دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1394 - 15:10
در نشست خبری؛

رئیس سازمان غذا و دارو: آبمیوه طبیعی در کشور نداریم/ مردم نان صنعتی مصرف کنند

رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه در کشور آب میوه طبیعی وجود ندارد، به مردم توصیه کرد نان صنعتی را جایگزین نان سنتی کنند.
کد خبر : 43471

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری خود به مناسبت همایش روز جهانی غذا گفت: هر سال در 16 اکتبر مراسم روز جهانی غذا در تمام دنیا برگزار می‌شود. امسال شنبه 25 مهرماه این مراسم را با همکاری دفتر فائو در ایران، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو با تاکید بر تامین پایدار غذا برگزار می‌کنیم.


وی افزود: خوشبختانه در ایران مشکل دسترسی عادلانه به غذا تا حدود بسیاری حل شده است و ما جزء کشورهایی هستیم که اکثریت قاطع مردم از نظر امنیت غذایی و دسترسی به غذا در شرایط مطلوبی هستند و تنها زیر 4 درصد برآورد شده که مردم به غذا دسترسی ندارند که این تعداد نیز از سوی وزارت رفاه مورد حمایت قرار می‌گیرند و حتی وزارت رفاه برنامه‌ای برای کمک و حمایت از بیش از 4 درصد از مردم کشور را در دست اجرا دارد بنابراین نگرانی در کشور ما در مورد دسترسی به غذا کمتر است اما اکثر نگرانی در ایران مربوط به دسترسی به غذای سالم و جلوگیری از افراط در مصرف غذاهای پر کالری و آسیب‌رسان است زیرا میانگین کالری دریافتی 20 درصد بیشتر از حد استاندارد و مجاز است.


رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مصرف نمک و شکر در کشور ما بیش از حد مجاز است افزود: در ایران بیش از دو برابر نیاز نمک و بیش از 20 درصد از حدمجاز روغن مصرف می‌شود. بر همین اساس شاید 10 سال دیگر بتوانیم میزان مصرف اسید چرب ترانس در کشور را کنترل کنیم و یکی از اهداف اصلی برنامه مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر کاهش مصرف اسید چرب ترانس است.


وی ادامه داد: خوشبختانه توجه دولت به این حوزه بسیار افزایش یافته و همکاری و همگرایی سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی، سازمان استاندارد و جهاد کشاورزی بیشتر شده است اما هنوز به شرایط مطلوب نرسیده‌ایم. خوشبختانه دستگاه‌ها در اجرای وظایف خود در حوزه سلامت غذا راسخ‌تر عمل می‌کنند. ما باید در نظر داشته باشیم که از صنعت ملی حمایت کنیم و به اشتغال و اقتصاد کشور آسیب نزنیم ولی هر کجا که سلامت مردم در خطر باشد سازمان غذا و دارو به وظایف خود عمل می‌کند.


معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اینکه ما انتظار داشته باشیم مسئول فنی یک واحد تولیدی مانند کارمند دولت عمل کند میسر نیست زیرا تعداد کارکنان سازمان غذا و دارو و معاونت‌های آن در سراسر کشور بیش از 3 هزار نفر است در حالی که 11 هزار واحد غذایی کوچک و بزرگ از سازمان غذا و دارو پروانه فعالیت دارند و ما امکان نظارت 24 ساعته به ایران مراکز را نداریم.


رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: اگر در سازمان با تخلفی روبرو شویم به صورت جدی و قاطع با آن برخورد می‌کنیم و در این کار مسامحه نمی‌کنیم.


وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو تنها در مرحله تولید بر محصولات غذایی نظارت نمی‌کند بلکه پس از توزیع و عرضه محصولات در سطح جامعه نیز این محصولات را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد به طوریکه تخلفات آبلیمو و آب معدنی پس از عرضه در کشور مورد شناسایی و برخورد قرار گرفت.


وی در خصوص اختلافات بین دستگاهی از جمله اختلاف وزارت بهداشت با سازمان استاندارد گفت: طرح این موضوعات در رسانه‌ها یکی از اشکالات بزرگ است زیرا مطرح شدن این اخبار کمکی به مردم و دستگاه‌های نظارتی نمی‌کند ما مسئولیت سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد را به رسمیت می‌شناسیم اما هر جایی که سلامت و صحت کالایی مورد تایید سازمان غذا و دارو نباشد اجازه ورود به بازار مصرف را نخواهد داشت.


وی در خصوص نحوه جریمه و برخورد با شرکت‌ها و کارگاه‌های متخلف غذایی گفت: سازمان غذا و دارو در چارچوب دارو علم می‌کند و ما تنها می‌توانیم فعالیت این مراکز را تعلیق و متوقف کنیم اما ما قوه قضائیه نیستیم و تعیین میزان جریمه و حکم قضائی با مراجع قضائی است. سازمان غذا و دارو شرکت‌ها و کارگاه‌های متخلف را به تعزیرات حکومتی و مراجع قضائی معرفی می‌کند. فعالیت شرکت آب معدنی دماوند در حد جرم و عمل مجرمانه نیست و پس از انجام اصلاحات به تولید ادامه می‌دهد اما در صورتی که شرکتی اصرار به تخلف داشته باشد پس از اطلاع‌رسانی در رسانه‌ها از فعالیت آن شرکت نیز جلوگیری می‌شود بر همین اساس آب معدنی دماوند تولید نخواهد شد اما آب آشامیدنی این شرکت هیچ مشکلی ندارد.


وی یادآور شد: در حوزه استاندارد ملی کشور باید اصلاحاتی صورت گیرد و در همین زمینه مکاتباتی انجام شده است به طوری که به عنوان مثال سقف شکر مصرفی در نوشابه‌ها بین دو سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد مورد اختلاف است به عنوان مثال در سازمان ملی استاندارد حداقل 11 درصد شکر باید مصرف شود در حالی که بر اساس معیارهای سازمان غذا و دارو حداکثر مصرف شکر در نوشابه 9 درصد است. در همین زمینه کمیته فنی فرآورده‌های غذایی در حال بررسی و اعلام نظر است.


وی در خصوص آبمیوه های طبیعی نیز گفت: زمانی باید روی بسته آبمیوه از واژه طبیعی استفاده شود که این آبمیوه از میوه طبیعی گرفته شده باشد در صورتی که ما در کشور چنین چیزی را نداریم در صورتی که آنها بر اساس بازارهای بین‌المللی از این عنوان استفاده می‌کنند و این موضوع روی خط مرز حرکت کردن است.


معاون وزیر بهداشت در خصوص سلامت و استاندارد نان سنتی نیز گفت: نان سنتی می‌تواند سالم باشد اما امروزه بسیاری از نانوایی‌ها این موضوع را رعایت نمی‌کنند و میزان نمک در نان سنتی بیش از حد مجاز است و همچنین استفاده از جوش شیرین در نانوایی‌ها مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست بنابراین سیاست ما در سازمان غذا و دارو این است که استفاده از نان صنعتی جایگزین نان سنتی شود در حالی که مردم کشور از این موضوع استقبال نکردند در حوزه نان‌های صنعتی صنایع پیشرفته‌ای ایجاد شد بنابراین از مردم می‌خواهیم ازنان‌های صنعتی و بسته‌بندی استفاده کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب