تشکلهای آمریکایی موتور محرک اغتشاشات در ایران و عراق/ نقض حاکمیت ملی عراق با سفر غیرقانونی «مایک پنس»
گروه بینالملل خبرگزاری آنا: مایک پنس روز گذشته در سفری از پیش اعلامنشده و بدون اخذ مجوز از بغداد و خلاف عرف دیپلماتیک وارد عراق شد و به دیدار نظامیان تروریست آمریکایی در پایگاه «عینالاسد» رفت. سفری که غیرقانونی و نقض حاکمیت ملی عراق به شمار میرود.
وی سپس بدون سفر به پایتخت عراق عازم اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق شد؛ اقدامی که جنجالهای زیادی به راه انداخت و بسیاری از مقامات سیاسی عراق به آن اعتراض کردند. دفتر معاون رئیسجمهور آمریکا در بیانیهای که سفارت آمریکا در بغداد آن را منتشر کرد، درباره جزئیات این سفر جنجالی نوشت: معاون رئیسجمهور آمریکا صبح روز گذشته وارد پایگاه هوایی الاسد شد و در آنجا در جریان عملیات «اراده محکم» قرار گرفت و سپس تلفنی با عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق گفتگو کرد.
«سید هادی سید افقهی»، کارشناس ارشد امور بینالملل در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا، درباره این اقدام خلاف عرف دیپلماتیک معاون رئیسجمهور آمریکا در سفر به عراق گفت: آمریکاییها از سال ۲۰۰۳ میلادی که بدون مجوز قانونی شورای امنیت سازمان ملل متحد به عراق حمله و این کشور را تا سال ۲۰۱۱ اشغال کردند، نفوذیهای خود را در تمام مؤسسات، نهادها، وزارتخانهها، مراکز امنیتی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی و رسانهای گماشتند و الآن نیز در آنجا حضور مستقیم دارند.
وی افزود: حضور نظامی آمریکا در عراق بسیار پررنگ است و در سال ۲۰۱۱ باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا بهصورت رسمی با نوری المالکی توافقنامهای در زمینه خروج نیروهای آمریکایی امضا کرد. در همان توافقنامه قرار شد همکاریهای نظامی و امنیتی دو طرف در زمینههای حفظ برخی از پایگاهها و آموزش نیروهای ارتش عراق و نیز مسلح کردن ارتش عراق ادامه یابد. درواقع اگر نگوییم رسمی ولی در عمل، عراق مستعمره آمریکا و یکی از نشانههای مستعمره بودن این است که مقامات آمریکایی اعم از رئیسجمهور، مایک پنس معاونش، وزیران دفاع و امور خارجه هر زمان اراده کردند بدون هماهنگی، اجازه و آگاهی مسئولان بلندپایه عراقی وارد خاک عراق میشوند.
این کارشناس امور بینالملل تأکید کرد: آمریکاییها با این اقدام خود حق حاکمیت، امنیت، تمامیت ارضی و استقلال عراق را زیر پا میگذارند. آخرین سفر و حرکت غیردیپلماتیک و غیرقانونی آمریکاییها سفر مایک پنس به عراق بود که در پایگاه نظامی عینالاسد که یکی از مهمترین پایگاههای نظامی آمریکا در عراق است، مستقر شد و از آنجا برای مقامات عراق تعیین تکلیف کرد که میخواهد رئیسجمهور، نخستوزیر و رئیس مجلس را ببیند. عراقیها فلان اقدامات را انجام دهند، به تظاهرکنندگان و معترضان کاری نداشته باشند و ... . آمریکا که همواره ایران را به دخالت در امور داخلی عراق متهم میکند، خود اکنون مداخلهگر امور داخلی این کشور شده است.
آمریکا، عراق را مستعمره خود میداند
سیدافقهی درباره اینکه آیا عراق از دستورات آمریکا در زمینه برخورد نکردن با آشوبگران و معترضان تبعیت خواهد کرد، گفت: دولت عراق چه بپذیرد یا نپذیرد، تحت سیطره آمریکاست. اینکه در ظاهر قبول کنند یا نکنند یک بحث است، اما واقعیت این است که آمریکاییها با عراق مانند مستعمره خودشان برخورد میکنند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اظهارات بیشرمانه و وقیحانه خود را درباره نفت عراق چند بار تکرار کرد؛ چه حدود ۲۵ سال پیش زمانی که رئیسجمهور نشده بود و چه بعد از رئیسجمهور شدنش. وی گفته بود آمریکا باید نفت عراق را استخراج کند. مجری شبکه سیانان از وی میپرسد که عراق دولت، حاکمیت، مردم و ... دارد که ترامپ میگوید «در عراق حکومت وجود ندارد، عراق دست ماست». آنها روزی یک میلیون بشکه نفت از عراق خارج میکنند و هیچکس خبردار نمیشود و هیچکس جرئت ندارد به آمریکاییها چیزی بگوید.
وی افزود: مستعمره بودن شاخ و دم ندارد. حال عدهای در مجلس، هیئت دولت و جناحهای سیاسی عراق اینگونه اقدامات را محکوم میکنند و میگویند قبول ندارند. واقعیت این است که آمریکاییها بهعنوان نمونه در موضوع حشدالشعبی که یک نیروی قانونی و مورد تأیید مجلس عراق است، ردیف حقوقی، جایگاه و رابطه سازمانی با دیگر تشکیلات مسلح عراق دارد، تحت امر فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور است، ورود کرده، دولت عراق را تحتفشار قرار میدهند و میگویند باید منحل شود؛ زیرا اینگونه میپندارند که موردحمایت ایران است.
آمریکا پس از قطع اینترنت در عراق، سرورهای خود را فعال کرد/ توزیع 10 هزار سیمکارت در میان تظاهرکنندگان
این تحلیلگر امور عراق تصریح کرد: ما پس از ظهور داعش و اشغال چند استان عراق با دعوت رسمی دولت این کشور در حد اعزام نیروهای مستشاری وارد عراق شدیم. آمریکاییها این را تحمل نمیکنند و امروز سفارت آمریکا در بغداد بهطور علنی مردم را به تظاهرات، خشونت و نافرمانی مدنی تحریک میکند و حتی روشهای نافرمانی مدنی را آموزش میدهد. در تظاهرات اخیر مشاهده کردیم که وقتی بغداد برای نصف روز اینترنت را قطع کرد تا بتواند اغتشاشات و آشوبها را مهار کند، سفارت آمریکا سرورهای خودش را فعال و بیش از ۱۰ هزار سیمکارت میان تظاهرکنندگان توزیع کرد و بهوسیله تشکلهای داخلیاش از مردم خواست تا گوش به فرمان آمریکا باشند.
وی افزود: آمریکا، انگلیس و کشور منافق فرانسه که نفاق را پیشه خود کردهاند، بیانیههای رسمی در حمایت از آشوبهای عراق منتشر کردند؛ زیرا آنها خیر، رفاه، آسایش، امنیت و توسعه را برای کشورها و ملتهای منطقه نمیخواهند. آنها میخواهند تا زمانی که نفت از اینجا خارج میشود، کشورها را در سیطره و هژمونی خود داشته باشند و بر مقدرات ملتهای منطقه حکمرانی کنند.
مدل کشتهسازی عراق بنا بود در ایران پیاده شود / فعالیت 250 سازمان مردمنهاد زیر نظر عربستان و اسرائیل
سیدافقهی درباره نقش آمریکا در آشوبها و اغتشاشات اخیر در ایران نیز گفت: موضوع ایران یک بهانه است. تمام شعارهایی که آشوبگران علیه ایران دادند هدایتشده، دیکته شده و سازماندهی شده است. آمریکا حدود ۲۵۰ تشکیلات بهظاهر مردمنهاد (NGO) در عراق مدیریت میکند و نیروهای تحت تربیت خود را در قالب تشکلهای بهظاهر مردمنهاد در داخل عراق آموزش میدهد و برخی از این تشکلها در عربستان و اسرائیل نیز حضور دارند. آنها در اینگونه ناآرامیها از افراد آموزشدیده در قالب کار تشکیلاتی استفاده میکنند که یک نمونه آن تحرکات و اغتشاشات میدان التحریر بغداد بود. آنها حمله به دفاتر حشدالشعبی، شلیک تکتیراندازها به سوی نیروهای امنیتی را در دستور کار قرار دادند و بعد دولت عراق، نیروهای امنیتی و ارتش عراق را به کشتهسازی متهم میکنند که قصد داشتند این تجربه را در ایران پیادهسازی کنند که خوشبختانه در نطفه خفه شد.
این تحلیلگر امور بینالملل در پاسخ به این سؤال که «آیا دیکتههای آمریکا میتواند بر سیاستهای عراق در قبال ایران تأثیرگذار باشد» گفت: درهرصورت در دولت، نیروهای مسلح، مجلس، تشکلهای بهظاهر مردمنهاد و در بسیاری از مراکز و ادارات حساس، آمریکا نفوذ دارد، اما در مقابل آنها مردم، عشایر، نیروهای مخلص، احرار و سیاستمداران مستقل عراق نیز هستند که درمجموع، وزنه سنگینی را تشکیل میدهند. اگر آنها نبودند، آمریکاییها و غربیها دولت نیمبند عراق را نیز سرنگون میکردند و یک دولت ۱۰۰ درصد آمریکایی، صهیونیستی، سعودی بر سر کار میآوردند. رگههای مقاومت ازجمله بازوی نظامی حشدالشعبی که هم تحت امر مرجعیت است و هم تحت امر فرمانده کل نیروهای مسلح عراق همچنان مشاهده میشود. همچنین یک سری از احزاب و گروههای سیاسی وفادار به کشورشان هستند که میخواهند با ایران رابطه خوب داشته باشند و از شیعیان مخلص و ناب هستند که در مقابل آمریکا ایستادهاند.
وی افزود: آنها اگر نبودند، عراق ۱۰۰ درصد آمریکایی و همچون آلمان غربی میشد که حق ندارد حتی یک هواپیمای جنگی تولید کند. آمریکا در عراق تفوق و نفوذ دارد ولی فعال مایشاء نیست.
آمریکا اقلیم کردستان عراق را یکی از ایالتهای خود میداند
سید هادی سیدافقهی درباره توهین مایک پنس به دولت عراق و سفر به اربیل بدون سفر به بغداد و احتمال تأثیر آن بر روابط بغداد-اربیل گفت: آمریکاییها اقلیم کردستان را یکی از ایالتهای آمریکا به حساب میآورند. همیشه تشنجهایی میان اربیل و بغداد بوده، منتهی شدت و ضعف داشته است. بهعنوان نمونه، اوج درگیری اقلیم کردستان عراق که در کنترل مسعود بارزانی و فرزندان و دامادش است به حدود دو سال پیش بازمیگردد که مسعود بارزانی رفراندوم برگزار کرد و قصد داشت این بخش را از خاک عراق جدا کند و یک جمهوری کردستان مستقل تشکیل دهد.
وی افزود: ایران و ترکیه در مقابل این تحرک ایستادند، دست به دست هم دادند و اجازه ندادند که این خیانت و جنایت مسعود بارزانی اجرایی و اسرائیل دومی در منطقه تشکیل شود. این اقدام اوج درگیریها بود که ارتش عراق حرکت کرد و کرکوک را از زیر سیطره اقلیم کردستان درآورد. کردها از این تشنج ضربه اقتصادی خوردند، زیرا نفت کرکوک بدون حسابوکتاب در اختیار کردها بود و آنها نیز بخشی از آن را به اسرائیل و بخش دیگر را به ترکیه و اروپا میفروختند.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/