دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1398 - 00:05
در گزارش آنا بخوانید؛

صف‌آرایی چهره‌های سرشناس اصولگرا و اصلاح‌طلب/ چه افرادی در انتخابات مجلس سرلیست می‌شوند؟

ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی در حالی به پایان رسید که به نظر می‌رسد رقابت اصلی در انتخابات دوم اسفند بین اصولگرایان نزدیک به قالیباف و جبهه پایداری با اصلاح‌طلبان نزدیک به رئیس دولت اصلاحات است.
کد خبر : 449053
photo_2019-12-08_16-08-01.jpg

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آوردگاه ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی دیروز ساعت 18 به پایان رسید و افراد از جناح‌های مختلف برای رسیدن به کرسی سبز بهارستان ثبت نام کردند.


وزارت کشور اعلام کرد بیش از 16 هزار نفر در انتخابات مجلس ثبت نام کرده‌اند. استان‌های تهران با 3 هزار و 138 نفر، اصفهان با هزار و 100 نفر، خراسان‌رضوی با ۹۸۰ نفر، خوزستان با ۸۰۰ نفر و فارس با ۷۳۹ نفر به‌ترتیب بیشترین داوطلب در سراسر کشور را داشته‌اند.


بر همین اساس؛ ۳۷ درصد از داوطلبان زیر ۴۰ سال سن دارند و ۲۶ درصد داوطلبان، ایثارگر، چهار درصد دارای سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی و ۲۳ درصد هم در گذشته حداقل یک‌بار داوطلب نمایندگی بهارستان بوده‌اند.


از سوی دیگر، آرایش انتخاباتی مجلس یازدهم با پایان ثبت نام داوطلبان سرشناس مشخص‌‌تر شده است. اصولگرایان یک سالی است برای انتخابات مجلس دست به‌کار شده‌اند و برای ثبت نام در انتخابات بهارستان یازدهم حضورشان بسیار پررنگ است.


اصولگرایان سه دسته؛ مجلس نو، پایداری و وزرای دولت احمدی‌نژاد


البته ترکیب اصولگرایان این بار در انتخابات مجلس شورای اسلامی به سه دسته تقسیم می‌شود. دسته‌ اول افراد نزدیک به محمدباقر قالیباف که «طرح مجلس نو» را کلید زده‌اند. گروه دوم از اصولگرایان راست سنتی  و دسته سوم وزرای دولت احمدی‌نژاد و افراد نزدیک به جبهه پایداری هستند.


به نظر می‌رسد با ترکیب ثبت نام انتخاباتی این جریان، اصولگرایان به دو فهرست جداگانه ولی مشترک در انتخابات دست پیدا کنند. فهرستی شامل افراد نزدیک به قالیباف و برخی از اصولگرایان و دسته دیگر لیست جبهه پایداری و وزرای سابق احمدی‌نژاد.


مهم‌ترین چهره‌هایی که از جریان اصولگرا در انتخابات مجلس شرکت کردند؛ شامل محمدباقر قالیباف، سید مصطفی میرسلیم، علیرضا زاکانی، حسین مظفر، الیاس نادران، محسن پیرهادی، سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان، سید محمد حسینی، وزیر ارشاد دولت دهم، غلامرضا مصباحی‌مقدم، عبدالحسین روح‌الامینی، محمدمهدی زاهدی، محمدرضا پورابراهیمی، سید حسین نقوی‌حسینی، حمیدرضا حاجی‌بابایی و مهدی امیرآبادی‌ فراهانی، زهره الهیان، سید محمود نبویان، زهره الهیان، محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات دولت نهم، طریقت منفرد، وزیر بهداشت دولت دهم، علی خضریان، فاطمه واعظ جوادی، مجتبی رحماندوست، سید محمدجواد ابطحی، احدیان فرد، نزدیک به قالیباف، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم، فاطمه آلیا،  سید شمس‌الدین حسینی، وزیر اسبق اقتصاد، وحید یامین‌پور، سید علی نیکزاد وزیر راه دولت دهم، رضا تقی‌پور وزیر اسبق ارتباطات، محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان در دولت دوم احمدی‌نژاد، صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم، بیژن نوباوه، نماینده سابق مجلس، محمدصادق کوشکی، ابوالفضل ظهره‌وند، سفیر پیشین ایران در ایتالیا، حجت‌الاسلام حمید رسایی، قاسم روانبخش، فریدون عباسی، پروین احمدی نژاد و میرتاج‌الدینی هستند.


این اسامی نشان می‌دهد که منتقدان دولت دست برتر برای رسیدن به کرسی بهارستان را دارند. آنها در روزهای نخست تا ششم ثبت نام انتخابات مجلس زودتر به وزارت کشور و فرمانداری‌ها رفتند و مراکز ثبت نام انتخابات در قبضه آنها بود. می‌توان به‌جرئت گفت تا 6 روز اول ثبت نام انتخابات مجلس اصلاح‌طلبان شناسنامه‌دار ثبت نام نکرده بود و وزارت کشور در تسخیر  وزرای  دولت احمدی‌نژاد بود.


ایده اصلی اصولگرایان در انتخابات کنترل اقتصادی دولت و بهبود معیشت مردم است. قالیباف تنها چند ساعت قبل از ورود به وزارت کشور در دانشگاه علامه تهران حملات تندی نسبت به روحانی و عملکرد اقتصادی او کرد. شهردار اسبق تهران به دانشجویان گفت که مجلس نو باید ایجاد شود تا با آن بی‌تحرکی دولت گرفته شود. او همچنین اعلام کرد که کلید روحانی برای حل مشکلات کشور قلابی بوده است.


تهران توسط اصولگرایان فتح می‌شود؟


بنابراین با این روند ثبت نام پیش‌بینی می‌شود، قالیباف سرلیست اصولگرایان در تهران شده و سرلیستی دوم هم به حجت‌الاسلام آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری برسد. البته مشترکاتی هم بین آنها وجود دارد؛ به همین دلیل فتح تهران توسط جریان منتقد دولت دور از دسترس نیست و اگر مرغ سعادت بر شانه اصولگرایان بنشیند، باید قالیباف را رئیس مجلس بعدی دانست.


جریان سیاسی دوم حاضر در انتخابات مربوط به اصلاح‌طلبان است. آنها در 5 روز اول هیچ ثبت نام بزرگی انجام ندادند و به جز علی مطهری و چند نفر از نمایندگان فعلی تهران در مجلس گزینه آشنایی نداشتند. تا اینکه ساعت 2 عصر شنبه الیاس حضرتی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و قائم مقام حزب اعتماد ملی به ساختمان وزارت کشور رفت و خبر داد که بزرگان اصلاحات از جمله رئیس دولت اصلاحات دستور داده که‌ آنها با تمام توان در انتخابات ثبت نام کنند.


اصلاح‌طلبان هم دقیقه 90 آمدند


علی شکوری‌راد، دبیرکل و آذر منصوری، قائم‌مقام حزب اتحاد ملت، ابراهیم اصغرزاده، دبیرکل انجمن اسلامی مهندسان، جواد امام، شهیندخت مولاوردی، معاون سابق رئیس‌جمهور، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس و حسین نقاشی، عضو شورای مرکزی اتحاد ملت، الیاس حضرتی، مافی، وکیلی، صوفی،  محمدرضا خباز، داوود محمدی، مهدی شیخ، هادی غفاری، نماینده ادوار مجلس و مصطفی کواکبیان، سهيلا جلودارزاده، فريده اولاد قباد، فاطمه سعيدی، طيبه سياوشی و فاطمه ذوالقدر، سید حسن موسوی تبریزی، قاسم میرزایی نکو، احمد نقیب‌زاده، علی افشانی، حجت‌الاسلام مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز،  فاطمه راکعی، ابراهیم اصغرزاده، سمیع‌الله حسینی مکارم و جواد امام، مدیرعامل بنیاد باران مهم‌ترین افراد جناح اصلاح‌طلب بودند و در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند.


با نگاهی به روند چینش افراد ثبت نام کننده در انتخابات مجلس به این نتیجه می‌توان رسید که در انتخابات آینده به شرط احراز صلاحیت مجید انصاری یا مولاوردی، سرلیست این جریان یکی از این دو نفر باشد. البته اصلاح‌طلبان زیادی هم در سراسر کشور برای حضور از شهرستان‌های مختلف ثبت نام کرده‌اند، ولی لیست اصلاحات در تهران به احتمال بسیار زیاد با سرلیستی مجید انصاری، معاون سابق رئیس‌جمهور بسته می‌شود. نکته قابل توجه در این دوره از انتخابات عدم ثبت نام عارف، رئیس فراکسیون امید بود.


اصلاح‌طلبان به دلیل حمایت از دولت روحانی در 6 سال گذشته در موضع انفعالی قرار دارند و سعی می‌کنند حساب خودشان را از دولت روحانی جدا کنند. بر همین اساس؛ آنها انتقادهای بسیار تندی از سهمیه‌بندی بنزین داشتند و بارها از قصدشان برای عبور از روحانی خبر داده‌اند.


البته سرلیست احتمالی آنها یعنی مجید انصاری که به احتمال زیاد توسط شورای نگهبان احراز صلاحیت می‌شود کارنامه آشنایی در بین اصلاح‌طلبان و سیاست کشور دارد.


خط فکری مجید انصاری بسیار نزدیک به خاتمی و هاشمی رفسنجانی است. او دبیر اجرایی تشکل سیاسی اصلاح‌طلب مجمع روحانیون مبارز و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. انصاری معاون پارلمانی سابق و معاون حقوقی سابق روحانی بود. علت اصلی اصلاح‌طلبان برای سرلیستی انصاری چند دلیل زیر است: ابتدا اینکه شانس او برای تأیید صلاحیت بالاست و از طرفی دیگر سابقه حضور در مجلس و نهادهای قانون‌گذاری و دولت را دارد. انصاری سابقه 16 ساله‌ای از حضور در مجلس را در کارنامه خود دارد.


البته برخی از اصلاح‌طلبان رادیکال و دارای سوابق کیفری هم در انتخابات شرکت کرده‌اند که تأیید صلاحیت آنها به دلیل پرونده قضائی تقریباً صفر است و بیشتر برای هزینه‌سازی وارد روند ثبت نام انتخابات شده‌اند.


طیف مستقل و دولت خاموش شدند


طیف سومی هم در انتخابات مجلس ثبت نام کرده‌اند که عده آنها بسیار اندک است. برخی از چهره‌های مستقل در انتخابات مجلس شورای اسلامی هم ثبت نام کردند. افرادی نزدیک به علی لاریجانی مانند احمدی‌لاشکی، بهروز نعمتی، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه و ... هم برای حضور در پارلمان سبز ثبت نام کردند که به نظر می‌رسد شانس زیادی برای حضور در مجلس بعدی نخواهند داشت. افراد نزدیک به دولت هم تقریباً حضور جدی نداشتند.


صف‌آرایی انتخاباتی دوم اسفند نشان می‌دهد که رقابت اصلی بین جریان نواصولگرایی، پایداری و وزرای سابق احمدی‌نژاد از یک طرف و طیف اصلاح‌طلب نزدیک به خاتمی، حزب اعتماد ملی و اتحاد ملت از سوی دیگر است و باید دید مردم در دوم اسفند به کدام گرایش رأی می‌دهند.


گزارش از محمدعلی حسن‌نیا


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
مهدی قدیمی مقدم بردر
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۲
۰
با سلام و احترام
این مدل معرفی کاندیداهای مجلس شورای اسلامی را قوه قضائیه باید مصداق تخلف انتخاباتی قلمداد کند که هم کاندیدا دارای قدرت رسانه ای بیشتر دیده میشود و هم اینکه دیگران را نمیبینند و مجدد به دنبال مطرح کردن همان مدیرانی هستید که چهل سال است برای این مردم و ملت کاری انجام که ندادند بلکه وکیل الدوله بودند در هر پستی جا گرفتند بجای وکیل الرعایا بودن دائم به فکر خالی کردن سفره مردم به نفع دولت اقدام کردند ، لذا بدین وصیله به عنوان یک شهروند موضع اینگونه رسانه ها را بسیار نکوهش کرده و تقاضای انتشار این مطلب را از شما رسانه محترم خواستارم تا که مردم بدانند و آگاه باشند هستند کاندیداهایی که لابی بازی و بازی با افکار عمومی نمیدانند ولی خالصانه آمدند تا برای مردم و کشور کار کنند هستند کاندیدایی که پست دولتی نداشتند ولی کوله باری از بازی روزگار را میدانند و تجربه دارند در عین جوان بودند میتوانند تحول ایجاد کنند ، چرا که یکسال در دانشگاه بازار بودن برابر است با سی سال کارمند دولت بودند رسانه محترم گرچه احتمال انتشار این متن را صفر میدانم و میدانم وقتی اینگونه مطلب منتشر میکنید تاب و توان شنیدن نظر اینگونه را ندارید ولی نوشتم شاید به این قلم دست کم چهار تا خبر نکار نگرششان به رسانه و آینده کشور و مردم تغییر کند آیا خود شما معیشت و زندگیت تعمین است که این تصاویر را بالا برده اید ؟؟ چه کار مثبتی در زندگی این افراد است که در زندگی خود شما اثر مثبت گذاشته باشد ؟؟ آیا واقعا تصمیم دارید باز هم برای سالیان آینده کشور را به شیوه گذشته مدیریت کنند ؟؟ لطفا کمی عزت نفس و کرامت انسانی و عدالت فردی و همت مردانه داشته باشید و پشت مردم قرار بگیرید یک روزی مردم و جوانان از پشت پرده کارهای رسانه با خبر میشوند و بعد جایی در تاریخ ندارید . ایرانی آباد و سرافراز آرزوی ماست . مهدی قدیمی مقدم بردر
گوشتیران
قالیشویی ادیب