مغز دیگران ندارد و ۱۲۳۰گرم است.


تقریبا بلافاصله بعد از فوت انشتین، تامس هاروی، آسیب شناس بیمارستان پرینستون که انشتین در آنجا درگذشت، برای کالبد شکافی فرا خوانده شد. او در جریان کار مغز انشتین را از جمجمه خارج کرد، ولی در پایان کار آن را به داخل جمجمه بازنگرداند، چون به گفته خودش تصور می‌کرد قرار است روی آن تحقیقات علمی انجام شود.


تامس هاروی مغز را برش داد و از آن عکس گرفت. در آن زمان خبرنگاران متوجه شدند که برای این کار مجوز قانونی وجود نداشته، اما هاروی مدعی بود که توانسته هانس آلبرت پسر انشتین را به این کار راضی کند با این انگیزه که نتایج تحقیقات و بررسی‌ها در خدمت پیشرفت علم قرار گیرد؛ هر چند دیگر اعضای خانواده انشتین این موضوع را انکار کردند.


نیمکره چپ مغز انشتین: جسم پینه‌ای مغز او بزرگتر از دیگران است!


هاروی حاضر نشد مغز انشتین را در اختیار بیمارستان پریسنون یا فرد دیگری قرار دهد و در نتیجه اخراج شد.


چشم‌پزشک اینشتین نیز چشم‌های او را از جمجمه جدا کرد و اکنون چشم‌ها مالک خصوصی دارند و گهگاه شایعه حراج آن‌ها به گوش می‌رسد!


از آنجایی که هاروی، تخصص کافی نداشت به یافته مشخصی در مورد تفاوت مغر انشتین با دیگران نرسید.


او قطعات کوچکی از مغز را در اختیار عصب شناسان معروف قرار داد، اما به مدت چهار دهه ۲۴۰ قطعه مغز انشتین را در محفظه‌های شیشه‌ای در زیر زمین خانه اش نگهداری کرد و در کنترل خود نگهداشت تا اینکه برش‌های مغز در سال ۱۹۹۶ در اختیار دکتر الیوت کراوس در آزمایشگاه دانشگاه پرینستون قرار گرفتند و از آن زمان تا کنون برخی تفاوت‌های مغز انشتین با دیگران شناسایی شده است.


جالب است بدانید؛ طی چند سال گذشته، نتیجه تحقیق مفصلی بر روی چهارده عکس منتشر نشده از مغز انشتین که از "زوایای غیر متعارف" گرفته شده بودند منتشر شد و اکنون نیز نتیجه تحقیق دانشمندان دانشگاه چین شرقی در شانگ‌های و دانشگاه ایالتی فلوریدا در آمریکا در نشریه "مغز" منتشر شده است.


در این تحقیق دو عکس از نیمکره‌های راست و چپ مغز انشتین بررسی شد که در آن‌ها جسم پینه‌ای (کورپوس کالوزوم) با دقت و وضوح دیده می‌شد.


جسم پینه‌ای بزرگترین دسته رشته‌های عصبی است که دو نیمکره مغز را بهم وصل می‌کند؛ در واقع مهمترین راهی است که اطلاعات بین دو نیمکره مغز مبادله می‌شوند.



محققان این قسمت از مغز اینشتین را با fMRI بررسی و آن را با مغز پانزده مرد ۷۰ تا ۸۰ ساله راست دست (انشتین راست دست بود و در ۷۶ سالگی درگذشت) و ۵۲ مرد ۲۴ تا ۳۰ ساله مقایسه کردند (پربارترین سال در زندگی انشتین ۲۶ سالگی بود).


این مقایسه نشان داد که جسم پینه‌ای در مغز انشتین در بسیاری از مناطق بزرگتر از مغز سالمندان و در بعضی مناطق بزرگتر از مغز جوانان مورد مقایسه بود.


نویسندگان این مقاله اذعان کرده‌اند این بررسی محدودیت‌هایی داشته، اما در پایان نتیجه گرفتند که اگر چه نمی‌توان هوش را با اندازه بخشی از قشر مغز توضیح داد، اما توانایی شناختی غیر عادی مغز انشتین، فقط به ساختار آناتومیک یا سلولی مغز او مربوط نبوده بلکه به ارتباط بیش از حدی هم که بین دو نیمکره مغز او وجود داشته ربط داشته است.


اگر بخواهیم بصورت کلی به این تفاوت‌ها اشاره کنیم به لیست زیر می‌رسیم:



  1. بزرگی قشر مغز در جلوی پیشانی (پری فرونتال) که به مهارت‌های شناختی مربوط است

  2. بزرگی قشر کناری (پریتال) که به توانایی‌های ریاضی و تجسم فضایی ارتباط دارد

  3. تراکم زیاد نورون‌ها (سلول‌های عصبی) در لُب پیشانی راست

  4. تعداد زیاد سلول‌های نگهدارنده نورون‌ها (گلیال)

  5. تفاوت ظاهری شکل مغز در اطراف قشر‌های حسی و حرکتی

  6. بزرگتر بودن جسم پینه‌ای (کورپوس کالوزوم)


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب