دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 خرداد 1399 - 16:17

بازگشت نخبگان به کشور

براساس اعلام بنیاد ملی نخبگان تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از ایرانیان خارج از کشور به ایران بازگشته‌اند.
کد خبر : 493883
دانشجویان.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، از سال ۹۴ برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور (international.bmn.ir) در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و اجرا شد.


طی ۵ سال گذشته با اجرای این برنامه بیش از ۸ هزار نفر از متخصصان ایرانی خارج از کشور در طرح‌ها و پروژه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت با دانشگاه‌ها، مراکز رشد و نوآوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های فناوری همکاری کرده‌اند.


تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از ایرانیان خارج از کشور به ایران بازگشته‌اند. کسانی‌ که تجارب و دانش آنها نقش موثری در رشد و توسعه توانمند علمی، فناوری و قتصاد دانش‌بنیان کشور داشته است.


استفاده از ظرفیت متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با هدف برقراری ارتباط و همکاری با محیط‌های علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب و همچنین بهره‌مندی از دانش و فناوری‌های جدید برای کمک به توسعه پایدار در حوزه‌های بین‌المللی اجرایی شده است.


این کار در قالب برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اجرا درآمده است.


مخاطبان اصلی این برنامه محققان، متخصصان و سرآمدان علمی ایرانی خارج از کشور هستند. این خدمات در قالب مکانیزم‌های مختلف و متنوع حمایتی مانند پسادکتری، فرصت مطالعاتی، اساتید مدعو و معین، تاسیس شرکت فناور، برگزاری سخنرانی و کارگاه تخصصی و پروژه تخصصی جایگزین خدمت سربازی با تاکید بر مدل چرخش مغزها ارائه شده است.


۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا براساس رتبه‌بندی Times و QS


مهدی قلعه‌نوی رییس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این‌ که در این طرح ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا براساس مراجع بین‌المللی رتبه‌بندی را مدنظر داریم، می‌گوید: دانش‌آموختگان دوره دکتری از این دانشگاه‌ها، اساتید ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا و متخصصان و کارآفرینان فعال در یکی از موسسات شاخص علمی و فناوری یا شرکت‌های فناور بین‌المللی مخاطبان اصلی در اجرای این برنامه هستند. در طی این مدت هم یک هزار و ۵۰۰ نفر از آنها به ایران بازگشتند.


وی ادامه می‌دهد: اگر بتوانیم از ظرفیت‌های ارزشمند علمی و تخصصی ایرانیان علاقه‌مند به همکاری با کشور به درستی استفاده و ارتباط و تعامل آنها با مراکز علمی و فناوری منتخب داخلی را برقرار کنیم جهش قابل توجهی در حوزه‌های مختلف علمی و اقتصادی کشور خواهیم داشت.


به گفته قلعه‌نوی، همه این افراد سرآمدان علمی کشور هستند کسانی که نقشی تاثیرگذار در آینده کشور دارند. بنابراین باید برای ایجاد ارتباط و استفاده از توان علمی و تخصصی آنها برای توسعه علم و فناوری در کشور تلاش کنیم و با اجرای برنامه‌های متنوع‌تر، بازگشت و همکاری آنها به کشور را سرعت دهیم.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب