کاهش هزینههای ورزش حرفهای دانشگاه آزاد با کوتاه شدن دست دلالان
به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در نوزدهمین دوره لیگ برتر کشتی باشگاههای کشور تیمهای زیادی حضور دارند که برخی از این تیمها چندین میلیارد تومان هزینه کردهاند؛ از طرفی در بسیاری از فضاهای مجازی نیز دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از ارزانترین تیمهای لیگ کشتی سالجاری معرفیشده است. دانشگاه آزاد اسلامی پس از ۱۲ سال در لیگ برتر کشتی باشگاههای کشور شرکت کرده است. پیش از این دانشگاه آزاد اسلامی توانسته بود مقامهای قهرمانی و نایبقهرمانی و سکوهای مختلفی در رقابتهای لیگ برتر کشتی را از آن خود کند.
رجزخوانی یکی از راههای تضعیف روحیه ورزشکاران است و میتوان برچسبزدن ارزانترین تیم حاضر در لیگ برتر باشگاههای کشور به دانشگاه آزاد اسلامی را نوعی رجزخوانی دانست! رجزی که اثر معکوس خواهد داشت! تیم دانشگاه آزاد اسلامی در صورت به دست آوردن نتیجه نامطلوب میتواند مشکلات مالی و دور بودن چندین ساله خود را از رقابتهای لیگ برتر مطرح کند، از طرفی این دانشگاه دارای شخصیت و اعتبار در ورزش کشور است و این رجزخوانیها در سرنوشت ورزشی این دانشگاه تأثیرگذار نخواهد بود.
نکته قابل تأمل این است که باید دید تیمهای کشتی که چندین میلیارد تومان برای حضور در لیگ برتر باشگاههای کشور هزینه کردهاند، چه دستاوردی را کسب خواهند کرد. هزینه کردهای یک تیم را نمیتوان تضمینی بر کسب موفقیت آن تیم دانست؛ بلکه در کسب پیروزی عوامل متعددی همچون مدیریت، انسجام تیم، ساختار تیم و کادر فنی و... تأثیرگذار است و در صورت شکست تیمهای پرهزینه، ضعف مدیریتی و حرفهای نبودن آنها نمایان میشود.
کمال جوانمرد مدیر کل تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، در این خصوص اظهار کرد: این دانشگاه نهتنها در تیم داری کشتی بلکه در مابقی تیمهای خود نیز سعی کرده است با کمترین هزینه در رقابتهای لیگ برتر باشگاههای کشور شرکت کند؛ هرچند مدیریت هزینهها به معنای اینکه تیم دانشگاه آزاد اسلامی ارزانترین تیم حاضر در لیگ برتر باشد، نیست.
وی با بیان اینکه مدیریت هزینهها اولویت باشگاهداری دانشگاه آزاد اسلامی است، افزود: سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی سرمایه اجتماعی آن (دانشجویان و اعضای هیئتعلمی این دانشگاه) است، این سرمایه فراتر از سرمایههای اقتصادی است.
مدیرکل تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به امتیاز یکساله به ورزشکاران دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشجویان ورزشکار این دانشگاه با دارا بودن روحیه پهلوانی و معرفت به این دانشگاه کمک میکنند و در قراردادها با هزینه کمتری قرارداد میبندند.
جوانمرد با اشاره به تیمهای حاضر در لیگ برتر کشتی که میلیاردها تومان هزینه کردهاند، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با کمترین هزینهها و سوخت بنزین سبز و هیبریدی برای تشکیل تیمهای خود استفاده کرده است.
وی در خصوص تأثیر مشکلات مالی دانشگاه آزاد اسلامی در کیفیت ورزش این دانشگاه تصریح کرد: در این خصوص اعداد و ارقام گویا هستند و ارتقای کمیت و کیفیت ورزش دانشگاه آزاد اسلامی را گواهی میدهند. پس از دو سال وقفه در برگزاری مسابقات قهرمان کشوری این دانشگاه سال گذشته ۴۰ رویداد ورزشی و در سال جاری ۷۰ رویداد ورزشی برگزار کرده است؛ همچنین سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی ۱۶ رشته ورزشی تیم داری کرده است که در ۱۴ رشته به فینال راهیافته است. همچنین در سال جاری نیز دانشگاه آزاد اسلامی در ۲۴ رشته تیم داری میکند.
مدیر کل تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۵۳ درصد از شاکله تیمهای این دانشگاه را دانشجویان تشکیل میدادند؛ افزود: در سال جاری ۷۵ درصد شاکلهٔ تیمهای دانشگاه آزاد اسلامی را دانشجویان تشکیل میدهند که همین امر منجر به کاهش هزینههای این دانشگاه شده است.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دست دلالان ورزشی را از ورزش این دانشگاه کوتاه کرده است، تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مستقیماً با ورزشکاران قرارداد میبندد. این دانشگاه و ورزشکاران آن حضور دلالان ورزشی را برنمیتابند؛ از همین رو میتوان گفت با مدیریت صحیح و استفاده از طرفی ظرفیتهای داخلی دانشگاه توانستهایم هزینههای ورزش دانشگاه آزاد اسلامی کاهشیافته است.
سرپرست تیم کشتی دانشگاه آزاد: تیم دانشگاه آزاد، تیم برتر لیگ
بابک داودی سرپرست تیم کشتی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص حواشی اخیر این تیم اظهار کرد: موفقیت در ورزش از چندین عوامل پیروی میکند که تنها یکی از آن عوامل شرایط مالی تیم است که این عامل خود تضمین کسب موفقیت نیست.
وی با بیان این پرسش که چرا تیمهایی که میلیاردها تومان هزینه میکنند به نتیجه مطلوب دست نمییابند، پاسخ داد: سوء مدیریت و عدم توانایی تیم داری را میتوان ازجمله عواملی دانست که تیمهای پرهزینه در لیگ برتر به سکوهای قهرمانی دست پیدا نمیکنند. شاید این دانشگاه کمتر هزینه کرده باشد اما بهجرئت میتوان گفت در دیگر شرایط برتر هستیم.
چرایی موفقیت دانشگاهیان در ورزش حرفهای
حضور نیروهای متخصص و آکادمیک در تیمهای ورزش حرفهای دانشگاهها نشاندهنده رویکرد هدفمند آنان است. دانشگاهها با استفاده از ظرفیتها و سرمایههای اجتماعی خود میتوانند هزینههای باشگاهداری خود را مدیریت کنند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز توانسته است با استفاده از این ظرفیتها حضور قدرتمندی در ۲۴ رشته ورزشی لیگ برتر باشگاههای کشور داشته باشد.
انتهای پیام/۴۰۸۴/
انتهای پیام/