دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1398 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

افتتاح لانه جاسوسی آمریکا در غزه تحت پوشش بیمارستان / وقتی واشنگتن برای مجروحان فلسطینی اشک تمساح می‌ریزد!

برای نخستین‌بار در نوار غزه یک بیمارستان صحرایی متعلق به آمریکا افتتاح شد و این در حالی است که مسئولان فلسطینی به ویژه حماس آن را در راستای معامله قرن و به نوعی ابزار جاسوسی واشنگتن در منطقه عنوان می‌کنند.
کد خبر : 447779
580.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: منابع صهیونیست خبر دادند که برای نخستین‌بار در نوار غزه یک بیمارستان صحرایی متعلق به آمریکا افتتاح شد و انتظار می‌رود از ماه آینده میلادی پذیرای مجروحان فلسطینی باشد. به ادعای این منابع، افتتاح بیمارستان صحرایی در چارچوب توافق آتش‌بس میان گردان‌های مقاومت و گروه‌های فعال در نوار غزه با رژیم صهیونیستی به دست آمده است که مصر و سازمان ملل متحد بر آن نظارت داشته‌اند. همچنین منابع مالی این مجموعه به‌وسیله دولت قطر و مؤسسه خصوصی «Friend Ships» آمریکا تأمین می‌شود.





نمایی از بیمارستان صحرایی آمریکا در غزه


نباید از نظر دور داشت که حضور مأموران آمریکایی‌ در خارج از مرزهای این کشور چه در حوزه‌های سیاسی یا غیر سیاسی سیاسی تلقی می‌شود و در سال‌های اخیر موارد بی‌شماری از تلاش واشنگتن برای نفوذ در کشورهای منطقه تحت پوشش امور عام‌المنفعه، خدماتی و درمانی مشاهده شده است که تشکیل گروه‌های جاسوسی موسوم به کلاه سفیدها در سوریه از آن‌ جمله است.


آنها همچنین با در دست گرفتن تأمین مالی بخش اعظمی از هزینه‌های «آژانس امدادی ویژه آوارگان فلسطینی» (آنروا) که به‌وسیله سازمان ملل متحد تأسیس شده بود، توانستند نبض این مؤسسه خیریه را در سرزمین‌های اشغالی برعهده بگیرند و نتیجه اتکای به بودجه آمریکا همان شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در زمان مخالفت فلسطینیان با طرح معامله قرن، از محدودیت و سپس قطع کمک‌های مالی به آنروا خبر داد؛ موضوعی که باعث شد این مؤسسه وابسته به سازمان ملل متحد در عمل کارایی خود را در درمان و حمایت از مجروحان فلسطینی از دست بدهد.


آنروا


آمریکا بودجه آژانس رسیدگی به امور آوارگان فلسطینی را قطع کرده است


باسم نعيم، رئیس شورای روابط بین‌الملل فلسطین بی‌توجه به تجربه‌ای که فلسطینیان از بدعهدی آمریکایی‌ها داشتند، درباره تأسیس این بیمارستان صحرایی گفت: این بیمارستان با هدف درمان بیماران و کمک به بخش بهداشت و درمان نوار غزه که در محاصره قرار دارد، تأسیس شده است و تأسیس آن هیچ بُعد سیاسی یا امنیتی ندارد.


نکته مشکوک و قابل تأمل دیگر درباره بیمارستان صحرایی آمریکا در موقعیت مکانی آن است که نزدیک دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قرار دارد. در حالی که مسئولیت حفظ امنیت نوار غزه برعهده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) است، بیمارستان در محدوده نوار غزه ولی با مأموریت حفظ امنیت نیروهای صهیونیست تأسیس شده و آنها حتی نپذیرفته‌اند وزارت کشور فلسطین مسئولیت حفظ امنیت محدوده بیمارستان را برعهده بگیرد. تنها لطفی که آمریکا و رژیم صهیونیستی به فلسطینیان کرده‌اند، این است که اجازه داده‌اند وزارت بهداشت فلسطینی هماهنگی انتقال بیماران و مجروحان را به این بیمارستان انجام دهد. به عبارت دیگر اگر بیمار یا مجروح فلسطینی به هر علتی در این بیمارستان فوت کند یا کشته شود، مسئولیت آن با وزارت بهداشت فلسطین است !


فضای جاسوسی حاکم بر بیمارستان


در روزهای اخیر تصاویر و فیلم‌هایی از داخل و محیط اطراف بیمارستان صحرایی آمریکا منتشر شده است که نشان می‌دهد کادر پزشکی (بخوانید جاسوسان آمریکایی) در حال تجهیز آنجا در منطقه نزدیک دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی و گذرگاه بیت‌حانون هستند که در کنترل این رژیم قرار دارد. این تجهیزات در هفته‌های اخیر به‌تدریج از گذرگاه تجاری کرم ابوسالم واقع در جنوب شرقی نوار غزه وارد منطقه شد و بخشی از تیم مهندسی آمریکا هفته گذشته به‌طور مستقیم فعالیت خود را در بیمارستان آغاز کردند. نکته قابل توجه در تجهیز بیمارستان نصب ادواتی شبیه دستگاه شنود و دوربین‌های مداربسته در برخی اتاق‌های ویژه بود که اطلاعات خاصی درباره فعالیت و نحوه کارکرد آن در دست نیست.



آمریکایی‌ها در حال تجهیز لانه جاسوسی خود در غزه


ایاد البزم، سخنگوی وزارت کشور فلسطین با در کنترل خواندن وضعیت موجود بیمارستان گفت: همه امکانات و ظرفیت‌های مؤسسات و شرکت‌های پیمانکاری فعال در بیمارستان صحرایی زیر نظر دستگاه امنیتی فلسطین قرار دارد. وی در ادامه اظهارات رئیس شورای روابط بین‌الملل فلسطین مدعی شد که آمریکایی‌ها با هدف ارائه خدمات پزشکی به فلسطینیان وارد منطقه شده‌اند و تلاش می‌کنند به مردم فلسطین در رفع نیازهایشان خدمت کنند.


واکنش قابل تأمل حماس


حازم قاسم، سخنگوی حماس از منظر دیگری به افتتاح «لانه جاسوسی آمریکا در نوار غزه» واکنش نشان داد و تن دادن به توافق بر سر وجود چنین تشکیلاتی را در شمال غزه ناشی از اهمال‌ تشکیلات خودگردان خواند و گفت: ما تصمیم به توافق با اسرائیل را در اوضاعی اتخاذ کردیم که در محاصره قرار داریم و این موضوع به‌طور گسترده بر اوضاع بهداشتی نوار غزه تأثیر گذاشته است. تشکیلات خودگردان در کرانه باختری رود اردن به دلیل سیاست‌های تل‌آویو نسبت به وضعیت فلسطینیان اهمال کرده است.


وی افزود: به دلیل اوضاع انسانی غزه باید دو گزینه را انتخاب می‌کردیم؛ یا از طرف‌های اعطاکننده بخواهیم تا دارو و ملزومات پزشکی وارد کنند یا اینکه موافقت خود را با افتتاح بیمارستان صحرایی با اهداف انسان‌دوستانه اعلام می کردیم که این موضوع مورد توافق همه گروه‌های فلسطینی بود.


حازم قاسم


حازم قاسم، سخنگوی حماس


قاسم فعالیت‌های بیمارستان صحرایی را در هماهنگی با وزارت بهداشت غزه عنوان کرد و گفت که دستگاه امنیتی مسئولیت کامل حفظ امنیت بیماران و مجروحان را برعهده دارد.


تشکیلات خودگردان از مخالفت تا موافقت


موضع‌گیری تشکیلات خودگردان در قبال افتتاح بیمارستان صحرایی که به تعبیری لانه جاسوسی آمریکا در شمال غزه محسوب می‌شود، تردیدها را نسبت به نقش دولت فلسطین در نفوذ آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در منطقه افزایش داده است. آنها نخستین‌بار سه ماه پیش احداث بیمارستان صحرایی را با این عنوان که ناقض حق حاکمیت فلسطین، منافع ملی و حقوق ملت فلسطین است، رد کرده بودند. تشکیلات خودگردان همان زمان اعلام کرده بود که اقدام آمریکایی‌ها  گامی در راستای منافع دشمن صهیونیستی و با هدف منحرف کردن آرمان فلسطین و تجزیه بخش‌های مختلف آن است. دولت فلسطین همچنین عنوان کرد که واشنگتن با این اقدام خود قصد دارد یک شبه‌دولت را در نوار غزه ایجاد و به این‌وسیله تاریخ و حقوق فلسطینیان را نابود کند.


نکته قابل توجه این است که وزارت بهداشت فلسطین که مکلف به حفظ امنیت مجروحان و بیماران و هماهنگی با طرف‌های ذی‌ربط بیمارستان آمریکا شده، به انتقاد از حماس پرداخته و آنها را به سیاسی‌کاری متهم کرده است. در حالی که آمریکا با قطع بودجه آنروا (که یک نهاد خدمت‌رسان اجتماعی است) سیاسی بودن فعالیت‌هایش را در سرزمین‌های اشغالی اثبات کرده، این وزارتخانه اقدام آمریکا را در احداث بیمارستان صحرایی انسانی و غیر سیاسی توصیف می‌کند و در توجیه موضع‌گیری خود می‌گوید: مگر آمریکا می‌تواند حمایت‌های خود را از بیمارستان‌های قدس اشغالی قطع و جان بیماران فلسطینی را در نوار غزه تهدید کند؟! وزارت بهداشت فلسطین همچنین مردم این کشور را حامی احداث بیمارستان صحرایی عنوان می‌کند.


مخالفت وزیر بهداشت فلسطین با حضور جاسوسان آمریکا در غزه


نکته‌ای که بر ابهام موضع‌گیری وزارت بهداشت غزه می‌افزاید، اظهارات روز شنبه «می کیله»، وزیر بهداشت است که عنوان کرد احداث بیمارستان صحرایی با این وزارتخانه هماهنگ نشده است! وی با انتقاد از احداث بیمارستان صحرایی آمریکا گفت: این بیمارستان مشکوک به فعالیت سیاسی و اقداماتش یک علامت سؤال بزرگ است و در راستای معامله قرن به‌شمار می‌رود که کل ملت فلسطین آن را رد کرده‌اند.


وزیر بهداشت غزه افزود: اگر سیاستمداران آمریکایی می‌خواهند به مردم فلسطین کمک کنند باید جنگ در نوار غزه پایان یابد و از آژانس کمک به آوارگان فلسطینی (آنروا) حمایت کنند؛ همان سازمانی که چندی پیش حمایت‌های مالی خود را از آن قطع کرده بودند.


اظهارات متناقض تشکیلات خودگردان و رد و تأیید اقدام آمریکایی‌ها که مسلماً با حمایت اطلاعاتی رژیم صهیونیستی همراه است، تردیدها را درباره ماهیت تأسیس بیمارستان در شمال غزه افزایش می‌دهد؛ مکانی که می‌تواند محلی برای شستشوی مغزی فلسطینیان، استنطاق و بهره‌کشی اطلاعاتی از مردم منطقه و اقدامات جاسوسی دیگر باشد.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Azerbaijan
دوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷
۰
لعنت بر آمریکا
گوشتیران
قالیشویی ادیب