دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
روایتی بر رویدادهای فرهنگی ۹۸/ 8

جشنواره مردمی فیلم عمار؛ 10 سالگی یک رویداد متفاوت هنری

دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار دی‌ماه امسال در تهران برگزار شد.
کد خبر : 479932
BS0K1497.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سال ۱۳۹۸ سالی بسیار پر حادثه و اتفاق بود که بعید است سالیان سال، خاطرات تلخ و بعضاً شیرین آن از یاد ایرانیان محو شود. حالا که شمارگان روزهای این سال به آخر رسیده و سال نو آغاز شده است، سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در قالب پرونده‌ای نیم‌نگاهی به رویدادهای فرهنگی و هنری رخ داده در سال ۹۸ داشته که تا پایان تعطیلات هر روز یک شماره از آن رونمایی خواهد شد. پس هر روز حوالی ساعت ۱۳ منتظر گزارش‌های جذاب این پرونده باشید.


***


دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار از دوازدهم تا نوزدهم دی‌ماه سال 1398 در تهران برگزار شد. اکران‌های مرکزی این جشنواره به موازات اکران های مردمی در سراسر کشور، از ساعت 14 تا 22 در سینما فلسطین صورت گرفت. در دهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار 2600 اثر شرکت داشتند.


 همچون ادوار قبلی، نادر طالب‌زاده  دبیر و وحید جلیلی مسئول شورای سیاستگذاری آن بود. امسال امین سردارآبادی به عنوان دبیر اجرایی این دوره از جشنواره معرفی شد.


آخرین روز از جشنواره مردمی فیلم عمار


 برگزیدگان آیین افتتاحیه جشنواره دهم


آیین افتتاحیه دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار چهارشنبه دوازدهم دی‌ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.


در این مراسم، از برگزیدگان بخش‌های «نماهنگ»، «برنامه تلویزیونی»، «پویانمایی»، «فیلم ما»، «نقد، مقالات و پژوهش‌های سینمایی» و «فیلمنامه» تقدیر شد. ضمن این که از عوامل و دست اندرکاران سریال «گاندو» نیز تقدیر به عمل آمد.


داوران بخش مسابقه افتتاحیه این رویداد هنری عبارت بودند از:


بخش نماهنگ:


مهدی نقویان (نویسنده، تهیه کننده، کارگردان و مدیر موسسه شهید آوینی)


میلاد عرفان‌پور (شاعر، ترانه سرا و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری)


داوود مرادیان (نویسنده، تهیه کننده و کارگردان)


بخش فیلم ما:


آرش فهیم (نویسنده و منتقد سینمایی)


محسن عنایتی نوش آبادی (کارگردان)


الهام هادی نژاد (کارگردان)


امیر مهریزدان (تهیه کننده و کارگردان)


سیدرسول منفرد، (کارشناس فرهنگی و دبیر اجرایی ادوار جشنواره عمار)


برنامه تلویزیونی:


مهدی کلهر (نویسنده، کارشناس، مشاور و مدیر فرهنگی)


احمد پهلوانیان (مدیرکل صدا و سیمای مرکز یزد)


محسن مقصودی (تهیه کننده و مجری تلویزیون)


علی نادری (روزنامه نگار و فعال رسانه ای و تهیه کننده تلویزیون)


محمدرضا باقری (روزنامه نگار و منتقد فرهنگی، تهیه کننده و مجری تلویزیون)


بخش فیلمنامه:


امرالله احمدجو (فیلمنامه نویس و کارگردان)


هوشنگ توکلی (بازیگر، فیلمنامه نویس و کارگردان)


انسیه شاه‌حسینی (فیلمنامه نویس و کارگردان)


جواد رمضان نژاد (رئیس مرکز سیمافیلم و مدیر سابق شبکه پنج و افق سیما)


عباس هادیان (فیلمنامه نویس)


بخش پویانمایی:


مسعود شجاعی طباطبایی (مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و کاریکاتوریست)


فرهاد امین زاده (تهیه کننده انیمیشن)


علی حیاتی (گرافیست و مدیر آتلیه طراحی گرافیک سه در چهار)


بخش نقد و مقالات:


محمدتقی فهیم (روزنامه نگار، منتقد سینما)


میثم ظهوریان (پژوهشگر و مدیر اندیشکده توسعه منطقه‌ای خراسان)


سحر دانشور (نویسنده و پژوهشگر)


جشنواره مردمی فیلم عمار


در بخش نماهنگ، دو لوح افتخار به کارگردانان «می‌ریم بالاتر» و «دختر آسمان» تعلق گرفت. فانوس‌های این بخش به «بیا پایین» اثر احمد ذوالفقاری و «خوشا به حالت ای روستایی» اثر اسماعیل معنوی تعلق گرفت.


در بخش برنامه‌های تلویزیونی (گزارش خبری) لوح افتخار به اثر «ننه گلی» تعلق گرفت. لوح افتخار دوم به اثر «تجارت مرگ» اهدا شد. فانوس این بخش به گزارش «خام فروشی سنگ نعدن در چین» اهدا شد.


در بخش مستند تلویزیونی، دو لوح افتخار داده و هیچ اثری حائز دریافت فانوس نشد. لوح افتخار اول به اثر «بر فراز دانش» به تهیه کنندگی کریم مهرآبادی رسید. هم چنین لوح افتخار دوم به اثر «یمن« به تهیه کنندگی مرتضی شعبانی داده شد.


در بخش برنامه تلویزیونی، لوح افتخار به برنامه «سرچشمه» به تهیه کنندگی امیرعلی آزادی اهدا شد. همچنین فانوس این بخش به برنامه تلویزیونی «مدیرمسئول» به تهیه کنندگی سیدمحمدعلی صدری نیا داده شد.


در بخش برنامه تلویزیونی اینترنتی، لوح افتخار به برنامه «کبریت» اثر علی شیرزادیان رسید. فانوس این بخش به میلاد گودرزی برای ساخت اثر «شهرداد» رسید.


جایزه «دستکش ننه عصمت» نیز به رسول احمدزاده، قاضی جوان و فعال در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی، مادر شهید مدافع حرم نوروزی و میلاد گودرزی خبرنگار رسید.


جشنواره مردمی فیلم عمار


لوح افتخار بخش مقاله و پژوهش سینمایی به «گفتمان سازی صدا و سیما در بالکان» نوشته محسن سوهانی اهدا شد. همچنین فانوس این بخش به اثر «سیاستگذاری برای شبکه های استانی صدا و سیما به منظور ایجاد عدالت رسانه ای» نوشته ایمان مرادکهوری داده شد.


لوح افتخار بخش نقد و یادداشت سینمایی، به نوشته «نظریه های سینمایی در فیلم سرخپوست» اثر امید بی نیاز داده شد. این بخش فانوس نداشت.


در بخش فیلم نامه مستند، لوح افتخار به فیلمنامه «10 به توان 9» اثر حمیدرضا رنجبر و بابک رحیم رسید. در بخش طرح و سینابس نیز لوح افتخار به طرح «تجدید وضو» اثر وحید مهدی زاده اهدا شد.


لوح افتخار بخش فیلمنامه کوتاه به فیلمنامه «قلب» اثر احمدحیدریان رسید و لوح افتخار دوم نیز به فیلنامه «مبادله» نوشته محمد پایدار اهدا شد.


در بخش فیلمنامه بلند نیز فانوس جشنواره به فیلمنامه ماهی ها هم غرق می‌شوند نوشته مریم مغانی اعطا شد.


هیئت داوران، لوح افتخار بخش فیلم ما را به اثر «تو رو خدا به من رای بدهید» به کارگردانی «رضا رادپور» و همچنین به اثر «به خاطر خدا» به کارگردانی «حانیه محمد رضایی بیدگلی» اهدا کردند. فانوس این بخش به اثر «آموزش کالایی» به کارگردانی «معین کاج» و «قطره قطره اشک» به کارگردانی «حسین قاسم زاده» اعطا شد.


همچنین لوح افتخار بخش پویانمایی را به اثر «دره سفید» به کارگردانی «سعید گایینی» اهدا کردند.


جشنواره مردمی فیلم عمار


همچنین هیئت داوران لوح افتخار بخش کوتاه پویانمایی را به اثر «جهاد همبستگی ملی» به کارگردانی مشترک «صادق شهربانویی و سیداحمد موسویان» اهدا کردند. فانوس این بخش به اثر «راز پیرجامه بابا» به کارگردانی مشترک «حسین جمشیدی و علی تقوایی» اعطا شد.


لوح افتخار بخش بلند پویانمایی به اثر «فرمانروای آب» به کارگردانی «مجید اسماعیلی» رسید. فانوس این بخش نیز به اثر «بنیامین» به کارگردانی «محسن عنایتی» رسید.


آیین پایانی و شمیم شهادت سردار سلیمانی


اما پس از یک هفته نمایش فیلم ها در سینما فلسطین و شهرهای مختلف کشور، دهمین جشنواره با برگزرای مرایم اختامهی در شامگاه بیستم دی ماه و به میزبانی تالار اندیشه حوزه هنری به پایان رسید. این دوره از جشنواره  بیش از هرچیز تحت تاثیر شهادت سپهبد قاسم سلیمانی قرار گرفت. رویدادی که در روز جمعه سیزدهم دی ماه ودر دومین روز از برگزاری جشنواره دهم رقم خورد.


مراسم اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار


مجاورت سینما فلسطین به عنوان سالن مرکزی اکران‌های جشنواره عمار با میدان فلسطین که محل برگزاری اجتماعات مردمی است، رنگ و بوی دیگری به فضای این رویداد فرهنگی داده بود.برگزاری باشکوه شب شعر و رجزخوانی ضدآمریکایی با عنوان «انتقام سخت» که شامگاه شنبه در حاشیه جشنواره در سینما فلسطین برگزار شد، این فضای حماسی و البته حزین را تقویت کرد. نفیسه‌سادات موسوی، رضا احسان پور، میلاد عرفان پور، علی محمد مودب، پیمان طالبی و محمدمهدی سیار شاعرانی بودند که در این شب شعر سروده هایی خود را با مضمون شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و انتقام سخت از عاملان این جنایت شنیع را ارائه کردند.


در مراسم اختتامیه جمع زیادی از علاقه‌مندان سینما،مستندسازان، هنرمندان، فیلمسازان و صاحبان آثار، خانواده شهدا و مخاطبان فیلم‌های این جشنواره حضور داشتند و برگزیدگان به شرح زیر اعلام شدند:


بخش مستند رویای ایرانی


سیدامیر سیاح، محسن شاکری نژاد، محمد فدایی، سیدمجتبی قافله باشی و سیدمهدی فردحسینی هیئت داوران بخش مستند رویای ایرانی را تشکیل می‌دادند که جوایز این بخش را به شرح زیر اهدا کردند:


لوح افتخار: مستند توان دفاعی به کارگردانی علی طادی


لوح افتخار: ناجی کرونر/ مسعود کارگر


فانوس جشنواره عمار: مخترع آهنی/ محمد جواد رئیسی


بخش همت مؤمنانه:


اعضای هیئت داوران ضمن تقدیر از مستند «خودکار» به کارگردانی محمد ثقفی و اثر خاکریز پرویز به کارگردانی قدرت باقری و اثر دریاچه امید به کارگردانی فاطمه مرزبان، جوایز را به این ترتیب اهدا کردند:


لوح افتخار: بازار تزارها/ محسن مقصودی و مهدی فریدی


لوح افتخار:در کنار هم/ سید مجتبی خیام‌الحسینی


فانوس جشنواره: مجموعه مستند نور (قسمت وطن آرزوها)/مهدی فارسی


فانوس جشنواره: یکی از ما /امیر عسگری


بخش حافظه ملی:


هیئت داوران این بخش شامل یعقوب توکلی، عباس سلیمی نمین، موسی حقانی، سید ناصر هاشم‌زاده و محمدحسن روزی‌طلب ضمن تقدیر از اثر «آسوده بخواب کوروش» به کارگردانی «علی فراهانی» این نتیجه را اعلام کردند:


لوح افتخار: آن شش نفر/ محمد علی یزدان‌پرست
لوح افتخار: روایت رهبری/ مهدی نقویان
فانوس جشنواره: پدر طالقانی محمدعلی محمددوست
فانوس جشنواره: امتحان/ سجاد ریاحی


مراسم اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار


بخش پایش و پالایش اجتماعی:


این بخش از قسمت‌های پرجایزه جشنواره دهم بود و دو لوح افتخار و دو فانوس جشنواره را به خود اختصاص داد.


هیئت داوران بخش مستند پایش و پالایش اجتماعی که در ادوار گذشته جشنواره با عنوان «نقد درون گفتمانی» شناخته می‌شد، مهدی نصیری، حسن عباسی، حجت‌الاسلام محسن قنبریان، حجت‌الاسلام علی مهدیان و حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه بودند. داوران این بخش ضمن تقدیر از اثرسایکس‌پیکو به کارگردانی «علی گایینی» و اثر «این منطقه آلوده به مین است» به کارگردانی محسن نقی‌زاده برگزیدگان را بخ شرح زیر اعلام کردند:


لوح افتخار: قصه‌های همیشگی/ بابک مجیدی


لوح افتخار: رویای آجری/ داود مرادیان


فانوس جشنواره: خصوصی‌سوزی/ محسن اسلام زاده


فانوس جشنواره:سقف آرزوها/ علی سلطانی‌وش


همچنین این اثر برنده جایزه ویژه دوربین شهید قوچانی و فانوس جشنواره شد.


بخش مقاومت جهانی:


شهاب اسفندیاری، محسن برمهانی، سلیم غفوری، محمدرضا محمدی نجات و حجت الاسلام احمد رهدار هیئت داوران بخش مستند مقاومت جهانی بودند که ضمن تقدیر از اثر «نخل‌ها نمی‌میرند» به کارگردانی سید مسعود موسوی والا برگزیدگان این بخش را این‌گونه اعلام کردند:


لوح افتخار: مرثیه‌ای از انجیل/محمدهادی نعمتی


فانوس جشنواره: آقای تغییر/ مهدی تقوی


بخش مدافعان حرم:


«عبداللطیف یحیی تقی» شاعر و مداح اهل بیت اهل نُبل و الزهرا در سوریه در پیامی تصویری جوایز این بخش را اعلام کرد:


لوح افتخار:مردان زندگی/ یحیی رضایی


فانوس جشنواره: علیرضا باغشنی/ شیرینی شام


مراسم اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار


بخش مستند جنگ نرم:


این بخش سه لوح افتخار و یک فانوس داشت.هیئت داوران در بخش مستند جنگ نرم شامل مجید زین‌العابدین، حسین شاهمرادی، میثم مرادی، محمدمهدی خالقی و مجید بذرافکن، ضمن تقدیر از اثر «مادرانه» به کارگردانی «علیرضا باغشنی» برندگان این بخش را این گونه اعلام کردند:


لوح افتخار: پایان بازی/ سید حامد قاسمی و علی رهجو


این اثرهمچنین برنده جایزه «موزاییک مرگ بر آمریکا» شد که هرساله به ضدآمریکایی‌ترین اثر جشنواره اهدا می شود.


لوح افتخار: پشت کوه‌های بلند/ یزدان کیانی


لوح افتخار: محیا/ محمد عقیلی


فانوس جشنواره:باشگاه شهرت/ محمدحسن یادگاری


مراسم اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار


بخش مستند تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس:


رحیم مخدومی، سیدمحمد هاشمی، محسن صفایی و محمدصادق باطنی به عنوان اعضای هیئت داوران این بخش ضمن تقدیر از اثر«بانو و باروت» به کارگردانی «احمد احمدپور» و اثر «بیر عالم سوز» به کارگردانی «محمد طه امیری»، لوح افتخار و فانوس های این بخش را به شرح زیر اهدا کرد:


لوح افتخار: شجریان؛ از سپیده تا فریاد/ مهدی طوسی


لوح افتخار: بلتا/ سعید یوسفی


فانوس جشنواره: نبرد بیست و نهم/ مهرداد حق‌شناس


بخش مستند ملت قهرمان:


حجت‌الاسلام محمدعلی حیدری، محمد نیکدل، پیام تیرانداز و محسن یزدی به عنوان اعضای هیئت داوران این بخش، ضمن تقدیر از اثر «دیلگ» به کارگردانی مشترک عباس رفیعی و سید صفی‌الله حسینی و اثر مادر جبهه‌ها به کارگردانی «شهرام میراب اقدم» جوایز این بخش را به شرح زیر اعلام کردند:


لوح افتخار: بر اثر زلزله/ عبدالکریم شهابی


لوح افتخار: دیوارهای نخی/ عباس عمرانی بیدی


فانوس جشنواره: خاطرات موتورسیکلت/ امیرحسین نوروزی


مراسم اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار


بخش داستانی کوتاه و نیمه‌بلند :


هیئت داوران این بخش متشکل از سعید مستغاثی،محمدتقی فهیم، ابراهیم فیاض و محمدحسین نیرومند ضمن تقدیر از «هر روز» به کارگردانی «محسن مجیدپور»، اثر «فضانورد» به کارگردانی «مهدی افضل زاده» و اثر «آبی کمرنگ» به کارگردانی «محمدرضا حاجی غلامی» نتایج را این‌گونه اعلام کردند:


لوح افتخار: فکر بکر/ یوسف سبحانی


لوح افتخار: سوم ب / مرتضی راوش


فانوس جشنواره: آب هرگز نمی‌میرد /حسین دارابی


لوح افتخار بهترین بازیگر: امیرحسین عزیزی برای ایفای نقش در فیلم آبی کمرنگ و «تبسم خداپرست» برای فیلم سوم ب


لوح افتخار بهترین جلوه‌های ویژه: صالح کشوردوست» برای فیلم «ستاره زاگرس»


فانوس بهترین بازیگر: به گروه بازیگران نوجوان فیلم سیبنمایی منطقه پرواز ممنوع شامل متین پاکزاد، متین کرمانی و علیرضا اکبری اهدا شد.


بخش داستانی بلند:


هیئت داوران این بخش با تقدیر از اثر پینوکیو، عاموسردار و ریسلی به کارگردانی رضا صافی،جوایز را به شرح زیر اعلام کرد:


لوح افتخار: ستاره زاگرس به کارگردانی «پرویز شیخ طادی»


فانوس جشنواره: منطقه پرواز ممنوع به کارگردانی امیر داسارگر


در آخرین بخش اهدای جوایز، «جایزه ویژه شهید سیاح» به صدیقه سالاری اهدا شد. این بانوی معلم اولین سینمای روستایی ایران را در روستای بهمنی شهرستان میناب تأسیس کرده و از اکران کنندگان مردمی جشنواره فیلم عمار است.


همچنین بخشی از آیین اختتامیه دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار به تقدیر از محمدرضا سرشار نویسنده پیشکسوت ادبیات کودک و نوجوان و منتقد و پژوهشگر ادبی اختصاص داشت.


مراسم اختتامیه جشنواره مردمی فیلم عمار


 جشنواره‌ای با خطوط تمایز روشن


جشنواره سینمایی عمار چه از لحاظ شکل برگزاری و چه از حیث محتوای آثار خطوط تمایز روشنی با جشنواره‌های مرسوم دارد. یکی از مهم‌ترین خطوط تمایز این جشنواره شبکه گسترده اکران‌های مردمی و تنوع قالب‌های تولید محتوای چند رسانه‌ای است. از سوی دیگر پیوست‌های علمی و فرهنگ جشنواره در قالب برگزاری نشست‌های تخصصی نیز بر غنای علمی این رویداد فرهنگی افزوده است.


نشست تخصصی با موضوع «سینمای منتقد امیدوار» با حضور حسن رحیم‌پور ازغدی و نشست «سازمان صداوسیما آنچه هست و آنچه باید باشد» با سخنرانی دکتر مجید شاه حسینی در کنار چندین نشست تخصصی و تبادل تجربه فضای بسیار مناسبی برای آموزش مستقیم و غیرمستقیم فیلمسازان جوان و ‌علاقه‌مندان به رشته های مختلف مرتبط با سینما و تولید محتوا چند رسانه‌ای فراهم آورد.


آخرین روز از جشنواره مردمی فیلم عمار


تعیین بخش‌هایی همچون «حافظه ملی» که به تاریخ معاصر ایران می‌پردازد، «رویای ایرانی» که روایت پیشرفت‌های فناورانه در عرصه‌های مختلف است، همت مومنانه که به شرح فداکار و پشتکار هموطنان در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است و در نهایت «ملت قهرمان» که خلاء فقدان قهرمان کشور را جبران می‌کند از جمله بخش‌های جشنواره دهم بود که در روزهای برگزاری نیز با استقبال مخاطبان مواجه شد.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب