عدهای با خبرسازی کذب دنبال جلب توجه تماشاگران تئاتر هستند/ تئاتر خوب خودش حرف میزند و تماشاگر جذب میکند
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا؛ محمدعلی محمدی تهیهکننده نمایش «تالاب هشیلان» درباره راههای جذب تماشاگر برای تئاتر گفت: من فکر میکنم بهترین تبلیغ برای یک نمایش، تماشاگران آن تئاتر هستند. شما وقتی یک کار خوب ارائه میدهی و کسانی که از آن سالن تئاتر بیرون میروند راضی هستند، قطعاً با خودشان تماشاگران بیشتری بههمراه میآورند. به خاطر همین من فکر میکنم که بر خلاف تصور عدهای نیاز به خبرسازی کذب جهت جلب توجه تماشاگران تئاتر، نیست. تئاتر خوب خودش حرف میزند و تماشاگر را جذب میکند.
وی درباره عدم پیشنهاد استفاده از بازیگران چهره در نمایش تالاب هشیلان یادآور شد: وقتی من با خانم تبریزی صحبت کردم، ایشان در ابتدای کار یک لیست از بازیگران مورد نظرشان را آماده کرده بودند. ما با هم خیلی صحبت کردیم و در جاهایی هم اختلاف نظرهایی وجود داشت. اما چون ایشان را قبول داشتم و میدانستم کاری که انجام میدهد بر آن تسلط دارد؛ اعتماد کردم و الآن نتیجه آن را در اجراهایی که داریم شاهد آن هستم.
وی درباره نتیجه ماحصل از تهیهکنندگی نمایشهایی که پیش از این کار کرده است خاطرنشان کرد: درباره «ندبه» بهرام بیضایی ما با یک عده نابازیگر مواجه بودیم که یک سال زیر نظر خانم زینیوند و پونه کریمزاده و دکتر شهبازی تمرین میکردند و علیرغم تمام قول و قرارهایی که برخی از این سالنهای نمایش خصوصی به ما داده بودند که مجوزهای لازم کسب شود؛ اما این کارها انجام نشد و ما ناچار شدیم که به دو اجرای خصوصی بسنده کنیم که البته بسیار گیرا بود و مورد توجه هم قرار گرفته، به صورتی که الآن بعد از گذشت چندین سال از آن احساس میکنم که آن کار یکی از نقاط عطف زندگیام به شمار میرود. چون اتفاقاتی برای من افتاد که به این نتیجه رسیدم که در تئاتر و یا جایی که در آن فعالیت دارم، چندان به حرف اشخاص نباید اعتماد کرد.
تهیهکننده نمایش «تالاب هشیلان» ادامه داد: در اتفاقات نمایش «ندبه» وزارت ارشاد اسلامی هیچ حمایتی از ما نکرد. گرچه ما پیگیر موضوع بودیم؛ چرا که در ندبه یک نفر از بخش خصوصی وارد جریان تئاتر شده بود که به تئاتر کمک کند و انتظار حمایت داشت که در آینده به توفیقهای بیشتری دست یابد. بههرحال بعد از«ندبه»، نمایش «هنر» به کارگردانی وحید رهبانی را کار کردم که در آن اجزای نمایش خاص بودند و از روند معمول نمایشها فاصله داشتند، اما علیرغم این تماشاگرانی که آن کار را دیدند؛ در واقع یک تئاتر خوب دیدند. بعد از این، چند سالی فاصله ایجاد شد و من چند فیلم کوتاه و نیمهبلند ساختم که امیدوارم امسال در جشنواره فیلم فجر دیده شود.
محمدعلی محمدی درباره معیار انتخاب نمایشنامه جهت تهیهکنندگی آن یادآور شد: من سبک خاصی از تئاتر یا نمایشنامه را دنبال نمیکنم، کما اینکه در این چند کاری که تهیهکنندگی آن را بر عهده داشتهام دیده میشود. اما به این اعتقاد دارم، نمایشنامهای که انتخاب میکنم باید در ژانر خود درجه یک و ممتاز باشد. درباره «تالاب هشیلان» هم احساس میکنم که کار بسیار خوبی است و دربرگیرنده زندگی بسیاری از ما ایرانیان است، زندگی سخت و پرتلاطمی که هر مورد از آن کافی است که انسان را از تمام فکر و آرزوهایی که دارد باز دارد.
وی در ادامه گفت: برای من خیلی جذاب بود که اتفاقات این نمایش، در یک زمان کوتاه اتفاق میافتد که جذابیت خاصی دارد بهخصوص اینکه من بسیاری از آنها را تجربه کرده بودم؛ برای همین احساس کردم که نوشته بسیار خوبی است و تمایل پیدا کردم که با این گروه نمایشی بهعنوان تهیهکننده همکاری کنم. این نمایش پیامی دارد درباره حقوق زنان و به ما تأکید میکند که به حقوق زنان احترام بگذاریم. به ما یاد میدهد که انزجارمان نسبت به تجاوز و ازدواج اجباری را نشان دهیم و همه اینها تکلیفی است که باید به آن عمل کنیم.
نمایش «تالاب هشیلان» به نویسندگی و کارگردانی نوشین تبریزی از 18 مهرماه تا 24 آبانماه 1398 هر شب بهجز شنبهها رأس ساعت 20 در تالار قشقایی تئاتر شهر به روی صحنه میرود.
انتهای پیام/ 4072/پ
انتهای پیام/