ارز 4200 تومانی دولت مبنای علمی نداشت/ شورای هماهنگی اقتصادی جایگزین مجلس نمیشود
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی در نشست خبری امروز رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح امروز در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد، اظهار کرد: «مجلس از همان ابتدا اعلام کرد که توزیع ارز چهار هزار و 200 تومانی دولت مبنای علمی ندارد».
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره شأن و جایگاه بهارستان در 12 سال گذشته و انتقاد برخی از نمایندگان به تصمیمهایی شورای هماهنگی سران قوا، گفت: «اینکه نهادی در رأس امور است و در تمام کارهای کشور دخالت کند، امری درست نیست؛ همانطور که رهبر انقلاب هم در قانون اساسی نفر اول کشور هستند، ولی در تمام کارهای کشور ورود نمیکنند».
وی با بیان اینکه رئیسجمهور دقت میکند در شوراهای دیگر مربوط به دولت قانونگذاری نشود، اضافه کرد: «برداشت من این است که مجلس دهم تنوع افکار زیادی داشت و همین کمک میکند که آرای مردم در بهارستان گفته شود».
لاریجانی با اشاره به بررسی برخی پروندهها در هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعلام کرد: «سازوکار هیئت نظارت در مجمع بیشتر نظارتی است، ولی در یکسال اخیر کمی اختیارات آن تغییر کرده و این بیعیب هم نیست».
شورای هماهنگی اقتصادی جایگزینی برای مجلس نیست
وی درباره شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، گفت: «سازوکار شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا موقتی است، ولی یک جاهایی ضرورت دارد که این شورا برای موضوعاتی مهم سریع ورود کند؛ اما این شورا جایگزین مجلس نمیشود».
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح ساختار بودجه تصریح کرد: «مجلس کمتر از 5 درصد بودجه دولت را در پنج سال اخیر تغییر داده است، ولی اصلاح ساختار کار بسیار لازمی است و دولت باید لایحهای ارائه دهد تا بودجه منطقی وارد بهارستان شود».
وی تأکید کرد: «طرحی بود که بودجه دو ساله تدوین شود که مغایر با قانون اساسی بود؛ بنابراین برخی قانونها الزامات قانون اساسی دارند که نمیشود در مجلس آن را تصویب کرد».
نظارت بر قیمت کالاها راحت نیست
لاریجانی در پاسخ به سؤالی مبنی اینکه ابزارهای نظارتی مجلس برای گران نشدن قیمت کالاها بعد از سهمیهبندی بنزین، یادآور شد: «کمیسیونهای مختلف مجلس با مسئولان و وزارتخانههای ذیربط جلساتی برگزار کرده و میکنند؛ البته این موضوع مستمر بوده و کار راحتی هم نیست».
وی عنوان کرد: «فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیشنهادی به دولت برای کمک گرفتن از بسیج در نظارت بر قیمت کالاها ارائه کرد که موضوع بسیار خوبی است که باید استقبال شود».
توزیع یارانهها ناعادلانه است
رئیس قوه مققنه ادامه داد: «حجمی زیادی از یارانههای که پرداخت میشود، کاملاً بهصورت ناعادلانه است؛ از طرفی دیگر ایران در سال 2015 دولت بیش از 47 میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت کرده که مشکلات زیادی برای کشور ایجاد میکند».
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد افزایش و سهمیهبندی بنزین در شورای عالی هماهنگی اقتصادی توسط دولت ارائه شد، خاطرنشان کرد: «این موضوع در مجلس مطرح بود و نتیجه این شد که سهم هر خانوار ایرانی از یارانه بنزین 57 میلیون تومان است که نشان میدهد توزیع یارانه بنزین غیرعادلانه بود».
سؤال رمانتیک از لاریجانی و پاسخ صدرایی او
لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه شما نسبت به زمان ریاست صدا و سیما چه تغییری کردهاید، تشریح کرد: «این سؤال شما بیشتر رمانتیک است. اگر به حرکت جوهریی صدرایی معتقد باشید متوجه خواهید شد که انسانها دائم تغییر میکنند».
وی درباره تخریب مجلس گفت: «تخریب کردن مجلس تخریب کلیت ملت است و ممکن است در فصل انتخابات هیجانات سیاسی افزایش پیدا کند، اما اگر این هیجانات براساس صدق و مروت باشد خوب است ولی اگر بر این اساس نباشد دیوار کجی است که میتواند بر سر مردم فرود آید».
رئیس مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: «کسانی که دروغ، افترا و تحقیر خدمات نمایندگان ملت قصد فضاسازی دارند دلسوز ملت نیستند و وقتی ما با دشمن بدسگالی که دنبال تخریب و مسئلهسازی در کشور هستند، خیلی باید به جایگاه مجلس توجه کنیم».
وی درباره عملکرد مجلس در بُعد نظارتی گفت: «165 سوال از وزرا در موضوعات مختلف در صحن مجلس قرائت شده است. همچنین یک بار سوال از رئیسجمهور طرح شده است».
لاریجانی به قرائت 6 مورد تحقیق و تفحص در مجلس دهم اشاره کرد و گفت: «صندوق ذخیره فرهنگیان، سازمان تأمین اجتماعی، قانون هدفمندی یارانهها از جمله این موارد است».
واکنش لاریجانی به حوادث عراق
وی درباره تحولات عراق به خبرنگار شبکه خبری الجزیره اعلام کرد: «با حضور آیتالله سیستانی در عراق ما هیچ نگرانی نداریم؛ ایشان به تمام اوضاع عراق با تدبیر واقف هستند؛ ما از نظر کلی عراق را متحد ایران میدانیم و هیچ مشکلی در این کشور نمیبینیم».
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه قصد نداشتم در مجلس دهم هم شرکت کنم، خاطرنشان کرد: «اینبار هم برخی از بزرگان نامه نوشتند که در انتخابات مجلس حضور پیدا کنم ولی من آقایان را قانع کردم 12 سال حضور در مجلس کافی است و این تصمیم لحظهای نیست».
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره عدم اطلاع رئیسجمهور از زمان سهمیهبندی بنزین، اشاره کرد: «این مسئله در جلسه سران قوا مطرح شد و رهبری موافقت فرمودند؛ البته من از زمان سهمیهبندی بنزین مطلع بودم و پنجشنبه با وزیر کشور جلسه داشتم و گفتند که چند روز آینده قیمت بنزین افزایش مییابد و سران قوا بیشتر تصمیم گرفتند که تمام منابع به مردم اختصاص یابد».
برنامهای برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری ندارم
لاریجانی درباره پاسخ به سؤالی درباره اینکه برای ریاستجمهوری آماده میشوید، اعلام کرد: «من برنامهای برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری ندارم.
وی درباره اینکه چرا علی رغم اینکه برخی نمایندگان اذعان دارند برخی کاندیداها هزینه نجومی میکنند چرا مجلس دهم قانونی در اینباره تصویب نکرد و اهتمامی هم در این زمینه نداشت، گفت: «ما هم راجع به کیفیت انتخابات که استانی بشود و هم برای شفافیت مالی قانون تصویب کردیم اما شورای نگهبان ایراداتی گرفت».
عضو شورای هماهنگی سران قوا افزود: «بحث استانی شدن انتخابات در هر سه دوره مجلس مطرح بود. انتخابات استانی بصورت تناسبی بود تا افرادی که تفکرات عمیقتری دارند حضور پیدا کنند. من یک سال پیش با آیتالله جنتی صحبت کردم و آقای دهقان که عضو حقوقدان شورا شدند نیز پیگیری این مسئله بودند و من هم جلساتی با اعضای شورای نگهیان داشتم. بنا شد در قانون انتخابات تجدیدنظر کنیم تا هم نقش احزاب و گروهها مشخص شود و همچنین کاندیداها شفافیت مالی داشته باشد اما وقتی تصمیمگیری در مجلس شد و مجلس هم رای داد، در شورای نگهبان به استانی شدن ایراد گرفتند».
رئیس مجلس با بیان اینکه مجلس کارش را انجام داد و باید از شورای نگهبان پرسید که چرا این کار را به تعویق انداختند، اظهار کرد: « یک ماه هم تصویب آن در مجلس طول کشید. من فکر میکنم برای این انتخابات نمیشود کاری کرد مگر اینکه دوباره در سطح ملی فکرهایی کرد».
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/