دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1398 - 10:22
عرف در نشست خبری:

مدارک اولیه نامزدهای انتخابات مجلس توسط وزارت کشور بررسی می‌شود

رئیس ستاد انتخابات کشور از بررسی مدارک اولیه نامزدهای انتخابات مجلس توسط وزارت کشور برای ورود به فرآیند انتخابات مجلس خبر داد.
کد خبر : 447479
_ALI1312.jpg

به گزارش خبرگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور صبح امروز در نشست خبری آغاز انتخابات مجلس شورای اسلامی و میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری، اظهار کرد: از فردا زنگ انتخابات دهم آذر در وزارت کشور به صدا در می‌آید.


وی با اشاره به اینکه نزدیک به 2 هزار نفر از فرمانداران و بخشداران سراسر کشور آموزش دیده‌اند، افزود: انتخابات مجلس خبرگان رهبری در 5 حوزه‌های انتخابیه برگزار می‌شود که وزیر کشور فردا دستور آغاز ثبت‌نام آنها را صادر می‌کند.


معاون وزیر کشور در پاسخ به سؤالی درباره اینکه چه افرادی حایز شرایط برای شرکت در انتخابات هستند، خاطرنشان کرد: در وزارت کشور مرحله‌ای پیشبینی شده تا مدارک اولیه برای ثبت‌نام توسط نامزدها بررسی شود و بعد در فرآیند انتخابات حاضر شوند.


عرف با بیان اینکه فرمانداران کل کشور تا پایان آبان اسامی حدود هفت هزار نفر از افرادی که  احتمال حضورشان در انتخابات مجلس زیاد است، برای وزارت کشور ارسال کرده‌اند، درباره گرایش سیاسی این افراد عنوان کرد: از این تعداد 26 درصد اصلاح‌طلب،33 درصد اصولگرا و 40 درصد مستقل است.


وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه در هفته‌های اخیر شاهد تبادل گفتگوهای میان شورای نگهبان و دولت درباره تأیید صلاحیت‌ها هستیم، گفت: با شورای نگهبان جلسات مختلفی داریم؛ قاعدتاً همگی در یک نکته اتفاق نظر داریم و آن رعایت مرّ قانون در انتخابات پیش روست. توصیه وزارت کشور در جلسات با شورای نگهبان این بود که با توجه به شرایط خاص کشور درباره احراز صلاحیت‌ها با نگاه انبساطی وارد شویم؛ مبنای قانون برای احراز صلاحیت‌ها استعلام از چهار مرجع قانونی و امنیتی در کشور است.


رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به تراکم حضور ثبت‌نام‌کنندگان برای انتخابات مجلس در حوزه‌های مزبور تصریح کرد: طبق تجربه‌ای که از دوره‌های قبل داشتیم تعدادی از داوطلبان ثبت‌نام خود را برای روزهای آخر می‌گذارند.


وی تأکید کرد: توصیه کلی وزارت کشور این است که کسانی که مدارک و شرایط لازم را برای حضور در انتخابات مجلس ندارند، به ستادهای انتخابات نیایند.


معاون سیاسی وزیر کشور اعلام کرد: 280 حوزه انتخابی در کشور برای انتخاب 290 نماینده مجلس وجود دارد.


رئیس ستاد انتخابات کشور در مورد روند ثبت‌نام تا روز انتخابات، گفت: بر اساس نمودار وزارت کشور، ثبت‌نام از فردا شروع می‌شود و تا یک هفته ادامه می‌یابد. هم‌زمان هیئت‌های اجرایی و نظارت تشکیل می‌شوند تا کارهای استعلام در مراجع چهارگانه پیگیری شود. بعد از آن وارد پاسخ به اعتراضات می‌شویم که باید به آن پاسخ داده شود و بعد از آن موضوع هیئت نظارت است که آنها نیز یک مرحله 20 روزه را برای پاسخ به اعتراض کاندیداها تخصیص می‌دهند و در نهایت لیست نهایی اعلام می‌شود.


وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه مدارکی که ثبت‌نام‌کنندگان طبق قانون با خود به وزارت کشور می‌آورند، پرونده قطوری را تشکیل می‌دهد که بررسی آن کار سختی است، برای این کار چه تدبیری در نظر گرفته شده، تصریح کرد: اگر روزی به سمتی برویم که افراد امکان را داشته باشند  که در منازل ثبت‌نام کنند، شاید فرآیند کنونی حذف شود؛ اما قانون امروز این اجازه را نمی‌دهد.


عرف درباره الکترونیکی شدن انتخابات این دوره از مجلس اظهار کرد: احراز هویت داوطبان در این دوره از انتخابات به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد. قراردادی با وزارت دفاع داریم که 60 دستگاه برای تشخیص احراز هویت افراد در اختیار وزارت کشور قرار دهد.


رئیس ستاد انتخابات کشور قدم دوم پس از احراز هویت افراد را چگونگی اخذ رأی دانست و گفت: در پی آن بودیم که اخذ رأی نیز به صورت الکترونیکی برگزار شود اما تا این لحظه با شورای نگهبان به جمع‌بندی نرسیدیم. شورا سؤالاتی در این زمینه مطرح می‌کند که هنوز هیچ پاسخی به آنها داده نشده است. در قانون آمده هر سه مرحله از رأی‌گیری باید الکترونیکی باشد اما باید با شورای نگهبان به نتیجه برسیم که آیا در این دوره اخذ رأی را الکترونیکی کنیم یا خیر.


وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه وزیر کشور در مرداد ماه جلسه‌ای با اصلاح‌طلبان داشتند که در مورد شرایط کاندیداها و احراز صلاحیت‌ها درباره آن بحث شده بود و وزیر در آن جلسه قول داده بود که در این باره با شورای نگهبان صحبت کند، گفت: سه جلسه با موضوع انتخابات با سه جریان سیاسی کشور برگزار کردیم و هر سه جریان دغدغه‌هایی داشتند که مطرح شد. وزارت کشور تلاش می‌کند با یک نگاه انبساطی به موضوع انتخابات وارد شود. باید تلاش کنیم همه کسانی که در خانواده انقلاب هستند، فرصت عرضه توانمندی‌های خود را داشته باشند و اجازه دهیم مردم درباره آنان تصمیم بگیرند. مردم بهترین داور در این زمینه هستند هم‌چنان‌که تاکنون چرخش نخبگان را در عرصه سیاسی شاهد بوده‌ایم.


رئیس ستاد انتخابات کشور در مورد تأمین انتخابات نیز تأکید کرد: ستاد امنیت انتخابات کشور با مسئولیت حسین ذوالفقاری تشکیل شده. صرف نظر از حوادثی که در این چند روز داشتیم، پیش از این نیز در انتخابات قبل، برخی حوزه‌ها سابقه درگیری را تجربه کرده‌اند و این درگیری‌ها گاه به حدی می‌رسید که در حد زخمی و کشته شدن بود. بنابراین این سوابق در وزارت کشور وجود دارد و ما اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار داریم.


عرف افزود: در درجه اول عوامل و ریشه‌های مخل امنیت انتخابات را شناسایی می‌کنیم. بنا بر این سازوکار، فرماندارانی به کار گماشته می‌شوند که توانمند بوده و سابقه کار انتخابات داشته باشند که این مهم در حال انجام شدن است.


وی با بیان اینکه کشور امروز نیازمند امنیت و انسجام است، گفت: ما در سه سطح ملی، سیاسی و مدیریتی نیازمند انسجام هستیم و اگر در عرصه انسجام مدیریتی شکاف ایجاد شود، مشکل‌زا خواهد بود. هیچ‌کس در کشور از ناامنی استقبال نمی‌کند چون مردم اولین قربانی‌های ناامنی هستند.


رئیس ستاد انتخابات کشور با تأکید براینکه نباید دنبال نزاع باشیم و بار مسئولیت را به دوش دیگران بیندازیم و دیگران را متهم کنیم، خاطرنشان کرد: من از شهرهای ملارد، رباط کریم، بهارستان، اسلامشهر و شهر قدس بازدید کردم. مردم آنجا می‌گفتند چند روز به خاطر ناامنی‌ها در منازلشان مانده‌اند، در واقع اولین قربانیان ناامنی‌ها مردم هستند.


عرف با اشاره به اینکه ساز و کار برگزاری تجمع و راهپیمایی وجود دارد و کمیسیون ماده 10 احزاب به درخواست‌ها در این زمینه رسیدگی می‌کند خاطرنشان کرد:‌ در سال گذشته بیش از 300 تجمع قانونی که عمدتا جنس کارگری و با مطالبات معیشتی و اقتصادی بود برگزار شده است. البته مصوبه دولت برای تعیین مناطقی برای برگزاری راهپیمایی‌ها توسط دیوان عدالت اداری ابطال شده است اما باید اعتراض‌ها در چارچوب خود و با ساز و کار تعیین شده اجرا شود.


رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: نمی‌شود در یک خیابان اعلام برگزاری تجمع کنیم و بگوییم آن را مدیریت می‌کنیم. زیرا تجربه به ما می‌گوید عوامل مختلفی وارد تجمع شده و مدیریت را از دست افراد اولیه خارج می‌کند. در اعتراضات اخیر مردم روز شنبه اعتراض کردند اما عده‌ای موج سازی و موج سواری کرده و آن را از مسیر خود خارج کردند. همه ما باید آداب اعتراض را رعایت کنیم و اعتراضات باید در چارچوب خود اجرا شود تا کسی نتواند از آن سوءاستفاده کند.


وی خاطرنشان کرد: کسانی که این روزها برای عراق فکرهایی دارند، برای ما هم همان فکرها را دارند. وقتی کسی از دیوار کلانتری یا پایگاه بسیج بالا می‌رود قاعدتاً نیروهای تأمین کننده امنیت هم باید از خود دفاع کنند که این منجر به حوادثی می‌شود که هیچ کدام از ما نسبت به آن حس خوبی نداریم. اعتراض‌ها باید در چارچوب مشخص برگزار شود.


رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سؤالی درباره اینکه وزارت کشور برای میزان مشارکت و بی‌طرفی مجریان انتخابات چه تدابیری دارد، گفت: برای مشارکت حداکثری برآوردهایی صورت می‌گیرد. بر اساس اطلاعاتی که تا پایان آبان ماه داشتیم، مشارکت در این دوره از انتخابات مجلس 50 درصد بوده و اکنون سه ما هم تا انتخابات فرصت داریم و امیدواریم افزایش پیدا کند.


عرف با بیان اینکه وزیر و ستاد انتخابات کشور تلاش کرد‌ه‌اند در عرصه برگزاری انتخابات بی‌طرفی را حفظ کنند، خاطرنشان کرد: با استانداران و فرمانداران جلسه می‌گذاریم و تأکید می‌کنیم که اگر در هر بخش از انتخابات متوجه شویم استاندار یا فرمانداری بی‌طرفی خود را رعایت نکرده، بلافاصله عزلش می‌کنیم ولو شب انتخابات باشد.


وی تأکید کرد: گزارشی به ما رسید که استانداری که نمی‌خواهم نامش را ببرم در روند انتخابات جهت‌گیری دارد و بلافاصله او را جابه‌جا کردیم تا شائبه‌ای نباشد و باز هم تأکید می‌کنیم در این زمینه با کسی تعارف نداریم.


رئیس ستاد انتخابات کشور در مورد هزینه‌های انتخاباتی بیان کرد: هیئت‌های اجرایی هر نوع گزارش تخلفاتی درباره هزینه‌های انتخاباتی را دنبال می‌کنند. درباره هزینه‌ها این‌گونه است که گزارش‌ها باید قابل اثبات باشد تا رسیدگی کنیم. از همه می‌خواهیم اگر گزارشی در این زمینه دارند، با وزارت کشور مطرح کنند.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب