دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمد گلریز در گفتگو با آنا:

وضعیت موسیقی ما تأسف‌بار است/ کنسرت لس‌آنجلسی هم جلوی کنسرت‌های داخلی کم می‌آورد!

گلریز بیان کرد: دلالان موسیقی در کشور ما شعر و آهنگ مبتذل به خورد مخاطب می‌دهند و از این راه میلیاردها تومان به جیب می‌زنند.
کد خبر : 446052

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا؛ محمد گلریز، خواننده متعهد کشورمان که سرودها و نغمات او به‌خصوص در حوزه دفاع مقدس و مفاهیم انقلابی به یادگار مانده است، در گفتگو با خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ضمن انتقاد از وضعیت فعلی حوزه موسیقی بیان کرد: امروز من به‌شخصه گلایه می‌کنم که چرا عرصه فرهنگ کمتر برای شهدا و جانبازان وقت می‌گذارد و برایشان کار خاص و شاخصی نمی‌کند؟


خواننده قطعه ماندگار «خجسته باد این پیروزی» در واکنش به جریان فرهنگی انقلابی یادآور شد: سرود و شعر تنها یک بخش از فرهنگ است؛ این همه شاخه‌های فرهنگ و هنر، به‌واقع چرا سراغی از خدمات این‌ها نمی‌گیرند و برای ترویج این جریان، اقدامی نمی‌کنند؟


گلریز ادامه داد: حیف نیست که این فرهنگ و داستان‌ها از سر کم‌کاری مسئولان مرتبط، خاک بخورد؟ فقط هم می‌گویند که دوره این چیزها گذشته است!


 ما هرچه می‌گوییم، متولیان امر جور دیگری عمل می‌کنند


وی تأکید کرد: امروز با توجه به جریاناتی که در سوریه و یمن و غیره اتفاق می‌افتد، اتفاقاً باید حس مقاومت را زنده نگه داشت نه این‌که با خالی گذاشتن تولیدات مروج فرهنگی و هنری مقاومت، بی‌خیال از این ماجرا شویم.



سالن‌های ما طوری کنسرت برگزار می‌کنند که کنسرت‌های لس‌آنجلسی هم جلویشان کم می‌آورد. مسئول ما باید پاسخگوی این مشکلات باشد اما نیست و تنها توجیه می‌کند. این برنامه‌ریزی‌ها ضربات مهلکی به هنر و موسیقی اصیل زده‌اند.



خواننده قطعه «این بانگ آزادی» تبلیغات مخالفان فرهنگ کشورمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما هرچه می‌گوییم، متولیان امر به شکل دیگری عمل می‌کنند. نگذاریم با تبلیغات دشمنان، حس دینی و ملی را از ما بگیرند. این اشکال از سمت مسئولان فرهنگی ماست که متوجه تذکرات فرهنگی در کلام رهبر معظم انقلاب هم نیستند.


گلریز تأکید کرد: امروز تا بخواهید موسیقی «عجق‌وجق» ساخته می‌شود؛ ببینید موسیقی ما به چه روزی افتاده است! این سبک برگزاری کنسرت‌ها با آن آهنگ‌ها و اشعار و حرکاتی که انجام می‌دهند واقعاً در شأن فرهنگ و عزت ما نیست. انگار دیگر خبری از موسیقی انقلابی و دفاع مقدسی گرفته نمی‌شود.


 کدام خروجی ماندگار و متعهد؟


این خواننده متعهد در واکنش به تأثیرگذاری قطعات موسیقی گفت: یک فیلم و سریال خوب حتی اگر کنار گذاشته شود اما موسیقی‌اش همواره ماندگار خواهد بود؛ مگر سریال «امام علی(ع)» و امثالهم این‌گونه نیست؟ پس این موسیقی است که همیشه ماندگار می‌ماند.


گلریز ادامه داد: خاصیت سرود و آهنگ همین است که مخاطب را تهییج می کند درحالی‌که ما از این بخش دست‌کم در حوزه مفاهیم متعهد دفاع مقدس و انقلابی دچار غفلت شده‌ایم. هرچند که یک کتاب و فیلم خوب، قطعاً مؤثر است ولی من هم‌چنان معتقدم که موسیقی، متفاوت و تأثیرگذارتر است.



یک فیلم و سریال خوب حتی اگر کنار گذاشته شود اما موسیقی‌اش همواره ماندگار خواهد بود؛ مگر سریال «امام علی(ع)» و امثالهم این‌گونه نیست؟



خواننده قطعه «ای شهید مطهر» با انتقاد از عملکرد نهادهای فرهنگی در حوزه موسیقی گفت: نهادهای فرهنگی ما هرچند هرکدام دفتر و بخشی را به موسیقی اختصاص داده‌اند اما هیچ خروجی متعهدی ندارند. عملکرد و بازدهی‌شان کم است. قبول کنید که وضعیت موسیقی ما تأسف‌بار است.


یک عده از قِبَل این نوع موسیقی میلیاردها تومان به جیب می‌زنند


گلریز با بیان این‌که عمده موسیقی ما سمت و سوی ابتذال گرفته است، عنوان کرد: دلالان موسیقی در کشور ما شعر و آهنگ مبتذل به خورد مخاطب می‌دهند. موسیقی فعلی تنها شکل سرگرمی به خود گرفته آن هم با ملودی‌های شبیه به هم و اشعاری نامناسب.


وی این نقد را متوجه دستگاه‌هایی مثل صداوسیما و وزارت ارشاد دانست و گفت: کاش دوستان کمی نصیحت ما را هم گوش می‌کردند. فقط یک عده هستند که از قِبل این نوع موسیقی میلیاردها تومان به جیب می‌زنند و جامعه را هم با این آثار مسموم می‌کنند. با این وضعیت فکر می‌کنید جایی هم برای موسیقی متعهد و حوزه مقاومت، می‌ماند؟



امروز تا بخواهید موسیقی «عجق‌وجق» ساخته می‌شود؛ ببینید موسیقی ما به چه روزی افتاده است! این سبک برگزاری کنسرت‌ها با آن آهنگ‌ها و اشعار و حرکاتی که انجام می‌دهند واقعاً در شأن فرهنگ و عزت ما نیست.



این خواننده یادآور شد: همین الآن سالن‌های ما جوری کنسرت برگزار می‌کنند که کنسرت‌های لس‌آنجلسی هم جلوی‌شان کم می‌آورند. مسئول ما باید پاسخگوی این مشکلات باشد اما نیست و تنها توجیه می‌کند. این برنامه‌ریزی‌ها ضربات مهلکی به هنر و موسیقی اصیل ما زده‌اند. درحالی‌که دقیقاً همین حالاست که باید سراغی هم از جریان موسیقی مقاومت بگیرند.


محمد گلریز در خاتمه بیان کرد: جالب است که امثال صداوسیما و وزارت ارشاد نیز دست همین بچه‌های خودی است اما کاری نمی‌کنند. ما جشنواره موسیقی فجر برگزار می‌کنیم اما آثارشان به‌واقع ربطی به فجر ندارد. پس چه توقعی از دیگر مراکز و رویدادهای هنری دارید؟


انتهای پیام/4072/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب