دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

امریه سربازان نخبه برای بنگاه تولیدی صادر می‌شود

معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صنعت معدن و تجارت در خصوص جزئیات فاز اول این طرح گفت: در ابتدا ۱۰۰ نفر از سربازان نخبه‌ای که به واسطه‌ای امتیازات بنیاد ملی نخبگان، ثبت اختراع یا مواردی از این قبیل از کسری خدمت برخوردارند، ۶ ماه باقیمانده خدمت خود را در بنگاه‌های صنعتی، معدنی خواهند گذراند.
کد خبر : 442537
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، راهکارهای جذب سربازان نخبه در طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) در فاز اول اجرای این طرح، در نشست مشترک معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت معدن و تجارت و فرمانده قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح مورد بحث وبررسی قرار گرفت.


در دیدار برات قبادیان معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت با سردار فرحی فرمانده قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح که در محل وزارت صنعت معدن و تجارت صورت گرفت، چگونگی به کارگیری سربازان نخبه در واحدهای صنعتی و معدنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


قبادیان در این دیدار گفت: بر اساس تفاهم صورت گرفته با ستاد کل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم رهبری، فاز اول طرح سرباز تاپ اجرایی خواهد شد.


معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صنعت معدن و تجارت در خصوص جزئیات فاز اول این طرح گفت: در ابتدا ۱۰۰ نفر از سربازان نخبه‌ای که به واسطه‌ای امتیازات بنیاد ملی نخبگان، ثبت اختراع یا مواردی از این قبیل از کسری خدمت برخوردارند، ۶ ماه باقیمانده خدمت خود را در بنگاه‌های صنعتی، معدنی خواهند گذراند.


وی افزود: صد نفر دیگر، سربازان متخصصی هستند که از ابتدای خدمت و پس از طی دوره آموزشی در صنایع بخش خصوصی مشغول به خدمت خواهند شد.


قبادیان درباره ادامه این طرح نیز تشریح کرد: اکنون در حال گفتگو برای کسب سهمیه بیشتری از سربازان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا برای فعالیت در واحدهای صنعتی و معدنی هستیم و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بسیاری از این سربازان به واسطه مهارتی که در طول دو سال فعالیت در واحدهای تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی و معدنی به دست خواهند آورد می‌توانند جذب همین کسب‌وکارها شوند و به نوعی این خدمات متقابل سربازان و صاحبان کسب‌وکار به یکدیگر است چرا که این واحدهای صنعتی و معدنی می‌توانند با بهره‌مندی از خلاقیت نیروهای جوان می‌توانند تولید خود را ارتقا داده و وارد حوزه‌های دانش‌بنیان شوند.


در ادامه این نشست سردار فرحی با تمجید از رویکرد وزارت صمت مبنی بر به‌کارگیری نیروهای جوان تحصیل‌کرده دانشگاهی در بنگاه‌های صنعتی و معدنی در قالب طرح تاپ گفت: در گذشته و در چارچوب طرح امریه سعی براین بود تا از تخصص نیروهای متخصص مشمول خدمت سربازی در دستگاه‌های اداری استفاده شود که متأسفانه از این امکانات به درستی استفاده نشده و در بسیاری از موارد جذب نیروها بر اساس روابط صورت گرفت و نه ضوابط.


وی ادامه داد: با ورود سردار باقری به عرصه ستاد کل نیروهای مسلح و تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مد نظر قرار دادن ارتقاء بهره‌وری سربازان، قرارگاهی تشکیل شد تا با برنامه‌ریزی علمی، فرهنگ‌سازی و اقدامات لازم ضمن ایجاد جذابیت برای دوره خدمت زمینه افزایش نشاط سربازان و سطح مهارت آن‌ها در طی این دو سال را فراهم کنند.


فرمانده قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص وضعیت تحصیلی سربازان گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از سربازان نیروهای مسلح کشور دارای تحصیلات دانشگاهی هستند لذا زمان ۲ ساله دوران خدمت سربازی فرصت مناسبی برای ارتقای مهارت‌ها و استفاده بهینه از توان و مهارت‌های این نیروهای توانمند و آینده‌ساز خواهد بود.


فرحی با اشاره به اهمیت و حساسیت اجرای دقیق و صحیح طرح تاپ تصریح کرد: با توجه به ذهنیت‌هایی که در خصوص چنین طرح‌هایی از گذشته وجود دارد، لازم است که طرح سرباز تاپ به‌عنوان یک پایلوت با دقت و حساسیت خاص برنامه‌ریزی و اجرا شود و امیدواریم این طرح به‌گونه‌ای پیش برود که زمینه برای جذب نیروهای بیشتر در فازهای بعدی فراهم شود.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب