دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده برنامه جهانی غذا در ایران خبر داد؛

ارسال 6500 نقاشی از سوی کودکان پناهنده به نمایشگاه برنامه جهانی غذا در ایران/ فروش آثار منتخب به نفع خالقان آثار

نماینده برنامه جهانی غذا در ایران از ارسال 6500 نقاشی از سوی کودکان پناهنده به نمایشگاه برنامه جهانی غذا در ایران خبر داد.
کد خبر : 442687
_ALI7413.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری بزرگداشت سی و دومین سال حضور برنامه جهانی غذا در ایران ظهر امروز در دفتر «برنامه جهانی غذا در ایران» برگزار شد. در این نشست، نماینده برنامه جهانی غذا در ایران گفت: روز جمعه هفدهم آبان‌ماه برابر با هشت نوامبر ۲۰۱۹، نمایشگاهی از آثار منتخب نقاشی کودکان پناهنده مقیم ایران برگزار خواهد شد. حدود ۶ هزار و ۵۰۰ اثر نقاشی از طرف این کودکان برای ما ارسال شده است که از این میان ۳۲ نقاشی به‌مناسبت سی و دومین سالگرد برنامه جهانی غذا در ایران انتخاب شده و در این مراسم به فروش می‌رسد.


نگار گرامی گفت: قیمت پایه فروش این آثار ۳۰۰ هزار تومان است که تمام وجه فروش آن به خالقان این آثار که کودکان و دانش‌آموزان پناهنده در ایران هستند، تعلق می‌گیرد. در این مراسم حدود ۵۰۰ مهمان شامل سفرای کشورهای مختلف، دیپلمات‌ها، نمایندگان بخش خصوصی و چهره‌های فرهنگی و هنری حضور خواهند داشت.


نماینده برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در ایران با  اشاره به این که  در کشور ما حدود یک میلیون پناهنده افغانستانی حضور دارند بیان کرد: تنها 30 هزار نفر از این تعداد در 20 مهمان‌شهر ساکن هستند. این 30 هزار نفر استطاعت مالی ندارند و جزء آسیب‌پذیرترین اقشار پناهندگان هستند و به مهمان‌شهرها می‌آیند که فضای رایگان داشته باشند و اجاره ندهند.


نشست خبری بزرگداشت سی و دومین سال حضور برنامه جهانی غذا در ایران


وی اظهار کرد: وظیفه «برنامه جهانی غذا» به عنوان یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد، تهیه  مواد غذایی برای اقشار آسیب‌پذیر در سراسر جهان است. این نهاد 32 سال است که فعالانه در ایران مشغول فعالیت است. برنامه جهانی غذا در سال 1961 تأسیس شد و اتفاقاً اولین پروژه و عملیات امدادرسانی آن در ایران و در جریان زلزله بوئین‌زهرا بود.این هم یک نکته تاریخی جالب است. رسالت این نهاد پایان دادن به گرسنگی و امداد غذایی به کسانی است که از خانه و کاشانه خود دور شده‌اند. ما در 30 سال اخیر به پناهندگان مقیم ایران که عمدتاً افغانستانی هستند، کمک کردیم. اکنون 30 هزار نفر در مهمان‌شهرها پناهنده هستند که به آنها سبد غذایی ارائه می‌شود.


گرامی گفت:در ایران از 30 سال پیش سبد غذایی به پناهندگان غذایی ارائه می‌شود که شامل آرد، برنج، روغن، شکر و حبوبات است. دلیل اینکه گوشت و لبنیات و سبزیجات در این سبد غذایی وجود ندارد، فراهم نبودن چرخه حمل و نقل و نگه‌داری و توزیع این مواد فاسد شدنی است. ما در ابتدا این مواد غذایی را وارد می‌کردیم اما خوشبختانه و به‌تدریج از حدود 10 سال پیش از تولیدات داخلی استفاده کردیم.


وی عنوان کرد: از دو سال پیش رویکرد ما عوض شد و کمک نقدی را جایگزین کردیم چون بالاخره تنوع غذایی مهم است و  انتخاب خود افراد باید انتخاب کنند. در بین 30 هزار نفری که در مهمان شهر ها ساکن هستند، 6 هزار و 500 کودک و دانش‌آموز هم وجود دارند. ما به بهانه یک مسابقه نقاشی بین این 6 هزار و 500 کودک نمایشگای را برگزار خواهیم کرد.


نشست خبری بزرگداشت سی و دومین سال حضور برنامه جهانی غذا در ایران


گرامی در ادامه افزود: قرار است برنامه جهانی غذا بسته‌های صبحانه را در بین این کودکان توزیع کند که به زودی انجام خواهد شد. ما از دانش‌آموزان خواستیم درباره غذا، تغذیه مناسب و صبحانه نقاشی بکشند. با این فراخوان هنری خواستیم آنها را برای این برنامه آماده کنیم. این نقاشی‌ها انعکاس ذهنیت و نگاه این دانش‌آموزان نسبت به غذا و به‌ویژه وعده صبحانه است.


وی اظهار کرد:خوشبختانه حجم زیادی از آثار نقاشی کودکان به دست ما رسیده و امروز هیئت داوران کار بسیار سختی خواهند داشت تا  32 اثر را  انتخاب کنند. در روز هفدهم آبان ماه این 32 اثر در قالب یک نمایشگاه به فروش می‌رسد و وجه آن به‌طور کامل در اختیار  خالق اثر  قرار می‌گیرد.


حمید جبلی به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران نیز گفت: حضور من در این برنامه احساسی است و کار اجرایی ندارم. خوشحالم به خاطر بچه‌های پناهنده‌ای که مهمان ما هستند، اینجا هستم.


وی اظهار کرد: غذا از نیازهای بشر و به‌ویژه برای کودکان است. همان‌گونه که مهم است بچه‌های ایرانی درس بخوانند و تغذیه خوب داشته باشند، کودکان افغانستانی هم این حق را دارند. تشویق آنها به کار هنری، روح لطیف کودکان را تقویت کرده و استعدادهای‌شان را بروز می‌دهد. امیدوارم بتوانم سهم کوچکی در این فرآیند داشته باشم.


نشست خبری بزرگداشت سی و دومین سال حضور برنامه جهانی غذا در ایران


مجید مظفری یکی دیگر از اعضای هیئت داوران نیز در سخنان کوتاهی گفت: برگزاری این رویداد فرهنگی حرکت بسیار زیبایی است. بچه‌هایی که قرار است به آنها کمک شود در همین مملکت به دنیا آمده‌اند و از خود ما هستند. در افغانستان 22 ولایت از 32 ولایت درگیر سوءتغذیه هستند. فقط در شهر بامیان افغانستان  350  هزار  کودک سوءتغذیه دارند اما در ایران و در بین پناهندگان، این آمار بسیار بسیار کمتر است و هر چه جلوتر برویم بهتر می‌شود. امیدوارم همه 32 نقاشی در این نمایشگاه با قیمت بسیار خوبی فروش برود.


فروغ قجابگلو به عنوان یکی دیگر از داوران این روداد فرهنگی عنوان کرد : فعالیت‌های اجتماعی من به عنوان یک بازیگر  همواره مختص کودکان بوده است. خیلی خوشحال شدم و به برنامه جهانی غذا در ایران تبریک می‌گویم.


وی افزود: من در جریان امدادرسانی سیل فروردین ماه امسال، بسته‌های کمک این نهاد را در مناطق سیل‌زده دیدم. هر جا که کودکی دچار مشکل باشد، ناراحت می‌شوم و خودم را مسئول می‌دانم. کودکان افغانستانی مهمان ما هستند و آنها را عزیز می‌داریم. امیدوارم با فعالیت‌های اجتماعی و هنری به اعتمادی که به ما کرده‌اند، پاسخ دهیم.


نشست خبری بزرگداشت سی و دومین سال حضور برنامه جهانی غذا در ایران


در ادامه، گرامی نماینده برنامه جهانی غذا در ایران نیز عنوان کرد: فراخوان این برنامه  از طریق اداره اتباع خارجی وزارت کشور صورت گرفته است و آثار برای ما ارسال شده است. اسراف را متوقف کنید شعار امسال برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد است و یکی از راه‌هایی است که می‌تواند مانع از بروز گرسنگی در سطح جهان می‌شود.


نشست خبری بزرگداشت سی و دومین سال حضور برنامه جهانی غذا در ایران


جبلی در پاسخ به پرسش خبرنگار  خبرگزاری آنا درباره انگیزه خود از پیوستن به این حرکت نیز گفت: همواره در مسائل اجتماعی مشتاقم که با نهادهای داخلی و بین‌المللی و مؤسسات خیریه همراهی داشته باشم. از چند سال پیش هم با برنامه جهانی غذا همکاری داشته‌ام. در سال 2008 هم کلیپی را به زبان فارسی برای تشویق مردم به کمک به این نهاد تهیه کردم.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب