دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پاتوق نخبگان 10/ بخش اول گفتگوی آنا با مخترع تجهیزات پزشکی؛

برای یک طرح 21 بار به صنایع و معادن مراجعه کردم/ هفت‌خوان رستم برای اخذ مجوز تولید محصول!

یک مخترع دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای گرفتن جواز یک طرح تأسیس، فقط 21 بار به صنایع و معادن مراجعه کردم.
کد خبر : 447342
BS0K2588.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امروزه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان اغلب بر روی فعالیت‌های خدماتی مانند فروش، حمل‌ونقل، تاکسی‌های اینترنتی و غذا فعالیت می‌کنند. از همین رو نیاز است اکوسیستم استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان به سمت حوزه‌های کمتر مورد توجه بـا پتانسـیل بالا و اثـرات اجتماعی و اقتصادی و ملی بالا در شرایط کنونی هدایت شود.


باتوجه به چالش‌های متعدد کشور در عرصه‌هایی مانند کشاورزی، سبک زندگی شهرنشینی، مسائل اجتماعی، محیط‌زیست، آلودگی و انرژی، در این بین گروه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیانی شکل گرفته‌اند که به‌صورت غیرمستقیم اندیشه و خلاقیت را وارد چرخه‌های تولید تا بازار می‌کنند. خبرگزاری آنا در راستای معرفی و تجربه‌نگاری فناوری، با گروه‌های استارت‌آپی موفق در قالب «پاتوق نخبگان» همراه  شده و پای صحبت آنان نشسته است.


 «پاتوق نخبگان» محفلی برای مخترعان و نخبگان است که در سلسله نشست‌هایی در راستای معرفی دستاوردها و چالش‌های استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در خبرگزاری آنا برگزار می‌شود. در ششمین نشست میزبان «محمد نادری‌زاده» دانشجوی دکتری مدیریت تکنولوژی و کارآفرین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب مخترع و فعال در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هستیم. در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید.




بیشتر بخوانید:


کسب رتبه اول در لیگ روبات‌های نمایشی/ از مهندسی معکوس و بازطراحی ویلچر ایستا تا ساخت دست‌های روباتیک




آنا: از چه سالی شروع کردید و رزومه خود را هم بفرمایید.


نادری‌زاده: من محمد نادری‌زاده متولد 1366 هستم، کارشناسی اتاق عمل، کارشناسی ارشد ارگونومی و الان هم دانشجوی دکتری مدیریت تکنولوژی و کارآفرین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب هستم.


10 ثبت اختراع دارم که سه مورد از آنها در ثبت بین‌المللی اختراعات آمریکا تصویب شده و دو مورد نیز در جشنواره بنیاد ملی نخبگان برگزیده شده است. من ابتدا مخترع سطح سه بنیاد شدم، سپس سطح دو بنیاد را کسب کردم و سال قبل هم مخترع سطح یک بنیاد ملی نخبگان شدم.


در سال 94 کارآفرین برترین کشور شدم. پنج سال پیاپی در سال‌های 93، 94، 95 و 96 به‌عنوان کارآفرین برتر استان فارس انتخاب شدم و در سال 94 هم در صنعت کشور اول شدیم.


شرکت ما در شهرک صنعتی‌ جهرم واقع شده، در حوزه تولید تجهیزات پزشکی فعال بود که 60 پرسنل داشت، ولی متأسفانه آبان ماه سال گذشته هر 60 نفر را تعدیل نیرو کردم. ما چهار خط تولید راه انداختیم که یکی از محصولات تولیدی «ترولی پانسمان شستشوی اتوماتیک» بود.


پس از شروع به کار احساس کردم شرکت نیاز به ترن‌‌اور مالی دارد یعنی در کنار یک محصول اصلی، یک محصول با تکنولوژی پایین‌تر هم تولید شود که بتواند یک ترن‌اور مالی در شرکت‌ ایجاد کند و بتواند یک منبع درآمدی برای شرکت باشد. بنابراین خط تولید بگ‌پک (کیف مخصوص تجهیزات پزشکی) برای مصرف جراحی با مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی را برای اولین بار در استان فارس راه‌اندازی کردیم. سپس خط تولید البسه بیمارستانی هم در کنارش راه انداختیم و درادامه نیز چهارمین مرکز استریل در کشور را در جهرم راه‌اندازی کردیم.


در فاز بعد، خط تولید تخت جراحی هم در کنارش راه انداختیم که متأسفانه هنوز درگیر اخذ مجوزهای آن هستیم. متأسفانه گرفتن مجوز برای تولید بسیار سخت است؛ یعنی یک نفر که می‌خواهد محصولی تولید کند دو الی سه سال باید به دنبال مجوزهایش بدود و هفت‌خوان رستم را سپری کند تا بتواند مجوز بگیرد.


آنا: چه مجوزهایی برای تولید تخت بیمار لازم است؟


نادری‌زاده: گفتند باید محصول را بفرستید به شرکت آزمایشگاهی که تست‌هایش در آنجا انجام شود. فرستادیم به آزمایشگاهی که مورد تأیید وزارت بهداشت است و تستش انجام شد. در مرحله بعد گفتند استاندارد بیاورید. به اداره استاندارد مراجعه کردیم، گفتند ما به آن استاندارد نداده‌ایم، باید بیایید و یک دوره بگذرانید. یعنی هر اداره‌ای که می‌روی برای خودش یک‌سری قوانین دارد، یعنی دور هم جمع نمی‌شوند ببینند کسی که می‌خواهد تولید کند چه مشکلاتی دارد.


مصاحبه با نادری زاده


برای مثال برای یک وامی که می‌خواهم بگیرم، می‌گویند برود در کارگروه استانی مصوب شود. سپس می‌گویند طرح توجیهی بیاور. بعد می‌رود کارگروه شهرستان، در مرحله بعد به استان، سپس استان دوباره به شهرستان برمی‌گرداند، مجدد به بانک معرفی‌ات می‌کنند. بانک می‌گوید طرح توجیهی را شرکتی که مورد تأیید بانک است باید تأییدش کند. دوباره از ابتدا باید چهار پنج میلیون تومان بدهی به یکی دیگر که بخواهد دوباره طرحت را تأیید کند. طرح که تأیید شد، می‌گویند حسابرسی شرکت بیاور تا کارشناس بانک تأیید کند.


من برای وام سامانه کارا اقدام کردم، و 2 میلیارد تومان برای افزایش تولیدات‌مان تأیید شد. از سال گذشته تاکنون درگیر آن بودیم. رفتیم بانک تشکیل پرونده دادیم، نزدیک 25 میلیون تومان خرج کرده‌ام، بعد به ایام آخر سال برخوردیم و گفتند إن‌شاءالله اول سال آینده وام را می‌دهیم. اول سال رفتیم، گفتند دوباره باید طرح‌تان به روزرسانی شود، چون سال عوض شده و قیمت‌ها هم قاعدتاً عوض شده است.


مجددا چهار پنج میلیون تومان هزینه کردیم طرح را به‌روزرسانی کردیم، و ارائه کردیم. گفتند سامانه عوض شده است، پارسال سامانه کارا اجرا می‌شد، امسال سامانه تبصره 18 آمده است. رفتیم مجدد در تبصره 18 ثبت‌نام کردیم. سپس گفتند باید بروی جواز صنایع و معادن را هم اخذ کنید. پس از اخذ جواز، گفتند نامه محیط‌زیست راهم باید بیاورید که آن را هم اخذ کردیم.


یعنی بنده برای گرفتن جواز یک طرح تأسیس، فقط 21 بار به صنایع و معادن مراجعه کردم. پس از 21 بار رفت و آمد و ثبت‌نام، گفتند نه! این بانکی که شما تشکیل پرونده دادید از لیست خارج شده (بانک توسعه و تعاون) و دیگر جزء لیست نیست. گفتیم خب حالا چه‌کار باید بکنیم؟ گفتند بروید در سامانه رونق تولید ثبت‌نام کنید. سامانه تبصره 18 رها شده و سامانه رونق تولید آمده است.


مجددا رفتیم و در سامانه رونق تولید ثبت‌نام کردیم. شاید هرکس دیگری جای ما بود رها می‌کرد قیدش را می‌زد، اما بنده چون 25 میلیون تومان تا حالا خرج کرده‌ام و چیزی هم عایدم نشده، مراحل را ادامه دادم.  به بانک مراجعه کردم و بانک گفت ما برای رونق تولید وام نمی‌دهیم. زیرا این طرح را مصوب کرده‌اند ولی اعتباراتش را برای‌مان نفرستاده‌اند.


الان نزدیک 2 سال است که درگیر هستم تا یک وام بگیرم و تولیدم را انجام دهم. امکانش هم نیست دو سال کارخانه را تعطیل کنم و دوباره شروع کنم. دیگر با چه انگیزه‌ای کارم را شروع کنم؟


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب