اختتامیه جشنواره عمار طعم شهادت و آمریکاستیزی داشت/ تقدیر از سرو ادبیات انقلاب در یک جشنواره مردمی
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیین اختتامیه دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شامگاه جمعه بیستم دی ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم، جمع زیادی از علاقهمندان سینما،مستندسازان، هنرمندان، فیلمسازان و صاحبان آثار، خانواده شهدا و مخاطبان فیلمهای این جشنواره حضور داشتند.
قرائت قرآن آغازین این برنامه برنامه را صدرا ابراهیمی فرزند خردسال شهید مرتضی ابراهیمی از شهدای مدافع امنیت که در اغتشاشات آبان ماه به شهادت رسیده بود به عهده داشت.
در ادامه، برگزیدگان بخشهای مختلف برای دریافت لوح تقدیر و فانوسهای جشنواره عمار به روی سن آمدند.
هیئت داوران دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار برگزیدگان بخشهای مختلف این رویداد فرهنگی که برنده لوح افتخار و فانوس جشنواره شده بودند را اهدا کردند.
بخش مستند رویای ایرانی
سیدامیر سیاح، محسن شاکری نژاد، محمد فدایی، سیدمجتبی قافله باشی و سیدمهدی فردحسینی هیئت داوران بخش مستند رویای ایرانی را تشکیل میدادند. آنها ضمن تقدیر از آثار «نبرد امواج» و «مسیر نو » به کارگردانی «وحید فرجی»،جوایز این بخش را به شرح زیر اهدا کردند:
لوح افتخار: مستند توان دفاعی به کارگردانی علی طادی
لوح افتخار: ناجی کرونر/ مسعود کارگر
فانوس جشنواره عمار: مخترع آهنی/ محمد جواد رئیسی
بخش همت مؤمنانه:
اعضای هیئت داوران ضمن تقدیر از مستند «خودکار» به کارگردانی محمد ثقفی و اثر خاکریز پرویز به کارگردانی قدرت باقری و اثر دریاچه امید به کارگردانی فاطمه مرزبان، جوایز را به این ترتیب اهدا کردند:
لوح افتخار: بازار تزارها/ محسن مقصودی و مهدی فریدی
لوح افتخار:در کنار هم/ سید مجتبی خیامالحسینی
فانوس جشنواره: مجموعه مستند نور (قسمت وطن آرزوها)/مهدی فارسی
فانوس جشنواره: یکی از ما /امیر عسگری
بخش حافظه ملی:
هیئت داوران این بخش شامل یعقوب توکلی، عباس سلیمی نمین، موسی حقانی، سید ناصر هاشمزاده و محمدحسن روزیطلب ضمن تقدیر از اثر «آسوده بخواب کوروش» به کارگردانی «علی فراهانی» این نتیجه را اعلام کردند:
لوح افتخار: آن شش نفر/ محمد علی یزدانپرست
لوح افتخار: روایت رهبری/ مهدی نقویان
فانوس جشنواره: پدر طالقانی محمدعلی محمددوست
فانوس جشنواره: امتحان/ سجاد ریاحی
بخش پایش و پالایش اجتماعی:
این بخش از قسمتهای پرجایزه جشنواره دهم بود و دو لوح افتخار و دو فانوس جشنواره را به خود اختصاص داد.
هیئت داوران بخش مستند پایش و پالایش اجتماعی که در ادوار گذشته جشنواره با عنوان «نقد درون گفتمانی» شناخته میشد، مهدی نصیری، حسن عباسی، حجتالاسلام محسن قنبریان، حجتالاسلام علی مهدیان و حجتالاسلام مجتبی نامخواه بودند. داوران این بخش ضمن تقدیر از اثرسایکسپیکو به کارگردانی «علی گایینی» و اثر «این منطقه آلوده به مین است» به کارگردانی محسن نقیزاده برگزیدگان را بخ شرح زیر اعلام کردند:
لوح افتخار: قصههای همیشگی/ بابک مجیدی
لوح افتخار: رویای آجری/ داود مرادیان
فانوس جشنواره: خصوصیسوزی/ محسن اسلام زاده
فانوس جشنواره:سقف آرزوها/ علی سلطانیوش
همچنین این اثر برنده جایزه ویژه دوربین شهید قوچانی و فانوس جشنواره شد.
بخش مقاومت جهانی:
شهاب اسفندیاری، محسن برمهانی، سلیم غفوری، محمدرضا محمدی نجات و حجت الاسلام احمد رهدار هیئت داوران بخش مستند مقاومت جهانی بودند که ضمن تقدیر از اثر «نخلها نمیمیرند» به کارگردانی سید مسعود موسوی والا برگزیدگان این بخش را اینگونه اعلام کردند:
لوح افتخار: مرثیهای از انجیل/محمدهادی نعمتی
فانوس جشنواره: آقای تغییر/ مهدی تقوی
بخش مدافعان حرم:
«عبداللطیف یحیی تقی» شاعر و مداح اهل بیت اهل نُبل و الزهرا در سوریه در پیامی تصویری جوایز این بخش را اعلام کرد:
لوح افتخار:مردان زندگی/ یحیی رضایی
فانوس جشنواره: علیرضا باغشنی/ شیرینی شام
بخش مستند جنگ نرم:
این بخش سه لوح افتخار و یک فانوس داشت.هیئت داوران در بخش مستند جنگ نرم شامل مجید زینالعابدین، حسین شاهمرادی، میثم مرادی، محمدمهدی خالقی و مجید بذرافکن، ضمن تقدیر از اثر «مادرانه» به کارگردانی «علیرضا باغشنی» برندگان این بخش را این گونه اعلام کردند:
لوح افتخار: پایان بازی/ سید حامد قاسمی و علی رهجو
این اثرهمچنین برنده جایزه «موزاییک مرگ بر آمریکا» شد که هرساله به ضدآمریکاییترین اثر جشنواره اهدا می شود.
لوح افتخار: پشت کوههای بلند/ یزدان کیانی
لوح افتخار: محیا/ محمد عقیلی
فانوس جشنواره:باشگاه شهرت/ محمدحسن یادگاری
بخش مستند تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس:
رحیم مخدومی، سیدمحمد هاشمی، محسن صفایی و محمدصادق باطنی به عنوان اعضای هیئت داوران این بخش ضمن تقدیر از اثر«بانو و باروت» به کارگردانی «احمد احمدپور» و اثر «بیر عالم سوز» به کارگردانی «محمد طه امیری»، لوح افتخار و فانوس های این بخش را به شرح زیر اهدا کرد:
لوح افتخار: شجریان؛ از سپیده تا فریاد/ مهدی طوسی
لوح افتخار: بلتا/ سعید یوسفی
فانوس جشنواره: نبرد بیست و نهم/ مهرداد حقشناس
بخش مستند ملت قهرمان:
حجتالاسلام محمدعلی حیدری، محمد نیکدل، پیام تیرانداز و محسن یزدی به عنوان اعضای هیئت داوران این بخش، ضمن تقدیر از اثر «دیلگ» به کارگردانی مشترک عباس رفیعی و سید صفیالله حسینی و اثر مادر جبههها به کارگردانی «شهرام میراب اقدم» جوایز این بخش را به شرح زیر اعلام کردند:
لوح افتخار: بر اثر زلزله/ عبدالکریم شهابی
لوح افتخار: دیوارهای نخی/ عباس عمرانی بیدی
فانوس جشنواره: خاطرات موتورسیکلت/ امیرحسین نوروزی
بخش داستانی کوتاه و نیمهبلند :
هیئت داوران این بخش متشکل از سعید مستغاثی،محمدتقی فهیم، ابراهیم فیاض و محمدحسین نیرومند ضمن تقدیر از «هر روز» به کارگردانی «محسن مجیدپور»، اثر «فضانورد» به کارگردانی «مهدی افضل زاده» و اثر «آبی کمرنگ» به کارگردانی «محمدرضا حاجی غلامی» نتایج را اینگونه اعلام کردند:
لوح افتخار: فکر بکر/ یوسف سبحانی
لوح افتخار: سوم ب / مرتضی راوش
فانوس جشنواره: آب هرگز نمیمیرد /حسین دارابی
لوح افتخار بهترین بازیگر: امیرحسین عزیزی برای ایفای نقش در فیلم آبی کمرنگ و «تبسم خداپرست» برای فیلم سوم ب
لوح افتخار بهترین جلوههای ویژه: صالح کشوردوست» برای فیلم «ستاره زاگرس»
فانوس بهترین بازیگر: به گروه بازیگران نوجوان فیلم سیبنمایی منطقه پرواز ممنوع شامل متین پاکزاد، متین کرمانی و علیرضا اکبری اهدا شد.
بخش داستانی بلند:
هیئت داوران این بخش با تقدیر از اثر پینوکیو، عاموسردار و ریسلی به کارگردانی رضا صافی،جوایز را به شرح زیر اعلام کرد:
لوح افتخار: ستاره زاگرس به کارگردانی «پرویز شیخ طادی»
فانوس جشنواره: منطقه پرواز ممنوع به کارگردانی امیر داسارگر
در آخرین بخش اهدای جوایز، «جایزه ویژه شهید سیاح» به صدیقه سالاری اهدا شد. این بانوی معلم اولین سینمای روستایی ایران را در روستای بهمنی شهرستان میناب تأسیس کرده و از اکران کنندگان مردمی جشنواره فیلم عمار است.
تقدیر از محمدرضا سرشار؛ سرو بلند قامت ادبیات انقلاب اسلامی
بخشی از آیین اختتامیه دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار به تقدیر از محمدرضا سرشار نویسنده پیشکسوت ادبیات کودک و نوجوان و منتقد و پژوهشگر ادبی اختصاص داشت.
رئیس حوزه هنری که برای تقدیر از گوینده نامآشنای برنامه رادیویی قصه ظهر جمعه به روی صحنه آمدهبود گفت: واقعه شهادت شهید سپهبد قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس را تسلیت میگویم.الان با آقای سرشار خاطراتی را مرور میکردیم و به این نکته اشاره کردم که این دو عزیز در همین سالن سخنرانی کردند. شهید قاسم سلیمانی در زمان شهید شعبان نصیری و شهید ابوالمهدی مهندس در سالگردشهید نصیری در همین مکان سخنرانی کردند و امیدوارم از برکت حضور آنها در اینجا بهرهمند شویم.
محسن مؤمنی شریف درباره شخصیت محمد سرشار افزود: یادم میآید چند سال پیش میخواستند که برای تجلیل از آقای سرشار مراسمی برگزار کنند، من این خبر را به رهبر معظم انقلاب رساندم و ایشان خوشحال شدند و فرمودند بسیار کار شایستهای است چرا که ایشان حق بزرگی بر گردن ادبیات داستانی انقلاب اسلامی دارد و باید بارها از ایشان تقدیر شود.
رئیس حوزه هنری اظهار کرد: به برگزار کنندگان جشنواره عمار تبریک میگویم که خوش سلیقگی کردند و آقای سرشار را انتخاب کردند تا از ایشان تقدیر شود.
مومنی شریف عنوان کرد: آقای سرشار شخصیتی است که دارای اعتقاد راسخ است و ذیل این اعتقاد، اعتقاد به خداوند و پیامبر(ص) و دین مبین اسلام دارد و در کنار آنها با کلام پاک خود از ارزشهای والا دفاع و ترویج کردند و خود عامل این ترویج بوده و فقط گوینده نبودهاند.
وی بیان کرد:آقای سرشاردر ادبیات ما بیبدیل و ممتاز هستند؛ خداوند به آثار ایشان برکت داده است چرا که بیش از ۶ میلیون شمارگان داشته است و بیش از ۱۵۰ کتاب منتشر کردهاند.
رئیس حوزه هنری گفت: همه این آثار، آثار متعهدانه و محکم و ماندگاری بودند و در کنار نویسندگی مسئولیتهای اجتماعی داشتهاند. ایشان در کنار نویسندگی، مسئولیت گروه کودک و نوجوان رادیو در سالهای دفاع مقدس را به عهده داشتند و مجله سوره نوجوانان و انجمن قلم ایران را تأسیس کردند. یکی از ویژگیهای ایشان پرورش شاگرد و داشتن نگاه آیندهنگرانه است.
مومنی شریف عنوان کرد: کتابهای ایشان در حوزه تاریخ اسلام کتاب زندگی پیامبر اکرم(ص) و کتاب «آنک آن یتیم نظرکرده» از رمانهای برجسته انقلاب اسلامی است که به چندین زبان ترجمه شده و در کشورهای عربی مورد توجه قرار گرفته است.
وی در پایان تصریح کرد: امیدوارم سرو بلندقامت ایشان بر سر ادبیات انقلاب اسلامی برقرار باشد و از حضور ایشان سالها بهرهمند باشیم.
سرشار: پس از فتنههای بزرگ منتظر فرج بزرگ باشید
محمدرضا سرشار هم در این مراسم به مصائب اخیر اشاره کرد و گفت: فتنههای بزرگی به مردم ما گذشت و پس از فتنههای بزرگ باید منتظر فرجهای بزرگ باشیم. فتنههای بزرگ معمولاً یا به خاطر تذکر است یا مجازات اشتباه است، یا اینکه آزمایشی برای ارتقای مراتب مؤمنان است.
این نویسنده انقلابی با بیان اینکه باید از خداوند شاکر باشیم که این ابتلائات برای امتحان است، اظهار کرد: برخی گلایه میکنند که چرا اینقدر بر مردم خوب بلا نازل میشود، مثل این است که گلایه کنیم چرا شیطان دارد کار خودش را میکند. جهان اینگونه آفریده شده که انسان در کشمکش با شیطان رشد کند و شایستگی رسیدن به مراحلی را که خدا برای او در نظر گرفته، پیدا کند.
وی تصریح کرد: در هر حادثهای هر دو طرف خسارت میبینند، اما نکتهای که وجود دارد این است که در هر مبارزه طرفی پیروز میشود که فقط یک دقیقه بیشتر استقامت کند و انشاءالله ما این یک دقیقه استقامت بیشتر را خواهیم داشت.
فراتر از متن، چیزی شبیه حاشیه
- مراسم اختتامیه با 45 دقیقه تأخیر برگزار شد.
- با وجود سرمای هوا، بخشی از عوامل برگزاری جشنواره عمار در حیاط حوزه هنری غرفههایی را آماده کرده بودند و محصولات مکتوب و تصویری را عرضه میکردند.
- مجری برنامه در ابتدای مراسم از حضار خواست تا با توجه به ایام فاطمیه، شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و درگذشت جمعی از هموطنان در دو حادثه کرمان و سقوط هواپیما برای تشویق برندگان پس از ذکر صلوات، عبارت مرگ بر آمریکا را بگویند. حاضران هم در طول برگزاری برنامه با انرژی فراوان به این درخواست پاسخ مثبت دادند.
- سالن اندیشه حوزه هنری کاملاً پرشده بود و بخشی از حاضران نیز به قسمت بالکن رفته بودند.
- امیر عسگری کارگردان مستند «یکی از ما» بعد از دریافت جایزه خود در صحبتهای کوتاهی ضمن تقدیم جایزهاش به خانواده سردار شهید حسین پورجعفری گفت:این شهید بزرگوار یک عمر همچون سربازی خدمتگزار در کنار حاج قاسم بود.
- محسن اسلامزاده، کارگردان مستند «خصوصی سوزی» نیز در صحبتهایش به پیامهای «مایکل مور» مستندساز آمریکایی، پس از ترور شهید سپهبد قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: مایکل مور در پیامهای خود از رهبر انقلاب خواسته بود که با آرامش برخورد کنند؛ به آقای مور میگویم که با آرامش به هیچ وجه نمیتوانید جامعه آمریکا را از لابیهای قدرت نجات دهید.اگر مستندسازان آمریکایی قصد دارند کار مؤثری انجام دهند، به خاورمیانه بیایند و از جنایات آمریکاییها در عراق و افغانستان مستند بسازند.
- عباس سلیمی نمین یکی از داوران این جشنواره بود که پس از اهدای جوایز بخش مربوط به بخش حافظه ملی پشت تریبون آمد و اظهار کرد: وقتی به هنر مجهز میشویم علیالقاعده باید از شیوههای تخریبی به ویژه در درون جبهه انقلاب فاصله بگیریم.
- وی گفت: هنر سخت ترین و دشوارترین انتقادها را سهل و ساده میکند و پذیرش آن را سازنده میکند. ما اگر همفکران خود را به دلیل اینکه شیوهها و تدابیر متفاوتی از ما دارند، اگر تخریب کنیم هنرمندانه نیست. برای جوانان دعا کنیم تا با تجهیز بیشتر به هنر در رفع آفات نظامهای سیاسی مخصوصاً جمهوری اسلامی توفیق بیشتری پیدا کنند.
- اجرای گروه دمامزنی به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی که از میان جمعیت به روی سن آمدند بسیار تأثیرگذار بود و با استقبال حاضران در سالن مواجه شد.
- محمد مهدی خالقی مستندساز مشهدی و از داوران این دوره از جشنواره، پیام علیرضا باغشنی برنده فانوس بخش مستند مدافعان حرم را که در سالن حضور نداشت برای حضار قرائت کرد. باغشنی در این پیام خطاب به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی نوشته بود: من یک فرزند شهیدم؛ هفتهای که گذشت در غم و شادی به سر بردهام. غم از دست دادن تو و شادی شهادتت. حاج قاسم شهید کاری میکند کارستان. به قول شهید صدرزاده که میگفت دعا کنید شهید شوم چرا که در این صورت دستم برای کار فرهنگی بازتر است و همین طور هم شد؛ اکنون حاج قاسم شهید دستش برای توسعه اسلام و مقاومت جهانی بازتر است.
- وی در ادامه این پیام گفت: عاجزانه از تو میخواهم که من حقیر را که فیلمی با موضوع مقاومت ساختهام در میان سربازان خود در جبهه مقاومت حساب کنی و برایمان دعا کنی مسیری را که تو آغاز کردهای پایان ببریم.
- باغشنی ادامه داد: سخنی هم با آنها که ماندهاند دارم؛ جنگ رسانهای مقاومت را جدی بگیرید و به ما مستندسازان این جبهه میدان دهید تا چشم و گوش مستضعفان جهان باشیم.
- حید وحیدی، پزشک مدافع حرم که در نبردهای سوریه به مداوای مدافعان جانباز میپرداخت، ضمن تشکر از اصحاب رسانه در معرفی آنچه در میدانهای نبرد علیه داعش و جبهه امریکایی، عربی و عبری میگذرد به بیان خاطراتی از حضور رزمندگان مدافع حرم در این جبهههای نبرد و اتفاقاتی که برای آنان میافتاد پرداخت.
- این پزشک مدافع حرم گفت: در شهر «حماه» سوریه ما یک گاراژ را به اتاق عمل تبدیل کرده بودیم، آنجا یکی از دوستان نزد من آمد و خواست تا با او جایی بروم، در آنجا چشمم به جمال حاج قاسم روشن شد. حاج قاسم به من گفت که تلاش کنیم یک فیلم بسازیم و در آن بگوییم که در سوریه چه میگذرد.
- وحیدی افزود: در یکی از نبردها به نیروها گفتیم هر که میخواهد برود. یکی از دوستان من را کنار کشید و گفت که تا حالا اینقدر حس نکرده بودم که سرباز امام زمان (عج) هستم. حالا از من میخواهی بروم؟
- این پزشک مدافع حرم توضیح داد: از اصحاب رسانه میخواهم که دو موضوع را هویت ما را میسازد، برای مردم تبیین کنند، یکی اینکه شیطان درون و خود درون را بکُشیم و دوم اینکه مزه سرباز امام زمان (عج) بودن را بچشیم.
- محسن یزدی، قائم مقام شبکه سه سیما و داور بخش ملت قهرمان دهمین جشنواره فیلم مردمی عمار در حاشیه اختتامیه این مراسم گفت: جوانان بسیاری شب و روز با بیپولی و شنیدن زخم زبان، کار جشنواره را جلو بردند، یکی از این جوانان وحید جلیلی است که عمار را به واسطه پیگیریهای وی داریم.
- وی با اشاره به برخی حواشی که در چندماه گذشته برای وحید جلیلی به وجود آمد گفت: جلیلی شخصیتی است که هر آنچه را که فکر میکند برای حفظ نظام و انقلاب لازم است به صراحت بیان میکند. این جمعیت و شور و حالی که به وجود آمده و جشنواره عمار از تلاش های همه این جوانان است و به ویژه از پیگیریها و تلاشهای وحید جلیلی سپاسگزارم.
- امیر داسارگر، کارگردان فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع» جایزه خود را به حامد بامروتنژاد تهیهکننده این فیلم اهدا کرد.
- اجرای موسیقی با خوانندگی حامد زمانی پایان بخش این برنامه بود.این اجرا اگر چه به صرت زنده بود، اما به نظر میرسید خواننده آن از آمادگی برخوردار نبود و صدایش با موسیقی همخوانی نداشت.
- آیین اختتامیه ساعت 21/40 به پایان رسید و پس از آن فیلم سینمایی منطقه پرواز ممنوع برای حاضران به نمایش در آمد.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/