دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1398 - 00:10
ابطحی در گفتگو با آنا:

هزینه‌های ورود جوانان به سرزمین‌های دشوار علمی در بودجه 99 گنجانده شود/ برخی نمی‌گذارند نخبگان عضو هیئت علمی شوند!

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس شورای اسلامی موظف است برای طی مسیری علمی کشور بودجه تعریف کند و با آنالیز مسائل، هزینه‌های ورود جوانان به سرزمین‌های دشوار علمی را در بودجه 99 بیاورد.
کد خبر : 442064
201902102483530657.jpg

سید محمدجواد ابطحی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در تسهیل امور جوانان نخبه کشور اظهار کرد: سیاست‌های ابلاغی باید در حوزه‌های مختلف پیگیری شود و مسئولان در پاسخ به مطالبات رهبری از مراکز علمی و پژوهشی فقط کار را با نشر پیام و گفتگوهای رسانه‌ای تمام نکنند.


وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر ورود جدی جوانان به صحنه‌های مختلف افزود: مطالبه رهبری این است که نهضت تولید علم توسط نخبگان ایجاد و مرزهای علمی جهان با تکیه بر زبان فارسی در نوردیده شود.


هدفگذاری 50 ساله برای جلب توجه دنیا به علم ایران


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید براین‌که ایشان خطاب به جوانان فرمودند تا آخرین نفس از شما حمایت می‌کنم و اگر جایی کار گیر کرد بگویید تا پیگیری کنم، بیان کرد: این تأکید مکرر رهبر معظم انقلاب که پیش از این در سند پیشرفت الگوی ایرانی اسلامی هم آمده بود، هدف‌گذاری 50 سال آینده کشور است که باید در آن زمان ایران اسلامی در علوم مختلف حرف برای گفتن داشته باشد و توجه دانش‌ دنیا و دانشمندان را به ایران جلب کند و این کار سختی است که همت مضاعفی را می‌طلبد.


ابطحی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی موظف است برای طی چنین مسیری بودجه تعریف کند و با آنالیز مسائل، هزینه‌های ورود جوانان به سرزمین‌های دشوار علمی را در بودجه 99 بیاورد.


نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سند راهبردی کشور در امور نخبگان گفت: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد علمی نخبگان باید به موضوع وارد شده و این سند راهبردی را برای اجرای کامل آماده کند.


به‌روزرسانی آیین‌نامه جذب اساتید هیئت‌های علمی


وی با انتقاد از این‌که نخبگان در حوزه آموزش و هیئت علمی دانشگاه‌ها حضور دارند، اما نمی‌توانند به‌راحتی جذب شوند، خاطرنشان کرد: آیین‌نامه جذب اساتید نیازمند به‌روزرسانی است تا از رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌ها جلوگیری کند.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برخی نخبگان حتی صاحب اختراع هم هستند، اما نتوانستند جذب دانشگاه شوند، دلیلش هم این بود که عده‌ای دانشگاه را مال خودشان می‌دانند و نمی‌گذارند کسی از خارج وارد حلقه آنان شود.


عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس از وزارت علوم، شورای عالی عتف و شورای عالی انقلاب فرهنگی خواست تا ورود جدی به موضوع جذب اساتید در دانشگاه‌ها داشته باشند.


برگزاری سمینار راه حل نیست


ابطحی با تأکید براین‌که مشکلات جوانان با برگزاری سمینار حل نمی‌شود، تصریح کرد: باید دستگاه‌های اجرایی بر مبنای سند راهبردی کشور در امور نخبگان برنامه‌ریزی داشته باشند، البته در بخش تحقیقات و پژوهش‌های برنامه ششم توسعه چنین مطالباتی آمده است، اما متأسفانه مسئولانی که باید برای آن وقت بگذارند کمتر توجه می‌کنند.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: جلساتی در کمیسیون با رئیس بنیاد علمی نخبگان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و وزرای علوم و بهداشت داشتیم و در این رابطه صحبت‌ کردیم تا کار را به جایی برسانیم.


انتقاد به کاهش ساعات کار کمیسیون‌های تخصصی مجلس


وی افزود: متأسفانه مجلس ساعت‌های کار کمیسیون را کم کرده است و زمان آن را به جلسات علنی داده، بنابراین، آن خمیرمایه‌ای که باید از قوانین در کمیسیون بسته شود، صورت نمی‌گیرد و کارها تأخیر می‌افتد. در حالی‌که قالب قوانین در کمیسیون‌ها شکل می‌گیرد و کارشناسان و صاحب‌نظران در موضوعات مختلف به کمیسیون دعوت می‌شوند و مسائل را چکش‌کاری می‌کنند تا راه حلی پیدا شود.


ابطحی با بیان این‌که باید به جوانان میدان داد تا امور را اصلاح کنند،‌ اظهار کرد: در رابطه با پیوند صنعت و دانشگاه هم کارهایی انجام شده که کافی نیست. شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول تلاش هستند و این تلاش آن‌جا بیشتر دیده می‌شود که رئیس دانشگاه خودش آدم فنی بوده و کار را دنبال کرده و تا اندازه‌ای این تعامل انجام شده است.


سفارش‌های صنعت به دانشگاه آمده است


وی افزود: در برخی دانشگاه‌ها سفارش‌هایی از بخش صنعت آمده و دانشجویان روی آن کار می‌کنند که هم به بنیه مالی دانشگاه تقویت و هم نیاز بخش صنعت تأمین شود.


نماینده مردم خمینی‌شهر با ابراز خرسندی از برگزاری نمایشگاه قطعه‌سازان ایران خودرو و دعوت از دانشگاهیان برای تولید قطعات مورد نیاز ماشین‌سازی‌ها گفت: در روند این نمایشگاه از دانشجویان دعوت شد قطعات را ببینند تا بتوانند نمونه آن را در داخل تولید کنند که این رویکرد خوبی بود و باید پیگیری شود.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: فضای پیوند میان صنعت و دانشگاه در مقایسه با چندین سال پیش خوشبینانه‌تر است و تلاش‌هایی که در حوزه صنعت و فناوری انجام شده تا اندازه‌ای به پتانسیل داخلی توجه داشته که این قابل تقدیر است.


شکستن مقاومت وزارت علوم در مقابل تغییر


ابطحی خاطرنشان کرد: وزیری که تا پیش از این هرچه فریاد می‌زدیم باید به جوان دانشگاهی توجه کنیم، مقاومت می‌کرد، امروز خودش جلو افتاده تا با بخش خصوصی ارتباط بگیرد و خوشبختانه رویکرد در حال تغییر است و امیدمان این است که مستدام باشد تا تحولات را ببینیم.


وی درباره تکلیف مجلس برای جذب تعدادی از نخبگان در بخش صنعت گفت: تدوین قوانین و الزام صنعتگران برای جذب خلاف قانون است و شورای نگهبان با آن موافقت نمی‌کند، چرا که صنعت متعلق به بخش خصوصی است و ما حق نداریم برای بخش خصوصی قوانین این‌چنینی وضع کنیم.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب