ظلم مضاعف به رسانهها با حذف معافیت مالیاتی مطبوعات
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سازمان امور مالیاتی کشور به تازگی پیشنویس لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم را منتشر کرده است که یکی از مهمترین موارد این متن، حذف و یا کاهش بسیاری از معافیتها و مشوقهاست.
در این میان حذف معافیت مالیات مطبوعاتی مهمترین آن است که با اجرای آن بسیاری از اهالی رسانه با سختیهایی روبرو خواهند شد.
مهمترین تغییرات در مشوقها و معافیتهای مالیاتی بند (د) است؛ در این بند آمده که معافیتهای مالیاتی مربوط به فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، قرآنی، فرهنگی و هنری بر اساس پیش نویس لایحه، حذف شده است.
اینکه این لایحه در صورت تصویب چه شرایطی را برای اهالی مطبوعات به وجود بیاورد یا خیر سؤالی است که باید به آن پرداخت.
این خبر زمانی منتشر شد که مازیار هوشمند مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانههای کشور در حساب کاربری توئیتر خود از لغو قانون معافیت مطبوعات از مالیات نوشت:
اصحاب رسانه معتقدند که این لایحه در صورت تصویب میتواند شرایط فعالیت موسسات مطبوعاتی را سختتر کند و حتی ممکن است روزنامهها و نشریات ضعیفتر را به تعطیلی بکشاند.
تدوین قوانین خلاف در صلاحیت هیچ یک از قوای مقننه و مجریه نیست
محمد خدادی در جلسهای مطبوعاتی که همراه با وزیر ارشاد برگزار شده بود اعلام کرد برای تعیین و تشخیص تیراژ واقعی مطبوعات اصل را بر راستی آزمایی از نشریات و چاپخانهها خواهند گذاشت و نسخهای از فاکتورهای چاپ شده مطبوعات را به اداره مالیات جهت رسیدگی به موضوع ارائه میدهد، این مطلب مدیران رسانه را بر آن داشت تا نسبت به آن واکنش نشان دهند.
علیرضا مفتخری مظاهری مدیرمسئول نسل انقلاب و قانون مداری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، میگوید که این اصلاحیه خلاف بین قوانین بالادستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی میباشد که در آن موادی برای معافیت نشریات و مطبوعات مصوب شده است.
وی که دکترای حقوق عمومی است با بیان اینکه تدوین قوانین خلاف مصوبات شورای انقلاب فرهنگی در صلاحیت هیچ یک از قوای مقننه و مجریه نیست، ادامه داد: لذا امکان تصویب این قانون اصلاحی با درج حذف معافیت رسانهها از مالیات امکان پذیر نمیباشد و مخالف قانون است.
حذف معاف مالیات مطبوعات برای رسانهها ظلم مضاعفی است
حسین یحیایی مدیرمسئول روزنامه تفاهم نیز در گفتگو با خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره حذف معاف از مالیات مطبوعات اظهار کرد: شاید سالهاست که هم کمیسیون اقتصادی مجلس و هم مدیران مالیاتی کشور بر معافیت کارهای فرهنگی واقفند و در تدوین قانون به این موضوع تاکید دارند؛ به عنوان مثال در بند ل 139 همه کارهای فرهنگی از مالیات معافند و لازم به تشکیل اظهار نامه نیست.
وی گفت: ثبت بخشنامه برای حذف مالیات مطبوعات در زمان عسگری مسئول مالیاتی وقت صورت گرفت که در آن عنوان شده بود که مطبوعات نیاز به ارسال اظهارنامه مالیاتی ندارند .
مدیرمسئول روزنامه تفاهم با بیان اینکه حذف معافیت مالیاتی مطبوعات برای رسانهها ظلم مضاعفی است، ادامه داد: این موضوع باعث تعطیلی بیشتر مطبوعات می شود.
یحیایی افزود: البته در حال حاضر کمیتههایی برای بررسی دقیق تر این موضوع تشکیل شده تا به آن رسیدگی کنند.
براساس این گزارش، حذف معافیت مالیاتی مطبوعات عرصه را برای اهالی رسانه بهخصوص مدیران رسانهها تنگ خواهد کرد چرا که پیش از این مدیران مطبوعاتی در خرید کاغذ و زینک دچار مشکل بودند و شاید این مسئله دلزدگی مطبوعاتیها را از دنیای رسانه موجب شود.
چه خوب است برای نگهداری مطبوعات، مسئولان بسیاری از دستاندازهایی که برای چاپ صورت میگیرد را صاف کنند تا بسیاری از این مدیران رسانه با فراغ خاطر با شفاف سازی سعی در بر طرف کردن بسیاری از چالشها باشند.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/