دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آبان 1398 - 00:10
در گزارش آنا بخوانید؛

حمله کرباسچی به طرح «سرا» اصلاح‌طلبان؛ شورش در اصلاحات!

تنها دو روز از تصویب طرح انتخاباتی اصلاح‌طلبان به نام «سرا» می‌گذرد که کرباسچی در پیامی به آن‌ها گفت برای مردم اهمیت ندارید.
کد خبر : 443382
APHOyzD8ljHf.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اصلاح‌طلبان بعد از ارائه لیست در انتخابات‌های مجلس و شورای شهر تهران به فکر ایجاد سامانه‌ای برای نظرسنجی جهت تهیه لیست‌های انتخاباتی افتاده‌اند.


بیشترین انتقاد به لیست‌ اصلاح‌طلبان در مجلس و شورای شهر از سوی جریان‌های داخلی آن‌ها صورت گرفته است. غلامحسین کرباسچی در بسیاری از سخنانش فراکسیون امید و شورای شهر تهران را ناکارآمد عنوان کرد.


او در یک موضع‌گیری اعلام کرده بود که باید رهبری جدید برای اصلاح‌طلبان انتخاب شود و دیگر این‌گونه لیست‌بندی برای آنها مفید نخواهد بود.


کار لیست‌بندی اصلاح‌طلبان به جای کشید که احمد حکیمی‌پور از افراد تأثیرگذار در شورای عالی سیاست‌گذاری به خبرگزاری آنا گفته بود که لیست اصلاح طلبان در شورای پنجم مهندسی شده بود.


این انتقادها به شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شخص عارف سبب شد کار به جای برسد که علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت در نشست خبری درباره احتمال سرلیستی محمدرضا عارف در انتخابات مجلس شورای اسلامی بگویید: «بعید است که عارف سرلیست اصلاح‌طلبان در انتخابات امسال شود».


این صحبت‌ها سبب شد که عارف در نشستی با اشاره به این‌که حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی در سال ۹۲ و ۹۶ درست بود، گفت: «هجمه‌ها در درون جبهه اصلاحات توسط یک نفر انجام می‌شود». شاید مقصود اصلی او  از آن یک نفر کرباسچی باشد.


بعد از این فشارهای سنگین به عارف و رئیس دولت اصلاحات توسط تیم اتحاد ملت و کارگزاران سازندگی بود که طرحی برای ارائه لیست در اصلاحات کلید خورد. طرحی که بنای آن با تئوری سعید حجاریان و ایده اجرایی عماد بهاور ریخته شود.


اصلاح‌طلبان در نظر دارند با ایجاد یک شبکه یک‌پارچه نظرسنجی به‌نام «سامانه رأی‌سنجی اصلاح‌طلبان» یا «سرا» در محیط مجازی به یک لیست مشترک انتخاباتی دست یابند. بالاخره  طرح سرا یا سامانه رأی سنجی اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به تصویب رسید.


سامانه «سرا» طرحی است که از سوی «عماد بهاور» از فعالان فتنه ۸۸، دبیر جوانان نهضت آزادی و از فعالان ملی مذهبی، مطرح شده و قرار است از طریق این سامانه و با سازوکار رأی‌گیری آنلاین، نامزدهای لیست‌ نهایی اصلاح‌طلبان پس از تأیید ثبت‌نام‌کنندگان توسط شورای عالی سیاست‌گذاری توسط رأی مردم انتخاب شوند.


برخی از تحلیل‌گران، یکی از اهداف ایجاد چنین سامانه‌ای را تشدید فشار بر شورای نگهبان می‌دانند. در واقع این احتمال می‌رود چون اصلاح‌طلبان با طرح پروژه‌هایی مانند شرطی کردن انتخابات یا تحریم انتخابات، حیات سیاسی خود را در خطر می‌بینند و می‌دانند که مردم به اهداف نهایی آن‌ها در بازی با واژه‌ها پی برده‌اند و دیگر حنایشان رنگی ندارد، این‌بار پروژه جدیدی را با عنوان سامانه «سرا» در دستور کار قرار داده‌اند که بتوانند شورای نگهبان را تحت فشار قرار دهند.


حالا نخستین مخالف طرح جدید اصلاح‌طلبان غلامحسین کرباسچی است. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در توئیترش نوشت: «بدنه اجتماعی اصلاحات از پایین به بالا شکل می‌گیرد، نه از بالا به پایین! چه کسی حق دارد بدنه اجتماعی اصلاحات را انتخاب کند؟ آنان باید ما را انتخاب کنند یا ما آنان را؟!»


او دوباره به عارف انتقاد می‌کند و می‌نویسد: «‏آن چه انتخابات را معنادار می‌کند و به مردم رغبت رأی دادن می‌بخشد، نتیجه رأی دادن است و نه مناسک آن. شکل‌گرایی و مناسک‌گرایی سیاسی چه برای حکومت چه برای اصلاحات بیراهه است. به فکر کارآمدی اصلاحات باشیم».


کرباسچی به اصلاح‌طلبان انتقاد تند دیگری هم می‌کند. او گفت: «بگویید در مجلس یازدهم چه می‌کنید تا مردم درباره رأی دادن و ندادن به شما تصمیم بگیرند. برای مردم اهمیتی ندارد که چگونه نامزد شده‌اید، مهم این است که چه می‌کنید».


سامانه «سرا» در شرایطی شروع به کار می‌کند که این روزها، گروه‌های مطرح اصلاح‌طلب مانند حزب «مردم‌سالاری»، «اعتماد ملی» و حزب «جمهوریت» از تشکیل پارلمان اصلاحات دلسرد شده‌اند و نسبت به عملکرد عارف در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان انتقادات فراوانی دارند. هم‌چنین برخی از شخصیت‌های اصلاح‌طلب مانند غلامحسین کرباسچی به عملکرد رئیس دولت اصلاحات خُرده می‌گیرند.


به نظر می‌رسد کشتیِ شکسته اصلاح‌طلبان با سامانه «سرا» رو به بهبودی ندارد و انتقادها در درون جبهه اصلاحات با سراب سیستم‌های انتخاباتی مانند سرا بهبود پیدا نمی‌کند.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب