دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 تير 1398 - 07:30

فارغ‌التحصیلان هنر‌های تجسمی برای ارائه آثار هنری خود نیازمند حمایت هستند

فارغ‌التحصیلان هنر‌های تجسمی برای نمایش و ارائه آثار هنری خود نیازمند حمایت هستند.
کد خبر : 404727

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشجویان هنر‌های تجسمی دانشگاه‌های مختلف پس از فارغ‌‌التحصیلی از رشته‌ هنر‌های تجسمی با خلق آثار خود در زمینه برپایی نمایشگاه‌های هنری شامل آثاری که استاندار‌های هنری لازم را دارا باشند و یا ایده‌ای هنری داشته‌باشند با موانع بسیاری روبرو هستند.


یکی از بزرگترین موانع پیش روی این هنرمندان که با داشتن علاقه و توانایی در هنر‌های تجسمی مانند؛ نقاشی، عکاسی و مجسمه‌سازی در دانشگاه‌های هنر تحصیل کرده‌اند، شرایط و هزینه‌هایی است که از سوی برخی گالری‌داران پیش روی فارغ‌التحصیلان جوان هنر‌های تجسمی گذاشته می‌شود.


در این میان نیز عده‌ای به‌عنوان دلالان برگزاری نمایشگاه‌های هنری فعالیت می‌کنند. این فعالیت در قالب اجاره‌ مکانی توسط یک فرد غیر مرتبط به هنر انجام می‌شود، که بعضاََ آن مکان از استاندارد‌های لازم برگزاری نمایشگاه برخوردار نیست. با اعلام فراخوان برگزاری نمایشگاه برای کسانی که آثار هنری دارند و علاقه‌مند به شرکت در نمایشگاه گروهی هستند، بسیاری از هنرمندان که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و دارای ایده و اثر بوده و غالباََ نمایشگاه اولی نیز هستند در این فراخوان‌ها ثبت‌نام می‌کنند.


از جایی‌که اعلام این فراخوان‌ها صرفاََ با هدف درآمدزایی از سوی بسیاری از افراد غیر مرتبط به هنر انجام می‌شود، برای ورود آثار به نمایشگاه‌ها نیز هیچ استاندار هنری در نظر گرفته نمی‌شود و صرفاََ با پرداخت هزینه، هر فردی می‌تواند اثر خود را به نمایش بگذارد. همین مسئله منجر به برپایی نمایشگاهی بی کیفیت و غیر استاندارد می‌شود.


دلالان هنر، برگزاری نمایشگاه‌‌هایی این چنین را به داخل کشور محدود نمی‌سازند و متأسفانه پای خود را فراتر از مرز‌ها نیز گذاشته‌اند. این افراد با اعلام فراخوان برای برگزاری نمایشگاه‌های هنری در کشور‌های اروپایی از دانشجویان فارغ‌التحصیل در رشته‌های هنری و نمایشگاه اولی سوء استفاده می‌کنند.


صاحبان این نوع فراخوان با دریافت 200 یورو در ازای هر اثر آثار را جمع‌آوری می‌کنند و با این وعده که این آثار در نمایشگاه کشور‌های اروپایی به نمایش گذاشته خواهد شد، در مجموع مبالغ زیادی را از صاحبان آثار دریافت می‌کنند، و از آنجا که این هنرمندان نیز امکان حضور در نمایشگاه‌های خارجی را ندارند، صرفاََ به چند عکس آثار خود در محلی که مشخص نیست کجاست بسنده می‌کنند. در پایان نیز با ارائه برگه‌ای حضور اثر و هنرمند را در نمایشگاه خارجی تأیید می‌کنند.


دانشجویان هنر و فارغ‌التحصیلانی که از رشته‌های تجسمی فارغ‌التحصیل شده‌اند، نیازمند حمایت هنردوستدان و گالری‌داران هستند. البته باید گفت بسیاری از هنرمندان و گالری‌دارانی که دغدغه هنر دارند و با حمایت از دانشجویان هنر، شرایطی را برای نمایش آثار هنرمندان جوان در کنار آثار هنرمندان به‌نام و مطرح فراهم می‌کنند. این اقدام برای دیده‌ شدن آثار دانشجویان و فارغ‌التحصیلان هنر فرصت مغتنمی است.


انتهای پیام/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب